Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Jelenleg a következő konfigurációval rendelkezem:
CPU: QuadCore Intel Core i5-750 2.67 GHz
Alaplap: MSI P55-GD65
Memória: 8 GB GeIL CL9-9-9 DDR3-1600 DDR3
Videokártya: AMD Radeon Gigabyte R9 290 4 GB
SSD: Samsung SSD 850 EVO 250GB
+ 2 winchester
Tápegység: Seasonic M12II-EVO520 520W 80 Plus BronzeKérdésem, hogy melyik rész javasolt cserére ezekből, és pontosan mire lenne érdemes váltani?
Köszönöm
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
10 éves konfigurációm elérkezett a cseréhez/frissítéshez. Ebben szeretnék segítséget kérni, mivel nem vagyok nagyon benne a körforgásban ami a jelenlegi alkatrészpiacot, trendeket illeti. Egy jó irány, tanács vagy konkrét ajánlat jó lenne az induláshoz.
A jelenlegi gépem főbb alkotórészei a következők:
Alaplap: MSI P55-GD65
Proci: INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156
Memória: GEIL Evo One 8 GB DDR3 1600Mhz CL9 KIT
Videó kártya: Gigabyte AMD Radeon R9 290Egy olyan gépet szeretnék összerakni ami pár évig megállja a helyét és a legtöbb játékot gond nélkül futtatja.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játék, videó és képszerkesztés, és természetesen általános dolgok.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
A ház ami jelenleg van egy Cooler Master HAF 922, egy Seasonic M12II tápegység, 3 vinyó egy Samsung SSD ezek maradnak.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, processzor, memória, videó kártya, proci hűtő
4. Mennyi a kereted rá?
250-300 ezer Ft
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta?
Jelenleg egy SAMSUNG XL2370 minitorom van 1920 x 1080 pixel, VGA (D-sub), DVI, HDMI
G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) Passz nem tudom, szerintem nem
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nincs semmi különleges elvárásom talán annyi, hogy amennyire lehet csendes legyen játék közben is a gép (a mostani konfig eléggé pörög), ha nem fogyasztana túl sokat, az sem lenne hátrányKöszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
#141375-re majd esetleg ha valaki lenne kedves reagálni Köszönöm!
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok,
Egy fejlesztés előtt felmerülő kérdés, mit gondoltok érdemes lehet megvárni az új Zen 2-es Ryzen 3000 procikat?
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Lassan összeáll a fejemben egy kép a következő gépemről, mely a következő fő komponenseket tartalmazza eddig:
Alaplap: Ez mennyire jó lap, vagy van-e hasonló árkategóriában esetleg jobb alternatíva? MSI B450M MORTAR
Processzor: AMD RYZEN 7 3700X
Memória: Itt ezt csak beszúrtam a listából, nem tudom mennyire passzol: G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
Videó kártya: (A gyártó változhat, illetve egyedi hűtésű verziók megvárása tervben van, de bármilyen változtatásra nyitott vagyok) MSI RX 5700 XT 8GB GDDR6 PCIEKérnék erre korrekciós javaslatot, véleményt mennyire lenne meg az összhang az alkatrészek között.
Illetve még egy pofás házat is nézek majd hozzá.Ezek mellett ami marad az egy Sound Blaster Z hangkártya, egy Seasonic M12II tápegység, 3 db vinyó és egy Samsung SSD.
A monitorom jelenleg: SAMSUNG XL2370, 1920 x 1080 pixel, VGA (D-sub), DVI, HDMIKöszönöm előre is a segítséget, észrevételeket!
-
FrezeR
senior tag
Fúú srácok a RAM amit kinéztem tegnap este még 30 ezer volt az Ipon-on ma már 38 ezer
Még jó hogy lecsaptam rá az este... -
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Jelenleg így áll a konfigom amit kinéztem, kérlek ha van tanácsotok változtatásra, vagy bármi tipp akkor osszátok meg velem
Számítógép ház: Phanteks Eclipse P600S
Alaplap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
Processzor: AMD RYZEN 7 3700X
Hűtő: Alpenföhn Brocken 3
RAM: G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB (Ez már megvan)
Videókártya: Egy custom hűtésű AMD 5700XT leszAmi a jelenlegi gépemből megmarad:
Seasonic M12II 520W tápegység
3 db vinyó, egy Samsung 850 EVO SSD
Creative Sound Blaster Z hangkártyaSzóval ez a konfig így rendben lenne, vagy érdemes még valamin változtatnom?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Hálózati / IP kamera
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Projektor topic
- Kupon kunyeráló
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest