Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KubanitoS

    veterán

    válasz FLx #203847 üzenetére

    1.8 122 le, szerinted?

    A hybrid egy tök jó dolog, de nem autópályázásra van kitalálva, hanem a kisebb-nagyobb vidéki utazásokra és városi forgalomra, a célja a minél optimálisabb fogyasztás és a környezetkímélés. A rendszer kapcsolgatja a benzinmotort ki-be, az elektromos motor városi araszolgatásban nagy segítség, ekkor a benzinmotor csak rásegít a gyorsításra.

    Autópályán az egész lényege veszik el, mivel a benzinmotornak mennie kell non-stop a nagy tempó tartásához. Extrém esetben, ha folyamatosan padlózza az ember, akkor az is előfordulhat, hogy a hibrid akksi teljesen lemerül, mivel az rásegít a hajtásra. Nem erre van kitalálva a kocsi.

    Ettől függetlenül ha tetszik a technológia - ebben a Toyota azért nagyon jó - akkor én a helyedben ránéznék egy 2.0 hybrid Corollára (csak a kombi van ilyen motorral szerelve), az már azért biztosan jobb, de egy kicsit drágább is. Amúgy félreértés ne essék, lehet autópályázni egy efféle autóval (ez néha elkerülhetetlen), de nem 150-160-nal folyamatosan haladva, letolva mindenkit magad elől, hanem szépen nyugisan tartva a 120-130-at.

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Új hozzászólás Aktív témák