Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzztripzzz
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte GTX560 Ti 1GB - GV-N560OC-1GI
Ehhez gondoltam [link] az i7 870-et, ez egy frankó cucc lenne a BF3-hoz, illetve filmekhez, stb.? Nem tudom, hogy ez hűtéssel van vagy nélküle, ha nincs, akkor az még mennyi lenne pluszba, vagy ha valaki tudna jobb megoldást akkor szívesen átgondolnám, (főleg apróról). Illetve egy alaplapos(20körül) és egy passzoló ram-os link is jöhetne.
Köszi
-
horush
addikt
Kicsit dobj még rá a monitorra szerintem, s vegyél fullhd-t. Egy benq gl2240 jó is lehet. De akár FUJITSU L22T-3, az kb. 30k.
zzztripzzz: Aprón 35k alatt simán kapsz i5-2300-at is, én inkább olyat vennék. Hozzá asrock h61m/u3s3 pl.
RAM: 8GB kingston ddr3 1333mhz kit pl.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
guten tag
mégegy gépre lenne szükségünk, olyan 80e környékén, netezni, filmet nézni, és pörgős legyen (brazos jó eséllyel kizárva). Llano + 4 giga ramon gondolkoztam, a következőeknek kellene megfelelnie:
- csendes (vmi halk táp )
- ATX-mATX mindegy
- dvd író
- wifithx
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
horush
addikt
válasz Mr.Csizmás #4803 üzenetére
LAP: Asrock H61M-GS ~13eFt
CPU: INTEL Pentium G620 2.60GHz 1155 BOX ~15eFt
RAM: CSX 4096MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-4GB ~5,5eFt
HDD: -
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~22,5eFt
ODD: NEC AD-7280S ~4,5eFt
VGA: integrált
TÁP: FSP350-60APN ~8,5eFt
HÁZ: Fractal Desing Core 1000 ~11eFt
Összesen: ~80eFt.S vegyetek vmi. wifi szedőt, nem tudom, hogy mi ajánlott abból.
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz Mr.Csizmás #4805 üzenetére
Azt, hogy kisebb fogyasztás nem mondanám azért. Kb. egy szinten lehetnek.
-
Ovis09
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációval kapcsolatban kérném ki a véleményetek. Alapvetően a hosszútávú elképzelés a cél, de az anyagi keretek miatt egyelőre kb. ez férne bele.
Alaplap: Gigabyte GA-Z68M-D2H
CPU: Intel Core i3-2130 (BOX)
RAM: Kingston 8 GB DDR3 1600 Mhz KIT (2*4GB) Non-ECC CL9 HyperX Intel XMP
VGA: Gigabyte GTS450 GV-N450-1GI
TÁP: Chieftec A-80 CTG-500-80P 500WHáz van, a Chieftec táphoz az eddigi tapasztalatok alapján ragaszkodnék.
Várom - és előre is köszönöm - az észrevételeket.
UI.:Használat:
Általános otthoni felhasználás. Nem vágok videót, nem renderelek. CAD szoftverek alkalmazása, szabadidőben pedig használnám azért játékra is.
Játékkal kapcsolatban nincs FULL HD igényem, de azért közepes vagy átlagnál kicsit jobb grafikán fussanak az újabb - akár a későbbiekben is kijövő - játékok.by Ovis09
-
C0d3r
addikt
Szia!
Z68-as lapot fölösleges venni, mert az i3-mas processzort nem lehet tuningolni. Ha egyáltalán nem tervezel tuningolni, akkor egy olcsóbb H61/67-es alaplap ajánlott:
ASRock H61M/U3S3, vagy esetleges memóriabővítésre való tekintettel H67-es, 4 RAM foglalattal: FOXCONN H67A-S
Chieftec táp teljesen rendben van, minőségi belseje van, alsó tápos házakhoz is kiváló választás.
Videokártyánál arra figyelj esetleg, hogy GDDR5-ös memóriája legyen és ne 3-mas. -
Ovis09
csendes tag
Szia!
Köszönöm válaszod!
A Z68-as egyfajta befektetés lenne részemről. A jelenlegi konfigurációban a processzor a gyenge láncszem, de úgy gondoltam, hogy a későbbiekben azt még mindig egyszerűbb cserélni, mint egy lapot.
Így alapvetően erősebbnek állítanám össze a konfigurációt, hogy a későbbiekben pl. egy i7-t nyugodtan bele tudjak rakni, nagyobb cserék nélkül.
Ebben az esetben és felállásban a z68 jó választás, vagy így sem ajánlod. A későbbiekben max. 1 alkatrészt cserélnék - jelen esetben az i3-at i7-re.
Válaszod köszönöm.
-
petiked
tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek egy gép összeállításában, újat szeretnék. Lényeges, hogy csöndes legyen, ezért vmilyen silent házhoz ragaszkodnék. Váltás oka: vagy a régit hangszigetelni+a ventiket cserélni (átépíteni egy silent házba) vagy célszerű egyből egy újat venni pici ráfordítással. Baba születik, csöndesebbnek kell lennie
1,Használat: játék, net, film (nem kell hogy fullon menjen a Crysis játék legujabb verziója/verziói majd)
2,Alkatrészek ami van, marad: WD 640GB Blue HDD, bill+egér(A4 tech X7) és monitor (Samsung 2443BW), valószínű a TV kártya is maradna: Pinnacle PCTV Hybrid Pro PCI 310i
3, Alkatrészek amik kellenek: alaplap, processzor, RAM, VGA, ház+táp, DVD író - a gyári hűtők számomra megfelelőek
4, Keret (ft): 90-120e a 3. pontban felsorolt új alkatrészekre
5, monitor felbontása: Samsung 2443BW 24" felbontás: 1920*1200, kontrasztarány: 1000:1, válaszidő: 5msSzerintem ezek jók lennének az új gépbe: Saphire Radeon HD 6790 1GB ~35e; Corsair XMS DDR-3 4GB 1600MHz ~7e ; és akkor ezekhez kellene még: alaplap+proci+silent ház+táp, DVD író, de más összeállítást is nagyon szívesen várok.
Jelenlegi gépem, ha ez is segít vmit az új kitalálásában.
Köszönöm szépen a segítséget!
Üdv. Péter[ Szerkesztve ]
˘°°°˘ Californication ˘°°°˘ The people vs. Hank Moody ˛˛Creator: Tom Kapinos¸¸
-
pohár
félisten
ebben az esetben inkább hanyagold a Gigabyte-ot, és az ugyanannyiba került Asrock Z68 Extreme3 Gen3 lapot vedd
egy GTS450 hát nem tudom mennyire elég játékokhoz... eléggé sok kompromisszumot kell kötnöd
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
GribMate
aktív tag
Check this out.
Ivy Bridge az iPonnál. Szerintem valamit nagyon elcsesztek... -
-
kengisfur
csendes tag
Üdv a mestereknek!
Tudom, hogy nem ide passzol a kérdés, de hátha tudtok segíteni. Nem asztali gép lenne, hanem szerver. (File szerver+exch. kb 20user semmi extra) Sajnos "márkás" szerverekkel nincs túl jó tapasztalatom, főleg, ha vmi elromlik benne. (drága, nehézkes hosszú ideig tart a javítása). Legfontosabb szempont a megbízhatóság. Ár max 300eft lenne, persze lehet kevesebb is. Ami kellene:
alaplap=legyen alaplapi vga+eth,esetleg raid cont.. , cpu=4 core, ram=16gb, táp, ház, hdd=500gb sata x2 (raid1), 1db 1tb sata,Köszönettel,
-
Ovis09
csendes tag
Összességében az eddig válaszok alapján azt szűröm le, hogy az eredetileg felvetett konfiguráció alapján 2 alkatrészt kellene cseréni.
1. Alaplap
Az Asrock Z68 Extreme3 Gen3 lapot többen is ajánlottátok. Alapvetően az a véleményem, hogy számítógépet alaplapra építek fel, így elgondolkoztató az ajánlatotok.
Ár/érték arányban mi a véleményetek a 11k különbség ad annyi pluszt érték szempontjából, hogy megéri váltani a drágább lapra? Hosszútávra tervezve nem feltétlenül sok a 11k. Mivel kapcsolatban lehet gondom a későbbiekben az általam írt Gigabyte lappal?
2. VGA
Ez már egy szubjektívebb téma. A játék piacról kb. az s478 óta kiléptem, így a mostani korszakba új belépőként tekintek.
Nem vagyok tisztában az újabb játékok VGA igényére. Gondolom az a része a dolgoknak nem változott, hogy elsősorban az RPG játékoknál jön elő a VGA-limit "intézménye".
Én személy szerint az RPG játékokat kerülöm, inkább a stratégiai játékok és elvétve 1-2 szimulátor game kerül előtérbe nálam.Nyilván szinte teljes konfiguráció vételénél az esetlegesen felmerülő 10-15k pluszköltség nem borítja fel az ember költségvetését. De az is tény, h konfiguráció vásárlása esetén valahol határt kell húzni, mert a csillagos ég a vége a dolgoknak. Itt nem a két említett cserére célzok.
Az alaplap, mivel általában hosszútávon lelke egy konfigurációnak valószínűleg cserélni fogom vásárláskor, a VGA ügyben annyit még tegyetek meg nekem, hogy RPG mentesen is érdemes erősebbre cserélni?
by Ovis09
-
törölt tag
válasz petiked #4811 üzenetére
LAP: ASROCK s1155 H61DE/S3 B3 ATX HDMI ~ 17k
CPU: Intel s1155 Core i3-2120 3,30GHz/3MB BOX ~ 31k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 4GB ~ 5k
HDD: van
VGA: Sapphire PCIe HD6850 1GB GDDR5 ~ 34k
ODD: SONY SATA AD-7280S-0B OEM Fekete ~ 5k
TÁP: Chieftec 400W - CTG40080P - 12cm APFC ErP BOX ~ 11k
HÁZ: Cooler Master Midi - Silencio 550 - RC-550-KKN1 ~ 17k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 120kATX-es alaplap, hogy legyen szabad PCI slot kellő távolságra a dupla slotos VGA karitól. HD6850, ami egy elég jó kártya akér Full HD felbontásra is. Maxon minden játék nem fog vele menni, de kompromisszumokkal a legtöbbje igen. CM Silencio gyárilag hangszigetelt, kábelmenedzsmentes, 2 ventis halk ház. Halk CTG tápegység, halk Zafír 6850-es VGA és ASRock alaplap sok alaplapi ventivezérlési lehetőséggel, melyekkel könnyen BIOS-ból és win7 alól is lehet halkítani a ház ventiket. Ezt a gépet úgy be lehet állítani, hogy nem is hallod. Szerintem simán 25 dB-re le lehet vinni. Ha jól emléxem nekem az a lélektani határ, ami már igen halk.
Alaplapon spórolhatsz, de nem fog belemenni a PCI-os TV kari. CPU-n is spórolhatsz, de akkor gyengébb lesz és nem fogja tudni a 4 szálat. VGA karin is spórolhatsz, de akkor kevesebb FPS-ed lesz, full HD-ben kevesebb játék fog menni, vagy gyengén. Házon is spórolhatsz, de akkor nem lesz hangszigetelt és nehezebb lesz lecsendesíteni, bár ebben a Sharkoon-ban csak hátul van venti, nem lyukacsos, sok hang ebből sem jönne ki. Ha lehalkítod a ventiket, ez is kielégítő lehetne. Bár a CM hangszigetelt háza az profibb megoldás, az biztos.
LAP: ASROCK s1155 H61M-HVS/BULK B3 HDMI ~ 12k
CPU: Intel s1155 Pentium G840 2,80GHz/3MB BOX ~ 18k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 4GB ~ 5k
HDD: van
VGA: VTX3D PCI-Ex16x ATI HD 4850 1GB DDR5 ~ 20k
HÁZ: FSP 400W FSP400-60APN Active PFC 80+ ~ 10k
TFT: SHARKOON Vaya ~ 8k
házventi: Arctic Cooling F12
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 90k -
törölt tag
válasz kengisfur #4816 üzenetére
LAP: Asus s1155 P8H67-V R3.0 ATX 4xDDR3 max32GB, Raid, DVI ~ 24k
CPU: Intel s1155 Core i5-2500 3,30GHz/6MB BOX ~ 55k
Hűtő: Gelid GX7 Ultimate GX-7-01A ~ 12k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 8GB ~ 10k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 8GB ~ 10k
HDD: Seagate SATA3 Barracuda 1.0TB 7200rpm / 64MB ~ 25k
HDD: Seagate SATA3 Barracuda 500GB 7200rpm / 16MB (2db !!!) ~ 39k
VGA: Integrált INTEL Graphics
HÁZ: FRACTAL Desing Core 3000 (3db gyári venti) ~ 20k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 210kATX-es 3 év garos RAID-es, max 32GB-ig bővíthető ASUS megbízható alaplap, alaplapi videokimenetekkel. i5-2500 fizikai 4 magos erős Sandy Bridge CPU. 16GB RAM, Barracuda gyors merevlemezek. Chieftec 3 év garos minőségi megbízható halk táp. FRACTAL 3000-res gyárilag 3 ventilátoros, minőségi, jól szellőző, kábelsupportos, masszív ház. Gelid CPU cooler, mivel folyamatos terhelést kap a gép, nem árt a gyáritól jobb és halkabb venti.
Amit még el tudok képzelni, egy 8 szálas erősebb CPU:
Intel s1155 Core i7-2600 3,40GHz/8MB BOX ~ 74k
ezzel ugye 230k lenne a vég összesenSSD szerintem nem kell Neked, mert file-szerver lesz. CPU és merevlemez műveletek lesznek, ha jól sejtem.
[ Szerkesztve ]
-
lacko6
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék összerakni egy gépet kb 100000ft ért az sem baj ha olcsobb.
Filmeket néznék rajta illetve szerkesztenék Mkv-t és m2ts-t.(tsmuxer.mkvmerge,1080p-ne szaggasson)Amik kellenek: jó a külföldi rendelés is ha megéri
- alaplap GIGABYTE
- processzor szerintem i3 de várok véleményt
- videokártya GIGABYTE (Hdmi)
- ram Geil,Kingston 2x4Gb ha van jobb akkor azt
- ház GIGABYTE,SHARKOON minél kisebb jó szigeteléssel (1x5.25,1x3,5,1x2,5 hely elég)Ezek az elemek kellenének.Nemigazán tudom hogy full hd nézéshez,szerkesztéshez milyen cpu,vga,és ram kellene.Várom a tanácsokat köszönöm .
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
Szerintem egy H61-es lapban is ugyanolyan jól fog menni később egy i7, mint egy Z68-ban, ha nem tervezel tuningot és i7-2600K-t
Illetve egy olcsó alaplap esetleges cseréje viszonylag kis veszteséggel megúszható később, és 1-2-3 év múlva a mai "csúcs" alaplapok is olcsóbbak lesznek, illetve lesznek hasonló áron újabbak, mégjobbak.
Ha nem látom azt, hogy mikor akarok tuningolni, új CPU-val, de biztosan tudom, hogy egy éven belül nem, akkor nem csinálnék ilyen jelegű "hosszútávú befektetés" mert ez valójában csak a pénz fektetése, egy egyáltalán ki nem használt eszközbe, pontosan 0 előnnyel.
Az, hogy a procit könnyebb cserélni magában,, mint alaplappal, igaz. De max. 10 perc a különbség...(#4818) ShellKretor: itt a végén valamivel elcsúsztál, két táp is szerepel az ajánlatban
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
FullGas
aktív tag
Hali!
Az ASRock H61M/U3S3 lapnak ugye már nincsenek gondja az USB3-al, ha jól tudom
Nagyon gondolkozom hogy lecserélem a mostanit rá, olcsóbb is, és tudd mindent amire szükségem van(a mostani tök felesleges nem használom ki )[ Szerkesztve ]
-
GribMate
aktív tag
Szia!
LAP: ASRock H61M/U3S3 ~17.000 Ft
CPU: Intel Core i3-2105 ~37.000 Ft
RAM: Kingston 8GB HyperX 1333MHz KHX1333C9D3B1K2/8G ~12.000 Ft
VGA: Integrált Intel HD3000 IGP
TÁP: Van. Milyen is pontosan?
HÁZ: Sharkoon MS120 ~12.000 FtÖsszesen: ~78.000 Ft
A Gigabyte LGA-1155 szériája elég gányul sikerült, nem ajánlom. Helyette egy best-buy ár/felszereltség arányú, megbízható lap.
Prociból szóba jöhet az Intel Core i3-2125 is, +200MHz, valamivel gyorsabb, de egy kicsit rosszabb az ár/teljesítmény mutatója (+3k).
RAM-ból videovágáshoz ajánlott azért 8GB, bár fogalmam sincs milyen étvágyú progikat használsz, mindenesetre most olcsó a RAM.Kovertálásra / szerkesztésre elég lehet akár a HD3000-es IGP is, már sok program támogatja, de egy NVIDIA CUDA magos kártyával valószínű még gyorsabban menne a munka, bár a fogyasztása is nőne a konfignak, amit ez esetben így módosítanék:
LAP: ASRock H61M/U3S3 ~17.000 Ft
CPU: Intel Core i3-2100 ~29.000 Ft
RAM: Kingston 8GB HyperX 1333MHz KHX1333C9D3B1K2/8G ~12.000 Ft
VGA: Gainward 1770-BLISS GT440 1GB GDDR5 ~22.000 Ft
TÁP: Van. Milyen is pontosan?
HÁZ: Sharkoon Vaya ~9.000 Ft
CLR: Arctic Cooling F12 Pro (hátra) ~1.500 FtÖsszesen: ~90.500 Ft
Gigabyte VGA-ból nem nagyon találtam normális árú GDDR5 VRAM-mal szerelt példányt...
(#4823) FullGas: Nem, nincsen gondja az USB3-mal, annak sosem volt. Viszont szerintem most már várj egy kicsit és
a) várd meg az ASRock támogatási listáját, a lapod valószínű támogatja majd az Ivy procikat és vehetsz bele nyár végefelé már normális áron egy tuningos Ivyt, ha akarsz tuningolni és nem gond az Etron USB3 (annyira)
b) várd meg a 7-es szériás lapokat, ha más nem egy H77 lapra is cserélheted natív USB3-mal.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz FullGas #4823 üzenetére
jól tudod, a H61-es Asrockokon ASMedia van, nem Etron, amivel baj szokott lenni
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
Richie8412
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok! Sok hozzászólást elolvastam illetve ismerősöket is megkérdeztem az alkatrészekkel kapcsolatban, és most itt is rákérdeznék a dolgokra!
A gépet főleg zeneszerkesztésre fogom használni éppen ezért nem a legizmosabb vga-t néztem bele. Hangkártya, az külső lesz. Na de írom is:Ház: COOLERMASTER RC-430-KWN1-GP Elite 430
Tápegység: FSP Aurum Gold 550W
Alaplap: GIGABYTE GA-P67A-D3-B3
VGA: GIGABYTE GV-N440D3-1GI GT440 1GB GDDR3 PCIE
Processzor: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
Memória: KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G
Merevlemez: egy 500 as WD re gondoltam, SSD csak később lesz benne (a keret miatt)
Főleg külső merevlemezen lesznek tárolva a dolgok. (Az már megvan)Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy van e valami ami nem éppen jó ehhez a konstrukcióhoz, illetve ha van ötlet processzor és rendszer hűtéséhez azt is szívesen fogadnám. előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
-
pohár
félisten
válasz Richie8412 #4831 üzenetére
a VGA mire kell majd? felesleges pénzkidobás, ha nem akarsz játszani is majd
amúgy jó, az SSD mindenképp kell majd, bár attól függ a zeneszerkesztés alatt mit érteszGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
horush
addikt
válasz Richie8412 #4831 üzenetére
Ilyet így nem vennék. Inkább valani h61 / h67 alaplap és egy i7-2600 apróról, 50k körül kapsz már. Tápból felesleges ilyen drága szerintem, egy Sharkoon WPM 500W pl jó lenne.
Házból ez nem egy túl jó vétel, inkább Bitfenix Shinobi pl, a kábelmenedzsment miatt.
Így akár beleférne egy 500-as merevlemez, plusz egy OCZ Agility3 60GB SSD is.
-
GribMate
aktív tag
De az MS140 jó kis ház, viszont nincs benne kábelmenedzsment.
Ha a VGA nélküli konfigot választod, ahhoz tökéletesen elég lesz.
Ha teszel bele még egy fogyasztót, akkor csak jobb lenne 1-2 AC ventivel és kábelmendzsmenttel megtámogatva egy Sharkoon Vaya / Sharkoon Vaya Value vagy Bitfenix Merc Alpha.Tápból jó a fentebb ajánlott FPS Aurum 400W, de sok helyen már visszaemelték az árát 17-19.000 Ft-ra, úgy meg már nem (feltétlenül) éri meg (a kerethez).
Inkább Chieftec CTG-400-80P / Corsair CX430v2, de a VGA nélküli konfighoz elég egy FSP 350-60APN is. -
Gabe123
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani 60--65k körül alaplapot,ramot és procit. Fullhd filmekhez meg későbbiekben lenne bele véve egy videókártya is kb 20-22k-ért némi játékra) de most integrálttal menne.
Eredetileg én ezt néztem, a probléma az hogy a winyót atás :S( ráadásul kettő is van szóval mindképp kell az ata a lapra)ASRock H61M/U3S3
Intel i3-2120
Corsair - 8GB Kit (2x4GB) DDR3 1600MHz, 9-9-9-24 Vengeance - 1.5VThx
szerk: azon is gondolkoztam, hogy jobb lenne úgy hogy rábeszélném,hogy vegye meg most a videókártyát és akkor nem kell olyan lap amin van integrált videókártya csak ata mert gondolom ilyet hamarabb találok
[ Szerkesztve ]
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
kicsi_alex
csendes tag
Sziasztok,
Egy új gép vásárlása előtt állok, ebben kellene nekem egy kis(nagy) segítség.
Adobe cs5 fogom 90%-ban használni, a legfontosabb hogy fullHD videó vágásával ne legyen semmi gondom.
JÁTÉKRA egyáltalán nem fog kelleni!Monitor(U2311H),billentyűzet,egér,dvd-iró van.
Cimbivel összeszedtünk pár dolgot amik kellenek, de meglehet győzni, ha valami jobbat,vagy olcsóbbat tudtok:
Alaplap: ASUS P8P67-M REV 3.0 ?
Processzor: INTEL Core i7-2600K 3.40GHz 1155 BOX
Memória: CORSAIR 16384MB Vengeance DDR3 1600MHz CL10 KIT CMZ16GX3M2A1600C10
Videókártya: ASUS HD7750-1GD5 PCIE ?
SSD: ???
Ház: COOLERMASTER RC-912P-KKN1-GP HAF 912 Plus ?
Táp: FSP FSP500-60APN 85+ 500W ?Amihez aránylag ragaszkodom: i7 2600k, memória, és ssd. Csak az utóbbiból nem tudom, hogy elég nekem egy 60gb Win7+ a cs5 lenne rajta(eleinte) szóval erre lehet hogy rászánnék még többet is, mert igen valószínű hogy más program is erre tennék.
Keret: 200k de mehetünk még feljebb ha szükséges.
Olvastam, hogy a 7750 vidikaritól nincsenek elájulva az emberek, tehát gondolom ott lehetne talán sporolni.. Viszont energiatakarékos-mániám megvan, tehát 1-2k forintot hajlandó vagyok áldozni hogy kevesebbet fogyasszonTuningolni pár évig szerintem nem szükséges, de ha ettől függetlenül kell nekem procihűtő vagy bármi más, leirnátok hogy mi a jó választás?
Ha fél év múlva ráállnék 3d animációs programokra mennyire lenne elég ez a konfig?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz kicsi_alex #4839 üzenetére
a 7750 szép és jó, csak nem épp nvidia, amiben a CUDA magok besegítenek a munkában
én SSD-ből 830-as Samsungot vennék (pici elfogultság közrejátszik), a procit szerintem felesleges húzni, így is épp elég bika, és tudsz spórolni H61/67-es alaplapra váltással, és a sima 2600-zal (aprón kapsz 50k-55k körül újonnan, 3 év papíros garanciával)egy GTS450 jól jöhet a munka során, sokat segít a CUDA nagyon
alaplapból inkább egy Asrock H61M/U3S3-at ajánlanék[ Szerkesztve ]
-
FullGas
aktív tag
H77 rendelhető Iponban?
[link]
Ha ez igaz akkor nem vacilálok benevezek rá.
Akkor ezekbe tuti bele mennek a Sandyk ugye?[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
Ma megrendelésre került a gépem utolsó eleme is.
LAP: ASRock Extreme3 Gen3 ~36k
CPU: I5 2500K ~53k
VGA: Sapphire 6870 1GB ~37k
RAM: Corsair Vengeance LP 2x4 Gb 1600Mhz ~11k
TÁP: AData HM 550 ~21k
SSD: Crucial M4 128Gb ~35k
HÁZ: CM Storm Sniper Black 25k
HDD: WD 1TB 7200 RPM (már megvolt)Remélem minden rendben lesz vele, sajnos csak 1,5 hét múlva rakom össze
-
GribMate
aktív tag
WOW, itt van a be-nem-jelentett-nem-hivatalos-termékek áradata iPon-on. Az Ivy procik mellett most már 7-es szériás MSI lapokat is lehet venni.
Megerősítve, hogy az Ivyk nem véletlen kerültek ki.
Az említett lapok pedig itt.[ Szerkesztve ]
-
GribMate
aktív tag
válasz FullGas #4844 üzenetére
Elvileg igen, de én a helyedben még biztos nem venném meg most azonnal.
Egyrészt, mert nem tudjuk, hogy a konkurens gyártók mivel állnak elő.
Másrészt, mert az MSI honlapján nem elérhető a termék, és egyelőre fogalmunk sincs, hogy az iPon mi a jóságos frászt csinál, meg, hogy milyen BIOS van azokon a lapokon, stb. -
scrat770
csendes tag
Sziasztok!
Főként játékra szeretnék új gépet összetenni és van rá kb. 85 k-m.
Wichester, táp stb... ezek maradnának a régi gépből (kompatibilisek lesznek az új alkatrészekkel) és ezek lennek azok az alkatrészek amiket kinéztem:
vga: Gigabyte GTX550 Ti 1GB DDR5 (32 500 Ft) vagy MSI Radeon R6790-PM2D1GD5/OC 1GB GDD5 PCIExpress videókártya (36 000 Ft)
proci: AMD FX 4-Core FX-4100 dobozos Socket AM3 (28 000 Ft)
ram: 4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX (2X2GB) (7 500 Ft)
alaplap: ASRock M3N78D alaplap (14 000 Ft)
Ti mit mondtok erre? Mit ajánlanátok?
Előre is köszi mindent!! : )
-
pohár
félisten
válasz GribMate #4845 üzenetére
biztos lesz aki már most vesz belőlük, és majd kiütköznek a hibái (már ha vannak), mint a SB szériánál az Etron chip...
én azért ha most vennék gépet, szerintem bepróbálnék egy ilyen alaplapot, szerintem szó nélkül megenné a SB prockókatGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
petata
őstag
1 kérdés:
Turbo Boost-ra be tudom lőni a 2600k-t, vagy már arra is P-Z lap kell?I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- BMW topik
- Metal topik
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest