Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csuf

    tag

    válasz grigo #16753 üzenetére

    Üdv!
    Olvass teszteket pl: [link]
    Olvass, használd a keresőt és kérdezz itt: [link]
    Olvass itt a topikban is - használd a keresőt :-)
    Személyes tapasztalat: én kb. egy éve voltam hasonló helyzetben - kompakt után DSLR-t kerestem. Sokat gondolkodtam mik az igényeim és a lehetőségeim - főleg az anyagiak. Nálam első körben a Canon 1100D és a Nikon D3100 volt versenyben mint a két belépő modell. Sokat olvastam tanácsot kértem hozzáértőktől - a fórumon is - mit válasszak... Megkaptam a három fenti tanács mindegyikét :-) Aztán arra jutottam, hogy igénylem a kihajtható LCD-t, és az obijektív viszonylag nagyobb átfogását, mert csak egy obijektívre volt pénzem. Ekkor a Canon 600D 18-135-el és a Nikon D5100 18-105-el maradt versenyben, mint az előzőeknél két egyel feljebb pozícionált modell. Nagyon hasonló tudású gépek. Amiért a Nikon lett végül... Konyhanyelven leírom :-) Hát első körben az érzékelője amely kiemelkedő a kategóriában és az obijektív átfogása és minősége - jó kis mindenes, amely egyenlőre kielégítette az igényeimet - mint kezdő tanonc, és nem utolsó sorban az ára - akkoriban jó 40eFt-al volt olcsóbb a kit a Canonénál :-)
    Azóta kb. 7000 képet készítettem vele megelégedésemre :)) Folyamatosan próbálok tanulni és fejlődni, fórumozom, szakkönyveket olvasok és kikérem a nálam fényévekkel nagyobb tudású barátom véleményét :-)
    Röviden ennyi - remélem nem lett nagy zagyvaság a hozzászólásom :-)
    csuf

    Ps.: egy római kirándulás megmutatta a DSLR hátrányát is, szvsz nem mulatság cipelni a nyakadban napokon keresztül, ha valami kisebbre vágysz akkor MILC vagy csúcskompakt (pl: G1X a te világod....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák