Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz rbalint88 #21022 üzenetére

    A Sony A6000 és a Panasonic G6 egy árban van, így teljesen jól összemérhetők. Én a Sony mellé teszem a voksom, nagyon sokat fejlődött, mert két korábbi NEX modell (NEX-6 és NEX-7) közös kiváltására született, így most ő a csúcskategóriás APS-C MILC a Sony flottájában, felette csak az FF szenzoros A7 van. Természetesen az A6000-ben is van EVF, noha gyengébb, mint a G6-ban.

    A A6000 nagyon sokat fejlődött videóban, de eddig ezzel amúgy sem volt gond. A Panasonic nyers anyagai egy kicsit részletgazdagabbak, de csak világosban. A Sony egy picit jobb dinamikában és sötétben egyenesen szárnyal, magas érzékenységen a G6 elvérzik.

    A G6 AF rendszere statikus témán villámgyors, de követő módban alulmarad a Sony A6000-hez képest, aminek egy igen jól sikerült hibrid CDAF-PDAF rendszere van.

    Esetleg az A6000 mellett szólhat még, hogy kompaktabb a váz, dupla kitben ott van hozzá a 16-50 PZ ami palacsinta, ezzel szívesebben sétálgat az ember az utcán vagy megy kirándulni, családi összejövetelre (nekem személy szerint nem tetszik a billenőkapcsolós zoom, de a kompaktról érkezők szeretni szokták).

    Ezzel szemben a G6 objektív kínálata nagyobb, ez meg oda egy újabb pont.

    Mindkettő vállalható gép, egyikkel sem lehet mellényúlni. Csak azért dobtam fel, mert a leírt igényeknek ez is épp úgy megfelel.

    A másik két Sony amit ajánlottam az valóban nem rendelkezik EVF-el, de ezzel a hibrid AF rendszerrel sem. Ellenben olcsóbbak teleobjektívvel együtt, mint a G6 + 14-140mm.

    (#21026) st81: Focus Peaking funkcióval egy-két délután alatt könnyen el lehet sajátítani a manuális fókuszálást, csak rá kell érezni, hogy melyik irányba kell tekerni a gyűrűt, hogy előre vagy hátra fókuszálj. A focus peking kijelöli a képen, hogy hol van éppen a fókusz (megfesti az éleket), gyerekjáték. Enélkül nem is vennék videózásra gépet.

    A Sony esetében a dupla kit úgy néz ki, hogy a teleobjektív 55-210mm közötti tartományban van, ez pont az ami neked ideális, bár a 100 méter egy RC repülőnél már elég sok, oda lehet kevés lenne egy ilyen teleobjektív (a Panasonic is, az egy fokkal rövidebb is egy hajszállal). De egyébként RC eszközök filmezése közben nem kellene objektívet cserélgetned.

    Javaslom keress fel egy boltot, ahol mindkettőt kézbe tudod venni, belenézni a keresőbe és elválik melyik szimpatikusabb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák