Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz Zinho #7021 üzenetére

Nagyon is a bemelegedési időről beszélünk, hiszen az az, ami esetenként 10-20 perc is lehet. Hogy jön ide a felfutási idő, ami pl. egy négyszögjelnek van?

Nem tudom, a multik milyen áron szerzik be a LED-eket, de azért egy 250-300 cd/m2-es háttérvilágítás benne lehet néhányezer forintban (vs. egyszerű, adott esetben olcsó CCFL), főleg egy RGB LED-es. Utóbbit illetően, mennyi lehet egy "széles gamutos" CCFL (nekik)?

Hát igen, a LED-hez nem kell inverter. Viszont el tudom képzelni, hogy a normálisabb, szabályozható LED-meghajtó IC-ket sem olcsón adják a gyártóik.

És persze működnek a piaci szabályok is (az újdonságok drágábbak, főleg ha kuriózum, stb.), konkrét összejátszás nélkül is.

Daffni2: "Ez a "max fényerő" a beállított fényerőre vonatkozik."

Nem. A max. fényerő az a max. fényerő, a beállított fényerő (tadadadaaam) a beállított fényerő. Általában beállított fényerő < max. fényerő.

"Lehet gyártani mindenféle elméleteket, a gyakorlat mindenképpen azt mutatja, hogy a monitor bekapcsolódásakor, "homályos" nem megfelelő, képet mutat, majd gyártótól függően több kevesebb idő alatt bemelegszik és a beállított fényerőn és színeken "megy" "

Tök jó, hogy így telibe meghazudtolsz, de próbáld meg felfogni, hogy azokban a monitorokban nincs belső szenzoros kompenzációs vezérlés, és az olcsóbbakban a CCFL is olcsó fajta. Én Eizo-król és bizonyos típusú NEC-kről (pl. 2490WUXi2). Ha nem hiszed, nézz meg egyet valahol!

"Nagyon is hasonlóan az energiatakarékos lámpákhoz."

Csak az alábbiak nem stimmelnek:
    - Nincs szabályzás (nem tudok olyanról, aminek az oldalán lenne egy poti, amivel pl. hangulatvilágítást lehetne beállítani).
    - Nincs belső szenzor, dinamikus vezérlés.
    - Mindig a max. fényerő van "megcélozva".

Aktív témák