Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz schawo #21444 üzenetére

    "Zsákutca, ha nem fejlesztik tovább"

    Ez igaz. Csak nem az analóg filmre, még mindig tucatnyi kisebb gyártó fejleszt új típusokat. Elég a Lomography-ra gondolni, ami bár rettenetesen ostoba világlátást akar meghonosítani, de filmeket szép számmal fejleszt. De a Kickstarteren is több olyan projekt van ami új analóg eljárások és filmek, instant filmek kifejlesztéséhez kalapoz lóvét. Megszűnt a piaci dominanciája a fotófilmnek, ez tény, de nem ettől lesz valami zsákutca. Csak visszaszorult egy másodhegedűs szerepbe, már ami tisztán az üzleti, piaci oldalát jelenti az éremnek.

    "ha véget ér a piaci uralma, ha megszűnik az általános elismertsége"

    Ez nem jelent semmit. Számos technológia van ami sokkal többre érdemes, de a költségessége vagy a túl nagy piaci kockázata miatt a gyártók mellőzik. Na meg ezen az alapon pontosan a MILC kategóriára mondhatnánk, hogy zsákutca, mert a kezdetekben kivívott gyors emelkedés a piaci részesedésben elég gyorsan megtorpant, majd átment stagnálásba, tavaly már zuhanni kezdtek az eladások, idén meg ismét csak éppen annyi növekedésre futotta, hogy ráfogható legyen a befektetők előtt, hogy nem stagnál.

    A cserélhető objektíves piac negyedét szerezték meg világszinten és ez már évek óta nem látszik növekedni.

    Éppen ezért érdemes megkülönböztetni a technológiai zsákutcát és az üzleti sikerességet. Persze ettől még lehet zsákutca a tükör (csak visszakanyarodva az eredeti felvetéshez), de ennek az útnak még messze a vége. Az EVF-nek előbb le kell győznie a nyomasztó piaci túlerőt amit a DSLR-ek jelentenek. Meg persze sokat is kell fejlődniük, hogy minden téren, szó szerint minden téren hozni tudják azt a közvetlenséget amit a tükrös OVF jelent.

Új hozzászólás Aktív témák