Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz szabolcs1975 #20753 üzenetére

    Mondjuk visszaolvashatsz és láthatod, hogy a legtöbbet ajánlott DSLR márka általunk (és általam is) pont a Nikon. Csak nem kell neki mitologikus természetfeletti erőt tulajdonítani, mert bizony ingadozik náluk a gyártási és tervezési minőség, amit az értékelhetetlen customer care egészít ki.

    "Azt, hogy a Nikon vázak nem működnek rendesen 3rd party gyártók objektíveivel, már régóta ismert tény, nem kell nekem bizonygatnod."

    Senki nem beszélt 3rd party objektívekről. A Nikon saját márkás, saját maga által gyártott, saját maga által ajánlott, saját maga által tervezett objektívekről van szó.

    "A D7000-est nem hozd fel példának, mert köztudottan szarul müxik együtt néhány obival, tehát ezen is felesleges vitázni."

    Óóó értem. Tehát azzal érvelsz oldalakon keresztül, hogy akinek szar volt a váza az csak kifogott egy ritka hibás példányt. Most meg előkerülnek konkrétumok, hogy mely vázak hibásak és akkor rögtön ne is foglalkozzunk vele, hiszen köztudottan rossz. Hát pont erről volt szó, hogy vannak vázak amik köztudottan hibásak, ezt te tagadni próbáltad.

    "A D600-as, illetve már D610-es meg köszöni szépen, de szépen fogy, és a mai napig az egyik legjobb, ha nem a legjobb ár/teljesítményű gép a piacon."

    A többi hibás gép is szépen fogyott. Ez nem változtat azon a kijelentésen, hogy vannak hibás szériák, csak mellébeszélés.

    Valóban, azért kellett a normál kifutási periódus harmadánál kivezetni a piacról a D600-at, mert annyira hibátlan gép volt. És ezért indított csoportos kártérítési pert több száz fotós az USA-ban a Nikon ellen, mert a D600 annyira príma minőségű gép volt. Az emberek ráraboltak, mert akkor a legolcsóbb Full Frame gép volt a piacon, de így sem volt éppen filléres tétel. Na meg azért kellett a D610-et egyetlen évvel a D600 után bemutatni (ami szokatlanul rövid idő ezen a szinten, még a fele ennyibe kerülő D7000 is csak 3-4 év után kapott utódot), mert a D600 olyan remek volt.

    A Nikon megpróbálta ezzel a gerinctelen módszerrel eltusolni, hogy a D600 egy tervezési és gyártási hibával került piacra. Akik már megvették, azokat szarban hagyta. Végül a csoportos per kényszerítette ki a Nikonból, hogy elismerje a hibát.

    Senki sem fikázta le egyébként a Nikon gépeket, minden gyártónál vannak hibás gyártási sorozatok, egyik gyártó kezeli a problémát visszahívással, cserével, kárpótlással, míg vannak gyártók akik inkább lapítanak, mindent tagadnak és megpróbálják eltusolni. A Nikon utóbbi csoportba tartozik.

    Csak te jöttél itt a sóderrel, hogy a Nikon mennyire tökéletes gépeket gyárt, megkérdőjelezted a többi márka minőségét és szítottál egy teljesen értelmetlen MILC vs. DSLR vitát amiben ráadásul pontatlan vagy egyenesen kamu adatokkal próbáltad igazolni a véleményed.

    Remélem legalább fizetnek azért, hogy játszd a márka elit harcosát! :) Amire egyébként semmi szükség ebben a topikban, amúgy is ez a legtöbbet ajánlott DSLR márka errefelé.

Új hozzászólás Aktív témák