Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
scrat770
csendes tag
Sziasztok!
Főként játékra szeretnék új gépet összetenni és van rá kb. 85 k-m.
Wichester, táp stb... ezek maradnának a régi gépből (kompatibilisek lesznek az új alkatrészekkel) és ezek lennek azok az alkatrészek amiket kinéztem:
vga: Gigabyte GTX550 Ti 1GB DDR5 (32 500 Ft) vagy MSI Radeon R6790-PM2D1GD5/OC 1GB GDD5 PCIExpress videókártya (36 000 Ft)
proci: AMD FX 4-Core FX-4100 dobozos Socket AM3 (28 000 Ft)
ram: 4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX (2X2GB) (7 500 Ft)
alaplap: ASRock M3N78D alaplap (14 000 Ft)
Ti mit mondtok erre? Mit ajánlanátok?
Előre is köszi mindent!! : )
-
scrat770
csendes tag
Sziasztok!
1 éve kb. megvettem ezt a gépet, de most már nagyon bosszantó, hogy jó pár játék akad rajta... tökmindegy, hogy fullon vagy minimumon játszanék vele. (pl: assasins creed 2, might and magic heroes VI, de a tomb raider érdekes módon magas grafika beállítottságokkal elég szépen fut, néha van csak 1 kis fps lagg)
Ez lenne a gépem:
Alaplap: -AS Rock 960GM-GS3 FX
Proci: -AMD FX 4-CORE FX-4100 dobozos Socket AM3
VGA: -Gigabyte GTX550 TI 1GB DDR5
RAM: -4 GB 1600 Mhz DDR3 RAM Kingston HyperX (2x2 GB)Megoldás talán az lehet, hogy lecserélem a GTX 550-et egy HD 6850-re esetleg 6870-re, mert hogy az amd?
Nagyon hálás lennék egy kis helpért, úgy hogy előre is köszi!!
-
scrat770
csendes tag
Sziasztok!
Nagyszülőknek szeretnék számítógépet vásárolni. Netezésen kívül nem is használnák másra. Láttam, hogy már léteznek ilyen mini PC-k is, esetleg az is jó lehet, ha nem fekszik ki a masina egyhamar. Szóval mindenképp valami garanciális gépet szeretnék nekik.
Előre is köszönöm, ha van tippetek. Keret kb.: 50-80 ezer
-
scrat770
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi setupra gondoltam, hogy megépítem. Egyedül már csak a táp kérdéses. A keret az egészre kb. 400 000 Ft.
Phanteks Eclipse P400A [link]
Crucial p2 NVME 500 GB ssd [link]
Intel i5 11400 [link]
fCooler Master Hyper 212 EVO [link]
16GB Crucial Ballistix RAM [link]
ASUS TUF B560m [link]
SAPPHIRE Radeon NITRO RDNA 2 RX 6600 XT 8GB GDDR6 [link]Bármilyen meglátást szívesen fogadok a configgal kapcsolatban.
Köszönöm szépen!
-
scrat770
csendes tag
-
scrat770
csendes tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Játékra elsősorban, de nincs még csak 2k-s igényem se. Full HD-n tényleg gyönyörűen fusson a legkisebb akadás nélkül minden. Mondjuk egy Planet Zoo vagy Palworld is, ami nagy tömegszámnál nagyon eszi a gépet. Valamint alkalmanként streamelek is.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Nincs ilyen
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre
4. Mennyi a kereted rá?
Kb. 650 ezer ft
5. Mekkora a monitorod natív felbontása?
24" - 1920 x 1080 - 144 HZ
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Mindenből bolti legyen és fehér RGB-s hűtésű ház.
Alapvetően ezt a gépet néztem ki: [link]
Ezt tudjátok jó szívvel ajánlani?
Köszönöm szépen a segítséget! -
scrat770
csendes tag
Köszönöm szépen az infókat, mazsoláztam innen a kommentekből és így próbáltam kirakni a következőt:
ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI Alaplap
AMD Ryzen 7 7700 3.8GHz Box with cooler Processzor
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC 12GB GDDR6X
NZXT H7 Flow CM-H71FG
Seasonic G12 GC-850W Gold (G12-GC-850)
Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C36BBEK2-32
Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Annyi lenne már csak a kérdésem, hogy itt tuti kompatibilis minden, mindennel igaz?
Vagy esetleg van köztük kifogásolható cucc mégis? -
scrat770
csendes tag
Ezer hála!
-
scrat770
csendes tag
Sziasztok!
Megfogadtam a tanácsot és ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI-t választottam alaplapként, de nagyon durva inicializálási ideje van. Kb. 25 másodpercig csak narancssárga fénye van az alaplapnak, majd utána villan fel a vga fénye stb és jelenik meg az ASUS ROG felirat, utána már 2 sec és betölt a windows is. Így összesen 40-50 másodperc egy bootolás. Erre van esetleg valami megoldás, hogy rövidebb legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest