Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rbalint88

    addikt

    válasz Stauffenberg #20988 üzenetére

    tisztában vagyok vele, hogy nem mindig rossz, a telefonom én is úgy vettem. ha már köt a hűségnyilatkozat, akkor legalább hadd játsszak én a pénzemmel abban az egy évben, hátha havonta a törlesztőt meg tudom termelni belőle valahogy :)
    Plusz te a hitelt okosan használtad fel, tudtad mit és miért veszel. Ezzel szemben a kérdező az első komolyabb gépét venné mindenféle előzetes tapasztalat nélkül, így szerintem eléggé öntökönszúrás, ha egy olyan gépre hitelt vesz fel, ami nem jön be neki. Ezzel elesik bizonyos kedvezményektől (-13e Ft az árban a klubkártya kiváltásával és -1 év garancia nem mintabolti vásárlás esetén, kedvezményes obivásárlás), ami pont arra elég, hogy ha két hét után rájön, hogy mégsem ez a neki való gép, akkor nem tud nullára kiszállni belőle. A neppervénáról most ne is beszéljünk, a lényeg itt az elköteleződésen és haszonrealizálás nélküli gazdasági racionalitáson van. Főleg, ha az illetőnek megvan rá a kerete, akkor nem értem ezt a dolgot.
    Gépcsere: használtnál egy-két ügyes adás-vétellel nem hogy bukni nem fogsz rajta, de még keresel is, ki tudod próbálgatni a kínálatot is. Szerintem nem teljesen elvetélt ötlet. Új gép esetén is biztos ki lehet hozni pluszosra a dolgot, de ha több százezret készülök elkölteni, akkor biztos, hogy nagyon alaposan, hetekig-hónapokig körüljárnám a témát, hogy mit és miért veszek. És még így is benne van a lukra futás lehetősége :)

    Thorme: a MILC kategóriában olyan gyorsan dobálják ki az új gépeket és emiatt nagy az értékvesztés, hogy egy-két kivételtől eltekintve csak kifutó gépet vásárolnék. Egy-két éves csúcsmodellek vannak az új belépő kategóriások ára alatt, ami sok esetben jelentheti azt, hogy kevesebb pénzért komolyabb gépet kapsz.
    A dolog lényege, hogy ebben a konkrét esetben, lutrira tuti nem hitelre venném meg a gépet, ha megvan a keret rá és más helyről vásárolva ki lehet belőle szállni, ha mégsem jönne be. Ezért is írtam a 70ezres G5 kitet, abból is annyiért még ki lehet szállni fél évig biztosan, ha nem jönne be és szolgáltatásaiban többet nyújt a PL5-él, képminőségileg is -laikus számára- hozza azt a szintet.

    jaj, off-ba akartam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák