-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
mentor_4
tag
Hozzátenném, hogy hadd legyen már a gyerekem nevelése az én feladatom és nem az uralkodó elité. Utána tudok nézni és el tudom dönteni hogy mit engedélyezek nekik és mit nem. Legyenek az egyes tartalmak, szolgáltatások beosztályozva hogy hány éves kortól ajánlottak, és legyen lehetőségem megadni hogy egy accountnak melyik engedélyezett.
De amikor ehelyett az történik, hogy az én személyazonosságomat igyekeznek minden lehetséges módon meghatározni, az elég nyilvánvalóan nem gyerekvédelemről szól, hanem az emberi szabadság korlátozásáról, üzletről, uralkodásról, hatalomról.Hozzátenném, hogy hadd legyen már a gyerekem nevelése az én feladatom és nem az uralkodó elité.
szerintem ez a lényeg
-
Ixion77
addikt
A Corsair memória részleg egyik vezetője szerint nem fog eltünni, megszűnni a PC DIY hobbi, de ugye a piac most is állandó változásban van. A baj az, hogy az AI adatközpontok építése szét fogja b*szni a teljes konzumer pc piacot, vagy hát ez már nem is jövőidő igazából és rengeteg szereplő ki fog esni a piacról. A kevesebb szereplő aki valahogy túl éli, szerintem meg árakat fog emelni. Azt gondolom ha meg is marad ez a piaci szegmens, csak azok engedhetik meg majd maguknak akiknek tényleg nem gond mélyen a zsebükbe nyúlni.
Sajnos még ők sem igazán, mert egyre kevésbé lesz érdemes mélyen a zsebükbe nyúlni.
Ahogy kikopnak a gyártók és a felhasználók, úgy szűnik meg a támogatás is.
A bigtechnek ráadásul kifejezetten érdeke hogy használd inkább az ő szolgáltatásaikat, meg az általuk épített gépeket, tehát még rá is segítenek a folyamatra ahogy csak tudnak.
Nem néz jól ki a DIY jövője.
-
nubreed
nagyúr
A Corsair memória részleg egyik vezetője szerint nem fog eltünni, megszűnni a PC DIY hobbi, de ugye a piac most is állandó változásban van. A baj az, hogy az AI adatközpontok építése szét fogja b*szni a teljes konzumer pc piacot, vagy hát ez már nem is jövőidő igazából és rengeteg szereplő ki fog esni a piacról. A kevesebb szereplő aki valahogy túl éli, szerintem meg árakat fog emelni. Azt gondolom ha meg is marad ez a piaci szegmens, csak azok engedhetik meg majd maguknak akiknek tényleg nem gond mélyen a zsebükbe nyúlni.
-
Tamás88
őstag
-
Kisgépkezelő
senior tag
Ott a mobil telefon, majd megszokod hogy nincs pc. Az ipar meg bele áll a földbe. Sokan, nagyon sokan csak mobilt használnak, + esetleg netflix stb. tv-én.. Lehet sz......ni mint a felnőtt filmekben, viszont majd jól kipusztulnak a hardver gyártók, gyors haszon, utána pedig sehova nem fognak kelleni. Mobil + 'TV' lesz..... Esetleg tanulni egy notebook, de ott esélyes a tablet majd, egy klaviatúrával. Zárt rendszerben, valódi linux nélkül.
Miért rémálom linux mobilt találni, ez itt a kérdés... Ez lenne a jövő a szabadság felé (ha usa/eu nem tiltja be..)
Tulajdonképp a mobilok 80%-án Linux fut, a maradékon meg egy elfajzott FreeBSD. Ennek fényében azért nagyjából igazat adok azoknak a sokszor némileg szélsőségesnek tartott embereknek az FSF alapítványban akik valami olyasmit mondanak, hogy szabad firmware nélkül a hajunkra kenhetjük a szabad szoftvert.
-
Dzsano
tag
Https://www.youtube.com/watch?v=EFJY_BZ55sI
Én már itt tartanék. (virtuális sityak, kesztyű, osz' ha menjen)
Johnie Mnemonic 1995. A film szvsz fapados, de jó. -
laed
senior tag
és 10 év múlva egy smart tv appon lehet majd felhős fiókkal játszani, mailt írni
Nem biztos hogy így lesz, és nekem hiányozna a sok opció, ami a PC-vel viszont lehetséges....
-
bambano
titán
Hozzátenném, hogy hadd legyen már a gyerekem nevelése az én feladatom és nem az uralkodó elité. Utána tudok nézni és el tudom dönteni hogy mit engedélyezek nekik és mit nem. Legyenek az egyes tartalmak, szolgáltatások beosztályozva hogy hány éves kortól ajánlottak, és legyen lehetőségem megadni hogy egy accountnak melyik engedélyezett.
De amikor ehelyett az történik, hogy az én személyazonosságomat igyekeznek minden lehetséges módon meghatározni, az elég nyilvánvalóan nem gyerekvédelemről szól, hanem az emberi szabadság korlátozásáról, üzletről, uralkodásról, hatalomról."Hozzátenném, hogy hadd legyen már a gyerekem nevelése az én feladatom és nem az uralkodó elité.": hozzátenném, hogy érthetetlen módon arról, hogy ez valójában Európában jogszabály, máshol meg erős javaslat, a legtöbb ember nem tud. Kontraszelektált politikusokat beleértve.
A másik probléma, hogy (legalábbis nálunk) már a sokadik kísérlet szól arról, hogy meg kell védeni a gyerekeket, ezek mindegyikének közös nevezője, hogy a gyerekkel egyik se foglalkozik.
-
Ixion77
addikt
Nem, ez nem jo hir.
Majd 2. vagy 3. Iteracioba lehetetlenitik el, h ne tudj ugy hasznalni semmit, hogy nincs a szemelyedhez kotve az eszkoz. 10-20eve is el lett puffogtatva, h ne hasznald, hasznalj mast, mert X, aztan most eljutottunk oda, h nincs alternativa.
Telefonoknal mi lesz? Android/szifon es ennyi van. Android zart os?Azt meg egyszeruen fel nem foghatom, h gyerekvedelemet hogy kepes barki benyelni egy olyan orszagban, ahol pado es/vagy pedovedo az elnok.
De amikor ehelyett az történik, hogy az én személyazonosságomat igyekeznek minden lehetséges módon meghatározni, az elég nyilvánvalóan nem gyerekvédelemről szól, hanem az emberi szabadság korlátozásáról, üzletről, uralkodásról, hatalomról. -
F34R
nagyúr
Nem, ez nem jo hir.
Majd 2. vagy 3. Iteracioba lehetetlenitik el, h ne tudj ugy hasznalni semmit, hogy nincs a szemelyedhez kotve az eszkoz. 10-20eve is el lett puffogtatva, h ne hasznald, hasznalj mast, mert X, aztan most eljutottunk oda, h nincs alternativa.
Telefonoknal mi lesz? Android/szifon es ennyi van. Android zart os?Azt meg egyszeruen fel nem foghatom, h gyerekvedelemet hogy kepes barki benyelni egy olyan orszagban, ahol pado es/vagy pedovedo az elnok.
Ezaz Linux utan talan *BSD k de azok tenyleg gusba kotik a kezed szabadsag teren. Jah hat igen Blackberry OS regota kasza, Jolla, Ubuntu phone esetleg, nemtudni tenyleg mj lesz.
-
tomazin
veterán
Ez jó hír, de amúgy is hülyeség az egész törvény, millió módszer van az életkorellenőrzés megkereülésére.
Nem, ez nem jo hir.
-
ViZion
félisten
Ott a mobil telefon, majd megszokod hogy nincs pc. Az ipar meg bele áll a földbe. Sokan, nagyon sokan csak mobilt használnak, + esetleg netflix stb. tv-én.. Lehet sz......ni mint a felnőtt filmekben, viszont majd jól kipusztulnak a hardver gyártók, gyors haszon, utána pedig sehova nem fognak kelleni. Mobil + 'TV' lesz..... Esetleg tanulni egy notebook, de ott esélyes a tablet majd, egy klaviatúrával. Zárt rendszerben, valódi linux nélkül.
Miért rémálom linux mobilt találni, ez itt a kérdés... Ez lenne a jövő a szabadság felé (ha usa/eu nem tiltja be..)
havidíjas-reklámnézős szolgáltatások felé kell terelni a népet, a klasszikus reklámok nem termelnek eleget...
"bérelt" sw, zárt hw, mennyire jó lesz és a Mi érdekünkben teszik ezt is.
nem vagy elégedett?
-
NandoXXL
senior tag
-
nubreed
nagyúr
Ez jó hír, de amúgy is hülyeség az egész törvény, millió módszer van az életkorellenőrzés megkereülésére.
Csak keressen rá bárki arra, hogy "fake id generator".
végtelen mennyiségű ilyet találni a neten. Na most ha annyira elkurvulnak ezek a törvények, hogy konkrétan személyit vagy jogsit kell felölteni... nem folytatom. 
-
RedSwallow
tag
-
csendes
addikt
-
nubreed
nagyúr
-
ViZion
félisten
Szerintem ezektől nem mell parázni.... itt bekerül, amott meg kihegesztik belőle
attól már inkább, h a hw vásárlást ellehetetlenítik az árakkal és 10 év múlva egy smart tv appon lehet majd felhős fiókkal játszani, mailt írni, stb...
-
bambano
titán
-
Tamás88
őstag
No no! Az úgy szól, azok a rendszerek, amiket szabadon lehet másolni, terjeszteni, módosítani, azok mentesülnek ez alól, tehát az általad említett Ubuntu és Fedora is mentesül ezek alól (pl. a Mint is az ubiból készült).
-
nubreed
nagyúr
Helyes. Mondhatjuk itt, hogy mit érdekel mi van az USA -ban, de az a helyzet, hogy az ilyen dolgok átszivárognak a világ többi részére is előbb utóbb.
-
solasola
csendes tag
-
kaleidb44
lelkes újonc
Majd feltétlenül értesítsenek amikor nem tudok random adatokkal outlook fiókot és gmailt létrehozni.
Eddig is többnyire 1-2 év,hónap,nap eltolódásokat adtam meg.
De lehet én értek valamit félre. -
F34R
nagyúr
-
Ixion77
addikt
Helyes. Egy újabb szög a kémprogrammá váló OS-ek koporsójába.
Bár sajnálom, hogy a tömegeket beterelik a bigtech uralta világba, de örülök hogy legalább nem lehetetlenítik el az alternatívát. Egyelőre.
-
tlac
nagyúr
milyen az a hagyományos és nem hagyományos linux disztribúció?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Balu77: MS365 home family (6usr) kalandok, miért nem ér semmit az 5 csillagos értékelés
- Formula-1
- Autós topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- M.2 SSD hűtés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EAFC 26
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB/512SSD spaceblack
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5415
- Apple iPhone SE (2020) / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 84%
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

nem vagy elégedett?