Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sir_mook

    csendes tag

    válasz sir_mook #16651 üzenetére

    És egy Pentaxos észrevétel... (amivel itt nem leszek népszerű (nem is törekszem rá) )

    Aki vesz egy gépet, az rendszert vásárol. A Pentax jó. A Pentax szép. De aki komolyan szeretne később belekóstolni a fotózásba azt "minden" fórumon lebeszélik a Pentaxról. ( csúnyán fogalmazva: zsákutca a rendszerük)
    Hiába nyújt többet kategórián belül, és tette ezt évekkel korábban is, egy komoly szett felépítése - és egy esetleges későbbi felfelé váltás náluk nem egyszerű. A világ 90%-a Canon vagy Nikon rendszerben utazik (dslr-ről beszélek) a használt piac is hasonló arányban oszlik meg. Mivel minden új termék iszonyat drága... sokaknak a használt is "megfelel". Az aki 200mm-es végű telét vesz, az fél év múlva már 300mm-t szeretne. Ha megízleli a 300mm-t akkor rájön hogy hát bizony 300mm-en nem karcolnak a kit vagy középkategóriás zoomok.. vegyünk valami mást. 300mm felett kezdődik a nagytelék élete. Pentaxhoz 400-500-600mm-t nehéz összeszedni. Persze 1-1 darab néha megjelenik a használt piacon.. de a másik két cég esetében ez nem 1-1 hanem heti 1-2.
    De ha nem objektívekről beszélünk hanem pl rádiós kioldókról... még a kedves távolkeleti kismárkák is Canon/Nikon Nikon/Canon sorrendben adják ki azokat. Vagy ott a rendszervakuk ellátottsága/működési pontossága. Tehát ha valaki amatőr szinten gondolkodik (picit túllépve a családot fotózom csak állásponton) annak már nem feltétlenül lesz elegendő a rendszer által nyújtott lehetőség.
    (és egy legutolsó mondat ezzel kapcsolatban: Nikon 3 év hazai garanciát ad a vázakra)

Új hozzászólás Aktív témák