Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Schanyee

    senior tag

    Helo!

    Elég nagy gondban állok, fényképezőgépet szeretnék vásárolni. A kinézett árkategóriám természetesen a minnél olcsóbb lenne, jó lenne 200 alatt marad (sőt 100 alatt is, de ez tudom nem reális).
    Jelenleg tapasztalataim egy Pentax K10D-vel illetve egy Canon EOS 1100D-vel vannak. Az előbbinél nagyon tetszett a masszív váz, jó fogás, időjárás álló, az a plusz kijelző a tetején, a plusz tekerőtárcsa és jóval gyorsabbnak éreztem a Canonnál. Utóbbinál meg ami abból adódik hogy új, az a magas ISO érzékenységen készített jobb képek, illetve a jobb objektív választék, ha később igényem lenne rá. De totál nem vagyok márka hű, egy csomó gépet néztem, Nikon-t is. Van pár kinézett gépem. Az elsődleges szempontjaim, hogy jó képek magas ISO-n, gyors képkészítés és gyors állítás. Mivel tetszett a Pentax ezért a jó minőségű váz is előnyt jelent és ha van a tetején egy plusz kijelző az infókról.

    Amiken eddig gondolkodom az, hogy vegyek egy ilyen csomagot:
    Pentax K-5 ezzel kijövök kb 315 000Ft-ból ami erősen a felső határt súrolja, viszont ebben van minden amire az elkövetkezendő időkben szükségem lehet és ráadásul kicsit a Pentax-hoz húz a szívem a személyes tapasztalatok miatt. Hátránya, hogy annyira sokmindent nem kapok pentaxhoz, de úgy gondolom mivel hobbi eszköz lesz a gép, ezért a kapott objektívek gyenge minősége nem lesz zavaró, mivel csak akkor tűnik fel nekem ha mellérakunk egy jóval drágábbat amire most nem lenne pénzem úgyse.

    A másik verzió ami tetszene:
    Nikon D90 kit (18-105mm VR) ez kb 260 000Ft Hátránya, hogy nem olyan jó a váz talán és mivel régi viszonylag a gép, ezért várhatóan magasabb ISO-n gyengébb. Előnye, hogy egyértelműen olcsóbb és hogy egy nagyobb átfogású objektív van benne ami nekem most sokmindenre elegendő, később pedig ha kell más, akkor vehetek jobb minőségűt. Ezen kívül nem kell objektíveket cserélgessek vagy többet cipeljek. Csak az a fránya ISO ami zavarhat mert sokat fotózok beltérben.

    Canonban nem találtam felső kijelzős alternatívát ami még beleférne a keretbe, szóval ott néztem az 550D-t ami nagyjából egy szinten van a Nikon 5100-al, szóval ezt a kettőt lehet együtt értékelni. Ezek a legolcsóbbak, mindegyik elég jó magas ISO-n és azért elég jó a sebességük is. Ezeket is valami nagyobb átfogású zoom objektívvel venném kitben.

    Végül az utolsó amin gondolkodom, hogy mondjuk egy 1100D vagy Nikon 3100 (esetleg az utódját ami lassan csak kapható lesz vagy legalább lenyomja a többi árát) viszont akkor mondjuk venni hozzá valami jobb minőségű objektívet. Ilyen ami beleférne az árban kb egyedül a Sigma 17-70mm f/2.8-4.0 DC Asp IF OS HSM Macro, amiről semmiféle tesztet nem találok. Vagy a Tamron AF 17-50mm f/2.8-as de ott már eléggé kicsi az átfogás és a pénzem meg elfogy hogy másik obit vegyek mellé mostanában. Ráadásul a stabilizátoros változatról azt írták a tesztben, hogy jóval gyengébb a képminősége, de azért elég hasznos lenne nekem a stabilizátor.

    Esetleg valami MILC-et tudnátok ajánlani? Ott nehéz olyant találni ami belefér az árkategóriába, jó magasabb ISO-n és vannak rajta tekergetős tárcsák a jó kezeléshez.

    Szóval a kérdésem egy kicsit olyan is, hogy jobb vázhoz gyengébb obi vagy gyengébb vázhoz jobb obi. Alapból eléggé hobbi fotós vagyok, szóval túl sokat nem fogok fotózni, de akkor igyekszem kihasználni a gépem tudását.

    Köszi mindenkinek aki elolvasta a kérdésem, azoknak meg pláne akik segítenek is!

Új hozzászólás Aktív témák