Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz csaabz #96234 üzenetére

    Lightroomot nem használok, korábban próbáltam, de nagyon drágállom az előfizetést, szerintem Lightroomnál nem jobb a Silkypix, de az SE változat Panasonichoz ingyenes, illetve ez ez a pro is most így elég olcsó (~3 havi Adobe előfizetés).

    Más szerkesztőkhöz képest, amiket használok vagy próbáltam (Luminar, Affinity, Rawtherapee, stb.) Panasonic esetében annyiban találom a Silkypixet jobbnak, hogy szerkesztéskor az OOC jpeg-hez hasonló színekkel indulhatok, illetve gyári lens correction-t csinál (Panasonic obikkal használom, többit nem tudom), ami az általam ismert többi szerkesztőre nem igaz.

    Ami nekem még tetszik, hogy a 3 elterjedt képkezelési elv közül, az egyenkénti megnyitás, katalógusba importálás és a saját filerendszer használata közül utóbbi van benne, mint ahogy a FastStone Image Viewer-ben is. A Lightromm és a Luminar katalógusos megoldását nem komálom.

    Ami meg rossz benne, hogy idióta elnevezések, fura logika jellemez mindent, amiket mondjuk meg lehet szokni, és akkor már gyorsan megy a szerkesztés. Ami a leggyengébb pontja az a shadow és highlight recovery, bár ebben vannak fejlesztések a 9-es verzió óta, amit ki is fogok próbálni.

Új hozzászólás Aktív témák