Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz A Zéé #11155 üzenetére

    Pont az a bajom, hogy pár napra kaptam a NEX 7-et és annyira megtetszett, hogy akármilyen irányból közelítek oda lyukadok ki, hogy számomra az a legoptimálisabb MILC váz. De eszem ágában sincs ennyi pénzért megvenni.

    A Nikon D600 meg teljesen más történet, az független a MILC dologtól. Nekem továbbra is a DSLR a fő eszközöm, de kell egy kompakt, viszont DSLR képminőséget hozó eszköz ami nap közben és utazás közben is nálam lehet. Épp ezért különítettem el egy kis pénzt a MILC-re... a D600 bejelentés amúgy is csak nyár végén várható, megjelenés meg csak ősszel.

    Van itthon DSLR-em, van a melóban is egy pár DSLR. De másod gépnek is kell valami amihez nem kell egy külön táskát cipelni. Nem kell, hogy elférjen a zsebemben, de ha egy nagyobb övtáskában vagy az utcai (nem fotós) oldaltáskám egy zsebében kényelmesen elfér akkor mindig nálam lehet.

    A NEX 7-ben meg amúgy külön tetszett a focus peaking amivel pofon egyszerű manuális objektívvel az élesre állítás. Szinte versenyezni lehet a kontraszt érzékelős AF-el. Azért a régi manuális, de elsőrangú objektíveket meg lehet szerezni potom pénzekért. Szóval lehet kicsit megerőltetem magam és beruházok a NEX-5re. Legfeljebb kicsit többször eszem zsíros kenyeret hagymával a hónap hátralévő részében... :D

Új hozzászólás Aktív témák