Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Üdv, öcsém gépe megadta magát, így újat szeretne. Egy kikötés van (vajon mi más lehetne? ): a legolcsóbban. Játék szempontjából csak annyi, hogy a Day of Defeat menjen rajta (meg a régi játékok (far cry, mafia) de ha a DoD megy akkor azok úgyis menni fognak.) Alapvetően FM2+ vonalra gondoltam, mert ott már van integrált vga a prociban, így nem kellene azt sem venni. Van ugyan egy HD5650, csak jelenleg még nem teszteltük hogy az jó maradt-e. És az APU-k már lehet erősebbek tőle.
Jaa, a monitor 1280-at tud, de jó lenne a tv-re is kitenni a képet (fullhd) vele párhuzamosan, így olyan alaplap kellene amin két kimenet van. Monitor még a régi 17"-os dsub, tv hdmi-s
Intel vonal is jöhet mint érdekesség, bár nem bízom bennük (mármint vga-ban), és ugye jó lenne kikerülni külön vga vételét. Felsőbb vonalon nagyjából tudom mit érné meg venni, de az olcsóbb szegmensben sem alaplapot sem procit nem ismerek melyik lenne jó.
Szóval alaplap + proci + memória (mert a régi még DDR2-es) érdekelne, lehetőleg amd vonalon, minél olcsóbban, játékra korlátozottan és jobbára régebbi játékokkal, inkább netezés, youtube és filmnézés menne rajta.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz membrandj #82574 üzenetére
Ház típusa, hát fogalmam nincs, fekete Átlag méretű nem a legkisebb, előlapon 4 usb, 1 esata, mic+füles dugó.
Táp HKC SZ-400DR, talán a házzal együtt volt.
Két hdd volt benne, a kisebbik a régi pata, az újabb az sata. De azt hiszem csak a sata maradna benne.
Összeg, mint írtam minél olcsóbban ennyit határozott meg Na jó, kb ~35e-ig elmenne.Integrált vga-ban nem értek veled egyet, de normális érvvel meg lehet győzni. Azt bizton állíthatom, hogy tápra szinte kizárt hogy költsön, és +vga-ra sem hinném hogy szánna egy fillért is, mert nem a játék az elsődleges. Amit kell azt elviszi (elvitte) a mostani is (feltéve ha még működik, azt még tesztelni kell). És nem az fogja érdekelni hogy csak egy kicsivel drágább, hanem hogy melyik mennyi. (amivel én sem értek ugyan egyet, de én is APU-t választanék költséghatékony gépnek. Alaplapomon HD4200 van, hétköznapi használatra tökéletesen elég volt, az APU-k pedig nagyságrendekkel erősebbek ettől.) A régi proci egy 4850e, nem tudom hogy a mostani legolcsóbb 2/4 magos procik mennyivel jobbak.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz norby91 #82591 üzenetére
Tisztában vagyok vele. Mint ahogy azzal is, hogy erős indok nélkül nem fog rá költeni... 10+e-et pedig végképp nem. De most úgysem ez a fő kérdés, Ezt max. lenyomom én a torkán hanem hogy legolcsóbb gépet milyet és mennyiből lehet kihozni. Nem a játék a fő szempont, ami játék lenne azt egy 7300GS is közel elvitte.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz membrandj #82596 üzenetére
Kösszi. Bár meg kell mondjam kissé irreálisnak tartok egy netezős gépbe 8giga ramot. Mint ahogy egy 250X-et is (egy 8e-es 5450 elvitte amit kellett), amit egyébként hol kapni ennyiért, mert én sehol nem találtam ilyen árban? A 70e-es (2x-es) végösszeget már meg sem említem...
Na mindegy, elindulni jó lesz, meglátjuk mit szól, köszi
peaceHR24.hu
-
zseko
veterán
Gépet szeretnék fejleszteni, csak eddig bármelyik topikban kérdeztem, nem jött válasz.
Jelenleg egy Phenom II X4 905e proci, 8GB ram, és egy HD7870OC vga-m van. Mivel járok jobban (első körben, mivel később úgyis cserélve lesz minden az alábbiakra):- ha lecserélem a procit egy Ryzen 1300X-re (természetesen alaplap is és a ram is cserés, 2400MHz-esben gondolkodtam)
- lecserélem a vga-t egy RX 580 4GB-ra (esetleg 8GB-ra).Nagyobb részt ugye játékok miatt lenne a fejlesztés, valamint előbb-utóbb az egész le lesz cserélve (amilyen ütemben össze tudom rakni rá az árát), csak melyikkel lenne érdemesebb kezdeni, hogy addig is profitáljak belőle.
HR24.hu
-
zseko
veterán
Sziasztok,
ismerős megkért, hogy a lányának milyen gépet lenne érdemes venni. Most kezdi a középsulit, valami informatikai szakra megy, tehát erre is lenne használva a gép, és mellette lenne még játék, amiből hármat említett, a PUBG, Fortnite, GTA 5.
A keret amit rászánnak 180-190e.
Ami biztosra kellene: lap, cpu, ram, vga, táp, ház (bár a ház szerintem a mostani is jó lenne neki)
Monitor felbontást nem igazán tudom, jelenlegi azt hiszem max 1280, de elképzelhető későbbiekben a fullhd.AMD oldalon én gondoltam a 2400G apu-ra, mint alternatíva, a fenti játékok fullhd-ban játszhatóak (még ha nem is teljesen maxon), de szeretném a véleményeteket erről, valamint más alternatívát és intel oldalt is. Bár én amd párti vagyok, de nekik mindegy, viszont szerintem a későbbi bővíthetőség azért jó dolog, és az intelt nem ismerem ilyen szempontból.
Köszönöm
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz SyMbioTe #132679 üzenetére
Köszi az igen részletes választ!
Ha a házat és a hdd-t kihagyom, akkor pont megáll 180-ban, és esetlegesen azt jobb vga-ra lehet költeni. Hdd ugye van a mostani gépben is, csak ssd kell rendszernek, és a mostani házának sincs tulajdonképp semmi baja azon kívül, hogy 'le kéne cserélni'. Na mindegy, majd a szülei döntenek, köszi!
HR24.hu
-
zseko
veterán
Üdv, egy gépet kellene összeraknom ismerősnek. Semmi extrát nem használ, csak internet, facebook, email, pdf, talán youtube amire használva lesz, így az egyetlen szempontja az volt, hogy olcsó legyen.
Így ami kellene, alaplap+cpu+ram, ami 'nehezítés' lehet, hogy egy Dell Optiplex 460-as, álló házas gépe van most, annak a házába kellene beleférjen.
A táp egy H255E-00, P/N HP-D2551A0 típus, 255W, hogy ez elég vagy sem...
A hdd szerencsére Sata csatlakozós. Én az amd-t jobban kedvelem, de mivel nem nekem lesz, így mindegy, talán annyi, hogy szerintem 4 magos proci alá nem kellene adni.
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz SyMbioTe #157339 üzenetére
Köszi! Persze, utánanézek majd a méretezésnek.
SSD nincs, a rendszer alá persze én is azt preferálnám, csak hát a keret... 50e-ig remélem elmennek, én is akörül mondtam látatlanba, hogy annyira számítson azért kb.
Amúgy nem túlbiztosított az a 16GB memória sima böngészéshez? Tényleg nem kell nekik semmi többre (bár az FB-nek fene tudja mennyi kell). Az egyik helyett akkor az SSD is biztosabban beleférne.HR24.hu
-
zseko
veterán
Üdv, ismerős gyereke gépet újítana.
Amit cserélni szeretne, az az alaplap és a proci, és persze emiatt a ramot is cserélni kell, mert az még ddr3-as. Gondolkozik másik számítógépházban is, mert szerinte ebben nem fog elférni, de azt majd meglátjuk.
Jobbára játékra kellene, a rászánt keret 100e forint, + amennyiért a mostani elmegy (~20-25e talán), bár ezt a plusz pénzt inkább tápegységre költeném, ha cserélni kell (vagy másik VGA árába betenni, mert a GF 1030Ti szerintem kevés lesz. De nem tud mindent egyszerre cserélni. A játékai most is futnak, csak 1-2 nem az igazi.)
Az, hogy AMD vagy Intel az neki mindegy, én meg AMD-s vagyok, így nem tudom eldönteni mi lenne neki jó.
Tehát:
keret: 100e Forint
kell: alaplap, proci, memóriaKöszi!
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz SyMbioTe #158504 üzenetére
Szia!
a most meglévő dolgok:Alaplap: AFOX IH81-MA
CPU: INTEL Pentium G3260 3.30GHz 1150 BOXIlletve a VGA az egy 1060-as, rosszul emlékeztem rá. A táppal várhatóan nem lesz gond reményeim szerint, az egy FSP Hexa+500-as.
A ház, hát az egy noname valami. Tehetek róla képet, de sztem azzal sokra nem megyünk. Minenesetre kb. átlag ház, nem mini vagy ilyesmi. De az legyen a legkevesebb, a mostani mb+cpu+ram-ra már megvan a vevő egy ismerősöm személyében, neki csak alap netezésre kell, így abból a plusz pénzből lehet venni ha úgy alakul.
Játék szempontjából Gta 5 és Fortnite amivel játszik.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LG LCD és LED TV-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Spórolós topik
- Assetto Corsa Competizione
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest