Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Amikor a hóhért akasztják.

    Hirtelen rám szakadt a lehetőség, hogy egy kis kedvezményt be tudjak vasalni az egyik boltban vásárlásnál. Elméleti síkon eljátszottam a gondolattal, hogy de jó lenne nekem egy új váz amivel akkor is tudok fotózni és videózni ha éppen nem tudom hazavinni saját célra a céges gépeket. A lényeg, hogy a gép értéke maximum 130k lehet. Ez nem sok, de ugyebár nem is komoly célra kell, munkára ott vannak komolyabb vasak.

    Két gép neve jött elő a kalapból első körben:

    Pentax K-500 + 18-55mm:

    Ezt már pár napja majdnem megvettem hirtelen felindulásból. Nem is tudok elképzelni most ennél jobb belépő vázat ebben az ársávban. Ha meg már DSLR, akkor ragaszkodom a dupla vezérlőtárcsához, így egyetlen másik tükrös sem felel meg. Hátránya viszont, hogy videóban finoman szólva sem erős és nincs mikrofon bemenet. Na meg annyi DSLR van körülöttem már, hogy inkább MILC-re vágynék, de a K-500 meg ezerszer többet nyújt ennyi pénzért, mint bármelyik MILC, leszámítva a kompaktságot.

    Canon EOS M + 18-55mm + Speedlight 90EX:

    Ez végre MILC, videóban simán a szokásos Canon minőség (ennyi pénzért a legjobb vétel videóra még ML nélkül is). Később jönne mellé egy 22mm f/2 STM, amit nagyon kedvelek, szép rajzú még teljesen nyitott blendén is, kellemes árazású üveg, utcai fotóhoz kiváló. Na de a fekete leves, az egyetlen ami nem tetszik: Még az új FW-el is iszonyatos lassúságú AF, főleg kevés fénynél. Modellt fotózni még csak csak elmegy (kivéve kevés fénynél, ahol fókuszt sem mindig talál), de valahogy mégis jobban esne megvárni a következő EOS M-et, mert ez bár számomra nagyon szerethető és videóban is ötcsillagos a konkurenciához képest, de mégis elég kiforratlan. Plusz ugye az egész rendszer krónikus üveghiányban szenved. Ha kijönne egy 22mm f/2 minőségű, olcsó, portréhoz való objektív, akkor az nálam már minden igényt lefedne... de ez most nincs, adapterrel meg még lassabb az AF, mint nélküle.

    A zavart leginkább az okozza, hogy egyik gép sem passzol tökéletesen ahhoz amire kellene. Na most vagy várok és hagyom ezt most a fenébe (amúgy sem létfontosságú, bár nagyban megkönnyítené a szabadidős fotózást), vagy megtanulok élni az egyik vázzal/rendszerrel, de épp annyira tudnám szeretni bármelyiket, mint utálni...

    KÁOSZ! :D

Új hozzászólás Aktív témák