Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
myk_to
csendes tag
Köszönöm válaszodat: Te pontosan megértetted a problémámat. Az ötleted tetszik. Kerestem és találtam itthon egy TP-Link repeatert, mely az általad leírt ötlet megvalósítására alkalmas lesz. Vagyis a jelenlegi pppoe- WAN (ether1-n) mellett beáldozom (az egyébként nem használt) ether2-t. Ide csatlakoztatom a repeaterból kijövő "rescue-net"-et. Az állandóan használt WAN meghibásodása esetén átkapcsolok a "rescue-net"-re mivel nem a AX3 wifijét használom, így az a LANom része lehet függetlenül a WAN forrásától. Időnként ellenörzöm, hogy a "rescue-net" él-e még.
A fentiek beállítását a Routeremen, (előbb-utóbb
) meg tudom csinálni.
Köszönöm mégegyszer! (itt mondok köszönetet E.Kaufmann fórumtársnak is!) -
E.Kaufmann
veterán
Szerintem meg nagyonis. Nem rángatjuk a konfigot, egyet készítünk. DHCP kliensnek megadható routing metrika. Ok, folyamatosan fent lesz a szomszéd wifin, de alig fog ott forgalmazni, amíg nem kell. Persze lehet rá szkriptet írni, hogy ha nincs internet a fő vonalon, akkor röffentse be a Wifi-t és amint visszajön, akkor meg lője le (akár szimpla netwatch+ routing tábla mókolással) . Nem kell ezt elbonyolítani, mert nem fog működni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
) meg tudom csinálni.
ekkold