Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz rumos14 #1702 üzenetére

    Lsd: első hozzászólás ide vonatkoó része :DDD
    Azt szokás mondani, hogy az objektívbe épített képstabi hatásosabb, mint a vázban lévő - ezt én nem tudom se megerősíteni, se megcáfolni. Még sehol nem láttam közvetlen összehasonlító tesztet, ahol ugyanolyan, lehetőleg megbízható pontosságú módszerrel ugyanúgy tesztelték volna ezeket a megoldásokat egymás ellen, így korántsem vagyok meggyőzve ennek a kövélekedésnek a helyességéről.

    A Pentax képstabiját pedig hamarosan élesben fogom tesztelni a Sony képstabijához képest, úgyhogy ez hamarosan kiderül. Mivel nincs egyenletes amplitúdójú és lengésidejű rezgést biztosító berendezésem, amivel pontosan ugyanolyan feltételeket tudok teremteni a két gépnek (a kezem remegése ugye mindig más, ha csak kicsit is), a próbák számát kell keményen megnövelni, hogy kapjunk egy jó, nagy pontosságú eredményt, ahol a kiugró adatok nem fogják befolyásolni a konklúziót. Ugye minnél nagyobb próbaszámmal dolgozik egy statisztika, annál pontosabb eredményt fog hozni. Bele fog telni egy időbe, de ez már az én gondom lesz. :) Ha sikerült volna Canont is szerezni, mondjuk képstabis kitobival, akkor az is meglenne - majd egyszer talán :)

    madgie:
    Mondjuk ahol az objektívben van a fókuszmotor, mint az EOS rendszernél, ott hatványozottabban előjön ez, hogy objektívtől függ az AF pontossága - legalábbis számomra így tűnik logikusnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák