Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz #16820480 #20507 üzenetére

    "A mostani mezőnyben ezeket te hova tennéd, ha mondjuk a DSLR-ek is ott vannak az összehasonlításban?"

    Szerintem nem összehasonlíthatók. Egy DSLR AF rendszere számos helyzetben még mindig sokkal jobban muzsikál. Ellenben az EVF olyan előnyt nyújt amit egy DSLR nem tud. Pusztán csak képminőség alapján a Fujifilm X-E2 szerintem simán hozza egy Nikon D7100 képességeit, de ezt sem teljesen összemérhető. A Fujiban egy X-Trans II szenzor van amit lehet szeretni meg utálni. Portréra nagyon jó, mesés a bőrtónusok visszaadása, de a zöld színcsatornával mostohán bánik, tájfotóra nem a legoptimálisabb (már ha pixelkukkolók vagyunk). Egyébiránt a JPEG-ek minősége fantasztikus.

    Az E-M5/E-M10 is nagyon jó, abból is nagyon hangulatos tónusvilágú JPEG-ek esnek ki. Ezt nem is tudom hova sorolnám a DSLR palettán,de semmiképpen nem belépő szint. De szerintem nem is kell őket összemérni, pont a két kategória eltérő felfogása a legszebb az egészben. Egyik sem gyilkosa a másiknak. Van akinek ez, van akinek meg amaz jön be.

    "Csak az az igazság, hogy nem igazán használtam még fixet úgy, hogy mondjuk egy utazást azzal végigfotózni. de lehet, hogy jobb lenne egy jó kis fényerős fix"

    Engem meg kifejezetten bosszantanak a zoom-ok. A mostani 16-50mm-es Fuji objektívemen is szeretem, hogy pont a fontos gyújtótávolságok vannak bejelölve (16, 23, 35 és 50), mindig koppra ezekre állítom, nem használok köztes értékeket.

    Egy ekv. 35mm-es objektívvel én végig tudnék fotózni egy egész világkörüli utazást. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák