- Akár 23 gomb is lehet a Razer új, madzag nélküli Naga egerén
- Befejezi a korábban leállított kínai gyárbővítését az SK Hynix
- A TSMC után a Samsung sem erőltetné a High-NA EUV berendezéseket
- A produktivitásunkat növelné a Corsair új, "ergonomikus" Nightsword egere
- Rém kellemetlen helyzetbe került a Nintendo egy játék miatt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen házat vegyek?
- Hővezető paszták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Akár 23 gomb is lehet a Razer új, madzag nélküli Naga egerén
- 3D nyomtatás
- Autós kamerák
- Rém kellemetlen helyzetbe került a Nintendo egy játék miatt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heroes fan
őstag
Na de a 225e-res ár nem szerepel az árukeresőn közben 1 hónapig ennyiért volt elérhető, így ne csak az árukereső minimum áraiból indulj ki, hogy ha ott nem volt 140e, akkor sehol sem volt annyi a 9060xt 16GB-os verzió.
Jaja, 250k-ért még kidobja a 9070xt-t ahogy beírjuk a googliba.
-
Dragon3000
nagyúr
Igen meg 233k volt még alzán.
Na de a 225e-res ár nem szerepel az árukeresőn közben 1 hónapig ennyiért volt elérhető, így ne csak az árukereső minimum áraiból indulj ki, hogy ha ott nem volt 140e, akkor sehol sem volt annyi a 9060xt 16GB-os verzió.
-
Heroes fan
őstag
Az árukeresőn nem mindig jelenik meg minden ár, pl alza nagyon olcsó termékei sem mindig jelennek ott meg és most nem felbontott és egyéb termékekre gondolok, hanem egyszerűen csak sokkal olcsóbb alap árról...
Pl az xfx 9070xt majdnem 1 hónapig volt 225e az alzán, erre árukeresőn egy beesés szerepel 226800Ft-tal...Igen meg 233k volt még alzán.
-
Heroes fan
őstag
De volt 140eFt, emlékszem rá, én is majdnem vettem (de annyit gondolkodtam, hogy felment 160eFt körülire), de végül 9070(non-xt) vettem helyette. A 9060XT-t is megrendeltem (épp talán 158eFt volt, XFX márka ha jól emlékszem), de lemondtam 1-2 órára rá mert úgy számoltam a 9070 akkor pont jobban megérte ár/teljesítmény arányban.
Igen ha hosszútávra gondolkodunk akkor csakis 9070xt semmi más.
-
DraXoN
addikt
en nem vagyok kivancsi, leven jelenleg nincs menekulesi irany
( az 5060/8G is egy raklap sz*r 130ezerert, ha a 9060/16G 160e... de valojaban mindketto keves/kompromisszumos/draga )a draga pece ellenszere a konzol+mobiltelefon lehetett volna, de mivel ram es flashmemoria azokba is kell, igy... VESZTETTUNK.
azt dontheted el, hogy ki altal hagyod magad "kirabolni".
elvileg már 30 millió körül van a geforceNOW előfizetők száma ... lassan a konzolok előfizetési mennyiségével vetekszik... "szép jövő" ... pár év alatt simán kifizeted egy jobb kártya árát (persze akkor elég lehet egy minimál PC, vagy okosmonitor/TV önmagában), de a késleltetés mindig nagy és azért a steam minőség sose olyan mint a local, mindig lesz veszteség a részletekben (főleg ha az internet kapcsolat minősége nem megbízható.. pl. mobilneten át van az egyetlen lehetséges kapcsolat.. azzal még az online játék is zűrös)
-
DraXoN
addikt
Az árúkeresőn nézve soha nem volt 140k a 16 gigás 9060xt, végig 160k volt meg 155 tán. A 9070xt emelkedett most de az is ilyen 20k-val kb ami még elmegy.
De volt 140eFt, emlékszem rá, én is majdnem vettem (de annyit gondolkodtam, hogy felment 160eFt körülire), de végül 9070(non-xt) vettem helyette. A 9060XT-t is megrendeltem (épp talán 158eFt volt, XFX márka ha jól emlékszem), de lemondtam 1-2 órára rá mert úgy számoltam a 9070 akkor pont jobban megérte ár/teljesítmény arányban.
-
Dragon3000
nagyúr
Az árúkeresőn nézve soha nem volt 140k a 16 gigás 9060xt, végig 160k volt meg 155 tán. A 9070xt emelkedett most de az is ilyen 20k-val kb ami még elmegy.
Az árukeresőn nem mindig jelenik meg minden ár, pl alza nagyon olcsó termékei sem mindig jelennek ott meg és most nem felbontott és egyéb termékekre gondolok, hanem egyszerűen csak sokkal olcsóbb alap árról...
Pl az xfx 9070xt majdnem 1 hónapig volt 225e az alzán, erre árukeresőn egy beesés szerepel 226800Ft-tal... -
Heroes fan
őstag
Szerintem meg nem, mert fél éve a legolcsóbb 16GB-os xt 140e körül indult, most 160e-től indul és pont most fog emelni az amd is a csomagárán 10%-ot, kérdés, hogy a gyártók a kész vga árát mennyivel emelik, nvidia oldalon meg 30%-os vga ár emelésről jöttek a hírek... Ezek mellé nézd azt is, hogy a forint erősödött mégis drágábbak a termékek, a 9070xt nitro+ is drágább jelenleg, mint amennyiért tavaly vettem, miközben erre is igaz, hogy a forint erősödött...
-
Baltazár123
őstag
Szerencsére a lengyel és cseh (alza) kiskerek napi árazással vannak és nekik nem forintban, hanem helyi pénzben vagy eleve EUR-ban kell a bevétel, úgyhogy fogják és felszorozzák. Ott szinte azonnal megjelent az erősebb forint hatása. A magyar kisker meg várhatja a balekot, vagy utánuk megy. Processzort vettem így pár hónapja. Először a lengyelektől akartam, mert ott levitték az árát, itthon egy darabig nem. Viszont sima 5700-t küldtek, az ment vissza és aztán muszájból a magyar is levitte 55e-re az 5700x árát. Másodszorra már magyartól rendeltem.
A mostani áremelkedés oka egyszerű, a szezonális kiigazítás, hatás. A forint nem lett sokkal gyengébb és az AMD / NV áremelése még nem jelentkezik. Egyszerűen a boltok felárazzák az iskolakezdésre, mert arra számítanak, hogy nagyobb lesz a kereslet és ezt teszik nem csak nálunk, egész EU-ban ez van. A következő majd a novemberi blackfrájdéj lesz, előtte felviszik az árakat, hogy abból lehessen akciózni és még úgy is drágábban adják, mint júniusban

-
Dragon3000
nagyúr
Csak jelenleg 1 éves időről beszélünk, miközben a készletek is már cserélődtek, így a forint erősödés is tetten érhetőnek kellene lennie az árakban, de ennek ellenére is drágultak a termékek. Vagyis stagnálásról nem beszélhetünk, sőt ha a forint nem erősödött volna valószínűleg még drágábbak lennének a termékek.
Ha a nagyker még x összegért szerezte be a készletét, akkor hiába erősödik a forint, nem fogja olcsóbban adni, míg e készlet el nem fogy, persze fordítva, egyből emel, ebben igazad van, na és itt a kisker nem fogja tudni olcsóbban adni a forint erősödése mellett, amíg a nagykerben a korábbi készlet van, viszont 1 év alatt bőven cserélődik többször is a készlet, így érezhetőek az ilyen változások. -
Dilikutya
félisten
Szerintem meg nem, mert fél éve a legolcsóbb 16GB-os xt 140e körül indult, most 160e-től indul és pont most fog emelni az amd is a csomagárán 10%-ot, kérdés, hogy a gyártók a kész vga árát mennyivel emelik, nvidia oldalon meg 30%-os vga ár emelésről jöttek a hírek... Ezek mellé nézd azt is, hogy a forint erősödött mégis drágábbak a termékek, a 9070xt nitro+ is drágább jelenleg, mint amennyiért tavaly vettem, miközben erre is igaz, hogy a forint erősödött...
Hazai boltok a forint gyengülést azonnal beárazzák, még a korábban olcsóbban vett készletet is, de persze ha erősödik, és olcsóbban vásárolnak, az nem épül be a hazai árazásba.
-
Dragon3000
nagyúr
Stagnál nem megy sehova.
-
Heroes fan
őstag
Ha valakinek 140e-re van rá, akkor igenis nagyon sok az a +20e, az sem igazán jó megoldás, hogy akkor gyűjtsön hozzá, miközben folyamat drágul minden, így mire megvan a 160e, addigra lehet már 180e lesz ugyanaz...
Stagnál nem megy sehova.
-
Baltazár123
őstag
júniusban volt 150-160e-ért is 9060 xt 16gb, a jobbak közül, pl sapphire és még majdnem én is elcsábultam, de inkább befektetem most ezt a pénzt, aztán majd lesz valami. Vagy új xbox jövőre vagy az új gen gpu. Az 5060 nekem tökéletes most, amire használom, hiába a károgás, full hd-ban simán jól használható. Amúgy se adnám el az 5060-t, tehát nekem a teljes új kártya árat ki kéne fizetnem, nem csak a különbözetet.
Most viszont iskolakezdésre tolják fel az árakat elég szépen.
Egyébként emlékszem a bányász láz alatt is ez volt, szinte kilátástalan helyzetben, vettem egy 1050ti 50e-ért, az majdnem vatta új volt, a garija szinte teljes volt. A hirdetés amikor felkerült, 5 percre rá már beszéltem a sráccal és nekem allokálta, mint első jelentkező. Azt mondta, hogy kb 3 tucat megkeresést kapott, de korrekt ember volt, aki elsőnek jelentkezett, az vihette. Aztán utána meg elpuszult sok éves szolgálat után a 660ti a gyerek gépében, pont amikor a bányászláz dühöngött a legjobban. Vettem használtan egy 1660super-t, még emészthető 70e ft áron, mert bányászott vele a srác és nehéz volt eladni 100e feletti áron, nem vitték és ő is korrekt ember volt nem hazudta be, hogy játszós kártya volt. Rájött, hogy jobb lenne valami komolyabb gpu és lecserélte. Semmi baja nem volt és még most is működik az új gazdájánál.
A lényeg, hogy kb 2 év tényleg szívás volt a bányászláz idején, de utána már újra korrekt áron voltak a gpu-k. Most is erre számítok, aztán vagy bejön vagy nem

-
Dragon3000
nagyúr
Nem az a 20k fogja megviselni a pénztárcáját. 5060 ti meg bődületes szar lett 230 250k ért 9070xt árában.
Ha valakinek 140e-re van rá, akkor igenis nagyon sok az a +20e, az sem igazán jó megoldás, hogy akkor gyűjtsön hozzá, miközben folyamat drágul minden, így mire megvan a 160e, addigra lehet már 180e lesz ugyanaz...
-
Heroes fan
őstag
Ez nem ilyen egyszerű, van aki csak nvidiát vesz, az 5060Ti 8GB-os már 140e körül elérhető, a 16GB-os meg 215e-től felfelé megy... Ha meg amd is mehet, de a kerete csak 140e, akkor ebbe csak a 8GB-os fér bele, mivel a 16GB-os 160e felett van... Nem mindenki akar 1440p full grafikán játszani és a játékok nagyobb részének 1080p-ben elég a 8GB vram is.
Nem az a 20k fogja megviselni a pénztárcáját. 5060 ti meg bődületes szar lett 230 250k ért 9070xt árában.
-
Dragon3000
nagyúr
Ahogy alzanál sokáig volt 225e az xfx 9070xt, ami szintén nagyon jó ár volt, de csak volt, mert azóta felment 280e-re...
-
Dilikutya
félisten
Ez nem ilyen egyszerű, van aki csak nvidiát vesz, az 5060Ti 8GB-os már 140e körül elérhető, a 16GB-os meg 215e-től felfelé megy... Ha meg amd is mehet, de a kerete csak 140e, akkor ebbe csak a 8GB-os fér bele, mivel a 16GB-os 160e felett van... Nem mindenki akar 1440p full grafikán játszani és a játékok nagyobb részének 1080p-ben elég a 8GB vram is.
Karácsony környékén 150 volt a Konzolvilágnál a Gigabyte RX9060XT 16GB. Rájött még a Giga promóciója, amiben visszajött 15000. Így 135-ből lett egy 16GB-os 9060XT-m. Jó, ilyen szerencsés együttállás nem lesz többet.

-
Dragon3000
nagyúr
A belépő részen a 8GB-os megoldásokra gondoltam, ott biztos vannak játékok, amiknél kompromisszumot kell kötni és utána írtam, hogy a 16GB-os verziókkal nem hiszem, hogy bármi gond adódna ezen játékokkal.
-
Dragon3000
nagyúr
Azért ha nem akar szívni a 9060xt 16 giga akkor náluk.
-
Dilikutya
félisten
Még mindig, aki belépőszintről vásárol, mivel ezek a kártyák azok, azok tudják, hogy lesznek játékok, ahol kompromisszumos beállításokat kell alkalmazni, a 16GB-os megoldásokkal meg nem hiszem, hogy bármiféle gond lenne majd az említett játékok esetében.
Indiana Jones pl. Rx9060XT 16GB-tal simán megy 4K-ban 40 fps körül, minden maxon, és ott ugyebár az RT kilőhetetlen. És amúgy a részletesség skálázható a fényeknél is, sokat lehet nyerni alig észrevehető látványbeli változásokkal.
-
Dilikutya
félisten
Februárba jön, és egy kártyát nem 10 éves címekre vesz az ember.
Attól függ, milyen hardvert vált, miket hagyott ki az ember. Nem mindenki a 0day bugkupacokra hajt.
-
Heroes fan
őstag
Még mindig, aki belépőszintről vásárol, mivel ezek a kártyák azok, azok tudják, hogy lesznek játékok, ahol kompromisszumos beállításokat kell alkalmazni, a 16GB-os megoldásokkal meg nem hiszem, hogy bármiféle gond lenne majd az említett játékok esetében.
Azért ha nem akar szívni a 9060xt 16 giga akkor náluk.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Heroes fan
őstag
-
Dilikutya
félisten
A metró is full rt-s lesz így nincs esély médium fölé menni ahogy az indiana jones esetében is, ha elfogy a vram bukta is.
Manapság egy medium grafika nem csúnya. Cserébe a hardver se drága hozzá. Ne akarj mindenkire 9070XT-t rátukmálni. Egyébként is az új Metro egy jövőben megjelenő játék, de aki most vesz egy belépő kártyát, az amúgy sem biztos, hogy 0day 30 ezer forintos játékokban utazik.
-
Heroes fan
őstag
1080p-re nem kell 9070XT. Azzal nagyon sokat lehet nyerni. Belépő szintre egyébként sem elvárás a 2160p. Rögtön hasít bármelyik eddig megjelent Metro. A GTA 6-ra meg nem érdemes idén gépet tervezni, ki tudja, mikor jelenik meg, de ha belátható időn belül, akkor oda jók lesznek 1080p-re a mostani 5060/9060 kártyák (+ az előző 1-2 gen), a Ti/XT változatok 16GB vrammal mindenképpen, de mediumon a 8GB is használható sebesség lesz, vagy okos kompromisszummal mondjuk nagy textúrarészletesség, többi medium, és még szép is lesz.
A metró is full rt-s lesz így nincs esély médium fölé menni ahogy az indiana jones esetében is, ha elfogy a vram bukta is.
-
Dilikutya
félisten
A mai játékokhoz ez kell ha nem kevés fps kell a metróba meg majd a gta 6 ra.
1080p-re nem kell 9070XT. Azzal nagyon sokat lehet nyerni. Belépő szintre egyébként sem elvárás a 2160p. Rögtön hasít bármelyik eddig megjelent Metro. A GTA 6-ra meg nem érdemes idén gépet tervezni, ki tudja, mikor jelenik meg, de ha belátható időn belül, akkor oda jók lesznek 1080p-re a mostani 5060/9060 kártyák (+ az előző 1-2 gen), a Ti/XT változatok 16GB vrammal mindenképpen, de mediumon a 8GB is használható sebesség lesz, vagy okos kompromisszummal mondjuk nagy textúrarészletesség, többi medium, és még szép is lesz.
-
AxBattler
félisten
Hmmm... most nézem, a 8GB modellt dettó 92W TDP-re írja a TPU, míg Videocardz 100W-ra; ebből ki lehetne hozni egy LP változatot!

:fingerscrossed:Mindenesetre kompakt méretben, 205mm alatt jönnek az ASUS Dual, Sapphire Pulse, és Powercolor Reaper modellek!
-
Heroes fan
őstag
Ha van 16 giga vramod és nem fossa össze magát a játék.
-
Sinesol
veterán
( az 5060/8G is egy raklap sz*r 130ezerert, ha a 9060/16G 160e... de valojaban mindketto keves/kompromisszumos/draga )a draga pece ellenszere a konzol+mobiltelefon lehetett volna, de mivel ram es flashmemoria azokba is kell, igy... VESZTETTUNK.
Ha nem kellene ram, akkor a pc se lenne drága annyira, szóval sehogy sem túl jó alternativa mostanság a konzol. Nem véletlen nevezik sokan döglött generációnak a jelenlegi PS/Box-ot. Ugyanugy töltögetés van, patchelgetni kell, plusz amiatt, hogy gyakorlatilag szinte mezei pc-s hardvert használ, nagyon hasonló api mellett, kb semmi erőbeli előnye sincs, már megjelenéskor elpicsazta egy közepkategóriás gép is. Amit ma tud egy konzol, a 720p mid felskalazas 4K 60fps-re....azt egy rtx 3060 is tudja.
Pedig azért emlékszünk még, hogy a PS 3 idején évek kellettek, mire a pc tudta a konzolok szintjét hozni és álleesés volt az elején. Brutal erős célhardver volt, amire kifewjezetten optimalizálttzak is a fejlesztők, ma meg közepszar AMD APU jön mindkét konzolba, ami márcsak amiatt is rossz, hogy alacsony szintű optimalizálás alig van, mivel az csak nehezitené a portolást a hasonló hardverekre, na és persze bónusz, hogy igy olcsobb is.
De egyébként mindez azt is jelenti, hogy egy belépőkategóriás PC-vel is bőven tudsz játszani, ha a konzol szint elég. -
arty
veterán
amúgy a pofátlanság tényleg kezd elképesztő mértéket öltöni. Ezért a sz.rért 300 dollárt/eur-t elkérni? ok, azt már nem hozom fel érvnek, hogy nem sokkal drágább egy 5060, mert az NV az "megoldja" és durván árat emel, de még akkor is, ez egy eszement ár egy ilyen gyenge f.sért
Úgy látszik kezdik azt képzelni tényleg, hogy bármit le lehet az idióta gémerek torkán nyomni, hát kíváncsi leszek rá.
ilyen alapon ehhez képest még az újra kiadott 3060 is egy bajnok ajánlat, pedig azt is túlárazva akarják a piacra dobni
kilua: én pár hónapja vettem egy külső blueray írót (egész emészhető az ára ezeknek, sokkal többre emlékeztem) és a lengyelektől még éppen emészhető áron jön a 25gb-os lemez 50-es pakkokban. Vannak olyan fontosabb adataim, amit a 2 HDD mellett optikán is tárolni akarok (pl képek, régi beszkennelt dokumentumok stb.) és már közel 400gb ez az állomány is. Így megúszom 16 blue-ray lemez írással, nem kell 100 dvd-t megírnom. Nyilván 8-10 évente majd újraírom. Egyébként vannak optikai tárolás kapcsán is fejlesztések, van pár ígéretes is, de még nagyon távoliak attól, hogy értelmezhető alternatíva legyen.
-
AxBattler
félisten
+1
Már elég régóta dinamikusan allokálja a rendszer az IGPnek a RAMot, de akkor ezek szerint a BIOSban a fixen lefoglalt minimumot lehet beállítani, nem az elméleti maximumot. -
sad_Vamp
őstag
nem mert a task managerben megjelenik egy olyan is, hogy SHARED GPU memory.... és ott akár az összes RAM felét is le tudja csípni. A 2GB csak arról szól, hogy amit nem enged át memória számításokhoz, az csak szigorúan a APU/GPU-hoz van hozzárendelve.
-
Geri Bátyó
addikt
Nem biztos, hogy nem lesz ebből a 4GB verzióból bolti termék, Asrock oldalán megjelent egy Challenger 9050 4GB-os modell (már eltűntették), valószínű "véletlen" lett aktív, de ez egyértelműen nem OEM termék.
úgy tudom egyedül a 64-bites változat lesz az amit nem engednek DIY piacra, csak OEM-eknek. [link]Geri Bátyó:
Elméletben teljesen felesleges bármiféle fix memóriát beállítani APU-k igp-jének (csak nem elérhetővé teszünk vele egy adag memóriát), a windows, linux egyaránt dinamikusan tudja kiosztani a programoknak, amennyi kell, és cserébe olyankor nem kell másolgatni egyik memóriarésztől a másikra, így még gyorsabb is lehet (elméletben).Egyedül a "legacy" programok amik balhézhatnak a kevés memória miatt, amiatt létezik még az opció, de elég lenne a minimális (framebuffer-nek kellő) terület lefoglalás.
Írtam, hogy dinamikus. A beállított érték a max. elérhető, de ha nem használja 512-re visszaáll.
-
KISDUCK
addikt
Mivel diszkret alkatreszekröl, pc-röl van szó, föleg az a relevans, amit meg tudsz venni es betenni a gepbe. Aki alsobb arkategoriaban vga-t-t upgradel, vagy cpu-t az igp miatt, az nem hiszem, hogy 1 millas platformokban gondolkodik. Ha ennyi penz all rendelkezesre gamingre, akkor “kicsit” komolyabb gèpet lehet epiteni, nem kompromisszumos apu-ban gondolkodik az ember. Jah es annyiert meg sdd sincs? Az szep..
Előbb csak igpt írtál nem desktop igpt. Framework esetén ők nem kész configot árulnak, hanem te állítod össze a géped annyi hogy kérheted hogy ők szereljék is össze. Nyílván az opciók limitáltak, de még is van lehetőség személyreszabásra és mivel EU-n kívüli kereskedő így jön rá vám és áfa így jön ki ssd nélkül a 32gb-s ai max 395+ desktop 640K HUF köré a 64Gb-s 960K HUF köré. Nyílván SSD-t is hozzá lehet adni, de én anélkül néztem az árat, mert szerintem az ott drágábbra jön ki a + vám és áfa miatt, de ezt tüzetesebben nem vizsgáltam át.
Desktop igp terén most a intel terén a core ultra 285k-ban is lévő "Intel® Graphics" a csúcs, akik ezeket az elnevezéseket kitalálták egy cipőzést megérdemelnének. techpowerup review
Amd esetében a 8700g a 780m-mel a csúcs. tomshardware review
A 2 tesztben csak a cyberpunk volt közös és ott a 780m volt jobb. 1080p low 44,4 fps vs 24,6 fps. -
Pug
nagyúr
igen, de zárul a teljesítmény különbség, ami egyrészt az apu-kat támogatja, mondjuk jó kérdés, hogy a mostani erős apuk közül melyik vihető át oda vagy lesznek-e újak, másrészt elméletben jöhetne egy olyan megoldás, hogy akkor rendszer ramot allokál és ha nem röcög nagyon a játék, akkor mehet úgy is. Ilyen egyszemélyes játékokban, kb a kutyát se érdekelne kis röcögés, ha nem kell annyi vram rá.
csináltattam a gpt-vel egy összehasonlító táblát, ez alapján elméletben lenne benne fantázia vram-nak allokálni:
khm... késleltetés mond valamit?
-
Heroes fan
őstag
-
Dragon3000
nagyúr
alin tutira lesz belőle
Aki ilyen útvonalon szerzi be, meg is érdemli.
-
Baltazár123
őstag
A 4GB-os lesz 64bites, a cikk is így írja. Attól, hogy valami csak oem, miért ne kerülhetne fel a gyártó oldalára?
alin tutira lesz belőle
-
Dragon3000
nagyúr
Nem biztos, hogy nem lesz ebből a 4GB verzióból bolti termék, Asrock oldalán megjelent egy Challenger 9050 4GB-os modell (már eltűntették), valószínű "véletlen" lett aktív, de ez egyértelműen nem OEM termék.
úgy tudom egyedül a 64-bites változat lesz az amit nem engednek DIY piacra, csak OEM-eknek. [link]Geri Bátyó:
Elméletben teljesen felesleges bármiféle fix memóriát beállítani APU-k igp-jének (csak nem elérhetővé teszünk vele egy adag memóriát), a windows, linux egyaránt dinamikusan tudja kiosztani a programoknak, amennyi kell, és cserébe olyankor nem kell másolgatni egyik memóriarésztől a másikra, így még gyorsabb is lehet (elméletben).Egyedül a "legacy" programok amik balhézhatnak a kevés memória miatt, amiatt létezik még az opció, de elég lenne a minimális (framebuffer-nek kellő) terület lefoglalás.
A 4GB-os lesz 64bites, a cikk is így írja. Attól, hogy valami csak oem, miért ne kerülhetne fel a gyártó oldalára?
-
Dilikutya
félisten
Senki nem beszélt a csúcsról, hanem a mai kornak a belépőjéről hosszútávra ami a 9070xt jelenleg a legjobb ár érték bajnok 26 közepe vége felé.
Az RX9070XT nem belépő szintű kártya, és az ára sem az.
-
DraXoN
addikt
Benne van a cikkben, hogy oemek részére lesz elérhető a 4GB-os megoldás, így igazából értelmetlen arról beszélni, hogy mihez elég, mert elméletileg boltban külön ilyen vga-val nem fogsz találkozni csak a 8GB-os verzióval.
-
Heroes fan
őstag
-
KISDUCK
addikt
igen, de zárul a teljesítmény különbség, ami egyrészt az apu-kat támogatja, mondjuk jó kérdés, hogy a mostani erős apuk közül melyik vihető át oda vagy lesznek-e újak, másrészt elméletben jöhetne egy olyan megoldás, hogy akkor rendszer ramot allokál és ha nem röcög nagyon a játék, akkor mehet úgy is. Ilyen egyszemélyes játékokban, kb a kutyát se érdekelne kis röcögés, ha nem kell annyi vram rá.
csináltattam a gpt-vel egy összehasonlító táblát, ez alapján elméletben lenne benne fantázia vram-nak allokálni:
Most néztem a specifikaciót, ddr6 esetében növelik a sávszélt modulokként. Egy ddr5 modul 2db 32bites csatornából áll és ezt váltja a ddr6 modulonként 4x24 bittel. Tehát dual channel eseten a ddr5 128 bitje helyett a ddr6 dc 192 bites lesz. Szóval kicsit csalnak a sávszélesség növelése érdekében.
-
Dragon3000
nagyúr
Ha megnézed jelenleg am5 esetében a ddr5-tel elértük a kb 10 évvel ezelőtti belépő szint vram sebességét, szerintem ha jön majd a ddr6, akkor sem lesz ez másképp.
-
Baltazár123
őstag
Csak az egyik ddr a másik meg gddr, nem keverném össze a kettőt.
-
Dragon3000
nagyúr
a biosban ennyit tudsz allokálni maximum 2gb, (a 780m 8gb-t is tud), de úgy tudom, ez növelhető. Talán az amd adrenalinban. Láttam is tesztet erről, pont 5700g és 4gb allokált vrammal játszott a srác, úgyhogy biztosan lehet többet is allokálni, mint 2gb.
Amúgy érdekes lesz, amikor asztali gépekben is megjelenik a DDR6, mert az AMD gpu-kban is azt használnak (9060) és akkor elméletben kinyílna a tér annak, hogy a gpu memóriát a rendszermemóriából bővítse a gpu minimális szaggatás mellett.Csak az egyik ddr a másik meg gddr, nem keverném össze a kettőt.
-
Baltazár123
őstag
Tuti, hogy igen. Még esetleg az lehet, hogy 16 GB mellett ennyi a limit, bár az meg elég nagy marhaság lenne, mert amúgy is dinamikus.
a biosban ennyit tudsz allokálni maximum 2gb, (a 780m 8gb-t is tud), de úgy tudom, ez növelhető. Talán az amd adrenalinban. Láttam is tesztet erről, pont 5700g és 4gb allokált vrammal játszott a srác, úgyhogy biztosan lehet többet is allokálni, mint 2gb.
Amúgy érdekes lesz, amikor asztali gépekben is megjelenik a DDR6, mert az AMD gpu-kban is azt használnak (9060) és akkor elméletben kinyílna a tér annak, hogy a gpu memóriát a rendszermemóriából bővítse a gpu minimális szaggatás mellett. -
AxBattler
félisten
Aki a belépő szintet veszi, az tisztában van cele, hogy nem fog full grafikán játszani, ez régen is így volt, így kár ezen pörögni.
Pontosan.
1080p, 75-90Hz, medium részletesség az, ami ebben a kategóriában elvárható.
Nem is értem, mit akarnak egyesek számon kérni.
-
Mekiúr
tag
Hát én már 1650-nel nem indítanék el semmit, 2060-nal is rengeteg játék el se indul a vram miatt. 1650-ben meg semmi sincs akkor jelent meg a 2060 is.
"2060-nal is rengeteg játék el se indul a vram miatt." ???
-
Geri Bátyó
addikt
-
Bossp
addikt
Esetemben (B550 lap, 5700G proci) max. 2 GB RAM-ot tudok beállítani, az már sok esetben kevés, főleg, hogy ugyebár lassú is. Nyilván keveseket érint (nálam sem napi használat), de AutoCAD-nél már nagyon sokszor kevés.
Pont egy ilyen gépet rakok össze otthoni ügyintezős gépbe/gyereknek játszós esetpeg később kap gpu-t. Tuti csak 2öt lehet beállítani?
-
Geri Bátyó
addikt
-
Dragon3000
nagyúr
Jaja de összerakottat is látni még. 8 gigás is hiába iszonyat gyenge ezzel nem fognak metrózni.
Aki a belépő szintet veszi, az tisztában van cele, hogy nem fog full grafikán játszani, ez régen is így volt, így kár ezen pörögni.
-
Heroes fan
őstag
Benne van a cikkben, hogy oemek részére lesz elérhető a 4GB-os megoldás, így igazából értelmetlen arról beszélni, hogy mihez elég, mert elméletileg boltban külön ilyen vga-val nem fogsz találkozni csak a 8GB-os verzióval.
Jaja de összerakottat is látni még. 8 gigás is hiába iszonyat gyenge ezzel nem fognak metrózni.
-
Bossp
addikt
Te ott vagy eltévedve (meg a gyártók is), hogy szerinted mindenki játékra és modern játékra akar kártyát venni. Hát, nagyon nem.
És amire te gondolsz arra nem elég az apu ?

-
Sinesol
veterán
Mivel diszkret alkatreszekröl, pc-röl van szó, föleg az a relevans, amit meg tudsz venni es betenni a gepbe. Aki alsobb arkategoriaban vga-t-t upgradel, vagy cpu-t az igp miatt, az nem hiszem, hogy 1 millas platformokban gondolkodik. Ha ennyi penz all rendelkezesre gamingre, akkor “kicsit” komolyabb gèpet lehet epiteni, nem kompromisszumos apu-ban gondolkodik az ember. Jah es annyiert meg sdd sincs? Az szep..
-
Dragon3000
nagyúr
Senki nem beszélt a csúcsról, hanem a mai kornak a belépőjéről hosszútávra ami a 9070xt jelenleg a legjobb ár érték bajnok 26 közepe vége felé.
-
Heroes fan
őstag
-
Dilikutya
félisten
Hát én már 1650-nel nem indítanék el semmit, 2060-nal is rengeteg játék el se indul a vram miatt. 1650-ben meg semmi sincs akkor jelent meg a 2060 is.
Mindenki azzal indít, amire telik, vagy amire szán. És ez nem mindig az RTX5090.
-
anaqer
veterán
amúgy a pofátlanság tényleg kezd elképesztő mértéket öltöni. Ezért a sz.rért 300 dollárt/eur-t elkérni? ok, azt már nem hozom fel érvnek, hogy nem sokkal drágább egy 5060, mert az NV az "megoldja" és durván árat emel, de még akkor is, ez egy eszement ár egy ilyen gyenge f.sért
Úgy látszik kezdik azt képzelni tényleg, hogy bármit le lehet az idióta gémerek torkán nyomni, hát kíváncsi leszek rá.
ilyen alapon ehhez képest még az újra kiadott 3060 is egy bajnok ajánlat, pedig azt is túlárazva akarják a piacra dobni
kilua: én pár hónapja vettem egy külső blueray írót (egész emészhető az ára ezeknek, sokkal többre emlékeztem) és a lengyelektől még éppen emészhető áron jön a 25gb-os lemez 50-es pakkokban. Vannak olyan fontosabb adataim, amit a 2 HDD mellett optikán is tárolni akarok (pl képek, régi beszkennelt dokumentumok stb.) és már közel 400gb ez az állomány is. Így megúszom 16 blue-ray lemez írással, nem kell 100 dvd-t megírnom. Nyilván 8-10 évente majd újraírom. Egyébként vannak optikai tárolás kapcsán is fejlesztések, van pár ígéretes is, de még nagyon távoliak attól, hogy értelmezhető alternatíva legyen.
Zöld, Piros, vagy Kék - az a default mindegyiknél, hogy "lol, sucks to be poor". Hát lepődjünk meg azon, hogy egyik gyártó se a plebszre lő...
-
NandoXXL
őstag
Az emberek 90%a nem váltott blu rayre sem mert "jó a DVD" mivel olcsóbb ami 480p.
Ma is nagyon sokan akár 1080p vagy akár 720p+fsr performance mód és"jól van az úgy" ha nem kell videokártyát cserélni sok száz ezer forintétt és akkor alig eszik Vramot, nemhogy 8 de még 6gb is elég. 4 már necces lehet de YouTube tesztek alapján a legtöbb játék azon is játszható, ilyen Hogwarts Legacy, Black Myth Wukong szintig játszható a 4gb-os geforce 1650. De azok már több évesek, nem tudom mi van ami nem. Talán gta 6. Ha nem oldódik meg a ram krízis, nem tudom mi lesz ha az megjelenik PCre is.
Úgy értem a legtöbb ember úgy áll hozzá hogy "kép van, hang van, nem akadozik látványosan, akkor jó"
25" Full HD 200+ MHz Kompetetív játékok, bocs a full hd nem 'igénytelen jól van az úgy', csak a többség mint Te, egy modern felsőbb! kategóriás kompetetív játékokhoz készült monitort IPS -panelal nem látott.... Persze a többség egy középgagyi 2k monitort vesz inkább ami maximálisan kielégíti az igényeit, max cheater-ez továbbra is, + a tehetségtelen gamer a hardvertől se lesz jobb, de oled-t villantva haveri körben meg van a juti falat és a hátbaveregetés
Adott célra:
-
Heroes fan
őstag
-
Heroes fan
őstag
Az emberek 90%a nem váltott blu rayre sem mert "jó a DVD" mivel olcsóbb ami 480p.
Ma is nagyon sokan akár 1080p vagy akár 720p+fsr performance mód és"jól van az úgy" ha nem kell videokártyát cserélni sok száz ezer forintétt és akkor alig eszik Vramot, nemhogy 8 de még 6gb is elég. 4 már necces lehet de YouTube tesztek alapján a legtöbb játék azon is játszható, ilyen Hogwarts Legacy, Black Myth Wukong szintig játszható a 4gb-os geforce 1650. De azok már több évesek, nem tudom mi van ami nem. Talán gta 6. Ha nem oldódik meg a ram krízis, nem tudom mi lesz ha az megjelenik PCre is.
Úgy értem a legtöbb ember úgy áll hozzá hogy "kép van, hang van, nem akadozik látványosan, akkor jó"
-
Baltazár123
őstag
es mekkora hatrany a regi jatek 1-2 giga lecsippantasa a fo memoriabol vs. 100ezerert megegy fogyaszto a gepbe ?
en nem latom hova jo egy modern de vergyenge kartya. vagy hova nem jo egy modernebb APU..... (most leptem a htpc-ben llano-rol es 16gb ddr3rol 5600g es 16gb ddr4-re, durva h igy is fajtak az arak, es 10 ev alatt nem sikerult 1 gigat se feljebb lepnem.....
)amúgy a pofátlanság tényleg kezd elképesztő mértéket öltöni. Ezért a sz.rért 300 dollárt/eur-t elkérni? ok, azt már nem hozom fel érvnek, hogy nem sokkal drágább egy 5060, mert az NV az "megoldja" és durván árat emel, de még akkor is, ez egy eszement ár egy ilyen gyenge f.sért
-
kilua
őstag
Itt nincs semmiféle 4k full hd-n is bőven többet esznek 8 gigánál a 4 giga már a 2017-es ghost racon wildlands is maximum médiumig mehet és nagyon ronda, namost a mai frontra nincs egy játék sem a piacon ami beleférne a 4 gigába. 300-350k-ért brutál drága érte. a 8 gigás is bőven 100k felett lesz itthon.
-
arty
veterán
Mai játékokra ott a 9060XT és RTX5060-tól felfele a jelenlegi paletta, esetleg vehetsz előzőn generációból ugyanezt, vagy feljebb. Ilyen alsópolcos videókártyák mindig is léteztek, régebbi játékra tökéletes. Az APU jó, de nagy hátránya, hogy a rendszermemóriát használja. Ez tavaly tavaszig nem is lett volna baj, de azóta négyszeres áron lehet csak memóriát venni.
Van az a réteg, aki teljes eltévedésben él, mikor azt hiszi, mindenki a 0day megjelenéseket nyomja 4K-n, 240 Hz-en. Nem, nem így van, ez számszerűen egy kisebbség.es mekkora hatrany a regi jatek 1-2 giga lecsippantasa a fo memoriabol vs. 100ezerert megegy fogyaszto a gepbe ?
en nem latom hova jo egy modern de vergyenge kartya. vagy hova nem jo egy modernebb APU..... (most leptem a htpc-ben llano-rol es 16gb ddr3rol 5600g es 16gb ddr4-re, durva h igy is fajtak az arak, es 10 ev alatt nem sikerult 1 gigat se feljebb lepnem.....
) -
cami][us
őstag
-
martonx
veterán
Egy ventis mini kártyaként 100K környékén simán érdekes lenne ez a kártya!
-
hokuszla
senior tag
-
cami][us
őstag
-
AxBattler
félisten
Akkor 100k HUF alatt kapható lesz a 8GB-os modell? Zsírcápa.
-
Heroes fan
őstag
Mai játékokra ott a 9060XT és RTX5060-tól felfele a jelenlegi paletta, esetleg vehetsz előzőn generációból ugyanezt, vagy feljebb. Ilyen alsópolcos videókártyák mindig is léteztek, régebbi játékra tökéletes. Az APU jó, de nagy hátránya, hogy a rendszermemóriát használja. Ez tavaly tavaszig nem is lett volna baj, de azóta négyszeres áron lehet csak memóriát venni.
Van az a réteg, aki teljes eltévedésben él, mikor azt hiszi, mindenki a 0day megjelenéseket nyomja 4K-n, 240 Hz-en. Nem, nem így van, ez számszerűen egy kisebbség.Itt nincs semmiféle 4k full hd-n is bőven többet esznek 8 gigánál a 4 giga már a 2017-es ghost racon wildlands is maximum médiumig mehet és nagyon ronda, namost a mai frontra nincs egy játék sem a piacon ami beleférne a 4 gigába. 300-350k-ért brutál drága érte. a 8 gigás is bőven 100k felett lesz itthon.
-
bteebi
veterán
És #15 is:
A 320 az SCSI volt (ahelyett van már egy ideje a SAS), mégpedig a SCSI 320 (Ultra-320 SCSI).
Parallel ATA-ból (PATA, IDE) 133 MB/s volt a maximum, ez volt az ATA-7. A Serial ATA (SATA) 1,5 Gbit/s-es sebességnél kezdődött 2003-ban (még az is ATA-7!), az volt a SATA 1.0 (a 8b/10b kódolás nélkül valójában 1,2 Gbit/s = 150 MB/s, vagyis SATA/150).
Utána lett a SATA/300 (3 Gbit/s, SATA 2.0) már 2004-ben (már ATA-8), ekkor jelent meg az NCQ (native command queuing) támogatás, majd a máig a HDD-s SATA csatlakozók csúcsát képviselő SATA-600 (6 Gbit/s, SATA 3.0) 2009-től.
Azóta meg ugye van mSATA, meg 2013-tól NVMe (pontosabban NVM Express, Non-Volatile Memory Express), az egy kicsit gyorsabb.
De a 2,5-3,5"-os HDD-khez bőven elég (volt) a SATA 3.0 (máig is ilyenek vannak az alaplapokon), és még a 2,5"-os SSD-knek se olyan rossz amúgy.SATA-ból azóta van 3.5 is, az még 2021-es.
-
Dilikutya
félisten
Itt a mai játékokra kéne vga nem a 2010-es gémekhez ezt mindenki tudja, meg ps6 is jön újabb gépigény növekedés lesz, meg rtx korszakba csináljanak már olyat amivel lehet is használni amiért kitalálták.
Van az a réteg, aki teljes eltévedésben él, mikor azt hiszi, mindenki a 0day megjelenéseket nyomja 4K-n, 240 Hz-en. Nem, nem így van, ez számszerűen egy kisebbség. -
bteebi
veterán
ennek meg mi értelme? irodai gépbe felesleges, egy egyszerű apu is elég, de akár az am5 cpu-ban levő is. játékra max retro, bár nyilván lesznek majd okos "gémer" konfigok ezzel is a hülyéknek, de nehezen dekódolható, mi a célja az AMD-nek ezzel
"de nehezen dekódolható, mi a célja az AMD-nek ezzel"
Dehogy nehéz! Meg is válaszoltad a mondatod első felében.

-
NandoXXL
őstag
-
kilua
őstag
Először arra gondoltam hogy "mobil játékra elég lesz" aztán megnéztem, a neverness to everness, arknights endfield minimum gépigényben 6gb VRAM szerepel, Az ananta és silver palace meg 8gb vramot fog kérni minimum a béta alapján. Tehát 4-6gb vram ma már kínai mobil játékra sem elég.
-
Baltazár123
őstag
ennek meg mi értelme? irodai gépbe felesleges, egy egyszerű apu is elég, de akár az am5 cpu-ban levő is. játékra max retro, bár nyilván lesznek majd okos "gémer" konfigok ezzel is a hülyéknek, de nehezen dekódolható, mi a célja az AMD-nek ezzel
-
Heroes fan
őstag
Te ott vagy eltévedve (meg a gyártók is), hogy szerinted mindenki játékra és modern játékra akar kártyát venni. Hát, nagyon nem.
Megvan az ára bőven 100k felett lesz itthon ennek az ára, hát eléggé gáz, az összerakottaké meg 300k felett.
-
Heroes fan
őstag
-
DraXoN
addikt
mondjuk akkor tolnák le a fogyasztását 75W alá, hogy ne keljen rá plusz pcie táp ... de eltudnák képzelni egy "ultra low" power verziót mint ami a RX5500XT volt anno (az 35W-al is beérte).
-
KISDUCK
addikt
A CS2 elvileg teljesen ugyanaz a motor, mint a Dota 2, nálam 4K-ban 6.3, 1080p-ben 5.5gb vram,-ot eszik Gpu Z szerint. Habáűr ez azt mutatja meg mennyit allokál a játék, nem azt, hogy mennyi a valós használat. Plusz ez max beallitason, de az látszik, hogy nem a textura foglal sok helyet, hanem maga a motor, 800 mb a különbség 1080p és 4k felbontás közt.
KISDUCK: Mivel nem tudod megvenni és betenni a gépbe, kb olyan mintha nem is létezne.
LOL, akkor a b390 se létezik mert az is csak forrasztott mobil prociban van. Tudsz venni olyan laptopot vagy mini pc-t amiben 8060s van, csak nem olcsó. SSD nélkül asszem a 32 gigás framework dekstop 395+ -szal 1M HUF-ért meg van, olcsóbb mint a laptopos kivitelek.
-
Sinesol
veterán
A CS2 elvileg teljesen ugyanaz a motor, mint a Dota 2, nálam 4K-ban 6.3, 1080p-ben 5.5gb vram,-ot eszik Gpu Z szerint. Habáűr ez azt mutatja meg mennyit allokál a játék, nem azt, hogy mennyi a valós használat. Plusz ez max beallitason, de az látszik, hogy nem a textura foglal sok helyet, hanem maga a motor, 800 mb a különbség 1080p és 4k felbontás közt.
KISDUCK: Mivel nem tudod megvenni és betenni a gépbe, kb olyan mintha nem is létezne.
-
F34R
nagyúr
16 giga azt akartad mondani. Ps6 lesz a fő konzolverziója. Meglehet nézni mire elég a 8 giga. Amire kitalálták használhatatlan. Bekapcsolod az rt t amibe nincs alapból azt meg is döglött az egész.
Akkor az a PC sem all meg 1 millio alatt
-
anaqer
veterán
Itt a mai játékokra kéne vga nem a 2010-es gémekhez ezt mindenki tudja, meg ps6 is jön újabb gépigény növekedés lesz, meg rtx korszakba csináljanak már olyat amivel lehet is használni amiért kitalálták.
Oh my sweet summer child...

-
Chaser
legenda
Vannak ezekre bőven kártyák.
Jah hogy nem apróért, semmi sem tökéletes) -
fatal`
titán
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy kiszórták a szemetet is a raktárból.
-
Geri Bátyó
addikt
-
tserrof77
őstag
Nekem valamiért úgy rémlik, hogy a Trio64 meg a V+ is alapból 1MB-os volt, és bővíteni lehetett 2 foglalatban 2MB-ra. Azaz 2*512kB volt rajta. A Virge volt alap 2MB os (4*512 modullal) és bővíthető 4-re.
Illetve a Tseng ET6000/6100, ami 2/4MB-os volt, de azokba négyzet formájú ramchip ment.
-
Heroes fan
őstag
VGA terén én ATI/AMD párti vagyok, de az utóbbi jópár évben azért az AMD elmehet a picsába. Szívesen vettem volna 6500X-et, de kiderült, hogy a videókódoló és dekódoló le van butítva. Most 2 év késéssel kiadnak egy belépőt, amit hivatalosan itt nem is lehet majd beszerezni (ahogy a 9060 sem elérhető) és a kisebbik az 64bit/4GB. Szánalmas. Ha legalább 96bit/6GB lenne, mint az A380 és a 128bit/8GB-os nem 1024, hanem legalább 1280 feldolgozót használna.
Nekem a korábbi 4650G és a mostani 5700G VEGA IGP-je után, ami max 2GB memóriát használ, egy ilyen megváltás lenne, de nem azon az áron, amiért adják.Itt a mai játékokra kéne vga nem a 2010-es gémekhez ezt mindenki tudja, meg ps6 is jön újabb gépigény növekedés lesz, meg rtx korszakba csináljanak már olyat amivel lehet is használni amiért kitalálták.
-
tasiadam
veterán
-
KISDUCK
addikt
A radeon 8060s a legbikább igp jelenleg, valahol 2x annyit tud mint az intel jelenlegi csúcsa a B390.
-
Geri Bátyó
addikt
VGA terén én ATI/AMD párti vagyok, de az utóbbi jópár évben azért az AMD elmehet a picsába. Szívesen vettem volna 6500X-et, de kiderült, hogy a videókódoló és dekódoló le van butítva. Most 2 év késéssel kiadnak egy belépőt, amit hivatalosan itt nem is lehet majd beszerezni (ahogy a 9060 sem elérhető) és a kisebbik az 64bit/4GB. Szánalmas. Ha legalább 96bit/6GB lenne, mint az A380 és a 128bit/8GB-os nem 1024, hanem legalább 1280 feldolgozót használna.
Nekem a korábbi 4650G és a mostani 5700G VEGA IGP-je után, ami max 2GB memóriát használ, egy ilyen megváltás lenne, de nem azon az áron, amiért adják. -
carl18
addikt
Mind ha vissza fele mennénk a időbe?
Most mindenből kevesebbet adnak a memória válság végett?
Mikor lesz ennek vége 5-10 év múlva? érdekes világot élünk.
-
Heroes fan
őstag
-
Baryka007
addikt
Igen már nagyon régen talán tavaly ősszel már kimondták hogy nem lesz Super...
De most megint elkezdtek szállingózni a hírek, valahol olvastam hogy volt gyártó ahová jutottak is belőlük ...
Valószínűleg az emelés előtt tuti nem adják ki
-
Micsurin
nagyúr
Az 50XX Super egy ideje nincs is napirenden ténylegesen ellenben egy 20-30%-os emelés igen.
-
Baryka007
addikt
Akkor most mondok le arról, hogy az RTX 6000 re a középkategória 18-24gb között lesz ( 6070 re gondolok )
Talán még az RTX Super is tárgytalan innentől kezdve, ha az AMD ezt megmerte lépni, akkor az nVidia napirendre se teszi a kérdést...
-
Heroes fan
őstag
-
sad_Vamp
őstag
Jah csak annak 128-as a bit rate-je.... ennek a fele... ennek a GPU-nak akkor látnám értelmét ha az egész kártya olcsóbb mint +4GB DDR5
-
MasterDeeJay
veterán
-
Micsurin
nagyúr
RX6500XT Te vagy az?

-
bteebi
veterán
GDDR6? Minek?? Jó lenne erre a DDR3 is, biztos van még néhány helyen raktáron.

#46: Kellene tenni rájuk üres memória foglalatokat, mint ahogy annak idején tettek pl. az S3 Triora, és akkor idővel majd lehet bővíteni.

-
F34R
nagyúr
Optimalizálnak azok de ilyen gyenge semmirevaló szutykokra lehetetlen egy gta 6 ot annyira lebutítani hogy elfusson.

sztem is 8GB lesz a minimum hozza. A Gta5 is eleg lowon toltam ki.
-
Pug
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
6500 6400 is 64 bites volt.
Csak itt az a gond, hogy a vga a 128bit 8GB-ra van összeállítva, megfelezed a memória sávszélt, akkor értelmetlen a kártya, mert a feleslegesen erős gpu vissza lesz fogva a ram sebessége által...
-
Dragon3000
nagyúr
Ha jó az ár, nem lesz gond vele szerintem, legalábbis a 8GB-os verzioval. A 4gb-os verzió viszont már elég necces, bár ha elég olcsó jó fejlesztés lehet filmezős és mindennapi használatra szánt gépbe.
Toltam egy gyors bot gamet Dota2-vel, ami elég népszerű esport cim, gpu-z szerint 6.3Gb vram-ot eszik, bár én 4K-n tolom max beallitason. Levettem 1080p-re, de ugyis 5.5gb vram, szóval nem sokat javul a helyzet, a CSGO ugyanez a motor, akkor az sem lehet tul jó, habár biztos lehet ügyeskedni beallitasokkal, de nem hiszem, hogy ez barhogy befér 4 alá. LoL elvileg sokkal kevésbé gépigényes, lehet az befér a fapad 1080p mellett 4GB-ba...
A cikk szerint a 4GB-os oemek részére lesz elérhető, szerintem a legnagyobb gond vele, hogy sokan azt fogják hinni, hogy a 8GB-os teljesítményét kapják majd meg, erre egy sokkal rosszabb megoldás lesz az egybe gépben...
-
Dragon3000
nagyúr
-
tasiadam
veterán
Low profilt neki es 75w tdpt aztan megveszem
-
Heroes fan
őstag
Látható már a játékfejlesztőknél valami elmozdulás jobb optimalizálás felé, vagy akinek ilyen jutott, annak cumi?
Optimalizálnak azok de ilyen gyenge semmirevaló szutykokra lehetetlen egy gta 6 ot annyira lebutítani hogy elfusson.

-
Heroes fan
őstag
Na, még egy év és jön a RAM nélkül szállított "
VGA"...
...wait a minute!
Ja, csak gondolkodni kéne, meg tervezni, stb...
Az meg mind pénzbe fájna nekik, JAJ.
@#37Heroes fan:
Ilyenkor tökre örülök az RX 6650 -emnek!
Vigyázok is rá, MPT-vel alulfeszelve, ebben a nyári melegben volt a max Hotspot ~80°C, utóbbi hűvösebb éjszakákon ~70-75°C... A vétel óta nem kapott új pasztát szegény.A kövi genig kibírja azt várd meg azt gyújtsad a 10070xt re.
-
E.Kaufmann
veterán
Látható már a játékfejlesztőknél valami elmozdulás jobb optimalizálás felé, vagy akinek ilyen jutott, annak cumi?
-
bertapet11
tag
Lisa megint meg ajkarja leckéztetni a piacot
-
slmSIG
tag
Na, még egy év és jön a RAM nélkül szállított "
VGA"...
...wait a minute!
Ja, csak gondolkodni kéne, meg tervezni, stb...
Az meg mind pénzbe fájna nekik, JAJ.
@#37Heroes fan:
Ilyenkor tökre örülök az RX 6650 -emnek!
Vigyázok is rá, MPT-vel alulfeszelve, ebben a nyári melegben volt a max Hotspot ~80°C, utóbbi hűvösebb éjszakákon ~70-75°C... A vétel óta nem kapott új pasztát szegény. -
Heroes fan
őstag
Rx 6300 az alzánál van csak szeptember óta 85k
-
Sinesol
veterán
-
sad_Vamp
őstag
-
Heroes fan
őstag
Ha jó az ár, nem lesz gond vele szerintem, legalábbis a 8GB-os verzioval. A 4gb-os verzió viszont már elég necces, bár ha elég olcsó jó fejlesztés lehet filmezős és mindennapi használatra szánt gépbe.
Toltam egy gyors bot gamet Dota2-vel, ami elég népszerű esport cim, gpu-z szerint 6.3Gb vram-ot eszik, bár én 4K-n tolom max beallitason. Levettem 1080p-re, de ugyis 5.5gb vram, szóval nem sokat javul a helyzet, a CSGO ugyanez a motor, akkor az sem lehet tul jó, habár biztos lehet ügyeskedni beallitasokkal, de nem hiszem, hogy ez barhogy befér 4 alá. LoL elvileg sokkal kevésbé gépigényes, lehet az befér a fapad 1080p mellett 4GB-ba...
A lolnál is újítottak már nem keveset azt a verziót kell nézni

-
Heroes fan
őstag
-
Heroes fan
őstag
-
RoyalPredato
csendes tag
Mi olyan feladat van még 4 GB-al, amit ne tudna egy modern csatis alaplap és integrált gpu megoldani már bőven? -
MasterDeeJay
veterán
Rx6300 is volt 2Gb-al 32bit ramsávszéllel. Ahhoz képest ez egy rakéta.
-
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
Van létjogosultsága, mondjuk filmnézős PC-be, csak akkor a legmodernebb csatlakozók kellenek (hdmi és DP szabványból), meg minden videós eljárást hardveresen támogasson.
-
xandrush0831
senior tag
Kíváncsi lettem volna a cikk hangvételére, ha az NV dobott volna ki 4 gigás kártyát.
-
.LnB
titán
CSGO-ra meg LOL-ra jó lesz.
CSGO-ra?? se. De CS2-re meg még inkább nem. (A CS2-t nem 30-60fps-sel illik játszani.)
-
djculture
félisten
-
Geller72
nagyúr
-
anaqer
veterán
-
Geller72
nagyúr
..mi lesz a vége? S3Trio?
-
callmeakos
veterán
-
Cyberboy42
senior tag
"máshol a gyártók nem is forgalmazhatnák majd a termékeiket"
ezt a felmondatot nem ertem. miert nem? -
HaZsolt
őstag
irodai gépre túl erős ez a gpu. Minden másra meg túl gyenge ennyi vram-al.
-
dongettó
tag
De sokan fullhd-n szerencsétlenkednek és hogy ne legyen okádék a kép, oda kell élsimítás. Élsímítás és a nagyobb textúrák meg megeszik a ramot.
4k az istenes ilyen szempontból. Azért is mennek a konzolok úgy ahogy , mert 720p upscale a legtöbb. 6G-n már nem tudod felvenni a textúra minőséget, mert pont átlépi szinte minden 4k /upscaleben is. Azért nincs értelme az rtx2060 nak meg az rx5600nak. Meg bármi ami 6 G az gatya. -
hokuszla
senior tag
akkor rtx 3050 6gb
-
Sinesol
veterán
-
Chaser
legenda
A s-ata is IDE, csak az soros, amire te gondolsz a p-ata, párhuzamos.
250-es tuti volt, nem tudom mi volt a teteje.
De azok nem zörögtek olyan szépen, mint a kisebbek
-
mpierre
veterán
Ja!
Hogy ez honnan jött?!
De mai vga-t feltételezve, talán má'n nem is tudna múkodni 4, vagy 8, esetleg 16MB-tal. -
Lacika112
senior tag
Egy iskolai számtek terembe azért volt annyi... mármint összesen
-
Donki Hóte
veterán
-
dongettó
tag
Gondolom egy árban lesz az 5060 al, vagy alatta 3 ezerrel, a 128 bites.
// Lenne a kártyán egy I/O csati és rá lehetne akasztani egy idés maxtort de a 80 gigásat!
vagy akár egy 160 gigásat. 0.3Mb/s 4k val. Talán idésből (ATA) 320 volt a max amit láttam, egy két 250 es is rémlik. -
anaqer
veterán
-
mpierre
veterán
-
ROBOTER
addikt
A '90-es évek végén gyakori volt. 4 chip forrasztva + 4 foglalat. Ettől függött, mekkora felbontásra tudtál felkapcsolni és mekkora színmélységgel. 800x600 / 1024x768 / 1280x960 / 1280x1024 + 16 vagy 24 bit. Olivetti alaplapról leforrasztott SMD memóriachip, megtisztított lábakkal szépen ment az S3-ban.
mpierre: Ezt az időzítést

-
CYBERIA
őstag
Már azt várom hogy csak memóriafoglalat legyen a kártyákon, és akkor mindenki annyit pakol rá, amennyit gondol/akar/tud/kifizet. Gond letudva.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hokuszla
senior tag
-
Lacika112
senior tag
Nekem nem is a 4GB ram az igazán ijesztő, inkább a 64 bit.
Ez a kicsi de legalább nem is ügyes duma ugrik be róla
-
tlac
nagyúr
a képen lévő kártya létezik ebben formában, kinézettel? vagy csak illusztráció?
-
anaqer
veterán
Szerbusz 2014, üdv megint a csapatban!
-
kromatika
veterán
Na ezt is megéltük. 2026 ban új 4 GB-os VGA. Nem semmi.
-
deathcrow42
addikt
CSGO-ra meg LOL-ra jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- kreténtehén: Ingyenes mozi lehetőség
- Hardcore café
- Metal topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- Akció! Csere-Beszámítás! Prémium Gamer pc-Számítógép! I9 13900K / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A41 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS B150M-C Intel B150 LGA1151 - Számla / 1 hó Garancia / Ingyenes GLS
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro

vagy akár egy 160 gigásat. 0.3Mb/s 4k val. Talán idésből (ATA) 320 volt a max amit láttam, egy két 250 es is rémlik.
Mi olyan feladat van még 4 GB-al, amit ne tudna egy modern csatis alaplap és integrált gpu megoldani már bőven?