Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsuha
aktív tag
válasz palfitom #171338 üzenetére
Köszönöm!
Lenne kérdésem:
- B550 alaplappal kapcs: ezek közül mindegyikkel lehet csatlakoztatni az USB-C-t, ami a 500DX házon van front oldalon? Nem teljesen látom át az USB-C csatlakoztatását.
Te személyes szerint változatlanul jobban preferálod az ASUS lapokat (régebbi kommenteknél olvastam)?
- az 500DX ventillátorait érdemes kicserélni PWM-esekre, vagy bőven jók a hozzá adottak? 3 PIN-eseket adnak hozzá, jobb fajtákat.
- nem minden vágyam a CPU vízhűtés, a 6900xt-t bőven kihajtja az 5700x? Jó megoldásnak tűnhet, ha már említetted a 8 magos proci előnyét.
- mely alkatrészek romlanak el viszonylag gyakrabban? Azokból nem feltétlen hardverapro-s nagykeres srácoktól vennék, hanem boltit. Mobo esetleg?Pár évig nem cserélnék gépet (mondjuk 5-6 év).
Aztán mindenből újat újra veszek úgyis.Nézegettem az AM5 cuccokat, tényleg nagyon drága a RAM, CPU, MoBo. És ami vicces, hogy ott sem biztos hogy kompatibilisek lesznek a mostani Mobo-k 4 év múlva kijövő CPU-kal, továbbá a RAM-ok is elég nagy késleltesésűek még.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz zsuha #171452 üzenetére
zsuhaSzívesen.
Válaszok:
- sajnos az "olcsóbb" Asusokra nem tettek front C csatit, ezért az említettekből csak a 2 Giga lapon található meg.
Én személy szerint nem szeretem az Asus termékeit (bár használok én is belőlük párat), mert jellemzően túlárazottak a hasonló tudású, más márkájú termékekhez képest, de elismerem, ha valamiben jók. Természetesen a függetlenséget és objektivitást próbálom képviselni a fórumon, ezért azt ajánlom, aminek van értelme , márkától és gyártótól függetlenül.
- szerintem nem kell cserélni, de próbáld ki, s dönts az egyéni igényeid szerint!
- ez a "kihajtja-e" kérdés sosem 2 összetevőtől (proci+vga) függ! Alapvetően függ a felbontástól, a képfrissítéstől, az egyéb hardverektől, na és természetesen nagyon függ a játéktól is! 1440p-n nagyrészben elégedett leszel a 5700X-szel. Az 5800X sem nyújtana lényegesen többet.
- alapvetően bármilyen elektronikai termék bármikor elromolhat, de talán a legkisebb kockázat a processzornál és a ramoknál áll fenn, azok ritkán romlanak el.Igen, elég drágák, és AM5-ön egyelőre még "béta-tesztelő" lennél, kell még neki egy kis idő, hogy igazán jó legyen.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
zsuha
aktív tag
válasz palfitom #171453 üzenetére
Köszönöm.
Egyébként, úgy látom, hiába most van vége az AM4-nek, igenis megéri azt venni és egyáltalán PC-t építeni most egy generáció végén, a következő okokból: nagyon jó ár/érték arányúak lettek az utolsó Ryzen 5 procik, és olcsók a RAM-ok.
Egy AM5 Mobo ugyanúgy lehet, hogy cserés lenne a Ryzen 7 végére, mire kiforrja magát, nem beszélve a DDR5 RAM-okról. Meg arról, hogy generáción belüli CPU upgrade-hez és új GPU-hoz akár már PSU-t is cserélsz az AM generáción belül (tehát ha gépet upgrade-elsz meglévő Mobo-val).
A VGA-k pedig végre elérhető árúak lettek most.
Az egyetlen hátrány, hogy jól felment a Mobo-k, PSU-k, házak ára az elmúlt egy évben.
Amit talán egyedül nem értek, az az 5800x3d körüli hype. Szerintem túl drága lett, annyit nem is hoz, és a meglévő Ryzen-ek bőven kihajtanak minden játékot, ergo felesleges megvenni.
A mostani gépem egy i5-2400 volt, 8 GB RAM-mal, GTX 1060-al, szóval nem mai darab Bár eddig időm sem nagyon volt játszani, most lett valamennyi.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz zsuha #171454 üzenetére
zsuhaSzívesen.
Igen, nagyjából így van.
Az 5800X3D ára a 12700K(F) árához lett nagyjából pozicionálva, és ha így nézed, akkor jogos az árcédula.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kisi
aktív tag
válasz palfitom #171442 üzenetére
Köszönöm szépen!
Sajnos a helyzet kényszermegoldásokat szül, nem minden sikerült az ajánlásod szerint/illetve még folyamatban van.
5600G - pipa
Alaplap - Sajnos nem az ajánlott, hanem egy Asus prime B55M-K volt szerezhető,
Memória - szintúgy, egy Kingston Fury szett, 2x 8 GB, 3200, 16-18-18 1,35V volt elérhetőHűtő - picit később, majd otthon, helytakarékossági okokból elhalasztva.
Remélem, nem lőttem nagyon mellé az alaplappal, és a memóriával.
-
palfitom
félisten
kisiSzívesen.
Inkább kérdezhettél volna még egyszer! Ilyen hitvány, hűtetlen VRM-mel szerelt lapot nem teszünk 12 szálon dolgozó proci alá!
A ram rendben van.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Jamboo529
senior tag
válasz palfitom #171448 üzenetére
Na azt hiszem megvan a vége:
Alaplap ASUS TUF GAMING B550M-PLUS
Processzor AMD Ryzen 7 5700X
Videókártya SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6700 XT 16G
Számítógépház be quiet! Pure Base 500DX fekete
32GB 4000MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws V CL18 (2x16GB) (F4-4000C18D-32GVK)
Be Quiet! Pure Power 11 600W CM tápegység (BN298)
1TB WD Blue SN570 M.2 SSD meghajtó (WDS100T3B0C)
És még a proci hűtőbe nem vagyok biztos:
Van halkabb és egyben hűvösebb is a
Processzor hűtő SilentiumPC Fortis 5 -től?Kihagytam valamit?
Ha "nyomsz" rá egy OK pecsétet már rendelem is.
-
palfitom
félisten
válasz Jamboo529 #171458 üzenetére
Jamboo529Alapvetően rendben van, akár mehet is!
(Az én egyik gumikacsám: nagy, ATX házban kissé esetlenül néz ki mATX alaplap. Amíg a sima 500-as házat tervezted, addig nem is szóltam, hiszen nem látszott volna benne, de a DX-ben már a látvány is számíthat. Én valamelyik ATX-tesólyát venném: Plus / Plus WiFi.)
Nem igazán találsz ebben az árban jobb hűtőt, ár-érték arányban talán csak az ID-Cooling-ok jöhetnek szóba: 225 / 226.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
kisiTop-flow hűtővel segíthetsz neki, s ha nem tolod ki a proci 65W-os TDP-limitjét, akkor nem lesz gond.
-
Jamboo529
senior tag
válasz palfitom #171460 üzenetére
Ó a fene, pedig már azt hittem kész vagyok.
Szóval a korábbi ház és ez is koppra ugyanaz. (463mm magasak, 450mély) Csalóka.
A plus wifire nincs szükségem. Az ATX persze jobb lenne szellőzés miatt, de a KB-0210 billentyűzetet nem adom, az pedig PS2 csatlakozású. Mondjuk egy átalakítót lehet megér.#171462 gilfoyle
Mi az a Type-C? Viccet félre téve igazából egyetlen-egy Type-C csatlakozású készülékem sincs. Ha nagyon kell, majd valahogy rábarkácsolom a hátlapiról, de köszi az infót még vásárlás előtt.
-
Ármester
válasz Energie X #171432 üzenetére
Alapvetően amit dannyl írt az rendben lesz, én is kb ezt írnám.
Ettől függetlenül ilyen esetekben én is meg szoktam említeni a tisztánlátás végett, hogy igazából a jelenlegi konfig cseréjének nem sok értelme van, ha kiszolgál és meg van elégedve vele. Ha ennek ellenére is rászánja a pénzt az illető, akkor rendben van.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz zsotty4 #171424 üzenetére
Huh, nehezet kérdezel, nem tudom hol érdemes ilyet nézegetni. Esetlek valamilyen barkács/bútoros boltba benézni, és megfelelő vastagságú filcet / valamiyen gumit nézni alá, vagy nem tudom.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz Jamboo529 #171463 üzenetére
Jamboo529Ez nem lényeges, azért is tettem OFF-ba ezt a részt.
A sima 500-as (amire a #171343 hsz-edben lévő link mutatott) az ablak nélküli, tehát nem látszik benne a konfig, viszont a DX már "kirakatos", ezért szerintem nem árt, ha szép is lesz. Csak ezért jegyeztem meg.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
addikt
Sziasztok!
Egyik barátom megkért, hogy rakjak neki össze egy gépet, egy ideje már nem nézegetem a piacot, nem ismerem az ajánlott hardvereket.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Semmi extra, leginkább ilyen alapabb játékok valorant, pubg, rust ilyenek.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Jelenleg semmi nincsen.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre
4. Mennyi a kereted rá?
Olyan 130-150k-ba kéne beleférnie a gépnek mindennel együtt, perifériák nélkül.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Sima 1080p 60fps a cél nagyjából értelmesebb grafikai beállítások mellett.Nincsen bajom a használt alkatrészekkel, szóval aprón gondoltam hozzá összevadászni a dolgokat.
Előre is köszi a segítséget!Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Jamboo529
senior tag
válasz palfitom #171467 üzenetére
A legjobb az egészben, hogy a kirakat lesz a teli asztal lába mellett, tehát az egészből nem fog semmi sem látszani, ha ablakos ha nem.
Egyébként tegnap megrendeltem mindent. 600 alatt maradt a végösszeg. Így még belefér.
Ja videó kártya végül is ASUS lett. Specre ugyanaz mint a Sapphire, de 1cm-el nagyobbak a ventilátorok.Köszönöm a segítséget még 1x. Hétvégén jön az összerakás.
-
varmi2
nagyúr
válasz Jamboo529 #171469 üzenetére
Nem a venti mérete a lényeg a vga kártyák hűtésénél, hanem a hűtőbordák mérete. Kiválasztottad az egyik legrosszabb hűtést az asus dualt. A sapphire jobb lett volna, akkor is a csak pulse hűtésü volt.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
palfitom
félisten
válasz Jamboo529 #171469 üzenetére
Jamboo529Ja, akkor aztán tényleg nem lényeges!
Háááát, azonos áron is a Sapphire-t választanám, de drágábban nem éri meg az Asus Dual...Szívesen!
-
Puma K
nagyúr
Sziasztok,
ismerős fiának kellene játékra egy gép avagy torony-agy és érdeklődnék, hogy ti a lentebb írt összegig milyen gépet javasolnátok.
Korábban egy 4mag/8szálas Xeon, 12 GB DDR3 és GTX 1050 2 GB gépe van-volt. Ez a gép a srácnak Detroit: Become Human közben egy idő után kilép mert elfogy a 2 GB VRAM. A DBH minimum VRAM igénye 3 GB. Ez az egyik tényező ami fontos, hogy legalább ennyi VRAM-ja legyen a leendő gépnek.
Főként Fortnite és az előbb említett Detroit: Become Human kellene hogy menjen 1920x1080-ban. Leginkább online-multi lövöldék mennének a gépen.
Új és használt alkatrészek is szóba jöhetnek akár vegyesen is. A keret 150k Ft.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
válasz hobizoli #171474 üzenetére
Azt a gépet mindenki elengedné aki szerepet játszik vagy döntést hoz a történetben.
Abban az irodai Dell gépben egy Intel Xeon W3530 van.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Ármester
válasz szpeti40 #171468 üzenetére
Kicsit szűkös a keret, ebbe a monitornak is be kellene férnie?
Alaplap: Gigabyte H410M S2H V3, MSI H510M Pro, Gigabyte H510M H ~30-33k
CPU: i3-10100F / 10105F ~35k
Ram: 2*8GB G.Skill Aegis 3000Mhz-3200Mhz ~25k
VGA: Apróról GTX 1050Ti / 960 / RX 470-480-570-580 ~25-30k
HDD: 1TB Toshiba P300 / WD10EZEX ~17k
SSD: 250GB/500GB Patriot Burst (sima, nem Elite) / Kingston UV500 / Patriot Burst / Crucial BX500 / MX500 / WD Blue 3D / WD SN570 / Samsung 980 ~13-25k
Ház: Aerocool Hexform G-BK-V1, Deepcool Matrexx 30 ~12-15k
Táp: FSP Hydrp M Pro 500W / Hexa85+ Pro 450-550W / Be Quiet system Power 9 400-500W ~19-23k
Össz: 176-203kHasználtan lehet nézni ugyanezt a generációt (i3-10xxx, hozzávaló H410-470-510-B460-B560 lapokkal, 2*8GB DDR4 3000Mhz körüli ram) Valamennyit talán tudtok fogni.
AMD oldalról prociból R3-1xxx-2200G R5 1xxx ~15-25k között, B450 lap ~20-25k, ram ugyanaz. Itt a ramokra azért javasolt figyelni, első genes ryzen még azért kicsit finnyás volt. Aegis / Patriot Viperek nem voltak rosszak.
Esetleg aprón a komplett gépek között szétnézni ilyesmi paraméterekkel, csak figyelni, hogy normális tápegységgel is legyen, gyakran előfordul, hogy az valami gyagyibb.
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Puma K #171473 üzenetére
Keretet és felhasználást tekintve pont ugyanazt tudom mondani, mint szpeti40-nek is:
#171477 SyMbioTe„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Régne foglalkoztam pc vel, ezért kérnék egy kis segítséget.
Jelenleg ami a pc-hez van nekem, az semmi. :D
Mindenes gépet szeretnék, egyenlőre vga nélkül, de szeretek mindig kicsit felül tervezni, mégha nem is hasznàlom ki.
Valszeg valami i5-i7 lenne, nem k-s, vga ból meg a legreàlisabb az a 3060/3070 de akár bàrmelyik is lehetne.
Kérdés igazából az, hogy hoz-e annyit a 12. Gen a 11-el szemben, hogy megérje a felárat? DDR4 vs DDR5 stb?
Xbox One: bandymnc
-
palfitom
félisten
válasz bandi0000 #171479 üzenetére
bandi0000Hmmm.
Mivel fogalmunk sincs, hogy mire használod gépet, ezért nem tudjuk megítélni, hogy neked mi lenne előnyösebb. Nem is értem miből gondoltad, hogy erre lehet konkrétan válaszolni...
"hoz-e annyit a 12. Gen a 11-el szemben, hogy megérje a felárat? DDR4 vs DDR5 stb?" - Vannak esetek, célok, amiknél hoz a DDR5 is. Mivel történt IPC-fejlődés a 2 generáció között, ezért általában érdemesebb 12. generációval építkezni, de ár, és cél függő.Ha konkrét segítséget kérsz, akkor azt az Összefoglaló alapján tedd!
-
bandi0000
nagyúr
válasz palfitom #171481 üzenetére
Mivel szó szerint mindenes gép lenne, potencionális jàtékkal, így nem tartottam fontosnak kitölteni, de akkor megteszem
Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Első körben programozàsra, àltalànos felhasznàlàsra ,d eha egyszer elkattanok, és teszek bele egy VGA-t pl 3070-et, akkor multi és single akár 4k ban
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmivel
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Jelenleg lap, ram, cpu, és táp
4. Mennyi a kereted rá?
Mondjuk 300k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
FullHD, +4K tv ami tudja a freeSyncet, és a Gsyncet is, de monitor csere is van tervben
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt?
Asus és Intel párti vagyok leginkább, Cpu nàl nem, lapnál talàn rugalmasabb vagyok
Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Azt én elintézem, a házat a legkönnyebb kiválasztaniXbox One: bandymnc
-
Wyll
őstag
válasz palfitom #171441 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Meg lett rendelve a konfig
Rég nem voltam a topikban, régen még úgy rémlik hogy konkrét konfigokat raktatok össze, árral a végén. Bár értem ezt is, így szélesebb a kitekintés.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
palfitom
félisten
válasz bandi0000 #171484 üzenetére
bandi0000AMD:
Lap: pl. Gigabyte B550 Gaming X V2 / Asus Prime B550-Plus / Asus TUF Gaming B550-Plus / Gigabyte B550 Aorus Elite V2 / Asus Strix B550-A Gaming
CPU: R7 5700G
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-224-XT v2 / Arctic Freezer A35 CO / BQ Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-225-XT / ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC Fortis 5
Intel:
Lap: pl. Asus Prime B660-Plus D4 / Asus TUF Gaming B660-Plus D4 / Asus Strix B660-A Gaming D4 / MSI Z690-P DDR4 / Gigabyte Z690 UD DDR4 / Asus Prime Z690-P D4 / MSI Z690-A DDR4 / Asus TUF Gaming Z690-Plus D4
CPU: i5 12400 / 12600K / i7 12700
Hűtő: pl. ID-Cooling SE-224-XT v2/ Arctic Freezer i35 / BQ Pure Rock 2 / ID-Cooling SE-225-XT / ID-Cooling SE-225-XT / SilentiumPC Fortis 5 / Arctic Liquid Freezer II 240 / 280 / 360A többi:
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 3200(+) MHz, pl. Ripjaws 3600 / Fury 3600 / Fury R 3600
VAGY DDR4 32GB (2x16-os KIT) 3200(+)MHz, pl. Team Group 3600 / Corsair 3600 / Kingston 3600 / G.Skill 4000
Táp: pl. be Quiet Pure Power (CM) 600-700W / Corsair TX550M-TX650M / Corsair RM550-650 / Corsair RM550x-RM650x / FSP Hydro G Pro 650W / Seasonic G12 550-650W / Seasonic Core GC 650W / Seasonic Core GM 650W / Seasonic Focus 550-650WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
WyllSzívesen!
Van arra is lehetőség, de az árak (és a kínálat egy része is) annyira változnak szinte óráról-órára, hogy nincs sok értelme egy konkrét konfigot összerakni.
-
Amos17
tag
Sziasztok,
Upgrade-re szántam el magam - megtartva néhány komponenst. Tudnátok ajánlani egy potenciális konfigot alkalmi full hd gamingre (Far Cry/Civ/AC/Forza sorozatok) - mekkafull setup nem elvárás de minél magasabb annál jobb (már csak a hossabb távú tervezés miatt is).
Alaplap: Ezt keresném. Jelenleg Asus Prime B250M-K van az I3-7100 alatt, így ez megy a levesbe.
CPU: Ezt keresném. Jelenleg I3-12100F vs I5-11400F között megy a vacilálás (jelenleg I3-7100 van)
Ram: 2*8GB DDR4 3200MHz C16 Kingston Fury - ez maradna
VGA: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 MINI ITX - későbbiekben cserélném.
HDD: M.2 SDD Samsung EVO 980 500GB (összes program/játék ezen van) + 7200rpm HDD (kizárólag adattárolásra)
Ház: Cserés lenne ez is. Fractal Design Focus 2/Pop Air vagy be quiet! Pure Base 500DX gondolkodom.
Táp: FSP Fortron Hyper 500 S - meghagynámCPU+Alaplapra max 150e szánnék. Házra 50e.
Segítségetek előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Amos17 #171488 üzenetére
Szia,
Bár nem válaszoltál az összefoglaló kérdéssorára, gyakorlatilag egy kivételével minden lényegi információt megadtál.
Nagyon fontos lenne tudni, hogy FullHD 60Hz-hez, vagy FullHD 144Hz-hez kellene kéne-e gépet építeni.
60Hz-re akár még a VGA-d is maradhatna egy ideig.
A ram ahogy írtad is megfelelő.
60 de akár 75 Hz-re elég a 10400F. A 12100F 4mag/8szál ami sokszor már kevés.
Ha nincs pénz 12400(F)-re akkor jó a 10400F vagy 11400F, árfüggő.https://tinyurl.com/rasoapro
-
dannyl
addikt
válasz rasotamas #171489 üzenetére
10400 1440p@144Hz-re is tökéletes még a mai napig is. Az más kérdés, hogy én biztos nem tennék egy ilyen "régi" platformba egy fillért se. A 12100 amúgy "sajnos" lenyomja a 10400-at, úgyhogy ez a legjobb alternatíva most, ha venni kell, és kevés pénzből kell megoldani.
-
kecsu10
aktív tag
Sziasztok!
Ide irányítottak, mert itt kaphatok majd normális segítséget. Szóval: kinéztem ezt a gépet magamnak, de azt ajánlották, hogy ezt hanyagoljam. Szóval abban szeretnék segítséget kérni, hogy hasonló kaliberű gépet honnan és milyen alkatrészekkel érdemes beszerezni?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
veterán
válasz kecsu10 #171492 üzenetére
Igen, az ilyen gépekkel az a baj, hogy nem lehet tudni, hogy:
milyen alaplap van benne
milyen ssd van benne
milyen táp van benne
milyen memória van bennemost a procit és a videókárytát lehet tudni épp.
És sokszor (nem mindig) ha magadnak rakod össze máshol, olcsóbb lesz.
https://gamergep.hu/
-
villamos
őstag
válasz Meggyi001 #171493 üzenetére
Feltehetőleg ő lesz[link] az, vagyis egy full Asus brand gép, így a nagy része feltehetőleg Asus, de ezzel még mindig nem vagyunk sokkal közelebb, főleg hogy a drágalátos forgalmazó volt olyan kedves, és kreált hozzá egy saját cikkszámot, nehogy esetleg véletlenül megtaláljuk a gyártónál, a kérdéses konfigurációt.
Az más kérdés, hogy saját építéssel lehet hogy olcsóbban megúszná, vagy legalább pontosan tudná, hogy mit is kap a pénzéért, persze ha óhajtott volna a kedves user kitölteni az összefoglaló kérdéssorát, főleg hogy mennyiért, mire szeretné használni, akkor releváns ajánatot is kapott volna, így viszont most olvashatja ezt a csodálatos szösszenetet itt.Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
villamos
őstag
válasz varmi2 #171496 üzenetére
Valóban, először nekem úgy tünt, hogy csak grafika, de jobban megnézve, a képen látható gépben szerintem ez az alaplap lesz.
Persze ez csak egy kép, nem tudjuk hogy a termék valójában milyen lapot tartalmaz. De legalább akkor már egy B550M-A -val fotózták volna, azon legalább van némi fém...[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
kecsu10
aktív tag
válasz dannyl #171499 üzenetére
Igaz bocsánat. Ebben az árban nézelődőm nagyjából 650-700 ezer forint környékén. Multit egyáltalán nem szoktam játszani, nem kell 60-nál több fps. Jelenleg egy 1080p monitorom van, adott esetben azt is cserélném. Nincs semmilyen alkatrészem, mert jelenleg egy 1660ti laptopom van. Sztori alapú játékokat szoktam játszani, leginkább a Sony saját játékai a kedvencek. (Ps5 is van). A 3070 pedig azért kene, hogy egy pár évig jó legyen még a gép. Azt hiszem mindent leírtam, ami az összefoglalóban van.
bocsánat: [link] ezt már többen jónak mondták ebben az árban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Eladó félkonfig! Gigabyte GA-Z97P-D3, I3-4370 (OEM) / Processzor hűtő, G.Skill Ripjaws DDR3 2133MHZ.
- GAMER PC - GTX 1060 3GB OC - i3 9100f - 16GB RAM - 500GB M.2 SSD - 500GB HDD
- Garis Gaming PC: RTX 3070, Ryzen 5600x, 1tb m.2 ssd, 16GB 3600MT RAM stb
- The Chronicles of Riddick (PC Guru) / Soldier of Fortune 1 (papírtokos) 600Ft/db
- Gamer pc. I5-3570, Rx 570 8gb, 16gb ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest