Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

Sziasztok,

Egy játék kivételével mindenes gépet szeretnék összerakni, pont ezért nem egyszerű összevadászni, hogy mi is lenne a legoptimálisabb. Először is 24/7 menne a gép, tehát némileg legyen energiatakarékos (illetve inkább jól skálázott) mivel az ideje nagy részében csak alapjáraton (torrent, ilyesmi) menne. Nézegettem a mini-ITX-eket is, de végül úgy döntöttem, hogy marad a Stacker 831-es ház alapnak, nagy is, kiváló hűtéssel is rendelkezik és azt sem kell venni.

A másik fontos sarokpont a tartósság, megbízhatóság, 5 évet minimum bírjon ki.

Alaplap: valamilyen tartós micro-ATX alaplap. Extra elvárásom igazán nincs. UEFI-s legyen, USB 3.0-t támogassa, sok USB, gigabites ethernet, mikrofon, jack, DVI.

CPU: Valamilyen Core i5-re gondoltam, hogy azért ne okozzon neki gondot, ha pl. virtualizálni akarok egy OS-t vagy kisebb videóvágások + kódolás, illetve a többszálúság is fontos szempont, hogy ne röccenjen meg sokszor, akár már olyankor, mikor középső klikkel vadul nyitogatom a lapokat a böngészőben. Amúgy az esetek nagy részében csak böngészés, filmnézés, irodai alkalmazások meg hasonlók mennének. Ezért is említettem fentebb is, hogy valami kompromisszumos megoldás lenne jó az alacsony TDP és a szükség esetén kellő teljesítmény között. Húzni nem tervezem, úgyhogy overclock támogatás sem kell, meg ilyenek.

RAM: 16 GB, hogy semmiképp se legyen hiány belőle. Annál jobban semmit nem utálok, mint mikor valaminek a közepén vagyok és elkezd lapozni a rendszer kifelé és az ablakváltás is diavetítéssé válik.

SSD: SAMSUNG 120GB 840 EVO-ra gondoltam.

Meg valami megbízható 80+-os táp. Inkább extra-megbízható legyen, mint indokolatlanul nagy teljesítményű.

Minden más van. VGA egy Nvidia GT430, de lehet, hogy az IGP miatt nem is fog kelleni, egy SATA-s DVD író, HDD-nek meg egy Seagate Barracuda Green.

• Penge_4

veterán

válasz membrandj #81784 üzenetére

"Torrentre minek gép? 10-15 k-ért van már komoly tplink usb-s router.. kb 1 w fogyasztással megoldja ugyan ezt és még nem is veszélyes."

És stabil? Mert én NAS-okat néztem, de HDD-vel együtt 50 alatt nem nagyon hoztam volna ki, na meg Raspberry PI/Banana Pi, ami még szóba jöhetett volna de a céltopicban lebeszéltek róla, mondván, hogy nem igazán bírná a sok torrentet (3-4-500 körül).

Új hozzászólás Aktív témák