Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sokimm

    senior tag

    válasz xXxian #19297 üzenetére

    Halál komoly. :)
    Mivel ha azt mondom 20.000 forintot szánok rá, dobtok 3 géptipust... De ha 30.000 ért exponenciálisan jobb gépet lehet venni, akkor ne ajánljatok 20.000 forintosat. És ez a lépcsőzés elmehet akár fél milláig is, mert ha kell, gyűjtök, de feleslegesen nem dobok pénzt ki az ablakon. (van egy bizonyos szint, amikor már csak parasztvakításos "jobb a gép", (de nem éri meg az árát) dumákkal jön a hozzáértő segítőkész fotós, de közben nem jobb a képe a félmillás cuccnak annyival, hogy megvegyem azt. (ellentétben mondjuk egy 100k-ssal)) Mert ugye a képminőség nagyjából onnan kezdődik, hogy kitudod venni az adott jpg, raw file-ból, hogy ki szerepel a képen, és mennyire adja vissza a pillanatot a színvilág, élesség, stb...

    Ezen túl, hogy "kontrasztosabb, teltebb, sokkal több megapixel, stb", már csak hab a tortán, de nem ér dupla akkora összeget egy laikus családfotós életében.

    Szóval úgy érzem, hogy nem elrugaszkodott a kérdésem, viszont az látom, hogy a többségnek itt, csak egy bizonyos területen van tudása (milc dslr, etc), amiből fakadóan nem fogok ilyen átfogó "listát" kapni, de azoknak, akik írtak pár gépet, vagy típust, megköszönöm a türelmeteket, és segítőkészségeteket, mert általatok tudok majd egy "átlagoló képet" alkotni arról, hogy mi az, ami megéri, és mi az, ami már csak parasztvakítás (és többlet költség).

    A mobiltelefonok, tabletek, laptopok világában is sok olyan dologért kérik el az árat, ami tökre felhasználó ellenes, sőt(!), ennek ellenére számos helyen olvasom, hogy "ez kell nekem". Tudom túl sokat kértem, de remélem senkit nem bántottam meg ezzel. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák