- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- ASUS notebook topic
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes, vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- [Re:] Leleplezte a Radeon RX 6700 XT-t az AMD
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Hozzászólok Aktív témák
-
Üdv!
Komolyabb grafikai, elsősorban photoshop-os munkára kellene egy ismerősnek gép. Mást nem is csinálna rajta, max internet, esetleg filmnézés. Játék kizárva. Nem ismerem a photoshop-ot, úgyhogy hirtelen felindulásból ezt állítottam össze neki. Kell valamit javítani?
INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX
ASROCK H67M B3
KINGSTON 8192MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KIT KHX1333C9D3B1K2/8G
FSP FSP400-60APN
MODE COM LOGIC B21
KINGSTON 64GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G
SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ
DELL U2412M
NEC AD-7280S Fekete OEM--- Szakmai kérdéseket a fórumban tegyél fel, ne privátban, köszönöm ---
-
tvse1995
senior tag
Elég, jó összeállítás. Egy két megjegyzés:
- a kis i3 lehet, hogy kevés lesz. érdemes lehet spórolni egy i5-re
- h67-es lap csak akkor kell ha tervezi a ram bővítést 16Gb-ra. viszont ez a lap ebben az esetben se jó mert csak 2 ram slot van rajra. inkább egy ASROCK H61M/U3S3-t ajánlanék
- bordás ram felesleges, csak akkor vegyen azt ha kicsi az árkülönbség
- házban elég rossz a szellőzés viszont ez a gép alig melegszik szóval akár maradhat is
- újonnan nem vennék most hdd-t. használtam 10k-val is olcsóbb lehetHa megfogadod amiket írtam majdnem ugyan ennyiből kijöhetsz i5-el is.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz
Becket88 #369 üzenetére
Hogy meddig lenne elég? Ezt ha meg tudnám mondani, akkor valószínűleg a lottószámokat is
De a mai játékok közel fullon elmennének rajta. azaz kompromisszumokkal 2-3 évig, gondolom.A ház kivételével az iponon is meglenne. Én a szgepalkatreszen néztem most, épp a ház miatt.
Amit a #391-ben írtál, az nagyon jó lenne. Csak az a baj vele, hogy ma a HDD-t nem számítva is kb. 25k-val lenne drágább. Ezzel a HDD-vel meg már majd 50k-val
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz
dragonfx #385 üzenetére
Egy komolyabb (2 slotos) VGA mellé ebbe az alaplapba már nem tennék PCI-os hangkártyát, nem tenne jót a hűtésének...
Hogy a konkrét kártyád menne-e win7 alatt, nem tudom. Utána kell nézni a gyártó oldalán pontos típusszámmal vagy fórumokban. Nekem sajna két régi PCI-os kártyám is van (TV tuner - aminek az eggyel korábbi és egyel későbbi verziója is támogatott, csak pont az enyém nem... és egy scsi csatoló) ami nem megy win7 alatt, ezért is kellett XP-t is felraknom a gépemre.Ha kell jól használható PCI port, akkor USB3-as lapon (de etron csipes, am nem tuti, hogy mindnenel jól működik) a H67M-GE jöhet szóba. ha nem kell USB3, akkor H61DE3 jó lehet.
Persze, egy 15k-s dedikált VGA már jóval erősebb az igp-nél. Az max. 1280*1024-es felbontásra jó régebbi játékokhoz.
Hogy a win7 ghostolható-e? Én soha semmit nem ghostoltam még...
(vagyis mentést csináltam 2-3-szor XP-ről de végül sose kellett visszaraknom
Felteszem, hogy igen. google mit mond? Ez a 3. találat.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
userxy
őstag
(#408) userxy
Pfejj ne köss.....
Este van és mást is csinálok közbe.
Amugy Tudtommal a PS-nek van gpu támogatása is. Aki komolyabban foglalkozik vele annak sztem nem hátrány.
De igaz lényegében egy erős proci minimum 8 Gb ram és egy SSD ami kell hozzá.Kicsit utána érdeklődtem.
itt a válasz
Ez alapján akkor ahogy elsőre is jól gondoltam.
HA vki munkaszerűen használja annak nem elég egy integrált szutyok.(#407) tvse1995
Helytálló volt a kérdésem
a keret fgv-ben a proci ram SSD rovására ne menjen de ha keret engedi akkor igenis kell bele vga.
[ Szerkesztve ]
-
palacsa
aktív tag
Sziasztok!
Áldásotokat kérném az alábbi konfiraASROCK H61M-S
INTEL Core i3-2120 1155
KINGSTON 4GB KHX1333C9D3B1/4G
VTX3D VX6850
SAMSUNG 320 GB HD322GJ
SAMSUNG SH-S222AB
SHARKOON MS120 +Coolink Swif 2920
CHIEFTEC CTG-400Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
tvse1995
senior tag
140-ből vga nélkül lehet kihozni i5-tel.
LAP: ASROCK s1155 H61M-U3S3-B3 HDMI USB3 ~ 17k
CPU: INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX ~ 46k
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT ~ 9k
HDD:
SSD: Kingston SATA2 2.5" 64GB SSDNow V100 ~ 25k
VGA:
ODD: SONY SATA AD-7280S-0B OEM Fekete ~ 5k
TÁP: CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W OEM ~ 10k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~ 8kÖsszesen: ~ 120k
Így még marad 20k a keretből viszont nincs hdd. Nem tudom mekkora helyre van szüksége de most újonnan biztosan nem vennék hdd-t. Aprón 15k ért vannak 1tb-os samsungok és ezzel még a kereten belül is vagyunk. ha az új alkatrészekhez ragaszkodsz akkor 10k-val több lesz.
Őszintén nem tudom, hogy melyik a legolcsóbb vga ami már érdemben besegít a grafikai munkákba de szerintem minimum 20k-s kategória. Ez viszont csak gyengébb processzorral férne bele. De szerintem nem éri meg mert többet számít a plusz két mag mint egy cuda-s vga.
Szóval ha ennyi a keret akkor szerintem vedd/vegye azt a konfigot amit a hozzászólás elején leírtam és hdd-t pedig vegyen az igényei szerint.
-
tonnoka
tag
Sziasztok!
Köv. feladatom adódott a napokban
:
Építenem kell egy barátomnak egy konfigot, 80k körül kellene kihozni. A gép játékra lesz, úgyh. azért vigyen mindent (nyilván nem a 3dMark világcsúcs megdöntése a cél
)
Természetesen főként, vagy teljesen használt alkatrészekből lesz a gép.
Én a következőt gondoltam:
- Giga MA-770T- ud3 alaplap, 12-13k
-Athlon 250 proci 10k körül lehet szerezni
-2x2 Gb. valamilyen dual kit, 7-8kProcit sztem végefelé fogom megvenni, így lehet belefér majd egy phenom x2, esetleg egy athlon x4.... Vagy esetleg van olyan Inteles alternatíva, ami ezen az áron jobb teljesítményt hoz?
A vga-val viszont kicsit dilemmában vagyok. Én hd5770/5830-ra gondoltam, mind2 elég nagy hiánycikk ahogy nézelődtem. Egyáltalán érdemes dx11-ben gondolkodni ilyen árkategóriában?
Bármilyen segítséget, tanácsot szívesen fogadok, főleg ha valaki épített mostanában "gamer" gépet a megadott összeg körül.Üdv.
-
Diablo18
senior tag
hát esetleg gtx 275 ennek a 8xx megás verziója 18 k körül megy most
és intelbőlhát q6600 az talán 20 ezer
bár ez nem az igazi ahhoz képest hogy 4 magos nem nyújt túl nagy
dolgot bár lehet attól függ milyen
mert procikon belül is vannak ugye el térésekde ha 2 magos kell 8xxx sorozatból 15 ért kapsz már elég jót
szerintem tuti jobb mint az athlon
de phenom 2 vel is fel veszi a versenyt
legalábbis nekem volt már mind a 2
és nem vettem észre külömbségetpersze nem mértem
csak így szemmel meg érzékel ahogy mentek a játékoka 4 gb ram alap
intelbe talán az okozhat fejtörést régi lga 775 lapot találj neki ami ddr3 ramokat fogad
elég ritka ahogy nézegettem én nekem pl szerencsém volt pont volt fent 2008 as csúcs kategóriás lap most mikor vettem
és 13 k ból meg is úsztam
és nem bántam meg a hangkártya is pöpec rajta
van bőven slot -
Diablo18
senior tag
meg még 1 hogy csak ezek az alkatrészek kellenek?
v táp
ház
hdd
stb? -
GribMate
aktív tag
Szia!
Fontos lenne tudnunk először is, hogy mekkora felbontású a barátod monitora, valamint, hogy csak ezek az alkatrészek kellenek-e (és ha igen, akkor milyenekkel rendelkezel már típusra pontosan)
Hajlandó lennél használt alkatrészeket is beletenni (pl. VGA, HDD), vagy kizárólag csak újakat (ez esetben kompromisszumokra kell számítani - bár ez felbontásfüggő)Jelenleg szinte minden árkategóriában jobb az Intel, mint az AMD. De az említett LGA-775 foglalatot felejtsd el, LGA-1155-re érdemes építkezni a fejleszthetőség, fogyasztás, melegedés és teljesítmény és ár miatt is.
[Lehet, hogy már nem leszek itt mire válaszolsz, reggel meg sokáig alszok, szóval ha úgy alakul majd egy fórumtárs ajánl neked a válaszod alapján
]
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Okozhat-e problémát, hogy egy hangkártya nagyon közel kerül, helyhiány miatt a vga hűtőbordájához és a benne pörgő ventihez? Kb 2-3mm van a kettő közt.
A hűtés így elvesztheti a jelentőségét?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
törölt tag
válasz
tvse1995 #418 üzenetére
"TÁP: CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W OEM ~ 10k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~ 8k"Ehhez biztosan 4 pines hosszabbító kell, a 24 pines is csak az alaplap felett fog feszülve odaérni. Egy CX 430 Corsair-rel jobban jár az illető.
(#413) palacsa: Én az MS120 helyett, amiben nincs kábel menedzsment és felső tápos, ezenkívül mATX, az ATX-es alsó tápos, kábel menedzsmentes fekete Vaya-t venném. Ezzel a 60 centis kábelekkel rendelkezőző fekete táppal: CX 430 Corsair.
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
szóval ujabb ghosttal lehet.
hát az audigy necces.néztem elméletbe van driver.valakinek kikéne probálni akinek ilyen van.[link]...ez a lap nem jobb??
15k.ért te milyne vga.t vennél nv fronton?igen sajna nagy esélyt látok hogy buko...de én nem akarok alapai xart hazsnálni.egy pcie hangkari meg ott kezdődik 12k.....ami jo az kb 35k.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
balpis
őstag
válasz
dragonfx #425 üzenetére
bocs, ezt a lapot akartam írni... Szerintem amit írtam, olyan nincs is...
Nekem is DE/S3 volt a Z68-as lap előtt, pont a PCI slotok miatt.Hát igen, a PCIe hangkártyák eléggé elszálltak a PCI-hoz képest, hogy miért, nem tudom
Esetleg használtan akad egy Xonar DX? Újonnan ez sajna 15k felett van. Vagy egy SB X-FI? Nem tudom, ez milyen minőség, de az alaplapinál felteszem, hogy jobb. (az aprón most látni 6k körül is.)VGA: ha használtan is szóba jöhet, akkor akad ennyiért HD4870.
Ha nVidia kell feltétlenül, akkor talán 9800GTX fér bele az apróról... Már egy GTS450 is 20k használtan is...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
Egy talán hasznos link ma reggelről, ha még nem láttátok volna.
Igaz, G440 ajánlat eddig sem sok került ki innen, de azt hiszem, ezután is csak nagyon speciális esetben fog. (pl. ha 10-15W fogyasztás is számít)[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kisgépet kell összeraknom, alapok már vannak csak proci, memó és lap, az alanyunk vállalkozó kedvű tuningos de azért alapjában szereti a kis fogyasztási mutatót ha nem csinál semmit a gép, játék nem lesz csak filmezés (BD) és ezek kicsomagolása, néha videóvágás +gpu fogyasztót nem akar (ez hosszú lett). Szóval nem egyszerű emberünk
.
Összeállítottam neki 2 konfigot, melyikkel járna jobban a fentiek figyelembevételével esetleg a későbbi bővítés lehetőségét is nem kizárva (cpu terén):
FM1: Asrock A55M-HVS, A4-3300, Corsair XMS3 DDR3 1600Mhz vagy
1155: Asrock H61M-HVS, G530, GEIL Black Dragon 2X4Gb 1600Mhz KIT CL9 ?
The Last Ogre. Segítő válaszokat köszönöm! Apád lehetnék Luke!
-
DamielMiller
csendes tag
Sziasztok!
Egy fontos és sűrgős kérdéssel fordulnék hozzátok: szerintetek belefér egy sharkoon vaya házba egy GV-R685OC-1GD dupla ventis kártya vagy sem vagy inkább maradjak egy sima VTX3d 6850-nél? Válaszotokat előre is köszönöm
-
balpis
őstag
A második szerintem olcsóbb és a célra bőven megfelel, de ide felesleges az 1600-as RAM, mert a celeron 1066 felett nem fogja kezelni. Úgyhohy az olcsó, 1333-as Kingmaxvagy Kingston jó választás lenne. Az már i3 vagy i5 mellett is megállja a helyét.
Az elsőt inkább akkor választanám, ha kisebb játékokat azért szeretne.
Tuning viszont nem igazán lesz egyik változattal sem - az intelnél pontosan 0 várható.
Ha tuningolni akar, akkor egy AMD Sempron legyen, ott sikerélmény lehet a magfeloldás is - már ha sikerülnotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz
DamielMiller #432 üzenetére
A kártya e szerint kb. 23cm hosszú.
A Vaya value-ba max. 26centis VGA fér. Ránézésre a Vaya és Vaya Value belseje között nincs lényegi különbség...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
GribMate
aktív tag
Nem.
Jelenleg még az i7-ek is csak 1333MHz-ig kezelnek memóriát, ennél feljebb csak tuninggal megoldható a dolog (i5-2500K > 50 ezer Ft), de ehhez meg a H61-es lap nem passzol (nem lehet tuningolni benne).
A ki- és betömörítésen talán nyerne vagy 3 másodpercet, egyébként semmi mást nem számít a RAM freki és késleltetés. -
Six006
csendes tag
Hello!
Szerintetek? jó összeállítás?Alaplap: Asrock Z68 Extreme3 Gen3
CPU: Intel Core i5 2500K BOX
Memória: DDR3 RAM Kingston 8 GB/1600 KIT HyperXTovábbi kellemes ünepeket+BUÉK
A rasszisták egy kevésbé ismert gondja, hogy fekete az árnyékuk.
-
C0d3r
addikt
Hat- és nyolcmagos Phenom II-es CPU-k jönnek
"Ezek a processzorok viszonylag alacsony magórajelen ketyegnek, ajánlott végfelhasználói áruk pedig alacsony lesz, így ők az Intel 200 dollárnál olcsóbb Core i3-as és Core i5-ös processzoraival próbálják majd felvenni a versenyt."
Na vajon a fizikai 6 magos Phenom képes lesz felvenni a versenyt a 2 magos i3-mal?
Best buy gyanús!
-
-
Nojzi
csendes tag
Üdv!
Gépet újítanék fel, jelenleg van egy Asus M3N78-CM alaplapom, Athlon 64 X2 6000+ procival. Elsősorban játékhoz pakolnék bele a jelenlegi 2GB helyett 4GB memóriát valami használható videokártyát és egy tápot. A monitor most még egy kivénhedt crt, ezt januárban szeretném cserélni, így ehhez nincs még infóm. A rendelkezésre álló keret 95k.
A következő dolgokat néztem ki ehhez:
VGA: SAPPHIRE HD6790
Memória: KINGSTON 4096MB HyperX DDR2 1066MHz CL5 KIT KHX8500D2K2/4G
Táp: FSP Hexa 500WMemóriából jó volna, ha beleférne még egy ilyesmi (4GB DDR2) egy másik gépbe.
Memóriával kapcsolatban vagyok a legtanácstalanabb, régóta nem foglalkoztam számítógép építgetéssel. Kell-e/megéri-e dual kit? Esetleg elég lenne két azonos típusú RAM ehelyett?
A fenti holmik hajlandóak lesznek-e együtt működni, vagy tudtok ennél jobb összeállítást a meglévő alkatrészek mellé?
(HDD szintén alighasznált, de régebbi darab marad, míg helyre nem rázódik kicsit a piac.)
Anyagi helyzet függvényében hamarosan az összes gyengébb/régebbi alkatrész cserére kerülne, így a célom az, hogy az újak később is használhatóak legyenek. Ne kelljen fél éven belül videokártyát cserélnem például.
Ebben kérném a segítségeteket.Szép napot!
-
GribMate
aktív tag
Oké, akkor:
LAP: ASRock H61M-HVS ~13.000 Ft
CPU: Intel Pentium G630 ~17.000 Ft
RAM: Kingmax 4GB DDR3 1333MHz memóriamodul ~5.000 Ft
VGA: VTX3D VX4850 1GBD5-HG ~20.000 Ft
HDD: apróról
ODD: NEC AD-7280S Fekete OEM ~5.000 Ft
TÁP: Chieftec CTG-400-80PB 400W OEM ~11.000 Ft
HÁZ: apróról
CLR: Arctic Cooling F12 ~1.500 FtÖsszesen: ~72.000 Ft
A merevelmezt és a házat apróról kellene beszerezni, amire figyelj:
HDD: SATA-s legyen (lehetőleg SATA2), 100/100-as állapotú (hibátlan) és 7200RPM sebességű. ~8.000 Ft
HÁZ: ATX/mATX (mindegy), felsőtápos (vagy ha alsó, akkor mATX, hogy elég hosszúak legyenek a táp kábelei) és legyen benne 1/2 12cm-es ventilátorhely. ~4.000 FtEzzel így 82-85 ezerből megvagy.
A VGA-tól eltekintve alacsony fogyasztás, kevés hőtermelés.
Játékok terén tökéletes lesz kb. 1600x900 felbontásig (néhol high helyett esetleg csak medium grafikán).
Később nagyon egyszerű fejleszteni minden téren (VGA csere, CPU csere akár i7-ig, vagy Ivy Bridge szériára, +1x4GB RAM modul).[ Szerkesztve ]
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
A adatlapomon lévő gépemben szerintetek a videokártyát, vagy a CPU-t kéne kicserélnem?
Proci egy fx-4100 lenne, VGA pedig 6850. Játék melyikből profitálnának? -
GribMate
aktív tag
Szia!
Milyen felbontáson játszol?
A játékok a VGA cseréből profitálnának a legtöbbet (főleg magasabb felbontásokon), de egy HD6850-nel már CPU limitessé válnál, nem vészesen, de akkor már az lenne a szűk keresztmetszet. Ha később a CPU-t cserélnéd, akkor alaplapot is add el az X2-vel és ruházz be egy Intel Sandy Bridge platformba (vagy feltéve, hogy csak jövőre cserélsz CPU-t Ivy Bridgebe).
Az AMD egyelőre nem alternatíva.Ha viszont elég alacsony felbontáson játszol, ott a CPU többet számít, így az Intelre váltást javaslom, ha nem akarsz monitort is cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
GribMate
aktív tag
Nyugodtan megindokolhatod, vagy ha nem is most, majd akkor, ha újra eljön a gépfejlesztés ideje és megkeresed a topikot.
Mi tesztekkel szoktuk / tudjuk igazolni, hogy miért is ajánlott egy termék (teljesítmény, fogyasztás, melegedés, ár).
Mi itt nem Intel fanatikusok vagyunk, azt ajánljuk amit megéri megvenni és ha az épp most az Intel, akkor az.
Ha visszakeresel láthatod, hogy ajánlottak voltak régebben a Phenom II-k és sok AM3+-os alaplapot is ajánlottak a Bulldozerre várva. De megjött és elbukott.[ Szerkesztve ]
-
DjBigJoker
csendes tag
Sziasztok!
Vettem még 2 éve egy számítógépet elég drágán. 2009 óta nem vettem bele semmit és most ezt szeretném pótolni. Megnéztem és egyedül CPU és a VGA nagyon régi. Ezek a konfigurációk:
-CPU: AMD Athlon(tm) II X2 240 Processor, 2812 MHz
-VGA: nVidia GeForce 9500 Gt
-Ram: 2x2048MB 1333mhz Kingston
-Winchester: 500Gb
-Alaplap:ASRock N68C-S UCC
-Táp:SZ-400 R ( Model)Úgy szeretnék venni hogy például egy Battlefield 3 jól fusson medium-on, 1024x768-nál nagyobb grafikán.
A válaszokat PÜ-ben kérném!
[ Szerkesztve ]
Privátot hamarabb észreveszem! ;)
-
balpis
őstag
válasz
DjBigJoker #453 üzenetére
mennyi pénzt tudsz rászánni és csak új vagy használt alkatrészek is szóba jöhetnek?
Rossz hír: az a (valószínűleg HKC) táp is csereérett, veszélyes lehet az új alkatrészekre - ráadásul jó eséllyel nem is bírna egy komlyabb VGA-val...
[ Szerkesztve ]
-
Spepper
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem valami játékra alkalmas konfigot? A monitorom fullHD, tehát jó lenne ha ekkora felbontásban képes lenne futtatni a mai játékokat fullon, vagy akár kevés kompromisszummal. A keret 150k.
A választ előre is köszönöm!
Nothing is true... Everything is permitted!
-
balpis
őstag
80-ból már kipofozható a konfig, akár full HD felbontásig is kisebb kompromisszumokkal:
1.) maradsz AMD vonalon
táp: Chieftec CTG400 ~10k
CPU: AMD Phenom II X4 955 BE ~34k
VGA: PALIT GTX550Ti 1GB GDDR5 PCIE ~34k
Sum: ~78kEsetleg egy Athlon II X4 is elég lehet, az 27k körül mozog most.
Vagy a hardverapron találhatsz Phenom II X3-at, unlockolhatót is garanciával 25k körül.Valójában egy jobb procihűtő sem ártana, hogy cendesebb legyen a gép...
2.) váltasz intelre
táp: Chieftec CTG400 ~10k
alaplap: Asrock H61M-S ~14k
CPU: intel Pentium G840 ~21k
VGA: PALIT GTX550Ti 1GB GDDR5 PCIE ~34kSum ~79k
Ha azonban valóban csak alacsonyabb felbontáson használnád, akkor inkább erősebb CPU és gyengébb VGA kellene:
i3-2120 ~32k
HD6750 ~24kMindkét esetben eladhatod a régi CPU-t, VGA-t, az inteles esetben az alaplapot is.
-
mosquetoo
tag
Hali bocs h itt teszem fel a kérdést.
de a sata3 as csatlakozó kezeli a sata2 es hdd-t ? -
balpis
őstag
válasz
mosquetoo #458 üzenetére
persze, minden további nélkül. Visszafelé kompatibilis.
(#459) zuzu000: hát ezek igazán komoly indokok, sok pénzt megérnek
(Nekem is X3-am volt ez előtt, korábban 6 évig Sempron 3100+, előtte vagy 5 évig egy Duron 750. Most mégis egy i5 van a gépemben...)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
LAP: ASROCK s1155 H61M-S B3 DVI ~ 13k
CPU: Intel s1155 Core i3-2100 3,10GHz/3MB BOX ~ 30k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 4GB ~ 5k
HDD: WD SATA3 Caviar Blue 250GB 7200rpm / 16MB ~ 19k
VGA: Gigabyte PCIe GV-R687OC-1GD - HD6870 1GB ~ 52k
TÁP: CORSAIR 500W - CMPSU-500CXV2EU ~ 16k
HÁZ: Sharkoon Vaya fekete ~ 8k
OTH: Arctic Cooling F12 házventik (1k/db) ~ 1k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 148k -
dragonfx
veterán
nem csak ujonnan érdekel vga főleg.
hát x-fi kéne de ami jo az 30k.xonar.t nem ismerem.de sb a standard.
én se értem mér vannak elszállva.na akkro pont ilyne lapod volt.nemcsoda jaánlod.én beletrafáltam.és megvoltál vele elégedve?
ramnál mennyire számítana ha ráldoznák 2-3k pluszt és mondjuk cl 7-8ast vennék?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
gigabyte28
csendes tag
Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Jeleneleg ez a gépem van és szeretnék erősebb procit bele.Szerintetek i5 760,750-et vegyet vagy váltsak 1155-re i3 2100 -al?Melyik lenne a jobb?
Lap: Gigabyte GA P55 UD3L
Proci: Intel I3 540
Ram: 2x2 Gb 1333Mhz Kingmax
Hdd:1Tb Samsung SATA II
Videokari: Sapphire 4870x2 2Gb GDDR5
Táp: Corsair HX 520WSegítségeteket előre is köszönöm.
-
Spepper
csendes tag
145-ért ezt találtam a neten:
processzor
Intel Core i3-2120 3.3GHz, 2 mag + Hyper Threading, 3MB cache
alaplap ASUS P8H61-M LE/USB3 rev 3.0: new B3 revision
memória 8GB Kingston DDR3 1333MHz dual channel
winchester 500GB Western Digital Caviar Blue 7200rpm, SATA-3/6G
grafika nVidia GeForce GTX 550 Ti 3GB
ház Gigabyte GZ-KX9
tápegység Chieftec iArena 500W
optikai meghajtó SONY AD-7280S 24x DVD-íróez jó fullHD játékra?
Nothing is true... Everything is permitted!
-
balpis
őstag
válasz
dragonfx #463 üzenetére
jó lap volt, de eleve csak ideiglenesnek vettem, vártama Z68-as lapokra de szerettem volna már az i5-öt kipróbálni. Jól felszerelt, egyedül az USB3 hiányozna róla most nekem, de akkor még nem volt USB3 HDD-m...
Szerintem a RAM-mal semmi érdemi változást nem tapasztalnál, ha gyorsabb lenne, max. pár tesztprogtamban jelente picit.
Nekem 1600-as HyperX blue volt, azt tudtam CL7-en járatni. Aztán lecseréltem "sima" 1333-ra - igaz, 8GB-re -, és semmi különbséget nem éreztem.
Lehet, ha mértem volna valamit, akkor kijön a különbség, de érzésre semmi.A Xonar-ra azt írják, hogy jók, de figyelni kell, milyen műveleti erősítőt raknak bele. De az is 16k körül van a DX, ami PCIe csatlakozós.
-
Jeti1
tag
Egy felső középkategóriás számítógépet szeretnék építeni. Fontos, hogy minőségi alkatrészekből álljon, stabil és gyors legyen. Szeretném, ha megfelelően futnának rajta irodai programok, programfejlesztő környezetek, tervező programok, akadozás mentesen lejátszaná és szépen megjelenítené a FullHD videókat és ha netalántán játszani támad kedvem (pl.: CoD4) akkor arra is tudjam használni. A felsoroltak közül a játék a legkevésbé fontos szempont, mivel ritkán játszom és akkor is általában régebbi játékokkal.
Jelenleg és a későbbiekben se szeretném tuningolni a gépet, ez ne legyen szempont.Azok az alkatrészek, amik már megvannak:
számítógépház: Sharkoon Rebel 9 Pro Economy
házhűtő ventilátor: Sharkoon Silent (14cm)
tápegység: Sharkoon 600W WPM Series
alaplap: Gigabyte GA-H67MA-USB3-B3
processzor: Intel Core i5-2400 (3,1 GHz, 6MB Cache, 95W)
memória: 8GB Corsair 1333MHz DDR3 Dual Kit
háttértár: 64GB Kingston SSDnow V+100
DVD olvasó/író: Samsung 22x S-ATA DVD
billentyűzet: Logitech Wireless Keyboard K520
egér: Logitech Wireless Mouse M310
monitor: DELL ULTRASHARP U2211H (22")Azok az alkatrészek, amiket még be kellene szerezni:
processzorhűtő, videokártya, nagy mennyiségű adat tárolására külön háttértárA még beszerzendő alkatrészekre, ha adnátok tanácsot, azt megköszönném. Mit javasoltok? Az ár/érték arány fontos. Azt se bánnám, ha a már meglévő alkatrészeket is minősítenétek. Van-e közte valami olyan, ami rossz minőségű vagy éppen vannak-e olyan alkatrészek, amik nem passzolnak össze.
[ Szerkesztve ]
Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk. Különben félő: meghalunk anélkül, hogy nevettünk volna. /La Bruyére/
-
horush
addikt
Procihűtő: Arctic Freezer 7 PRO Rev2 pl, az eléggé halk, s mivel nem fogsz tuningolni, erősebb nem is kell.
VGA: ha jól értelmezem, akkor túl erős vga nem kell. Szerintem egy GTS450 kielégítené az igényeid.
HDD: aprón találsz 1 terrás hdd-ket 15k körül, újonnan nagyon drágák.
-
Jeti1
tag
Megmondom őszintén, hogy vannak már elképzeléseim. Én a processzorhűtés terén erre gondoltam: Artic Freezer 11 LP. Szerinted?
Az ajánlott videokártyát pedig majd megnézem, utána olvasok. Mindenesetre köszi a segítséget!A videokártyával kapcsolatban még van egy olyan igényem, amit elfelejtettem írni, hogy lehetőség szerint ne kelljen hozzá erőmű, ne fogyasszon túlzottan sokat.
[ Szerkesztve ]
Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk. Különben félő: meghalunk anélkül, hogy nevettünk volna. /La Bruyére/
-
Isual
addikt
Nos segítséget megköszönni írok csak be nektek, még karácsony előtt segítettetek egy gép összedobásában egyik ismerősöméknek (igazából kettő lett, mert öccsének is lett egy véve). Végül ez lett:
ALAP: ASUS P8P67 B3 usb3 sata3
CPU: Intel i5-2500K 3,30GHz/6MB BOX
HŰTŐ: Schyte Ninja 3
RAM: Corsair Vengeance LP Blue 1600MHz 8GB KIT
VGA: Sapphire PCIe HD6950 2GB GDDR5 (11188-05-20G)
ODD: NEC 7261s
TÁP: Chieftec CTG-500-80P
HÁZ: Sharkoon T9 Value
MONITOR: DELL ST2220TEz lett ~185k netto + monitor. A nagy sietségben nem volt idő "leokéztatni" veletek, így utólag azért egy elmegy, jó,hibátlan...stb értékelést szívesen fogadok, mégha már nagy változtatások nem is lehetségesek.
És term. köszönjük a segítséget![ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
addikt
A ház sajnos last minute volt, a kék ramokat meg a Kingmax árában adták mert az is kifogyott a végére, szóval így csak a ház a véleményes, ugye?
Brocken azért nem lett szintén mert ünnepek előtt kellett volna és nem lett volna 100%-os a dolog így, bár Én mondtam nekik, hogy a helyükben azt venném.
Legalább a monitornál nem vesztünk össze[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
Nyugi,ami ajánlva lett vidkari az nem eszik sokat,az a 600W-s táp-legyen bármekkora hatásfoka-el fog boldogulni vele simán.Ami sokat fogyaszt/meghatározó egy számítógépben az a CPU és VGA.Na ebből a cpu egy izmosabb darab,de még ez se fogyaszt sokat.Ahogy te magad írtad is,95W-t.Egy jó(hatásfokú) 450W-s táp elboldogul egy ilyen procival és egy 6950-s videokártyával,ami nagyon nem egy kategória egy olyan kártyával,ami neked kell.
Ja,és valószínűleg egy nvidea kártyával jobban jársz,mint egy ati-val helyesen amd-vel,mert vannak bennük úgynevezett cuda magok,amik neked segítségedre lehetnek.
-
Isual
addikt
Igen, a monitornál is csak részben volt sikerem, én sem értettem mire jó ez a tapizás, de ők erre gerjedtek most be, ha volt rá keret vegyék, ezerszer jobb, mintha ennyiért egy 27"-es TN-est vettek volna. Bár én egy U2212HM-mel, és 25k-val a zsebemben (/+SSD) boldogabb lettem volna, de mások vagyunk hál' Istennek.
Legalább IPS.
-
geeg20
csendes tag
szerintetek ez milyen kategóriás gép mennek rajta a mostani új játékok
PC COOLER MASTER ELITE I5 QUAD EXTREME ULTIMATE GAMER FULL PC INTEL I5-2500 QUAD 4X3300MHZ
LGA1155 64Bit,I3,I5,I7 .
8192MB DUAL DDR3RAM
500 GB SATAII HDD
NVIDIA GEFORCE GTX460 768MB DDR5 DUAL DVI/HDMI kimenet,Directx 11, PCI-E
20X DVD +/- RW Dual Layer dvd iró
6/8CH HD audio , USB 2.0
10/100/1000 Lan
6db USB 2.0 ebbõl 2db elõlapi USB és audio 2.0PC ATI2-COOLER MASTER I5 QUAD EXTREME GAMER FULL PC INTEL I5-2500 QUAD 4X3300MHZ LGA1155 I3,I5,I7 támogatás .
8192MB DUAL DDR3RAM
500 GB SATAII HDD
ATI RADEON HD 6770 1024MB DDR5 DVI/HDMI kimenet,Directx 11, PCI-E
20X DVD +/- RW Dual Layer dvd iró
int 6/8CH HD audio , USB 2.0
10/100/1000 Lan
6db USB 2.0 ebbõl 2db elõlapi USB és audio 2.0szerintetek a kettő közül melyik a jobb
-
geeg20
csendes tag
vagy ez
COOLER MASTER ELITE HD GAMEMASTER II INTEL I5-2400 4X3100MHZ/4MB Cache
Intel H61 chipset,Socket 1155,I3,I5,I7 core support
8192MB DDR3RAM
500GB SATA HDD
NVIDIA GEFORCE GTX550TI 1024MB DDR5 DVI/HDMI kimenet,Directx 11, PCI-E
LG 20X DVD +/- RW Dual Layer dvd iró
6/8 CH HD audio ,6db USB 2.0
10/100/1000 Lan
2db elõlapi USB és audio , -
Jeti1
tag
válasz
Bati0501 #481 üzenetére
Egyrészt a jövőre gondolva, ha netalántán újítanám a gépet, másrészt meg azért, mert nem volt sokkal drágább, mint egy 450-500W-os táp. Természetesen csak minőségi, márkás tápokat vettem figyelembe.
-
C0d3r
addikt
Az Ultimate Hiper-Szuper Extrém Full Gamer Brutál, PC Outletes gépek még mindig nem ajánlottak.
Olvasd el az első hozzászólást.(#487) geeg20: Nyugodtan leírhatod a komplett PC Outlet árlistát mindennel együtt, akkor se fogunk rábólítani. Tökmindegy, megveheted ha akarod. De ha segítséget szeretnél -> Első hozzászólás!
[ Szerkesztve ]
-
geeg20
csendes tag
COOLER MASTER-AMD PHENOM II X6 HD GAMER 6X2800MHZ
Phenom II 1055T AM3.
64BIT,PCI-E
8192MB DDR3 1333 RAM
1000GB SATA II HDD
20X LG dual layer DVD író
ATI RADEON HD6870 1024MB DDR5 DUAL DVI/HDMI DX 11.
6/8 CH HD audió
10/100/1000 Lan 6DB USB 2.0 , 2db elõlapi USB és audio
, Fekete-ATX kivitel.COOLER MASTER GIGABYTE HD GAMEMASTER III INTEL I3-2100
Intel H61 chipset,Socket 1155,I3,I5,I7 core support
8192MB DDR3RAM
1000GB SATA II HDD
NVIDIA GEFORCE GTX560 1024MB DVI/HDMI kimenet,Directx 11, PCI-E
LG 20X DVD +/- RW Dual Layer dvd iró
6/8 CH HD audio ,6db USB 2.0
10/100/1000 Lan
2db elõlapi USB és audioár 167 250 Ft szerintetek ér ennyit a gép
-
dragonfx
veterán
az a hangkari felejtős annyiért.x-fi kéne akkor már az előrelépés is.
aha értem de azért megnyugtatásnak jo.
.ugyis pár ezer forinton mulik.
nekem nem kell usb3 ssd se hdd.sata 3 winyo csak többet érne.vagy kb annyi mint a cl7 vs cl9??
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
horush
addikt
-
Bandee2
tag
Szia,
Ez a 2. inteles verzió jó lenne nekem is szerinted?
80k körül szeretném kihozni én is.
(Amire kellene: ArchiCAD, Artlantis (render), SonyVegas videóvágáshoz, és Photoshop. A játék másodlagos.)alaplap: Asrock H61M-S ~14k
proci: i3-2120 ~32k
vga: HD6750 ~24k
ram: Kingmax 2x2GB DDR3 1333MHz ~5k
táp: Chieftec CTG400 ~10k (vagy elég ehhez az FSP ATX-350PNF tápom?)
-----------
~85k[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Olvasd el az első hsz-t, s annak a kérdéseire válaszolva érdeklődj újra..
Egyébként csak a hiper szuper űber mega ultimét eksztrémgémer brutál hádé full full pécé éri meg.
Bandee2: Elég a jelenlegi tápod is, abból a pénzből inkább egy I5-2300-at vegyél. VGA helyett inkább GTS450.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
szia!
Többen írták már: egyiket sem.
Részinfok vannak csak a konfigokról, nem tudni, milyen az alaplap, milyen a táp. Sőt, ha ez a bplt a apcoutlet, akkor emailben sem hajlandók ezeket az adatokat megadni, csak azt szajkózzák, hogy ne izguljak a táp miatt, van 2 év garancia a komplett gépre.
És hogy mi van, ha én szeretnék benne később VGA-t cserélni, vagy egy új HDD-t betenni, akkor mi lesz a garanciával? Na meg mi lesz 2 év 1 nap múlva, ha elfüstöl a noname tápom? Erre már nem válaszoltak....mondd meg az 1. hozzászólás alapján, mit szeretnél, s kapsz pár sokkal jobban összeállított konfigot, valóban az igényeidre szabva.
-
balpis
őstag
Szia!
Ezekhez én inkább nVidia VGA-t vennék, mert jó eséllyel a felhasználói programjaid kihasználják a CUDA magokat. Azaz ha a kereted engedi, akkor egy GTS 450-et, ha nem, akkor egy GT440 . vagy használtan egy GTS450.A felsorolt programok valószínűleg örülnének több memóriának, ezért ha most nem is fér bele a keretbe 8GB (~9.5k), akkor se vegyél semmi esetre se 2*2GB-t hanem csak 1*4GB-t, hogy később tudd bővíteni!
A 350-es PNF tápod elegendő lesz hozzá teljesítményben.
Akkor ha van rá 85k-d, beleférhet a GTS450 és talán 8GB RAM is.Persze az optimális megoldás ugyanez egy i5-tel lenne, de a legkisebb is még +15k
[ Szerkesztve ]
-
szigmat
tag
Sziasztok!
Összeraktam egy konfigot, netezésre, filmnézésre, játékra (AC széria, Dirt3, Flight simulator).
LAP: ASRock H61M-HVS ~13.000 Ft
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX ~32.000 Ft
RAM: KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KHX1333C9D3B1/4G ~6.000 Ft
VGA: VTX3D VX4850 1GBD5-HG ~20.000 Ft
HDD: van
ODD: van
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8.000 Ft
CLR: Arctic Cooling F12 ~1.500 FtÖsszesen ~91.500 Ft.
Szerintetek ez így jó, vagy kéne-e valamin változtatni?
Max. 100.000 Ft-ot tudok rákölteni. -
tibi140
csendes tag
Sziasztok!
2x2 gb Hyper X ram mellé szeretnék be rakni 2x2 gb Kingmax Hercules ramot ,
az összes ram 1600 Mhz-es!
Szerintetek felléphet valami probléma M -
-
balpis
őstag
- mivel a Vaya úgysem plexi oldalú, s nem látszik a RAM, a sima Kingstonnal nyerhetsz egy ezrest. minőségben ugyanaz.
- Az alsó tápos házhoz ne feledkezz meg a táphoz egy 4 pines (vagy 8, mindegy) hosszabbítóról.
- a dirt3 javasolt gépigénye directX11-et szeretne, a 4850 csak 10.1-et tud (tudtommal). Itt lehet, egy 5750 vagy 6750 jobb lenne (esetleg 6770, de az már drágább)
- ha számít esetleg, hogy gigabit etheret nincs a választott lapon, akkor megfontolhatod helyette a H61M-GS-t, amin már van az is.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Nova96
őstag
Üdv érdemes januárban venni gépet vagy maradjon nyára?Fog e csőkéni a hardverek ára?
FULL HD videók nézése,zene hallgatás. Hangkártya valami jó legyen.(Az akár a kereten kívül és bele fér.)
Keret 80-90e
Prociból i3 2100-ra gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
Bandee2
tag
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.
Akkor melyik lenne jobb választás ezek közül?ASROCK H61M-S ~14k
INTEL Core i3-2120 3.30GHz ~32k
GIGABYTE GTS450 1GB GDDR3 ~25k
KINGMAX 2x4GB DDR3 1333MHz KIT ~10k
------------
80kASROCK H61M-S ~14k
INTEL Core i5-2300 2.80GHz ~46k
GIGABYTE GT440 1GB GDDR3 ~19k
KINGMAX 1x4GB DDR3 1333MHz ~5k
------------
85k(ArchiCAD, Artlantis (render), SonyVegas videóvágáshoz, és Photoshop-hoz)
És ugye ezek mellé lesz:
winyó: Samsung SpinPoint F3 500GB (HD502HJ) -> ezt érdemes cserélni?
táp: FSP ATX-350PNF
monitor: AG Neovo F-17 (1280x1024)
ház: KOLINK 3159T[ Szerkesztve ]
-
Fortissimus
őstag
probalnek keresni online shop-ot ahol hasonlo aron tudnam megvenni ezt a foxconn lapot, de csak sokkal dragabban talalok. tudnal esetleg masik alternativat adni hasonlo aron IDE connectorral?
thanks''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY! Az élet nem habostorta...
-
Bati0501
őstag
Sztem nyárra,mert:1. most nagyon fent vannak az árak,+ januárban készlethiány szokott lenni 2.ahogy telik az idő,jönnek majd ki az újabb és újabb hardverek,amik-elméletileg-csökkentik az előttük lévő generáció árát.DE:sajna nem vagyok jós,így ez csak egy tipp, én ebben reménykedek.De nem mindig jó várni,lásd a 6900-s sorozat annyiba kerül most,mint amikor kijött.
Szóval nem könnyű dönteni. -
gooool
őstag
Sziasztok!
Havernak kellene valami újabb gép,a mostani idegesítő,lassú vacak helyett.
Szempontok:
-keret 70K
-1024-ben fusson megfelelően a Metin2,CS 1.6,esetleg a FIFA 12,meg ugye net és zenehallgatás.
-a monitoron és hangkeltőn kívül minden más kellKöszi a segítséget!
Üdv: Balázs ¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." ¤¤¤
-
Pode30
csendes tag
Lenne egy kis gond a géppel amit ShellKretor ajánlott. Külföldi vagyok és azt hittem hogy megoldhatom az áfa visszaigénylést egy nagyobb budapesti bolttal, de mint kiderült nem olyan egyszerű mint gondoltam. Ezért ha megtennétek ajánlanátok egy gépet egy szegedi üzletből, mert amit ajánlott nem birom annyiért beszerezni csak drágábban.
Be szabad linkelni az üzletek oldalát?
1. Mire fogod használni a gépet?
AutoCad-re és Archicadre meg pár játékot is kipróbálok (Maffia 2, Starcraft 2, Total War)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Van 1 satás WD HDD-m, és van 1 ház is.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
kell tápegység, alaplap (kellene hogy legyen rajta usb3 is), CPU, RAM, VGA5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1680x1050[ Szerkesztve ]
-
szigmat
tag
(#500) C0d3r
És ez jó lenne, a HD6750 helyett?1440x900p felbontású a monitorom, amit nem cserélnék le.
[ Szerkesztve ]
-
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Alaplapom + procim szeretném lecserélni valami újabbra.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Gigabyte EP45T-UD3P
Intel Core 2 Duo E8400
Thermaltake Bigwater 760is
2X2GB Kingston Hyper X Blu DDR3 1600mhz
MSI GTX260 OC
Enermax Noisetaker EG495W3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap + CPU4. Mennyi a kereted rá?
60k5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1920X1080 -
C0d3r
addikt
válasz
madarasz92 #512 üzenetére
Szia!
Alaplap: ASROCK H61M-GS ~14k
Processzor: INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX ~46kÖsszesen: ~60.000 Ft
Nem tudom mennyire fontos a tuning, sajnos nem lehet (plusz felárat jelent az újabb Intel processzoroknál), bár nincs rá különösebb szükség, ez egy nagyon erős 4 magos CPU.
Alaplap fapadnak tűnhet a mostani után, használsz esetleg bővítőkártyákat (pl. PCI-os hangkártya)? Csupán 2 db PCI-E x1 került rá, emiatt kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz
Fortissimus #504 üzenetére
Az Asus P8P67 LE van még, de sajnos jelenleg abból is hiány van.. Szerintem várd meg az újévet, akkor valószínűleg újra feltöltődnek a készletek.
-
madarasz92
őstag
Szia!
Nem használok bővitőkártyákat.
Ha jól látom ez csak 1333mhz kezeli a ramokat .
Az enyém 1600mhz az nem baj ?
Esetleg ez a lap is jó lenne? -
törölt tag
-
C0d3r
addikt
válasz
madarasz92 #515 üzenetére
Nem baj, 1333 MHz-en fog működni, amiből semmi hátrány nem származik.
17.000 Ft-ért soknak találom ezt a lapot, még egy DVI kimenet sincs rajta. +2.000-ért meg ASRock H61M-U3S3 kapható, amin pluszba USB3 és SATA3 van. -
tibi140
csendes tag
Sziasztok!
2x2 gb Hyper X ram mellé szeretnék be rakni 2x2 gb Kingmax Hercules ramot ,
az összes ram 1600 Mhz-es!
Szerintetek felléphet valami probléma ? -
C0d3r
addikt
válasz
madarasz92 #520 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Jembumbi
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni
Adott 1 Radeon HD 6770-em, meg 1 gagyi gépem, ami fel se bootol vele. Szeretném felújítani úgy, hogy egy olyan gépem legyen, ami pár évig elviszi a játékokat.
1
Tehát játékra akarom használni, újakra, régiekre egyaránt. (Starcraft 2, diablo3, wow, Lol,
skyrim stb..)
2
Vinyó, dvd, ház van, Táprol késöbb...
3
Kéne Alaplap, proci, meg memória.
4
keretem 50-55k, úgy terveztem, hogy abbol megveszem a lehető legjobb konfigurációt, kevés rammal, és azt tudom pótolni később.
5
Monitort most nem veszek, de nemsokára az is esedékes, nem tudom még milyen legyen, de nem igényem a 2millaX1millás fullhd játék.Terv:
Alaplap: Asus M5A78L LE
Proci: Phenom II x4 840
Ram: CORSAIR DDR-3 4Gb/1600 KIT XMS3Ez így mennyire értelmes választás ezért a pénzért?
Ui.: Rendelkezésemre áll egy 450W-os codegen táp. Tudom, hogy nem 1 álom, de ideiglenesen elviszi a gépet, amig tudok venni 1 értelmes chieftecet? Sajna a keretbe nem férne bele, csak ha nagyságrendekkel rosszabb procit akarok venni.
-
Jembumbi
csendes tag
Pusztán hozzá nem értésből szeretnék pár kérdést feltenni. Sajna nem értek ehez annyira, mint szeretnék.
A proci amit ajánlottál úgy látom csak 2 magos, és az órajele is gyengébb, ennyire nagy lenne a különbség egy intel, és egy AMD processzor között?
Az 1600 és az 1333 Mhz-s ramok között ezek szerint nincs észrevehető különbség olyan felhasználóknak mint én?
Nem kötözködni akarok, csak szeretném megérteni, hogy mit, és miért veszek. Sajnos ezek után 3-4 évig nem lesz lehetőségem a gép fejlesztésére, persze az ilyen aprópénzes RAM vásárláson kívül.
-
Jembumbi
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget! Ez lesz a nyerő konfiguráció, úgy érzem
-
szigmat
tag
Kicsit át szabtam a konfigot:
LAP: ASROCK H61M-GS ~14.000 Ft
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX ~32.000 Ft
RAM: KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KHX1333C9D3B1/4G ~6.000 Ft
VGA: GIGABYTE GV-R677D5-1GD HD6770 1GB GDDR5 PCIE ~28.000 Ft
HDD: van
ODD: van
HÁZ: M-TECH FM12A BLUE ~6.000 Ft
CLR: Arctic Cooling F12 ~1.500 FtÖsszesen ~98.500 Ft.
Ez így megfelelő? Kell-e plusz venti vagy kábel?
Olvastam az intel honlapján, hogy ez a proci 64-bites, ez tényleg így van? Mert én 32-bites win7-et akartam rá rakni.[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
Ha biztos lennék benne, hogy a leggyakrabban használt programjaim többsége erősen kihasználja a CUDA képességeket, akkor a GTS450-es változatot választanám, ha nem, akkor inkább az erősebb processzorral lévőt - de próbálnék minél hamarabb mellé tenni még egy 4GB-s RAM-ot.
Sajnos ennek most nem tudok utána nézni. De pl. a PS bizonyos pluginjei tudják használni, de alapjaiban a PS nem.Csak hogy bonyolítsam a dolgot:
Itt van egy összehasonlítás: http://www.anandtech.com/bench/Product/289?vs=363 (sajnos vacakol mgint a FF és nem megy a link gomb, bocs), ahol a 2100 és a 2400 látható. A 2120 az az órajel miatt kb. 6%-kal erősebb a 2100-nál, a 2300 meg kb. 10%-kal gyengébb a 2400-nál.
Azaz egy szálas munkánál a 2120 akár még gyorsabb is lehet. A Cinebench teszt mutatja azonban a számítási teljesítményt igazán, ha minden magot használsz. Akkor azért látszik a jelentős különbség a 2 ill. 4 fizikai mag között...A HDD-d jó, az egyik leggyorsabb a kategóriájában, azt nem érdemes cserélni. A tápod is elég lesz.
A házadat nézd meg, a szellőzésen lehet-e javítani, ha nem lenne benne, akkor esetleg 1-2 ventit érdemes lehet beletenni.
Gondolom, a monitorod idővel cseréled - vagy mellé teszel még egyet -, ennek a felbontása elég kevéske ma már az ilyen programokhoz.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Üdv, alakulgat a photoshopos gép, figyelembe vettem a monitoros és a vga kártyás topic ajánlásait is, jelenleg itt tartok:
processzor INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX
alaplap ASROCK H61M/U3S3
memória KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT
tápegység FSP FSP400-60APN
ház MODE COM LOGIC B21
ssd KINGSTON 64GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G
merevlemez SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ
monitor DELL U2412M
dvd író NEC AD-7280S Fekete OEM
kártyaolvasó 3,5 CHIEFTEC CRD-501 50 az 1-ben USB 2.0
hangszóró GENIUS SP-HF 1255A fa
egér+bill MICROSOFT Wired Desktop 600 Magyar Fekete
vga GAINWARD 1503-BLISS GTS450 512MB GDDR5 PCIEPénz már nincs több, úgyhogy ha valami nem jó, akkor csak azonos árúra lehet cserélni
--- Szakmai kérdéseket a fórumban tegyél fel, ne privátban, köszönöm ---
-
Whysperer
addikt
XFX Pro 750W Power Supply Unit
AMD Bulldozer FX-8 Eight Core 8120 Black Edition 3.10Ghz (Socket AM3+) Processor
Asus M5A99X EVO Socket AM3+ Motherboard
GeIL EVO DDR3 8GB (2x4) PC3 17000 2133Mhz Memory420 Font
XFX Pro 750W Power Supply Unit
intel Core i5-2500K 3.3GHz Quad Core Processor
Asus P8Z68-V LX Socket 1155 Motherboard
GeIL EVO DDR3 8GB (2x4) PC3 17000 2133Mhz Memory
407 Fontmost nem 4 ezren akarok spórolni csak érted! most nem vágom melyik legyen! Vagy módosításokat mondjatok pls ha kell!
MSI tomahawk MAX/ Ryzen 2700x/Alpenföhn Brocken 2/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / GTX 1080/Regnum RG6V TG
-
törölt tag
A MOde Com ház hulladék, nulla szellőzés, kábel menedzsment ZÉRÓ. Szerintem ha van 75eFt-od IPS 24 colos moncsira, akkor egy kicsivel legalább jobb házat lenne érdemes venni. Minimum egy Sharkoon Vaya 8k-ért. Ezenkívül az APN tápon igen kevés csati van, konkrétan PCIe sincs rajta. Én a Vaya-hoz egy Corsair CX430-as tápot ajánlanék, fekete harisnyázott kábelek, 60 centi hosszúak, PCIe csati.
[ Szerkesztve ]
-
matisati
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem...
Grafikai munkára kellene nekem egy JÓ gép, amin egyszerre futhat a Lightroom, a Photoshop, bírja a kötegelt feldolgozásokat 20-30MB-os fájlokkal.
Ami van: bill., egér, külső, belső vinyó, monitor U2410
A többi kellene... :-)
Helyigény: A házba bele kellene férnie belülre 2 vinyónak (egy rendszerwinchester kellene csak bele, a többi marad a régiből), kellene bele 2 dvd író,és 3 rack (ebből 2 SATA, 1 IDE) ezeknek kellene valami normális szellőzés is. Kellene még külső usb3 is (nemtom ez mennyire széria mostanság)Inkább Intel legyen, mint AMD, eddig még csak inteles gépem volt, maradnék most is a megszokottnál. Árat nem írtam, ár-érték arányban szeretnék egy jó gépet, ami 3-4 évig kielégítően fut. Amit rászánnék az olyan 4k, de lehet hosszabb is ha muszáj...
Előre is köszi! -
törölt tag
válasz
matisati #544 üzenetére
processzor INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX, 46k
alaplap ASROCK H61M/U3S3, 18k
memória KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT, 9k
tápegység CORSAIR CX430 v2, 13k
ház Xigmatek Midgard Midi Tower, 21k
vga: Gainward GeForce GTS450 1GB DDR5, 27k
ssd KINGSTON 64GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G, 25k
merevlemez van
dvd író NEC AD-7280S Fekete OEM, 5k
sum: 164kA házban 5db 5.25 colos hely van. A CPU erős fiz. 4 magos Sandy INTEL, 8GB RAM és GTS450 a photoshop-hoz. Hosszú kábeles (60cm) fekete táp az alsó tápos házhoz, 64GB-os SSD a win7 gyorsításához.
[ Szerkesztve ]
-
Nyx89
aktív tag
Az előző kommentben Sandy Bridge E-ről voltszó. Szvsz, nem lesz vele probléma.
-
balpis
őstag
válasz
matisati #544 üzenetére
Szia!
Az IDE-s racket felejtsd el sajnos most már. Ha mégis ragaszkodnál hozzá, akkor egy drágább alaplap kell, amin még van IDE csatlakozó:
pl. ASUS P8H67-M PRO ~30kHa a keretbe belefér (nem tudom, jól értettem-e, hogy 400k-ról van szó), akkor ShellKretor ajánlatához képest én ezekhez még több RAM-ot vennék, azaz 2*2*4GB-ot. Illetve a 2300-as helyett egy gyorsabb processzort, 2500-ast (~55k) vagy akár még gyorsabb i7-2600-ast (~77k)
Hogy csendesebb legyen, ha igazán teker a proci, akkor is, ehhez esetleg a gyári CPU hűtőt sem árt lecserélni: pl. Xigmatek Gaia ~7kHa még mindig belefér, akkor esetleg nagyobb SSD-t is vehetsz - 128 GB - amire már az összes programod kényelmesen felfér. Persze egy 64GB-re is jó eséllyel elfér, de azért ezek a programok szépen tudnak nőni idővel
Én mostanában csak CNX2-t használtam, de azzal meg lehet rendesen tölteni a 8GB-ot és a 2500-as proci is látható, hogy dolgozik...Pedig az én .nef file-jaim csak 10 MB-osak.
(a 2600-as az képes 8 szálon is dolgozni, de nem tudom, a PS vagy LR érdemben kihasználja-e)[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz
#98593280 #539 üzenetére
Bocsi csak lehet nagy csak i5 2500k és gondoltam ha húzásra adom fejem akkor kell nagyobb táp! CFX meg SLi tuti nem lesz!
"Memory: 4 x DIMM, max. 32GB, DDR3 2200(O.C.)*/2133(O.C.)/1866(O.C.)/1600/1333/1066 MHz, non-ECC, un-buffered memory, Dual channel memory architecture"
Ez volt az alaplapra írva. Azt hittem ,hogy itt is mehet az gyorsabb memória!
MSI tomahawk MAX/ Ryzen 2700x/Alpenföhn Brocken 2/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / GTX 1080/Regnum RG6V TG
-
matisati
csendes tag
Szia!
Az IDE sajna kellene, van egy "rakás" adatom ilyen winchesteren :-) Igen, a keret 400k lenne, cégbe megy, a lényeg hogy jó minőség legyen, és gyors! Nem kell hogy fussanak rajta a legújabb játékok, sőt a régiek sem, de jó lenne ha a nagy fájlokat kötegelve is "pörgetné".
-
Whysperer
addikt
Nekem most egy Xielence 480-am van. Az elég nekik ? Nem tudom mennyit eszik akkor mert láttam ilyen 4.5 4.6-on Artic freezer hűtéssel a i5 2500k-kat
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz
Whysperer #555 üzenetére
És pontosan milyen Xilence? Ilyen gondolom, topower bél, rossz hatásfok, hát nem a legjobb táp
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
senior tag
Sziasztok!
A következő konfigot néztem ki magamnak:
A4 Team árak:
MSI P67S-C43-B3 - 23 300
Core i3-2120 3.30GHz - 31 800
Corsair 8GB 1600MHz KIT - 11 500
Chieftec iArena 500W - 9 400VGA-t majd később veszek GTX 550Ti-ben gondolkozom, használtan. Ezek ebben az árban jó választások?
- muszáj az intel, mert a tervezőprogramok arra vannak optimalizálva.
- a RAM-ok bár nem lesznek kihajtva 1600-on az i3-mal, későbbi bővítés során már lesz értelme.Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
kabibara27
tag
Sziasztok
segítségre lenne szükségem.
vettem egy artic freezer 13 pro hűtőt és az lenne a kérdésem, hogy milyen irányba tegyem fel. A ventilátor a (felső) tápnál legyen, vagy a videókártyánál.
Ha a vga-nál van akkor a táp felé fúj, ha a tápnál van, akkor a vga felé fúj.előre is köszi
"Nincs végzet, csak ha bevégzed."
-
Whysperer
addikt
Igen ilyen van! De 3 éve nyúzom és semmi baja nincs. eddig az E7300-at meg egy Nvidai 9800GTX+-t tolt múst húzva van a 3.6Ghz-re a CPU viszont egy 6850 lett benne
-
Whysperer
addikt
válasz
kabibara27 #560 üzenetére
És mért nem hátra fele fújatod ki a házból?
-
JoinR
senior tag
Igen közben olvastam, hogy nem éri meg a pár ezer nyereséget.
tvse1995: már elolvastam, de nem értem hogy mi a probléma...oké, hogy szar, de mi a szar benne?
De tanácsodra leírom, hogy mire van szükségem:
1. Amire használom: tervezőprogramok (Solidworks, ProE, --> CPU-igény, intelre optimalizálás), kis játék (rFactor 2, semmi durvulás)
2. Amim van most: 1 TB WD winchester, ami elég is
3. Ami kell:
- alaplap (P67 vagy Z68 a későbbi bővíthetőségért), legalább egy PCI porttal a későbbi Asus Xonar DG hangkártyához
- processzor (szerintem elég egy i3, nem akarok +30-at adni egy tisztességes i5-ért)
- RAM (8 GB manapság alap, 1600 MHz nem sok plusz pénz)
- VGA - GTX 550Ti - 35k körül, szerintem plusz 5-10 ezret nem ér a GTX 460 vagy GTX 460SE
- táp ami ezeket elviszi, és később nem okoz problémát egy i2500k sem (akár húzva)4. Pénzem az van elég, viszont minél olcsóbban szeretnék kijönni. Az ár/érték arányon van a hangsúly, ha +20 ezerből olyan gép jön ki, ami 30%-kal jobb, akkor +20 ezret nem sajnálok érte. Induljunk ki ~100 000 Ft-ból.
5. 1680x1050-es felbontásra kellenek a cuccok.
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
tvse1995
senior tag
Az eredeti ajánlattal az volt a probléma, hogy indokolatlanul volt benne P-s lap, nem volt ajánlott a tápegység és felesleges 1600-as ram-ok voltak benne.
Magával a hsz.-el pedig az, hogy nem írtad le, hogy mire kell, hogy mennyi a kereted és, hogy mekkora a monitorod felbontása.Ha ki tudod használni az írt 120k-s keretet akkor ezt ajánlom:
LAP: ASROCK P67 Pro B3 ~ 25k
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz ~ 5k
VGA: PALIT GTX550Ti 1GB GDDR5 PCIE ~ 33k
TÁP: CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W OEM ~ 11k
Összesen: 120kHa nem fér bele akkor a procit lehet cserélni i3-ra.
Bár tervezőprogramok biztosan sokat profitálnak a plusz két magból. -
JoinR
senior tag
válasz
tvse1995 #565 üzenetére
Lap: szerintem nem volt indokolatlan, írtam hogy gondolok a későbbi bővítésre; egyébként pont ezt néztem mielőtt meggondoltam magam, csak olvastam, hogy ezekben Etron chip van, és USB3-as kompatibilitási gondok vannak
CPU: oké, bár én a végletek embere vagyok, vagy építsünk olcsót, amit majd lecserélünk, vagy vegyünk egy faszát ami sokáig jó. Nem ér meg +10k-t egy 2500k akkor már? Illetve megér +15k-t +2 valódi mag? Kicsit olyanok nekem ezek mint amiknek nincs célközönsége...ha lehetne tuningolni akkor meg mindenki venné a köztes típusokat is.
RAM: 8 GB kell a tervezőprogik miatt is, nem szeretnék többet winchester-en lapozófájlt tartani, de ez nem nagy költség. Az 1600-as ramok később is feleslegesek lesznek?
TÁP: én is ezt néztem másodjára, ok.[ Szerkesztve ]
-
tvse1995
senior tag
Lap: Az etron chip az az usb3.0-hoz van viszont se azon a lapon amit te néztél ki se azon amit én néztem nincs.
Azért ajánlottam ezt a Asrockot mert ha már tervben van későbbiekben a tuning akkor olyan lap kell aminek hűtőborda van kondijain.CPU: A 2500k nem csak azzal a 10 ezerrel kerülne többe amivel több maga a processzor mert a tuninghoz egy minimum 10 ezer körüli hűtő is kéne.
A 2300 pedig egy elég népszerű proci nem is véletlenül. Megéri azt a plusz 15k-t.RAM: 8at akartam írni. jogos.
-
törölt tag
Akinek van Android-ja, ezzel az app-el /Sound Meter/ (sk-link) lehet mérni zajt (dB). Nekem most üresjáratban 22 dB halk és ha terhelem (prime95+furmark) akkor 30-ra megy fel. Jelenleg 3 db venti van benne és kb. a gép és a füleim között volt félúton a teló.
[ Szerkesztve ]
-
Bandee2
tag
Most látom, hogy ezen az Asrock H61M alaplapon nincs IDE slot, nekem pedig még van 1-2 ilyen winchesterem, amit használnék..
Esetleg ilyen árkategóriában van hasonló alaplap IDE csatolóval? Vagy konvertert érdemesebb venni?
És integrált videókártyás alaplapban mennyire érdemes gondolkozni? Úgy hallom azokkal is mennek elég jól a játékok is..[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz
#98593280 #569 üzenetére
Nekem iOS-em van, letöltöttem 2 ilyen programot is, de szerintem ez abszolút megbízhatatlan, nálam alapból 50db-t mér a szoba közepén, csak az órának van hangja, közelítve a házhoz, olyan 15centire még mindig ugyanannyi... szv sokat ennek a módszernek nem jósolok
[ Szerkesztve ]
-
balázs86
csendes tag
Szevasztok. Új konfigot szeretnék összeállítani a segítségetekkel.
Keret :150-160 .000 Ft, 2-3 évre gondolkozom , tuning nem kell.
Full hd játékra.
Adott egy Samsung 2243 NW(1680*1050) monitor amit majd benq g2420hdbl -ra cserélnék(1920*1080).LAP: Asrock H61M-VS
CPU: Intel Core i3-2120 3.3 ghz vagy intel core i5-2300 2.8ghz
RAM: Kingmax 4GB ddr3 1333mhz
HDD: WD 250 GB Caviar Blue 7200 rpm 16 mb sata3
VGA: MSI Radeon HD6870 OC 1GB 256bit DDR5 PCI-E R6870-2PM2D1GD5/OC
ODD: NEC AD-7280S Fekete OEM
TÁP: FSP Hexa 400W
HÁZ: SHARKOON VayaCpu-nál nem tudom hogy megéri-e az i5 játéknál vagy elég az i3?
Vga-nál is lehet hogy elég a HD6850?!
Segítségeteket előre is köszönöm. -
]Phobos[
senior tag
Üdv!
Kérdés:
1080p-s blue-ray riphez mekkora minimum S775-ös gép kell?
Ami érdekel, proci, VGA, mennyi memó( XP/Win7 )
És tényleg a csont minimum, de ne rángasson be, csússzon a hang, tehát működjön is a dolog azért.Most van egy kemény Celeron 420-asom és VGA-n gondolkodom, hátha valami újabb low-low-end karival meg lehetne támogatni a procit?
Köszi!
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Jim-Y
veterán
válasz
balázs86 #574 üzenetére
LAP: ASROCK H61M/U3S3 18.806 Ft
CPU: INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX 46.654 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 5.314 Ft
VGA: VTX3D VX6870 1GBD5-2DHV2 PCIE + Dirt 3 48.070 Ft
HDD: apróról cca 10K, vagy újonnan cca 15K
HÁZ: THERMALTAKE VN400A1W2N Commander MS-I 13.213 Ft
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM 13.050 Ft
Összesen: 145.107 Ft -
Kosio
csendes tag
1.Főleg tervező programokra. pl Cad, Solidworks. Melette szeretnék játszani új és régi játékokkal is (pl L.A. Noire, régi gta-k, majd gta V). A fő szempont a tervezőprogramok kompromisszum nélküli futása lenne az elkövetkezendő 3,5 évben.
2. semmi (van egy durván 10 éves p4-es gépem, nem hiszem, hogy abból vmi menthető + egy külső 1Tb vinyó.)
3. gépházra és a benne található dolgokra igen.
monitorra, egérre billentyűzetre nem.4. ~200k.
Ha az igényeimnek megfelel egy olcsóbb gép is akkor nem szükséges kihasználni a teljes keretet. Ha kicsivel többért lényegesebben jobbat kapok akkor az is szóba jöhet2.
A legjobb az lenne ha pár alternatívát tudnátok mondani és azt is hogy mennyivel jobb egyik a másiknál v hogy megéri-e.5. Full-hd. (Philips 221V2A )
Nem fontos, hogy az összes játék fusson fullhd-ben legmagasabb beállítások melett.Nem igazán értek hozzá, szval jó lenne egy helyről venni mindent ahol összerakják és letesztelik nekem. Tudnátok ilyen helyet ajánlani? Tuningolni nem szeretnék.
Remélem minden fontos szempontot leírtam. Előre is köszönöttel: Kosio -
Dolby
senior tag
Sziasztok.
Ismerős szeretnek új gépet összerakni. Ami marad: dvd olvasó, hdd (mindkettő ide!) tápegység.
Ami kéne: cpu, vga, ram és alaplap és ház.Keret max 70e, kiskunfélegyházi így ha olyan a bolt a szállításnak is benne kéne legyen. ház mind1, arra számoljunk mondjuk 10e-t kb és kiválasztja.
Használva netezésre, wowozásra és némi egyéb játékra lenne (pl crysis 2 de csak az a lényeg h elfusson)
Köszi szépen
- Nyugalom, a hosszú élet ritka! - AY20%: CS-AYKEXM
-
tvse1995
senior tag
LAP: ASROCK s1155 H61M-U3S3-B3 HDMI USB3 ~ 18k
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT ~ 9k
HDD: meglévő külső
SSD: Kingston SATA2 2.5" 64GB SSDNow V100 ~ 25k
VGA: PALIT GTX560Ti 1GB GDDR5 PCIE
TÁP: CORSAIR Builder Series CX500 V2 ~ 17k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~ 8k
CLR: ARCTIC COOLING F12 ~ 1,5k
Összeszerelés: 2k
Összesen: ~ 194kEzzel így jó ideig nem lesz problémád se a tervező programokkal se a játékokkal.
A fennmaradó 6k-t költheted jobb házra de szerintem esetedben nem szükséges mert ahogy a hozzászólásodból kivettem nem vagy az a gépben turkálós fajta.(#579) ShellKretor: Nekem blade-re nem engedi telepíteni.(nem támogatott)
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
LAP: ASROCK H61M/U3S3 18.806 Ft
CPU: INTEL Core i7-2600 3.40GHz 1155 BOX 76.969 Ft
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 9.613 Ft
VGA: PALIT GTX550Ti 1GB GDDR5 PCIE 33.539 Ft
HDD: tároló: meglévő
SSD: rendszer: KINGSTON 64GB SATA2 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G 24.700 Ft
HÁZ: THERMALTAKE VN400A1W2N Commander MS-I 13.213 Ft
TÁP: CHIEFTEC CTG-400-80P 400W BOX 11.063 Ft
Összesen: 187.903 Ft -
JoinR
senior tag
válasz
tvse1995 #580 üzenetére
Szerintem ha csak régi játékok kellenek, akkor egyelőre az i5 integrált VGA-ja is elég (ahhoz kell egy olyan (mondjuk Z68-as) alaplap, ami mondjuk +10k), és VGA-t majd csak akkor vennék, amikor megjelenik a GTA V, amikor ugyanaz a VGA már jóval olcsóbb lesz.
Vagy ha megtartod az ajánlott konfigot, és olcsóbb variációt akarsz, akkor is a VGA-n érdemes spórolni, a tervezőprogramnak elsődlegesen úgyis csak processzorigénye van.+a Palit VGA-kra általában csak 2 év gari van, ugyanazon áron legtöbbször kapni 3 évre szóló garist is.
+400W táp szerintem elég egy 1 vga-s rendszerhez
[ Szerkesztve ]