Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz kb7700 #171251 üzenetére
kb7700Az is jó, nem véletlenül kaptál rá ajánlást!
5900X és 12700K összességében kb. egál (photoshop-ban kicsit jobb az i7), viszont renderelésben jobb az 5950X.
kép / képLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Perbal1
tag
Sziasztok!
Ha a következő 4 évre tervezek építeni egy gépet, van még értelme DDR4-es memóriákat használni? -
palfitom
félisten
válasz Perbal1 #171253 üzenetére
Perbal1Szia,
Felhasználástól és még egyebektől is függ, de senki nem lát előre 4 évre...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
tata93
tag
Sziasztok,
Lehet, hogy off topic, de gondoltam itt vannak leginkább szakértők a témával kapcsolatban. Mit gondoltok, érdemes kicsit várni egy új félgép megvásárlásával? Mivel 1 hét leforgása alatt 8 ezer forintot emelkedett egy alaplap + proci + ram trió. Nyilván ezt nehéz kiszámítani, de tapasztaltatok már olyat, hogy visszaesett az ára valaminek? -
kacsento1
senior tag
válasz tata93 #171255 üzenetére
Én csütörtökön raktam kosárba pár alkatrészt. Szombatra az alaplap 2e-rel, vasárnap újabb 2e-rel lett drágább. Ugyanazt az alaplapot tegnap másik oldalon raktam kosárba, közben kerestem még egy 4pin elosztó kábelt, mire beraktam azt is a kosárba 3e forintal lett drágább az alaplap. Lassan idegbajt kapok
-
palfitom
félisten
válasz tata93 #171255 üzenetére
tata93Szia,
Hiába vagyunk benne mindennap, sajnos ezt csak a jósgömbbel rendelkezők tudhatják, ugyanis teljesen kiszámíthatatlan világot élünk, bármi és annak az ellenkezője is lehet. Általában az árak év végéhez közeledve emelkedni szoktak, valamint általában február körül és nyáron vannak mélyponton, de ezt sok-sok dolog változtatja: háború, hiány, árfolyam, infláció, recesszió, készlet, érkező vagy kifutó széria, stb stb.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
csibu99
tag
Sziasztok!
Gépcserét szeretnék, úgy, hogy ami lehet, megmarad az előzőből.
Használati célok:
- videóvágás (napi szinten, elég sűrűn használom erre)
- streamelés (napi szinten, elég sűrűn használom erre)
- játék: FIFA23. Ennél komolyabb játékokkal, pl. FPS játékokkal NEM játszom és NEM játékokat streamelek.Meglévő konfigom:
Alaplap: ASUS Intel LGA 1151 H110M-D3 microATX
Proci: Intel LGA 1151 core i5 6400 2.7 GHz
Videókártya: nVidia GTX950
Ram: 8 GB DDR3
Ház: Cooler Master N300 NSE-300-KWN1
Táp: Chieftec 500W ECO GPE-500S BOX
Monitorok: Samsung LS24E510CS és Samsung C24F396FHUEgerem, billentyűzetem és háttértáram (120 GB Samsung SSD és 2 TB HDD) van, ezeket és a monitorokat csak nagyon indokolt esetben cserélném
Keret: 350-450 ezer, nagyon indokolt esetben ezt is túlléphetjük.
Egyéb egyedi igényem nincs, (bár eddig intel párti voltam) de a fő cél, hogy minél hosszabb ideig kiszolgáljon és mindezt minél kisebb fogyasztással tegye.
Teljes konfigot összedobnátok nekem?
Köszönöm!Filmes blogom: http://camera-obscura-csibu.tumblr.com/
-
run4fun
tag
Sziasztok,
főbérlőm szeretné a 20 éves gépét lecserélni valami korszerűbbre.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Netezésre, youtubeozásra, facebookozásra, online pókerre használná.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
SSD és perifériák megvannak.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, processzor, memória, számítógépház, tápegység (vga nem szükséges, ha integrált)
4. Mennyi a kereted rá?
Lehetőleg minél olcsóbban, tényleg szinte a legbelépőszintűbb konfig megfelelhet (boltból, garanciával).
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Full HD, G-sync/Freesync nem lényeg.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Egyedi igény: az olcsóságKöszi szépen!
-
palfitom
félisten
válasz csibu99 #171258 üzenetére
csibu99Szia,
A gépedből leginkább semmit nem tartanék meg, de a ház és a tápegység végül is maradhat, valamint ha nagyon spórolósra vesszük, akkor a VGA is maradhat.
A keretet tetejét közelítve, csak a házat megtartva én leginkább így építkeznék:
Ház: Cooler Master N300 NSE-300-KWN1
Lap: pl. Asrock B550M Phantom Gaming 4 / Asrock B550M Pro4 / Gigabyte B550M DS3H / Asus TUF B550M-E / Asrock B550 Phantom Gaming 4 / Gigabyte B550 Gaming X V2
CPU: R7 5700X
Hűtő (opcionális, de ajánlott): pl. ID-Cooling SE-225-XT / ID-Cooling SE-226-XT (a házad max. 164 mm magasságig fogad)
Ram: DDR4 32GB (2x16-os KIT) 3200(+)MHz, pl. Aegis 3200 / Corsair 3600 / Kingston 3600
SSD: WD Blue SN570 1TB / Samsung 980 1TB (erről kellene dolgoznod, sokat jelent a videóvágásnál!)
VGA: RTX 3050 (pl, pl, pl)
(vagy olcsóbban az apróról: 3050 / 3060)
Táp: pl. be Quiet System Power (CM) 500W / be Quiet Pure Power (CM) 500W / Corsair CX550M / FSP Hexa+ Pro 500W / FSP Hexa 85+ 450W / FSP Hydro Pro 500W / FSP Hydro M Pro 500W / Seasonic B12 BC 550W / Seasonic Core GC 500W / Seasonic Core GM 500W[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz run4fun #171259 üzenetére
run4funSzia,
Lap: pl. Asrock H470M-HDV / Asrock H410M-HVS R2 / Gigabyte H410M S2H V3 / MSI H510M Pro / Gigabyte H510M H / Asus Prime B560M-K
CPU: Pentium G6405
Ram: DDR4 3000(+) MHz, 8GB pl. Aegis 3000, VAGY 16GB is (2x8-as KIT) pl. Aegis 3200
Ház: ízlés szerint, pl. AIO Bohemian II / Deepcool Smarter / Deepcool Matrexx 30 SI / Kolink Citadel
Táp: Chieftec iARENA 500W / Chieftec ECO 400W / FSP Hexa+ Pro 400W / FSP Hexa 85+ 350-450W / BQ System Power 400W, még olcsóbban pl. FSP SP300-A / FSP SP400-A.
Újabb platform:
Lap: pl. Asus Prime H610M-K D4 / Gigabyte H610M H DDR4 / Gigabyte H610M S2H DDR4 / Asrock B660M-HDV
CPU: Pentium G7400Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Júniusban jártam erre utoljára, amikor több kedves fórumozó segítésével sikerült összeállítani az alábbi konfigot.
Motherboard: MSI MAG B550 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 5600X
CPU Cooler: be quiet! Pure Rock 2 (BK006)
GPU: GIGABYTE GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 192bit LHR (GV-N3060EAGLE-12GD 2.0)
SSD: Samsung 980 500GB M.2 PCIe (MZ-V8V500BW)
RAM: Corsair VENGEANCE LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CMK32GX4M2D3600C18
Power Supply: Seasonic FOCUS PLUS 550W Platinum (SSR-550PX)
Case: Fractal Design Define R5 (FD-CA-DEF-R5-BK)Sajnos egyéb okokból (nem részletezném, nem fontos) fakadóan a vásárlás elmaradt. Most futnék neki újra...
Kérdésem / kérésem: a fenti konfiguráción lát-e bármelyikőtök olyan változtatni valót, amivel kicsit aktulizálhatnám, ill. jobb ár/teljesítményűvé tehetném a fenti összeállítást?
Pl. alaplapból volna jobb, ne adj' Isten olcsóbb? Majdnem leestem a székről mikor megláttam, hogy június óta ~80%-al lett drágább.
-
moha21
veterán
Sziasztok!
Miután évek óta nem követem a hardvereket ezért fordulok hozzátok.
Jelenleg egy DELL G3 laptopot használok, tehát ezt minimum el kell érni teljesítményben. :>
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?Nem csak játékra fogom használni, de multiban quake3-at kellene tudjon. brutal doom, quake remaster. Itt leírnám, hogy ezekből már vannak RTX-es változatok, ráadásul a reshade-rt is használok grafika javítására. Lényeg a laptopban integrált GEF TI 1050 volt, de egyrészt RTX-et nem is tudott másrészt egy két effektel simán beesett az fps 30 alá.
De elsősorban quake3 menjen stabil 250 fps-el 144 Hz-en.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Nincs Pc-m.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Külső perifériákon kívül mindenre. Munkához használok külső monitort, tehát jó lenne több kimenet a VGA-n.
4. Mennyi a kereted rá?
Minél kevesebb. De mondjuk jó lenne 300k környékébe beleférni. Annyira nem ismerem ezt az RTX-es dolgot, hogy passz. Lehet elég a legalapabb ami tudja, de nem szeretnék videókártyára sokat költeni. Igazából nem tudom a CPU-ba integrált VGA-k hol tartanak, de lehet az is opció.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) 2560x1080 freesync
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem. volt régen AMD-m, Intelem volt mindegyik jó és rosszabb is.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
VirsLee
őstag
válasz <Adamsky> #171262 üzenetére
Igen, Tomahawk most nagyon felejtős. Nem ér ennyit.
50k-ért kapsz jó mATX lapot, pl. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS, MSI MAG B550M MORTAR
ATX méretben talán a GIGABYTE B550 GAMING X v2 (de erre érdemes rákérdezni) vagy 63k-ért ASUS TUF GAMING B550-PLUS WIFI II.
Amúgy választhatsz ennél olcsóbbat is, ha később nem menj bele komolyabb proci. -
MaddeNNNN
őstag
Lap meg a ház helyett néznék mást.
Háznak pl. Fractal Pop Air 40k
lap: Asrock B550 Pro4 53k
GIGABYTE B550 GAMING X v2 53kkapásból spóroltál 70k-t, így akár mehet bele egy 3060ti vagy 3070 is
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz VirsLee #171264 üzenetére
Közben kicsit visszaolvastam, és láttam, hogy mostanság a
• ASUS TUF GAMING B550M-E
• GIGABYTE B550 GAMING X v2
• MSI MAG B550M MORTAR
... és az ASRock B550 Pro4 ajánlott, amit MaddeNNNN is írt.
Na, majd megpróbálok ezeket valahogy összehasonlítani ...#171265 MaddeNNNN
Tuti (rossz) beidegződés - mivel nagyon rég raktam össze gépet, és akkor az ASRock még olcsó / belépő kategória volt - így félve kérdezem: mára már tényleg megbízható márka minden tekintetben (garancia, support, driver-ek, stb.)?
GPU: akkor Te inkább a lapon megspórolt pénzt egy erősebb GPU-ba tolnád? Ki fogja hajtani az 5600X az általad említett kártyákat? Megfordítva a kérdést: esetleg maradjon a GPU és CPU-ban lépjek feljebb (5800X)? -
Ármester
Amit a többiek is mondtak, lapot javasolt cserélni, vicc az ára a Tomahawknak, bármennyire is jó.
Többi amúgy ok.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
MaddeNNNN
őstag
válasz <Adamsky> #171266 üzenetére
Saját gépem:
Asrock B550 Steel Legend
Ryzen 7 3700x all core oc 4.3ghz
3060Ti gpu+ram is húzvaBios-okat folyamatosan írták rá, nemrég raktam fel a legfrissebbet. Driverekkel sincsen probléma, egyedül az RGB szoftver fapados, de ez legyen a legkevesebb. Előző lapom is asrock volt, kb. egy éve megy hibátlanul az új tulajánál.
Az Asrockkal semmi gond nincsen, BŐVEN kiszolgálja a 6 magos processzorodat, még ha megráncigálod is, ami pedig bőven kiszolgál akár egy 3070-et is.
Processzor kérdés meg függ mire fogod használni, ha csak játék akkor elég az 5600x, sőt a legjobb választás.Amit a lapon és a házon megspórolsz nyugodtan mehet vga-ra, mindig az adja a legtöbb plusz teljesítményt.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Ármester
válasz moha21 #171263 üzenetére
Bár a mobil 1050-et nem nehéz megugrani teljesítményben, azért az IGP-k még nem tartanak ott.
Mindent újonnan vennél, vagy használt is belefér?Alaplap: Asrock B550M Pro4 / Gigabyte B550M DS3H / Asus TUF Gaming B550M-E / Asus TUF Gaming B550M-Plus / MSI B550M Mortar ~40-50k
CPU: R5 5600 / 5600X ~80-85k, olcsóbban Ryzen 5 5500 ~50kIntel:
Alaplap: Gigabyte B660M DS3H DDR4 / Gigabyte B660M Gaming DDR4 / Asus TUF Gaming B660M-E D4 / Asus Prime B660M-Plus D4 / Asus TUF Gaming B660M-Plus D4, olcsóbban Gigabyte H610M S2H DDR4 / Asrock B660M-HDV (utóbbi kettő leginkább i3 alá) ~40-60k
CPU: i3-12100F / i5 12400F ~47-80k
+Hűtő: ID Cooling SE224XT V2 ~9k
Ram: 2*8GB DDR4 3200Mhz+ KIT pl.: G.Skill Aegis / Trident Z / Ripjaws, Corsair Vengeance, Kingston fury / Renegade ~23-30k
VGA: RTX 3050 / RX 6600 ~150-160k
HDD: 1TB Toshiba P300 / WD10EZEX ~15k
SSD: 500GB WD SN 570 / Samsung 980 ~20-23k
Ház: Aerocool Hexform G-BK-v2 / Deepcool Matrexx 40 3FS / Kolink Citadel Mesh (RGB) / Zalman M3 Plus ~20-25k
Táp: be Quiet System Power 500-700W / be Quiet Pure Power (CM) 500-700W / EVGA SuperNOVA 650 GT/ FSP Hydro Pro 500-700W / Seasonic Core GC 500-650W / Seasonic Core GM 500-650W / Seasonic Focus GX 550-650 ~20-45k
Össz: 347-447k
Olcsóbban használt VGA esetleg: RTX 2060 ~85-100k között, még olcsóbban GTX 1660 super / 1660Ti ~60-70k
AMD oldalról RX 5600 / 5600XT ~70-90kÍgy már kb beleférhetsz a 300k keretbe. Viszont a Quake miatt azért biztonság kedvéért érdemes bekérdezni a topikjába, hogy ilyen kombóval meglehet- e a kívánt FPS, ennyiren me ismerem a játékot.
Vagy korábbi szériás proci + lap kombóval tudsz még fogni:
Alaplap: Asus Prime B560M-K / B560M-E, Asrock B560M Pro4 / Steel Legend ~35-45k
CPU: i3-10100F / 10105F / i5-10400F ~30-55k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz MaddeNNNN #171268 üzenetére
Nézem ezt az ASRock deszkát, amit ajánlottál ...
Ez a "1 Hyper M.2 (PCIe Gen4 x4)" ami a leírásában van, ez hogy? A B550 nem Gen3-at támogat csak? Vagy rátettek pluszba valami spéci vezérlőt?
Egyébként a másik esélyes az ASUS TUF GAMING B550M-PLUS.
Hmm... ez az Asrock B550 Steel Legend se rossz ...
" ... egyedül az RGB szoftver fapados ... " - nem érdekelnek led-ek OFF-olva lesz, ha lesz rajta.
Egyre szimpatikusabb ez az ASRock.
Most nézem, hogy házat is ajánlottál. Klassz, tetszik, egy gondom van vele, hogy a tetején vannak a gombok és a portok. És nemcsak, hogy a tetején, de ugye a hosszanti oldal mentén. Nekem meg kicsit be lesz tolva a ház az asztal alá.#171267 SyMbioTe
Köszi Neked is! Kicsit még tipródok az alaplapon, úgyhogy jöhet bármilyen pro- és kontra vélemény a felsoroltak (ld. feljebb) ellen v. mellett.ui: Esetleg ház szinten szívesen fogadnék még ötleteket:
• fekete, visszafogott külső (nem kell ablak)
• csendes legyen
• bekapcsoló gombok / portok a tetején legyen, a rövidebbik oldalon vagy elől[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
válasz <Adamsky> #171270 üzenetére
Pcie Gen4 működik Zen 2 (ryzen 3000) és Zen 3-mal(ryzen 5000), de csak egy m.2 slot b550-en, a másik csak Gen3.
Egyik lappal sem lősz mellé, a vrm része bőven bírni fogja a cpu-t. Olyat válassz ami kielégíti a port igényeidet és ízlésedet.Front gombos háznak a Matrexx 55 Mesht ajánlanám, csak nem tudom mennyire zavarna az, hogy üveg oldallapos és nincs belőle solid verzió. Ha esetleg megfelel olyan, ami felül van de a ház elején akkor Phanteks P400A, Be Quiet! Pure Base 500DX, Corsair 4000D airflow. Ezek mind jóval olcsóbbak és sok szempontból jobbak is mint az a régi Fractel Define amit néztél.
-
VirsLee
őstag
válasz <Adamsky> #171266 üzenetére
Felszereltségre nézz rá, hogy megfelelő-e.
Amúgy itt megnézheted, bár ez VRM-re van kihegyezve. A lényeg, hogy egy 65W-os proci mellett mindegy, ha később melóra beletennèl egy durvábbat, akkor segít a fenti teszt. Több procival is nézik.Tuti nem vennék 5800-at inkább egy jobb gpu. Többet nyersz vele fps-ben.
-
Rohir
tag
Üdv!
Ismerősöm szeretne egy közepes configot összerakni casual gamingre (f2p címek, sims, stb).
A keret 200 ezer forint körül lenne rá, használt alkatrészekkel vagy akár teljes config is megteszi. Mindenképpen Nvidia RTX 2060 lenne az alap elképzelés ami köré épülne az egész. Az összeg flexibilis olyan értelemben, hogy ha kompromisszumot kéne kötni a kártya ára miatt akkor mehetünk feljebb keveset.Periféria, monitor nem kellenek.
Köszi,
D[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Rohir #171273 üzenetére
RohirMielőtt beírsz egy topikba illik (és elvárt) elolvasni, értelmezni az Összefoglalót, és a szerint kérdezni!
Az ott kért infók nélkül nem tudunk ajánlani.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kacsento1
senior tag
válasz Rohir #171275 üzenetére
Egyelőre te kérsz segítséget. Ha arra nem veszed a fáradtságot, hogy megtedd amit a topikgazda kér (ráadásul 2 csoporttagból az egyik, aki időt energiát nem spórolva segít mindenkinek itt a csoportban), helyette támadásnak veszed, nem tudom miért is várod el hogy bárki segítsen. További sok sikert.
-
icp1970
senior tag
Sziasztok. Elnézést ha nem ide tartozik teljesen a kérdés,de nem találtam jobb topikot rá.2DB teljes PC van itthon. 1.Gigabyte b450 aorus elite, ryzen 5600g, Kingston FURY Beast RGB 32GB 3733MHz . 2.ASRock B660M Pro RS, i5 12400, a ram ugyan az. Új monitor kellett vennem ami egy LG 29WK500-P . 2560 x 1080 felbontás,29 inch. [link] Sima álltalános felhasználás. Böngészés, 4K filmek nézése stb.....Azon vacillálok hogy melyik maradjon,mert az egyiknek menni kell. Kérdésem.Proci terén ugye az I5 12400 kb 10 százalékkal gyorsabb mint az 5600G.Viszont az 5600G meg tuningolható.Kérdés hogy fel lehet e tuningolni az 5600G-t egy jobb hűtővel az i512400 szintjére?Második kérdésem az lenne hogy az i5 ben lévő UHD Graphics 730,elég e 4K videók nézéséhez 2560 x 1080 felbontáson? Vagy szebb képet ad e az 5600G ben lévő Radeon RX Vega 7 iGPU ?Szerintetek melyiket érdemesebb megtartani a jövöre nézve?Köszi a választ előre is.
-
palfitom
félisten
válasz icp1970 #171282 üzenetére
icp1970Szia,
Általában nincs a Ryzenekben 10% vagy annál is több tartalék, tehát erre ne alapozz, de egyébként böngészésnél és "általános felhasználásnál" soha nem vennéd észre köztük a különbséget.
Az UHD 730 is elég. (a Ryzen IGP-je jóval erősebb)
Nyugodtan dönts szimpátia (vagy bármi más) alapján, számodra mindkettő simán elegendő.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Frissíteném a koros mindenes gépem belét (alaplap, proci, RAM, proci hűtő). Nincs semmi specifikus feladatkör, amire ki kéne hegyezni, teljesen vegyes felvágott és minden csak hobbi szinten megy rajta, játék is csak koca. (perpill a régi Intel IGP-n... ) Talán kerül majd bele egy rendes GPU is, ~1660S, 2060, max 3060, de csak talán, szóval elsőre mindenféleképpen APU-s gép kéne. Amit egyelőre megtartanék a mostaniból: egy szellős ATX ház, egy Corsair VX450 (tudom tudom.. Belátható időn belül cserélem őt is, de rendszeresen takarítom, kondik szépek, és annyira imádom, hogy még mindig megy), SATA SSD és HDD.
Keresgélés, olvasgatás során egy 5600G köré épülő rendszerre állt rá az agyam, meg a pénztárcám, szóval 170K lenne a keret. Bár jó lenne faragni még rajta, de alaplapon nem szeretnék, máson meg nem nagyon lehet, ha jól érzem. A rendszeresen ajánlottakból egy MSI Mortar B550M + Ryzen 5600G + 2x8 GB DDR4 + BQ Pure Rock 2 kombó tetszett meg. Feltéve, hogy tényleg lehet még 50K-ért kapni a Mortar-t...
A kérdésem az lenne, hogy az 5600G-hez mi lenne a legjobb RAM? Hol van az a határ, ami fölé már fölös menni frekvencia és késleltetés terén? Illetve mi az alja, amit mindenféleképpen érdemes megadni neki?
Illetve jól látom, hogy Intelből a 12400 lenne hasonló teljesítményű, csak drágábban?Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
<Adamsky>
nagyúr
Először is, köszi mindenkinek a segítséget! Alakul a gép, mint púpos gyerek a prés alatt
Házat nézegetek már egy ideje (kicsit jojózik is már a szemem), és le is szűkült két lehetséges példányra.
• Jonsbo UMX4 Silver ( ... vagy "black")
• Jonsbo QT01 Black
Előbbi nagyon kis "csini" ház, és szerintem el is férnék benne, de a másodikban azért több a hely, és - tudom ma már nem "divat", de - lehet csak betennék egy optikai meghajtót is, ha már van rá lehetőség.
Utóbbit viszont nem nagyon lelem itthoni boltban.
Az előbbi két házzal van bárkinek, bármilyen tapasztalata? -
Peti1910
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy teljesen új configot építeni, ebben kérném a segítségeteket.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Legfőképp FPS és multiplayer, ezen belül is COD MW2, BF2042, Insurgency Sandstorm, WW3.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Teljesen a nulláról építkeznék.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
A-Z-ig minden, kivéve Monitor, bill, egér.4. Mennyi a kereted rá?
1-1,2 millió forint körül szeretnék megállni.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Monitorom - > [link]
Ezt a közeljövőben nem is tervezem cserélni.Pár dolog van amit én elsőre kigondoltam:
Processzorból 12700KF vagy 5800X3D, illetve egy komolyabb vízhűtés.
Házak közül egy Be quiet! Pure Base 500DX Black szimpatizálok, illetve a VGA egy RTX 3070 vagy 3080.
Ha kevésnek vagy soknak találjátok nyugodtan ajánljatok mást.
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #171284 üzenetére
Sebaj FóbiásSzia,
Jó választás!
3600 / 3733 fölé nem érdemes menni, ott már vált az IF 1:1-ről. 3600CL16-ot ha kapsz értelmes áron, akkor azt érdemes megcélozni, de egyébként az olcsónak számító Aegis 3200CL16-tal sem leszel "őrült" hátrányban.
Jól látod, proci-erőben picit erősebb, de IGP-je jóval gyengébb. Ha nem biztos a VGA vétele, akkor az 5600G-t javaslom, de ha veszel VGA-t is, akkor az IGP nélküli 12400F a javaslat.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz <Adamsky> #171285 üzenetére
<Adamsky>Ezt inkább a szaktopikban kérdezd meg!
De az tény, hogy a szellőzésük nem túl jó. A konfigod nem lesz nagy hőtermelésű (hasonló konfigom volt hasonlóan gyenge szellőzésű NZXT H200-as házban), tehát nem akkora tragédia, hogy azt mondjam semmiképp ne vegyél ilyet, de számíts rá, hogy tuning nuku, viszont az alulfeszelésre rá kell feküdni!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
varmi2
nagyúr
válasz <Adamsky> #171287 üzenetére
Nincs tapasztalatom velük, de ez egyszerű fizika. Ha megnézed az első házat, az ezüstöt. Akkor láthatod, hogy elől nincs ventihely. Csak alulról felfele vagy felülről alura lehet betenni 2-2 ventit, ráadásul csak 12cm-esket. Ha beleteszel egy méretesebb vga-t, akkor az teljesen elzárja az utat a függőleges áramlásnak. De minden esetre nagyon lefogja folytani.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
palfitom
félisten
válasz Peti1910 #171288 üzenetére
Peti1910Szia,
Jó elgondolás, egyik procival sem lősz mellé, ezek jelenleg a legjobb gamer-procik!
A ház is jó választás, a monitorod pedig tud Freesync-et és G-syncet is.AMD:
Lap: pl. Asus TUF Gaming B550-Plus (WiFi) / Asus Strix B550-A Gaming / Asus Strix B550-F Gaming WiFi II / Asrock X570S PG Riptide / MSI X570S Tomahawk Max WiFi
Hűtő: pl. Arctic Liquid Freezer II 240 / 280 / 360
Intel:
Lap: pl. Asus TUF Gaming B660-Plus D4 / Asus Strix B660-A Gaming D4 / Asus Prime Z690-P D4 / MSI Z690-A DDR4 / Gigabyte Z690 Aorus Elite DDR4 / Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 / MSI Z690 Tomahawk WiFi DDR4 / Asus Strix Z690-A Gaming D4 / Asus Strix Z690-F Gaming D4
Hűtő: pl. Arctic Liquid Freezer II 240 / 280A többi:
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 3200(+) MHz, pl. Fury 3600 / Fury R 3600 / Trident Z 3600
VAGY DDR4 32GB (2x16-os KIT) 3200(+)MHz, pl. Fury R 3600 / Ripjaws 4000 /
SSD: pl. WD SN570 / Samsung 980
HDD (ha kell): pl. Toshiba P300
VGA: RTX 3080 10GB (pl, pl) / 3080 12GB (pl) / RX 6800XT (pl, pl, pl, pl, pl) / RX 6900XT (pl 350k!!!, pl, pl)
Táp: pl. be Quiet Pure Power CM 750-850 / Corsair TX750M-TX850M / Corsair RM750-850 / Corsair RM750x-RM850x / EVGA B5 750-850W / EVGA SuperNOVA 750-850 GT/ FSP Hydro G Pro 750-850W / Seasonic G12 GC 750-850W / Seasonic Focus GX 750-850Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz varmi2 #171291 üzenetére
OKs. Köszi! +neked is palfitom!
Átgondolom, ill. szétnézek a Milyen házat vegyek? topic-ban. -
Ármester
válasz Rohir #171275 üzenetére
#171275 Rohir
Megittam a kávét.200 ezer
használt
Nvidia RTX 2060
Ezzel aztán sokra megyünk, az hogy mire van szükséged, milyen monitorhoz lesz az kit érdekelAmennyit itt beírtál off kommentet, rég kitölthetted volna, már az ajánlás is meglenne. Az inkább nonszensz, hogy neked áll még feljebb.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz Peti1910 #171298 üzenetére
Peti1910Szívesen.
Természetesen az Intel esetében is mehet 360-as hűtő, nem értem, miért maradt le a felsorolásból...
Igényeid és pénztárcád szerint választhatsz. Ha kell még segítség, kérdezz nyugodtan!
icp1970Szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz SyMbioTe #171269 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Igazából hajlok a használt dolgok felé is, mert ha még hozzászámítom a monitort + bill. +egér ( amik kifejezetten drágák lesznek ), de legalább irányvonal van. Utánanézek én is ez alapján kicsit a prociknak stb.
Köszönöm mégegyszer!
Szerk: Megnézem Ryzen IGP-t, mert egy ideig elvagyok én RTX nélkül, az nekem úgyis csak demoplayhez kell, tehát online a stabil 200 fps-t simán hozni kell a quake3-nak ( azért csak egy 1999-es játék, ráadásul agyonbutítva játszom vele ).
Akkor később tudnék venni VGA-t.[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Apple asztali gépek
- Magyar árat kapott a Honor MagicPad 2
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- GAMER PC - GTX 1060 3GB OC - i3 9100f - 16GB RAM - 500GB M.2 SSD - 500GB HDD
- Garis Gaming PC: RTX 3070, Ryzen 5600x, 1tb m.2 ssd, 16GB 3600MT RAM stb
- The Chronicles of Riddick (PC Guru) / Soldier of Fortune 1 (papírtokos) 600Ft/db
- Gamer pc. I5-3570, Rx 570 8gb, 16gb ram
- Eladó gamer PC i5 10600, 32gb DDR4, RX580 4gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest