Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolda
tag
Sziasztok!
Egy relatív kompakt, alacsony fogyasztású és csendes asztali gépet szeretnék összerakni, amihez a tanácsotokat kérném. Kb. általános otthoni felhasználásra lenne (win7/8 és ubuntu, internet, office, filmezés (xmbc), torrent, NAS funkció egy ideig).
Amiben gondolkozok (bár nem nagyon értek hozzá:
- Bay Trail-D (j1900) vagy Kabini (5350) CPU miniITX alaplappal ?
- 4 GB RAM
- 120 GB SSD (Intel 520)
- 3 TB HDD (idővel NAS-ba menne) WD Green vagy Red ?
- ház és táp ?A keret max. 80-100k lenne.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
zolda -
zolda
tag
válasz membrandj #75755 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Azért néztem a Bay Trail / Kabini vonalat, mert TDP-ben jóval alacsonyabb értékeket mutatnak, kérdés, hogy a teljesítményük elég-e... árban pedig kb. hasonlók, mint a G1820+alaplap.
Szintén nem értek hozzá, ezért is kérdezem, hogy egy 300-400 W-os táp nem dobja meg nagyon a rendszer fogyasztását, miközben talán 100 W is elég lenne neki?
-
zolda
tag
Sziasztok!
Nemrég érdeklődtem már itt nálatok, és a tanácsaitok + további utánaolvasás alapján az alábbi két konfig állt össze a fejemben:
mATX:
- Asrock B85m Pro4
- Intel Pentium G3220
- HyperX Fury 4GB DDR3 1600MHz CL10
- ADATA 128GB Premier Pro SP600
- WD Red 3TB WD30EFRX
- Coolermaster N200
- FSP Hexa+ 400WITX:
- Asrock B85m-itx
- Intel Pentium G3220
- HyperX Fury 4GB DDR3 1600MHz CL10
- ADATA 128GB Premier Pro SP600
- WD Red 3TB WD30EFRX
- Coolermaster Elite 110
- FSP350-60APN 85+Láttok benne összeférhetetlenséget vagy nem ajánlott komponenst? Játékot nem tervezek vele... Méret miatt vsz. inkább az ITX lenne.
Köszönöm előre is! -
zolda
tag
Sziasztok!
Gépösszerakásban kellene egy kis segítség, bár nem biztos, hogy ez a megfelelő topic... Első gép, amit összerakok, ezért lehet, hogy csak vmi nagyon alap dolgot néztem el. Elvileg a leírások alapján mindent csatlakoztattam (remélem a megfelelő helyre), de a gép a power gombra nem indul, csak felvillan 1x a power led, illetve felpörög a táp és a proci venti, aztán annyi. Asrock B85M Pro4 + FSP350-60APN. Mit ronthattam el?
Köszönöm előre is a segítséget!
szerk. közben írtam a "Nem indul a gépem..." topicba is
[ Szerkesztve ]
-
zolda
tag
válasz membrandj #83063 üzenetére
szia,
Asrock B85M Pro4
G3220
HyperX 3K 120 GB
HyperX 4 GB Savage 1600 cl9
FSP350-60APN
Sharkoon CA-MAmivel gondban voltam és esetleg problémát okozhatott:
- onboard headers bekötése (csak PWR+HDD LED és PWRBTN kábel van a házhoz), ha jól olvastam, a fehér a - a színes a +, a ledeket eszerint kötöttem, a bekapcs. gomb viszont nem volt egyértelmű...)
ezen kép alapján a PWR LED az 1-2, a HDD LED az 5-6, a PWRBTN 3-7 és 3-4 verzióval sem ment (PWRBTN-nél a színes kábelt dugtam a 3-asra)- 20 vagy 24 pin-es csatlakozás kell a tápból? próbáltam előbb csak 20-szal, majd a kiegésszítő +4-gyel is
köszönöm előre is!
-
zolda
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni teljes gépre (billentyűzet, egér és monitor van). Amire kb. gondoltam, de pontos típusokat kérlek, ajánljatok:
- i5
- 128 GB SSD (bár jobb lenne 256 GB)
- 1 TB HDD
- 16 GB RAM
- alaplapból semmi extra, csak megbízható legyen
- ház semmi extra
- 500 W táp
- dedikált videokártya (ami az árba még belefér és ajánlható)
- FullHD monitor lesz hozzá HDMI-n csatlakoztatva.
- Felhasználás: térinformatika, képfeldolgozás (műholdkép, légifotó, de ezekhez nincs spec. követelmény)
- keret: 200e Ft
- egy helyen vennék mindent + vsz. összeszerelést is kérnék. Melyik boltot tudnátok ajánlani (lehet bárhol, online)?
Remélem, minden fontos infót leírtam, ha kell még próbálok pontosítani
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest