Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GandC

tag

Sziasztok!

Hosszú notebookos korszak után újra szeretnék vásárolni egy asztali gépet. Az alábbi konfigurációt néztem ki: (Árak aqua meg alza így első körben, de igaziból bárhol máshol is vehetem)
    - MB: MSI Mortar Max (~36-40k, ha találok)
    - CPU: AMD Ryzen 5 3600 (~60k)
    - RAM: 2x 16GB G.Skill Aegis 3200 MHz CL16 (~48k)
    - GPU: Sapphire 5700 XT Pulse (~150k)
    - SSD: Kingston A2000 512 GB / 1TB (~23k/~45k)
    - PSU: Seasonic Core GM-500 (~27k)
    - Ház: CM Q300L (~17k)
    - Ház hűtők: 1-2 db Arctic F12 PWM (~2-4k)
    - CPU hűtő: Be Quiet Pure Rock (~13k)
    (Szumma: ~376-404k)

A gépet elsősorban munkára és nagyon casual 1080p@50 (projektor) meg 4k@60 (LG 32UD59) single playerre (főleg régebbi címek a célpont, tudom, hogy az újakra kevés lenne 4k mellett) használnám. A keret ~400k.

Van pár "extra" igényem, amiket figyelembe vettem, amikor válogattam az alkatrészeket:
    - A munka miatt kell a 32 GB RAM.
    - GPU-ból a rendes open Linux driver miatt AMD oldalról szeretnék választani.
    - Az alaplapon jó lenne 2 db m2 egy későbbi mirrornak és egy optikai digitális audio kimenet.
    - Viszonylag kicsi gépet szeretnék, lehetőleg fekvő házzal. Az üveg/plexi oldallapot és a halom RGB-t kerülném. (A plexit feladtam, a Q300L egész kicsi és fektetni is lehet.)
    - Örülnék ha halk lenne.
    - Ritkán vásárolok ilyesmit, szóval hosszabb távra veszem

Kérdéseim:
    - Van olyan dolog a konfigban, amivel nagyon mellényúlok?
    - A Sapphire 5700 XT Nitro+ hűtése van annyival jobb, hogy megérje a ~18k felárat? Ha igen, akkor ezt még kipréselem magamból.
    - CPU hűtőre mindenképp szükségem van, vagy megfelelhet a gyári is? Vagy nincs a prociból hűtő nélküli valahol? (Igaziból ez csak azért kérdés, mert nem szeretem a gondolatot, hogy van egy gyári hűtő, és sosem használom, csak félreteszem. :D) Amennyiben kell, a Pure Rock jó lesz? Elvileg 2 mm marad fölötte a házban.

Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák