Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASRock lapok általában
- SSD kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user12
őstag
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
A sok torrent (tobb mint 8000 )
aztakva…seed servert hostingolsz?
1. nem baj ha nem törlöd ki, de a lényeg, hogy a mt végezze a pppoe csatlakozást
2. nem muszaj, maradhat
3. ha van tv boxod, akkor hagyd bekapcsolva a dhcp servert és a box maradjon a hgwre csatlakoztatva
4 nem
5 megváltoztathatod bármilyen private ip tartomanyra -
yodee_
őstag
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Az ONT-ben nem kell törölni a felhasználó/jelszó adatokat nyugodtan maradhat és nem kell DMZ-be rakni. Amennyiben a wifit is ki akarod kapcsolni akkor azt kell és ennyi. Ha a mikrotiket ugyan abba a hálózatba teszed mint az ONT-t akkor szerintem lesznek gondok. Nekem teljesen külön van és az ONT csak "modemként" üzemel. Mennyi az a sok torrent amitől megakad az ONT?
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Telekomnál nem tudom hogy van, de ha tényleg ppoe passtrough akkor az RB5009 fog felcsatlakozni, tehát a szolgáltatói cucc lényegében semmit se csinál azon kívül, hogy csak továbbija az adatokat.
Ha még nem használtál eddig mikrotiket, akkor rá fogsz jönni, hogy némiképp összetettebb, mint a többi soho kategóriás router, ennek megfelelően viszont több beállítást is igényel. Kezdetnek egy kis olvasnivaló: [link] ezt a leírást még RouterOS 6 -hoz készítettem, de a beállítások nagy része ma is ugyanilyen, vagy legalábbis nagyon hasonló.Az ONT-re csak a mikrotik csatlakozzon semmi egyéb, és szerintem mindent kapcsolj ki benne ami nem feltéelnül kell, azaz:
- DHCP
- esetleg a pppoe jelszavat is töröld,
- ha van benne wifi akkor szerintem azt is érdemes kikapcsolni, mert ha működik akkor pl. obban melegszik az eszköz (és talán nem mellesleg, valamivel több áramot is fogyaszt).
- ha ez is felcsatlakozik a netre, és a többi portján is lesznek eszközök abból jó nagy katyvasz keletkezhet, ha nem vagy profi a beállítások megfelelő összehangolásában. A helyedben ezt inkább elkerülném.
- A router címét mindenképpen cseréld le, de vigyázz, hogy ne ütközzön mással. Csak akkor válaszd a korábbi tartományt, ha az ONT-ben már kikapcsoltad a DHCP-t!
- DMZ nem kell, az csak akkor kellene ha az ONT routerként működne
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Horvát fricska Elon Musk önvezető Tesláira
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 640 G5 - i3-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új SteelSeries Arctis GameBuds fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold