Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz okoska. #2018 üzenetére

    No, most visszaolvastam majd egy hónapot és nem találtam ilyesmit. Egyetlen dolgot találtam, ezt: [link], de ez nagyon mást jelent és itt a vázakról van szó, legalábbis én a vázakat vettem figyelembe, nem az objektíveket.
    Lehet másik topicban írtam ilyesmit, de akkor ott (is) a 450D kontra Nikon D60 vázról lehetett szó. És mint váz, nem kétséges, hogy a 450D jobb. De egy rendszer nem csak egy vázból áll, nagyon nem. Valamint a Pentax K200D ezekben az összehasonlításokban fel sem merült (ha fel is merült, biztos, hogy nem írtam olyat, hogy inkább 450D-t vennék helyette).
    Amit viszont a visszaolvasásnál láttam: immáron 28 napja, napi rendszerességgel foglalkozunk a gépvásárlásoddal, és jópárszor igen alaposan átbeszéltük már a témát, minden létező irányból. Azt tartsd szem előtt, hogy a fotókat te készíted. A végeredmény elsősorban a te látásmódodtól fog függeni, nem attól, hogy D60 vagy 450D vagy K200D van a kezedben. Ennyit a vázakról. Ezen kívül azt is vedd figyelembe, hogy legyen akármilyen jó látásmódod, egy telét igénylő témát akkor sem tudsz fotózni tele nélkül, egy 18-55-ös obival: ha akarsz olyan témákat fotózni, ahova kell a hosszú gyújtótáv, akkor bizony duplakit, vagy nagyobb átfogású objektív kell. Ennyit az obikról.
    Ha döntésképtelen vagy, akkor tedd bele egy kalapba a lehetséges gépeket és húzd ki.

    Ja igen: persze, egy váz súlya abszolúte benne van az ergonómiában. Nekem előny, ha nehéz, pedig a K10D-m bizony jócskán érezhetően nehezebb egy K200D-nél, de még lehetne ennél is nehezebb valamivel: szeretem, ha érzem, hogy van valami a kezemben :) Van, akinek meg terhes a cipelése, vagy bármi egyéb okból hátrány a nagy súly, én ezt is abszolúte megértem. De azt már mi nem tudhatjuk, hogy neked ergonómiára mi lesz a jó, ez abszolúte szubjektív dolog.

Új hozzászólás Aktív témák