- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Projektor topic
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.Úr
tag
NSFW-re általában Chroma, qwen 2512, flux.2 és a hozzájuk random emberek által készített NSFW specifikus LoRA "módosítások" valók. CivitAI.Red a barátod, lehet bőven válogatni
(haverom mesélte)
Ja, civitai oldalt ne akkor nyisd meg amikor bent van az asszony a szobában, elég erős már a kezdőlap is. -
Mp3Pintyo
senior tag
-
ricsip
addikt
Passz, nem értek hozzá, csak kíváncsi lettem volna ez az MS Lens hogy viszonyulna ehhez.
Illetve h. NSFW témában mit lehet vele kezdeni
-
Mp3Pintyo
senior tag
Intel AI Playground a beceneve. Belenézve, többféle plugin-szerű opció (model) közül lehet választani.
Standard Default Model:
Lykon/dreamshaper--8
RunDiffusion/Juggernaut-XL-v9Standard Default Inpaint/Outpaint model:
Lykon/dreamshaper-8-inpaintingHD default model:
RunDiffusion/Juggernaut-XL-v9
Lykon/dreamshaper-8ez 1024x1024-es képeket csinál, nem benchmarkoltam (nem ír ki adatokat, csak h. 50 lépésen megy keresztül, ahogy a kép a zagyvalékból tisztul kifele), de kb. 20-22 mp alatt.
Jaa de ezek közül egyik sem az Intel modellje. Ezek mind sd 1.5 és sdxl modellek. Ezek már elavultnak számítanak. Sokkal jobbak vannak amit saját gépen tudsz futtatni.
-
ricsip
addikt
Intel AI Playground a beceneve. Belenézve, többféle plugin-szerű opció (model) közül lehet választani.
Standard Default Model:
Lykon/dreamshaper--8
RunDiffusion/Juggernaut-XL-v9Standard Default Inpaint/Outpaint model:
Lykon/dreamshaper-8-inpaintingHD default model:
RunDiffusion/Juggernaut-XL-v9
Lykon/dreamshaper-8ez 1024x1024-es képeket csinál, nem benchmarkoltam (nem ír ki adatokat, csak h. 50 lépésen megy keresztül, ahogy a kép a zagyvalékból tisztul kifele), de kb. 20-22 mp alatt.
-
Mp3Pintyo
senior tag
-
Mp3Pintyo
senior tag
Nem kell hozzá GPU. Ott a CPU mód. El kell indítani a generálást és mire lefő a kávé kész is lesz 😅
Egy érdekességnek elmegy de különben ott az online modell például a qwen.ai oldalon az image edit az sokkal szebb és jobb, de kb minden ai cégnél van és valamennyi ingyenes. A qwen a videó miatt érdekes egy ideig aztán meguntam azt is. Máig furcsának tartom a generált képeket. Vagy ügyesebben kéne promptolni.
CPU-n futó modellek is vannak amik brutálisan gyorsak, bár nem veszik fel a nagy zárt modellekkel a versenyt. Erről is készítettem videót

-
Mp3Pintyo
senior tag
Nem kell hozzá GPU. Ott a CPU mód. El kell indítani a generálást és mire lefő a kávé kész is lesz 😅
Egy érdekességnek elmegy de különben ott az online modell például a qwen.ai oldalon az image edit az sokkal szebb és jobb, de kb minden ai cégnél van és valamennyi ingyenes. A qwen a videó miatt érdekes egy ideig aztán meguntam azt is. Máig furcsának tartom a generált képeket. Vagy ügyesebben kéne promptolni.
Nagyon sok esetben már nem tudod megkülönböztetni. Nagyon számít a mivel és hogyan készült

-
Mp3Pintyo
senior tag
Szerintem komoly információértékkel bírna minden ilyen "futtass AI-t a saját gépeden" poszthoz egy minimális rendszerkövetelmény.
Van, akinek még megvan mind a két veséje, így érdekelné, hogy mondjuk egy pár éves 4 GB-os VGA-val, vagy egyenesen csak integrált GPU-val szerelt gépen X (8-16-24-32) GB rendszer RAM esetén mire számítson: El sem indul? Folyamatosan darál a töltögetés miatt? Felére-tizedére-századára esik vissza a teljesítmény?Minden egyes videómban amiben ilyet mutatok be elhangzik az erőforrásigénye is.
illetve ha valami az én gépemen fut akkor ahhoz lehet hasonlítani is: nvidia 3090.
Ha kevés az erőforrás akkor pedig ott van a RunPod, vast.ai, Google Colab stb használatának a lehetősége. -
kilua
őstag
-
joghurt
addikt
Szerintem komoly információértékkel bírna minden ilyen "futtass AI-t a saját gépeden" poszthoz egy minimális rendszerkövetelmény.
Van, akinek még megvan mind a két veséje, így érdekelné, hogy mondjuk egy pár éves 4 GB-os VGA-val, vagy egyenesen csak integrált GPU-val szerelt gépen X (8-16-24-32) GB rendszer RAM esetén mire számítson: El sem indul? Folyamatosan darál a töltögetés miatt? Felére-tizedére-századára esik vissza a teljesítmény? -
ricsip
addikt
Ez 1440x1440-re vonatkozik.
Ezzel nem tudsz videót generálni ez egy text2image modell.
Ennél jobb modelleket is tudsz használni jelenleg a saját gépeden. Nézd meg ezt a listát (ha akarod szavazhatsz is). A csatorna nézői szavaztak.Az intel sajátját próbáltam fél éve, a nevét se tudom már, ahhoz képest milyen lehet ez?
-
Mp3Pintyo
senior tag
Ez a turbo modell-re vonatkozik? A nem-turbo akkor gondolom még lassabb. Mekkora méretű képet adott így a 3090-ed 20sec alatt? Amúgy ha nem 40sec hanem 60sec, az sem tragédia. Nem kilóra akarom generálni a képeket, v. videót generálni. Az mondjuk jó lassú lenne ha a 25 FPS videóhoz 1 mp == 25 perc lenne
Vagy összefüggő videó generáláskor nem ez a matek (még lassabb)?Ez 1440x1440-re vonatkozik.
Ezzel nem tudsz videót generálni ez egy text2image modell.
Ennél jobb modelleket is tudsz használni jelenleg a saját gépeden. Nézd meg ezt a listát (ha akarod szavazhatsz is). A csatorna nézői szavaztak. -
ricsip
addikt
Ez a turbo modell-re vonatkozik? A nem-turbo akkor gondolom még lassabb. Mekkora méretű képet adott így a 3090-ed 20sec alatt? Amúgy ha nem 40sec hanem 60sec, az sem tragédia. Nem kilóra akarom generálni a képeket, v. videót generálni. Az mondjuk jó lassú lenne ha a 25 FPS videóhoz 1 mp == 25 perc lenne
Vagy összefüggő videó generáláskor nem ez a matek (még lassabb)? -
Mp3Pintyo
senior tag
-
ricsip
addikt
Van egy intel arc b580-am, meg 32 GB RAM, az csak elég hozzá már nem? Hogy futhat ilyen gépen?
-
Mp3Pintyo
senior tag
Ezekkel még mindig az a bajom - tudom az én korlátoltságom lehet az oka -, hogy mezei ember egy ilyet nem telepít fel magának, mert az meg az meg amat kell hozzá, ezt ide azt oda módosítsd, ha emer meg amat és bigyula. Bakker egy ima telepítőt nem lehet csinálni?
Programozónak kell enni hozzá?
A Lens Demo fasza, napi 1 (egy) lehetőséged van.
GPU időt számol. Regisztrálj be a HF-re és akkor kapsz napi 5 percet. Ha a Turbo modellt használod bele fog férni jó pár kép generálása.
-
Mp3Pintyo
senior tag
Sajnos a modell nem jó. Ezt meg tudjátok nézni az AI Képgenerátor Aréna oldalon.
Vannak ennél sokkal jobb saját gépen futtatható modellek is.
Viszont ha figyelembe vesszük, hogy miylen brutális minőségi ugrás volt a Microsoft fizetős képgeneráló modelljeinél is a verziók között akkor ez még jó is lehet a következő változatban. -
Mp3Pintyo
senior tag
A GPT -OSS text encoder miatt nem árt hozzá kellő mennyiségű memória.
Ha van egy 12 GByte-os videókártyád és 32 GByte RAM akkor már tökéletesen jól tudod használni.
A Turbo modell elég gyors. Nekem a 3090-es kártyán ha jól emlékszem 20sec körül volt. -
Mp3Pintyo
senior tag
A ComfyUI-hoz nem kell programozónak lenni. Rengeteg kreatív szakember használja akinek nincsen semmi köze a programozáshoz.
Van portable verzió is amit fel tudsz telepíteni mindenféle parancsok nélkül.
Utána már csak a munkafolyamatot kell felépíteni ami megint nem programozás. -
ricsip
addikt
Ezekkel még mindig az a bajom - tudom az én korlátoltságom lehet az oka -, hogy mezei ember egy ilyet nem telepít fel magának, mert az meg az meg amat kell hozzá, ezt ide azt oda módosítsd, ha emer meg amat és bigyula. Bakker egy ima telepítőt nem lehet csinálni?
kb igen. Ha már a laikus is használni tudja, addigra már nem lesz menő a téma. Bekerül a telefonodba is előbb-utóbb, 1 klikk v. 1 pár szavas diktálás, és már köpi is ki a képet. Itt tart most éppen a technológia. -
Gawamatsu
senior tag
-
jack982
senior tag
-
sh4d0w
félisten
Azert az ujjak generalasa meg mindig problemas: a 4 lepeses generalasnal az egyik kezen 4 ujj volt, a masikon meg 7...
-
ricsip
addikt
Milyen gpu kell hozzá (vram igény?) h. értelmezhető sebességgel fusson?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos autók - motorok
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Linux felhasználók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
(haverom mesélte)

kb igen. Ha már a laikus is használni tudja, addigra már nem lesz menő a téma. Bekerül a telefonodba is előbb-utóbb, 1 klikk v. 1 pár szavas diktálás, és már köpi is ki a képet. Itt tart most éppen a technológia.