Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz kételkedem #18145 üzenetére
A 4db 690-et lecseréled 4db 680-ra, az még működik is.
Dual procis EVGA alaplap(EVGA Classified SR-X) 650$
SSD-ből és HDD-ből RAID-et csinálsz.
Beleteszed az új Murderboxba(1200$), sztem már kapható.
6x valamelyik EIZO monitor. Talán az nVidia is tud kezelni 6 monitort, ha nem akkor 4x7970.
EVGA SuperNOVA NEX1500 Classified táp vagy platimax1500
Az egészet bevizezed.
Horror fejhallgató vagy csak egy G35.
Egérpadot kihagytad.Valami luxusmobil amin leadod a telefonos rendelést.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Miért nem mondjuk egy ilyen?
120-as Agility3 bele és igazán keveset eszik.
4GB ram elég is bele.Elsőként említette az energiahatékonyságot.
(#18166) M@cika: Az 53mFt-os hangfalat én is kicsit soknak érzem
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Szonyka #18169 üzenetére
Szerintem ez teljesen terhelve nem eszik 30-35W-tól többet konnektorból.
Mondjuk a llano se vesz fel max 90-100W-ot.
Netezés-videózás közben olyan 20W és 50W lehet sacc/kb.Előnye, hogy pici és keveset fogyaszt, nagyon jó energiahatékonyság és csendes.
4GB rammal és SSD-vel egész fürge.
Itt egy videó:[link]Hátránya, hogy játszani tényleg csak régi játékokkal és nem bővíthető.
Tipikus anyu-apu gép netezni meg wordözni.[ Módosította: Kalandor ]
-
félisten
válasz #66926208 #18189 üzenetére
7850 1GB/7850/7870
i5-3550/i5-3470
Preferált márka szerint valami B75 lap(én Asrockot vennék vagy MSI-t)
150K-ból ez kijön.(#18188) jonnyjoker01: VGA kell játékhoz.
(#18191) szoti27: Nem tudom mennyi lenne az i3, de apróból 0 perces OEM i3-2120 1 év garival 23eFt. Nyilván ha egy helyről rendeled, akkor nincs külön posta meg macera.
(#18192) JS9W: Amit használsz profitál a VGA-ból?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Montebá #18228 üzenetére
Mekkora HDD kell? 500-1000? Igaziból pár eFt a különbség?
Mondjuk ha nem akarja letorrentezni a fél internetet egy 120-as SSD-n is elfér.ATI vagy nVidia?
Egy helyről kell vagy lehet több boltból?(Bp.-i?)(#18232) h3lios: Az alaplap hiányolja az USB3 és SATA3-at. Nem világvége, de tudjál róla.
Ha nem kell a CPU-ról számla 10K-val olcsóbb apróból.
Táp felejtős.(#18234) yoken562: Tápod-házad-HDD-t van?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Montebá #18239 üzenetére
Lap: asrock b75 pro3 m msi h77ma g43
20eFt
CPU: Én ezt apróból venném újonnan, ha ipon akkor: i3-3220
31eFt
RAM: Jelenleg elég a 4GB is, lehet majd egyszer kell a 8GB
4GB 5eFt 8GB 10eFt
Nézzétek ki együtt a márkát és a sebességet.
Kingmaxxal sincs baj, 1333 is elég. De ha ő valami másra vágyik ne érezze magát becsapva.HDD:wd 500gb caviar blue 7200rpm
16eFtTáp:coolermaster elite power 500w
Sok ez a táp, de a 350-es FPS 200Ft-tal olcsóbb...
9eFtVGA: 7850 1GB Oké, 1GB. De tényleg nem ér 8eFt-ot +1GB memória erre. Ennyiért nagyon jó.
47eFtEz így ~128eFt
Nézzetek együtt egy házat ami neki is tetszik 12eFt-ig.
Ha apróból veszitek a procit akkor ennyiért i5 van.[ Szerkesztve ]
-
félisten
~40K-ért? Sztem nem.
(#18256) forguet: Ha működik akkor jó. Gari van rá 3 év.
Én nem szeretem a gigát, mert régen megharagudtam rájuk, de egyébként nincs vele baj.
(akkor se volt, csak zokon vettem, hogy a felsőkategóriás laphoz nem adtak friss biost)[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz bluyoo #18271 üzenetére
Ház, táp, ODD nem kell. Meg is van a 7850.
A linked végén:
"Please note that the above 'benchmarks' are all just theoretical - the results were calculated based on the card's specifications, and real-world performance may (and probably will) vary at least a bit."ph! konnektorból mérve:[link]
(#18272) kenyerr: Az Alpine plus 11 teljesen elég, load úgyis hangosabb a VGA.
Ha Ivy-t szeretnél vedd azt, te pénzed.
Olvasni való:[link]
680-nal mérve 1680x1050-en. Kisebb VGA-val és/vagy nagyobb felbontáson nincsenek ilyen "nagy" különbségek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz h3lios #18275 üzenetére
Nagyjából meg.
(#18276) kenyerr: Miután betöltött, szinte mérhetetlen a különbség.
Töltőképernyőre lehet jó hatással, ha SSD-ről játszol.
Jelentős pluszt szerintem nem ér, de ha nem nagy az árkülönbség ártani nem árt."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
CPU: ~11eFt (G530 )
VGA: na igen, itt jön ki, hogy nem is nagyon tudok ennyire low-end VGA-t asztaliba amit érdemes lenne megvenni. Laptopban ez meg erős közepes. 25eFt-ért nagyságrenddel jobbat kapsz (7750)
RAM: ~5eFt(4GB 1333)
Alaplap: ~15-20eFt(B75)
HDD: ~16eFt (500GB WD)
Táp+ház ~20eFt
~100eFt de jelentősen erősebb VGA-val.
+5eFt egy DVD olvasó(kimaradt a bluetooth, kártyaolvasó, webkamera, wlan és a W7 is)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jelenleg sztem nem.
Persze ha apróból veszel egy 5750/6750(ugyanaz a kártya pontosan) vagy 5770/6770(dettó ugyanaz megint)-et sok garival jobban kijöhetsz.
5750 max 15eFt-ért éri meg az 5770 max 18-ért.Ha játékra kell ez alá szerintem nem érdemes menni.
A 630 átnevezett 440:[link]
Pedig már 440-nek is sz@r volt..."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Ahol az G530 megfekszik a G630 is megfekszik, sztem egy forintot nem ér.
(#18283) bluyoo: Jogos, az 540 is ugyanannyi. Ingyen Mhz.
Volt szerencsém használni a 2120-ban a VGA-t, de még rendesen megcibálva is vacak...
Játékra szerintem teljesen alkalmatlan.
Mondjuk annak aki laptophoz szokott lehet más a nézőpontja.(#18285) ladanyi: 3550-től biztos jobb a 3570, szóval vagy 3570 vagy 2600.
2600 többet eszik és nem igazán használják ki a HT-t a játékok.
3570 sztem.H61-be viszont nem biztos, hogy belemegy. Meg kell nézni, hogy van-e friss UEFI a laphoz.
H61-ből a legolcsóbbat kb. De egy ~40K-s procihoz már rászánnám azt az 5K-t egy jobb lapra.
Arról nem is beszélve, ha esetleg SSD lesz jól fog jönni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Priesto #18289 üzenetére
Ennyiből már futja IPS paneles monitorra. Ég és föld a különbség.
Monitor: LG Electronics Flatron IPS224V ~40eFt
Lenne 35-ért is, de az épp elfogyott.
LAP: Asrock B75(ez az asrock már nem az az asrock) ha esetleg tervezel CFX-et akkor H77
B75:16eFt H77 20eFt
CPU: i5-3470 ~47eFt
RAM: 4GB Kingmax elég 4-5eFt-ért 8GB 1600 is csak ~10eFt
HDD: WD 1TB WD10EZEX ~20eFt
VGA: 7850 1GB 47eFtTÁP: Itt megint nyitva a szeretnél a jövőben 2VGA-t?
HÁZ: Tudom, hogy van aki csak bedobja az asztal alá és rá se néz, de én mindig azt mondom, hogy nézegessél egy párat és ha van valami konkrét elképzelés akkor muti!Ez eddig mindenből a drágábbat választva ~185eFt
Ha csak 4GB ram, 500GB HDD és B75, akkor kb. 170eFtAmit érdemes meggondolni, hogy 22-25eFt-ért már lehet kapni 120GB-os SSD-t.
Nem nagyon lehet leírni, hogy a mindennapi használat során mennyire baromi jó.
Ha az aktuális játékot is erről tudod futtatni, rengeteget rövidülhet a betöltési idő.
A W7 pedig szárnyal, ha SSD-ről megy.
(mondjuk a W8 HDD-ről is, SSD-re még sose tettem fel)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Priesto #18295 üzenetére
"SSD-re úgy érzem, hogy még nincs szükségem."
Igaziból hatalmas a különbség: [link]A ház amit választottál jól néz ki, de elég "papír" és rossz helyen vannak a kivezetések.
Inkább a formája vagy a plexi az ami tetszik rajta?Akkor:
Monitor: LG Electronics Flatron IPS224V ~40eFt
Alaplap: ASRock B75 Pro3-M ~17eFt
CPU: i5-3470 ~47eFt
RAM: 4GB Kingmax elég 4-5eFt-ért 8GB 1600 is csak ~10eFt
HDD: WD 1TB WD10EZEX ~20eFt
VGA: 7850 1GB 47eFt
TÁP: FSP400-60APN ~10eFtHÁZ esetleg:[link]?
-
félisten
-
félisten
válasz Priesto #18310 üzenetére
Van előlapi USB3, plexi is.
Kábelmenedzsment nincs és a CPU hűtő hátlapjának is viszonylag kicsi a kivágás.
Ezek igaziból akkor érdekesek, ha sokat kotorászol a gépben.
+1 ventit érdemes beletenni hátra.
(pl. Arctic Cooling F12 1eFt)Volt nálam egy hasonló CM elite nemrég, egész jó volt.
-
félisten
válasz Khelben #18377 üzenetére
Pagefile nélkül fura hibákat is produkálhat a rendszer(pl. a chrome kifut a memóriából).
Az SSD elhasználódás meg teljesen lényegtelen, mert amire lejár róla a gari nagyságrendekkel fejeltebbet lehet kapni 4x tárhellyel féláron.Mindezek ellenére sem tartom reálisnak az SSD elhasználódást TRIM mellett gariidőn(3év) belül, ha nincs fullra írva.
20% maradjon szabadon és jó lesz sokáig, nem kell aggódni érte, azért van, hogy használjuk.(#18378) vond: Ha nagyon aggódik valaki akkor tényleg állítson be fix méretet, de kikapcsolni nem jó ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz dfsz34 #18380 üzenetére
Én is használtam kikapcsolva hibamentesen, mégse tanácsolnám senkinek.
+1 lehetséges "hibaforrás", nem tudja mikor, minek lesz vele gondja és lehet vért fog izzadni mire rájön.
Semmi gyakorlati előnyét nem látom.Évek óta nem láttam vírust se a gépemen, mégse tanácsolnám senkinek, hogy antivirus nélkül kolbászoljon az interneten.
-
félisten
Mi most a bestbuy alaplap 1151-re? Tuningos, sata expresses kéne, mATX vagy mITX méretben.
-
félisten
válasz membrandj #115098 üzenetére
My bad, azt hittem itt naprakészek vagytok minden komponensben.
"(mivel maga a tuning felára eléggé nagy és közel nem hoz annyit plusszba)"
Egy 6700K már 1 éve is ment 4.8 körül léggel, az +20% c2c egy 100eFt-os procinál."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz dannyl #115103 üzenetére
VGA egyáltalán nincs a gépemben.
Azért jöttem, mert ez a topik pörög a legjobban. Azt feltételezem, hogy itt uptodate vagytok minden komponensben. De már több időt töltöttem itt, mint értelme lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz dannyl #115105 üzenetére
"Mi most a bestbuy alaplap 1151-re? Tuningos, sata expresses kéne, mATX vagy mITX méretben."
Én ebből tudom, hogy 6600K vagy 6700K alá kell egy bestbuy alaplap(legolcsóbb az említett paraméterekkel) mATX vagy mITX méretben, annyi kitétellel, hogy legyen rajta sata express.De mit fárasztjuk itt egymást?
Feltettem egy rém egyszerű kérdést, de nem tudtok rá válaszolni.
Kész. Pont. Lapozzunk!"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz joey04 #115126 üzenetére
Én teljesen nyugodt vagyok, ha már ide tévedtem megnéztem, hogy mi a topik szakmai színvonala.
Nem fogom úgy hagyni szegény random srácot, hogy vegyen egy i7-6700-at, miközben még van majdnem 200eFt a keretből.
Megveszi, aztán rájön, hogy hopp itt nincs tovább, vehet X99-et, amit eredetileg kellett volna, aztán bukott egy szépet..."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz SyMbioTe #115134 üzenetére
Azt írtam, hogy ez egy játékos gép, sehol nem írtam, hogy "ócska".
De ha valakinek még kötekedni valója van, az most írja, mert nem igazán érek rá erre amúgy.
A srácnak segítek, de sértettség érzést nem tudok csillapítani.Amúgy igen, tudom, hogy egy arrogáns f@sz vagyok, nem kell mondani.
-
félisten
válasz ggbuffon1897 #115139 üzenetére
"igen, néha van h rosszul.."
Akkor azt írom, hogy "bocsi, nem értek hozzá", nem "játszunk" más pénzével."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz membrandj #115148 üzenetére
A konkrét konfigot most nem fogom összebogarászni, de a miérteket kifejtem:
"x99 lap 100k+ 200k körül a proci."
Egy ASUS X-99A(OC socket, M.2, SATA Express) ~80eFt, ebbe belemegy egy 6 magos i7-5820K 110eFt-ért.
Ebbe keresnék QC ramot.
(mert a játékok ugyan nem profitálnak a memória sávszélességből, de a számításigényes alkalmazások igen)
Most valami 3000Mhz körülit keresnék, ami még elfogadható áron van, ebből vagy 64GB-ot.
Ártól függ.
SSD-ből valószínűleg nem lesz elég 240GB, mert jó eséllyel arról fog dolgozni. Valami pro szériát néznék, amire nincs írási limit, meg van vagy 10 év gari. Itt lehet játszani az m.2 vagy a SATAE foglalatokkal, hogy épp melyik a jobb vétel.
VGA-ból ha jól rémlik a Maya a cuda magok számával elégíthető ki, megnézném, hogy mi az ami a keretbe belefér, a VGA a legegyszerűbben bővíthető(ezért itt érdemes spórolni, ha szűkös a keret), meg egy 1060-70-80 bármikor eladható, ha kell a titan esetleg.
De jövőre jön a KL-X és az már 2066-ba fog menni, szóval az is lehet, hogy használtan majd tud lőni egy sokkal erősebb procit.Az egyetlen kérdés, hogy oda akar-e lépni a konfignak, nekem egy ugyanilyen simán ment 4,5Ghz-et, elfogadható zajszinttel egy Noctua NH-D15-tel, anélkül, hogy komolyabban melegedett volna.
Mindezt úgy, hogy én rém hisztis vagyok a gép zajára."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz dannyl #115150 üzenetére
"nyomorult configot nem tudsz mondani, amit kb. 5 perc összerakni"
Egy nyomorultat tényleg 5 perc. De én fél éve raktam a saját gépem, nem vagyok uptodate, hogy most pl mi az optimális ssd, vagy van-e jobb mint az X-99A. Én komolyan veszem, ha ajánlok valamit."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Stauffenberg #115156 üzenetére
Ha neked lehülyézés az, hogy szájbarágósan elmagyaráztam, hogy miért nem jó elvek alapján ajánlott gépet, akkor fuss neki megint. Annak aki képben van az alkatrészekkel, onnantól 1 lépés az elvek mentén összerakni. Nekem olvasni kell hozzá.
Amúgy ezt a hsz.-t is telefonról írom, de gépet összerakni nem esek neki. Ez ilyen."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz D1Rect #115149 üzenetére
Lap: ASUS X99-A II (már van rajta u.2, egyébként OC socketes, 3 év gari) ~80eFt
Ram: Kingston DDR4-RAM 8GB PC4-24000 (3000Mhz, 1.35V, alacsony profil) 16eFt/8GB (64eFt/32GB)
CPU: i7-5820K ~110eFt
VGA: Nvidia Quadro K2200 4GB ~145eFt (a firepro kicsit olcsóbb ~20eFt)
VGA2 Ha játszani is kell:
GIGABYTE GV-N1070WF2OC-8GD 8GB PCIe (szeretem a windforce kártyákat, remélem nem cicereg, nem is szériahibás, és egyéb nyűgjei sincsenek, még olvasni kéne, 3év gari) ~135eFt
SSD: Samsung 950 Pro 256GB [M.2/2280] ~55eFt ( tud 900/2000 körül, garanciális feltételeknek még utána kéne olvasni, nagyobbat nem leltem)
Noctua NH-D15 ~ 30kA maradékot(lásd lent) ti is össze tudjátok válogatni, gépháznál annyira kell figyelni, hogy beférjen egy 170mm-es hűtő is akár. Lehet szórakozni a játékvizekkel, de akkor legyen hely a dupla radinak a tetejében.
WD blue ezex 1TB ~ 14k
corsair 300R ~ 25k
seasonic m12 evo 520W ~ 25k548eFt (quadroval, geforce -10eFt, firepro -20eFt)
Ez még bővíthető 128GB ramig és 10 magos i7-ig, bármikor oda lehet neki lépni +1Ghz-et, van rajta u.2 csati, tud sata expresst, raid-et, meg van rajta majdnem 120eFt áfa.
Persze, ha az ember nem mer tuningolni, lehet venni kisebb hűtőt is."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Van valami "best buy" ram i5-10600K mellé 2x16GB kiszerelésben?
-
félisten
Előre összeállított gépek közül még mindig jók a Computer Imperium gépei vagy van valami más ajánlás?
-
félisten
Processzor:
Intel Core i5-13500 2.5GHz 14-Core Box Processzor 105 830 Ft
Alaplap:
ASUS PRIME Z790M-PLUS D4 80 890 Ft
Ház:
FRACTAL DESIGN POP MINI AIR FEHÉR 36 391 Ft
Memória:
KINGSTON FURY 32GB BEAST DDR4 3600MHZ CL18 KIT KF436C18BBK2/32 33 990 Ft
Tápegység:
SEASONIC G12 GC 750W 32 990 Ft
SSD:
SAMSUNG 1TB 980 M.2 PCIE M.2 2280 MZ-V8V1T0BW 27 990 Ft
Processzor hűtő:
DEEPCOOL AK620 FEHÉR 26 391 FtÖsszesen: 344 472
VGA apróról lesz egy 3060Ti vagy valami hasonló.
A táp szándékosan van túlméretezve, ha később esetleg belekerülne egy high end vga/proci.Bármi észrevétel?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vallás
- EAFC 25
- További aktív témák...
- GAMER PC - GTX 1060 3GB OC - i3 9100f - 16GB RAM - 500GB M.2 SSD - 500GB HDD
- Garis Gaming PC: RTX 3070, Ryzen 5600x, 1tb m.2 ssd, 16GB 3600MT RAM stb
- The Chronicles of Riddick (PC Guru) / Soldier of Fortune 1 (papírtokos) 600Ft/db
- Gamer pc. I5-3570, Rx 570 8gb, 16gb ram
- Eladó gamer PC i5 10600, 32gb DDR4, RX580 4gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest