Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sasa134

    addikt

    Sziasztok,

    először is köszönöm a sok hasznos infót és tanácsot, amit a topic végigolvasása során tőletek szereztem. Több kompakt és egy ultra zoom gép nyüstölése után leküzdhetetlen vágyat érzek egy DSLR gép birtoklására. A cél: tanulás, hiszen kezdő vagyok benne, téma: általános, mondhatni turista szempontú felhasználás (utcarészletek, tájak, ilyesmik). Sok-sok variáció végigelemezgetése után (amely egyébként használt canon EOS 450D-től indult), most ott tartok, hogy:

    Pentax K-x
    vagy Nikon D3000

    videózás nem kell. Mindkettő mellett vannak nyilván érvek és ellenérvek, a CMOS szenzor és a relatíve olcsó obiválaszték miatt a Pentax felé húzok. Sajna a legfontosabbra, azaz a kipróbálásra és nyomogatásra nem volt lehetőségem, mivel a helyi fukar boltban csak egy D3100 van az is üveg mögött (nem akarok a flegma eladó lenéző pillantásával szembesülni miután 3 perc nyomkodás után visszaadom neki, hogy "köszi, még gondolkozom").

    A Nikonhoz nagyon illene a 18-105VR obi, ez nagyon vonzóvá teszi. Nem tudom, pentaxhoz mi az az obi, ami hasonló szempontoknak megfelel. Használt és új, igazából mindegy, bár most, hogy ilyen "remek" a Forint, inkább használtban gondolkozom, abból meg esélyesebb egy d3000, minthogy egy K-x-re bukkanjak.

    De, a kérdés: melyiket?

    Tisztelettel köszönöm a választ előre is.

    Avanti Roma

Új hozzászólás Aktív témák