Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    válasz jjeahh #16907 üzenetére

    "ja, ez is egy alternatíva, de akkor a manuálozás helyett kell vállalnia pl jóval nagyobb rizikót, hogy működik-e rendesen a váz, valszeg sokkal rosszabb állapotban vannak ezek a cuccok, mint a 4-6 évvel újabb olympus-panák, a zár 99% biztos, hogy soktízezer expós, szóval bármikor kimúlhat...vannak ugyan kímélt darabok, de egy 8-9 éves géptől ne várjunk csodát sztem...a szenzor sem egy fejlett darab."
    miert elfaradnak a gombok 10 ev utan? :) egyaltalan nem biztos h sok tizezer expos. en nemetektol 2xxx expos d70-et vettem anno. most is talaltam nem 1 tizenparezer expos 5d mk1-et...sokan megveszik es felrakjak a polcra...
    sztem nem is akar csodat varni 50e-ert az erdeklodo. amugy van sok sztem eleg jo kepem iso 1600-on d70-el, ellenfenyes kepem is van eleg, dinamikaigenyes tajkep is. de nem kezdek el most linkelgetni...fel galeriam d70-es, talalsz boven ha erdekel :)

    "és ha úgy érzem, hogy nem elég nekem a manuálozás vehetek nagyon tuti kis fix-eket, portrézni pl a 45-ös oly-t. De ha egy 9 éves 6 megapixeles dslr-ről szeretnék fejleszteni, valszeg vázat kellene váltanom "
    es mi a problema abban, hogy vazat kell valtanod? megvettem 40korul a d70-et, vettem hozza 50 1.8d-t, sigma 105-ot..aztan eladtam 1 ev utan a vazat 35-40ezerert es racsavartam a d90-re az obikat. miert problemasabb ez? sztem 1 ev mulva is el fog menni 20-25k-ert itthon egy d50/d70...

    "nem akarok most senki dslr-est meggyőzni a milc-ek előnyeiről, mindenki más érvek alapján vásárol gépet, viszont 50e huf-ért biztos vagyok benne, hogy valamilyen használt micro4/3 gép a legjobb választás, köszönhetően az mft rencerek szuperalacsony használtpiaci árának..."
    nem is akarok erre irni, unom mar hogy mar a nikon topicban is milcekrol kell olvasnom :DDD amikor reagalunk barmilyen arintervallumban, hogy adott celfelszhasznalasra milyen dslr szettet lehet kapni x osszegert mindig csak hallgatas van...de hat legyen. szoval melyik milc uti meg portrera az 50 ezer huf-os d50/d70+50 1.8d szettet? es mivel portre, legyen mar hasonlo dof...de tovabblepesnel felmerulo ertekvesztest is nyugodtan belekalkulalhatod. es tegyuk hozza, hogy ez a felhasznalasi terulet (portre) meg egeszen jol fexik nektek is, nagylatoszogrol meg makrorol inkabb ne is kezdjunk el csevegni... ;)

    [ Szerkesztve ]

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Új hozzászólás Aktív témák