Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Abry #16145 üzenetére

    "Lehet, hogy a fixek minősége jobb egy kicsit a pentaxnál, de ez olyan különbség, ami - ha egyáltalán van - hobbi szinten nem hiszem, hogy észrevehető."

    Ez NÁLAD szempont és nem örökérvényű igazság. Mindenkinek mások az igényei és attól mert neked elég a Canon objektívek minősége, még nem jelenti, hogy indokolatlan a Pentax üvegek felára. A Canon üvegek is jók, néhány példány ott olcsóbb, mások meg a Pentaxnál, egyik a Canonnál jobb minőségű, másik a Pentaxnál. Viszont attól mert neked adott darabok esetén az olcsóbb/gyengébb is megteszi, még nem jelenti, hogy a drágább/jobb túlárazott lenne. Azt meg hagy döntse el a fotós, hogy mit tart fontosnak és milyen minőségi elvárásai vannak, függetlenül attól, hogy hobbi vagy profi szinten fényképez.

    Egyébként a Pentax rendszer nagy előnye, hogy nagyon egyszerűen és jól használhatók a régebbi Pentax objektívek (manuálisak, félig manuálisak), melyeket fillérekért lehet vásárolni (5-15 ezer forint a többsége). Főleg mióta megjelent az élőképen a focus peaking.

Új hozzászólás Aktív témák