Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz lovas001 #16842 üzenetére

    Ha videózni nem kell, akkor szerintem a D5100 és K-500 között választanám a szimpatikusabbat. Képminőségre koppra azonosak (a minimális mérhető különbség rögtön elveszik amint eltérő objektíveket csavarsz fel rá). A D5100 AF rendszere kicsit fejlettebb és gyorsabb, viszont a keresője kicsi és nem túl izmos lefedettségű. A K-500 keresője az APS-C mezőnyben kifejezetten jó, 100%-os lefedettségű és jó nagyítású, plusz a gép maga sokkal jobban kezelhető a dupla tárcsa miatt. Ha esetleg régi manuális objektíveket is felraknál amiket fillérekért lehet beszerezni, akkor szintén a K-500 nyerő (a D5100 majdhogynem alkalmatlan a feladatra), ráadásul focus peaking is van.

    Szerintem a K-500 egy kiforrottabb, jobban kezelhető váz (ugyan arra a szenzor technológiára építve), viszont a D5100 mellett szól, hogy kapásból két fényerős fix (35mm f/1.8 és 50mm f/1.8) is vásárolható hozzá elég baráti áron, de azért objektív kínálatban a Pentaxot sem kell félteni, csak ott némelyik darab ára az utóbbi 1-2 évben nagyon elszállt, ezt érdemes lesz előre lecsekkolni.

    +1: Az megint a Nikon mellett szól, hogy több és jobb minőségű gyári rendszervaku áll rendelkezésre.

    Szerintem nagyon kiegyenlített a helyzet. Nekem szubjektíven fontos a jó kezelhetőség manuális módban, ebben a K-500 messze a D5100 előtt jár, de vannak ugye még érdemei a D5100-nak is. Vedd a szimpatikusabbat, egyikkel sem nyúlsz mellé.

Új hozzászólás Aktív témák