Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Goldmember01

    tag

    Sziasztok! Aktuálissá vált a tavaly augusztus/szeptember óta tervezett beújítás, mert a 7 éves konfigom (i5-3450, HD7870) már nem bírja a gyűrődést és szeretném én is élvezni végre a 144hz örömeit.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    Játékokokra (egyaránt multi és single player is, hiszen be akarom hozni a lemaradásomat ilyen téren is, ugyanis régóta nem tudtam újabb játékokkal játszani) fogom használni, illetve a jövőben elképzelhető, hogy streamelni és videókat szerkeszteni is fogok de ez a konfigot értve legyen másodlagos (nvidia kártyák encodere jobb ezekhez és amúgy is meg szeretném magam kímélni az AMD driverek hibáitól).
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Ebből az öreges, sokat használt jelenlegi gépemből semmit sem kívánok megtartani, értelemszerűen.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Monitoron és beviteli eszközökön kívül mindenre.
    4. Mennyi a kereted rá?
    A határt félmillió forintnál szeretném meghúzni (ideális esetben 450.000 HUF körül lenne jó).
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
    Jelenlegi monitorom: LG 24GM79G-B. FullHD, 144Hz. Tavaly év végén vásároltam, ennek a leendőbeli konfignak a tudatában. Összevetettem az 1440p-vel és úgy döntöttem, hogy egyelőre megfelel a fullHD, de úgy vélem ebből a keretből egy esetleges monitor upgrade után sem lesz gondom. Freesync-et támogat, ha minden igaz G-sync-et is, ha esetleg valaki tud biztos infót erről, azt szívesen fogadom (eddig csak 120Hz-en tudtam használni, mert jelenleg nincs DP csatlakozó - remélem ezzel nem rontottam a monitoron semmilyen formában). Kiemelném, hogy fontos számomra a 144Hz kihasználása, ugyanis élvezni szeretném végre a sima játékmenetet, amiből lassan egy évtizede kimaradtam és ami azt illeti, sose volt részem benne.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Nos igen, a megjelenést illetően, RGB nálam abszolút kizárva, nem mellesleg drágábbak is, én pedig teljesítményorientáltan szeretném megválogatni a hardvereket.
    Ami a gyártókat és márkákat illeti, mint fentebb említettem Nvidia kártyákat preferálnám. Úgy értesültem, hogy az encodere sokkal jobb streameléshez, driver hibák nem szoktak lenni olyan szinten, mint AMD-nél - például az 5700 XT megjelenésekor (ha nem így van javítsatok ki, tavaly augusztus/szeptember környékén eléggé belemélyültem a témába, de azóta mostanáig félre tettem és nem biztos, hogy ezek változatlanok maradtak).
    Amivel picit most tanácstalan lettem az az Intel vs. AMD. 3700x-szel szemezgettem, ami tudomásom szerint odaveri bármelyik Intelt, ha nem játékokról van szó. Ugyanakkor, mint említettem, szeretném kihasználni a 144Hz-t, persze tudom, hogy nem minden játéknál lesz elérhető max grafikai beállítások mellett. A jövőt illetően is valószínűleg az AMD lenne ajánlatos, de kérlek segítsetek a döntésben :).
    Még azt hozzátenném, hogy a hardvereket külön-külön, a legolcsóbb helyekről fogom beszerezni, szóval nem szükséges, hogy egy helyről legyenek elérhetők, ennek alapján tehát az arukereso.hu irányadó lehet, amennyiben aktuálisak az árak ott.

    Bocs a wall of text-ért, próbáltam minél pontosabban meghatározni az igényeimet és gondolataimat. Segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák