- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjött az Arrow Lake platformra épülő ASUS NUC 15 Pro mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
zipmmcs
csendes tag
Mennyire érdemes az 5G-s változatra hajtani? Hétköznapi használat során (telefonálás, podcast hallgatás, fényképezés, neten olvasás). Van, vagy várható pár éven belül jelentős előnye?
-
zipmmcs
csendes tag
Fog vajon 2-3 héten belül mérséklődni az ára, vagy épp ellenkezőleg? 2019-es telefonról váltanék, nem kapkodós
-
Krajczi
tag
Ki lehet próbálni a készülékeket a Media Marktban.
-
joelke HU
senior tag
válasz
Donki Hóte #43 üzenetére
Szerintem igen, mert fent a rendszerben lévő reklámokról beszéltünk.
-
válasz
astrojoe12 #42 üzenetére
Ezt biztosan ebbe a topikba akartad írni
-
astrojoe12
tag
Már évek óta sikeresen használom A Blokada nevű alkalmazást, ami 100%-ban blokkolja a reklámokat a gyári appokban is.
A Play áruházban egy kiherélt és hatástalan Blokada van, azt ne töltsétek le.
A [https://blokada.org/] oldalról letölthető az eredeti fullos verzió. Nem kell a legújabb, elég a 4-es verzió is, tökéletesen működik. -
-
fma
csendes tag
Hát végigolvasva az új 14-esekről szóló topicokat, nem bánom, hogy váltottam. Pedig vártam ezt a szériát, egy sima 14 Pro 4G-t terveztem - de nem ennyiért.
Lett helyette más, 100 alatt, cserébe 12GB, 5G és nulla reklám.
Egyetlen dolog fog hiányozni, az infra. -
Ricardo
titán
Redmi Note 14 Pro+ Rapid teszt.
Ha tetszik a telefon, érdemes végignézni.
Elég részletesen mutatja be a Note 14Pro+-t . Kitér sok mindenre, kztük a reklámokra is[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Ezek csak vélemények, észrevételek. maximum irányadónak jók, vagy arra, hogy rámutassak mire érdemes odafigyelni Az enyém csak egy ezek közül. Ne miattam/ vagy más miatt vegyél vagy ne vegyél meg egy adott készüléket. Ahogy írtam is, jelenleg nem használok Xiaomi /redmi/Poco telefont. Ez a saját korábbi tapasztalatom és nem más véleménye miatt alakult így. A hyper OS-sel napi tapasztalatom nincs. A teszteket olvasom én is. Nézz körül, olvass részletesen utána, rengeteg teszt van, menj be valahova, nyomkodd meg próbáld ki.
Rengeteg ember használja őket elégedetten.
Egyedül neked kell, hogy megfeleljen.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
Van ott galéria is.
Emlékszem, hogy több helyen futottam bele reklámba, de ezt a pár képernyőmentés hirtelen akkor csináltam amikor már besokalltam. Ezért csak ezek vannak.
Aztán ment rá a pixel experience rom.
A pixel elég fapados. Nincs semmi sallang. Van akinek bejön, van akinek nem.
A lassú töltés meg az amiért a samsunggal együtt kapják is az ívet erősen, és jogosan.
Az Iphone, az számomra olyan korlátokkal rendelkezik (simában 60Hz, némithatatlan tárcsázó, és lehetne sorolni), ami miatt kevesebbet sem adnék ki rá, nem hogy annyit amennyit elkérnek érte.A 26-s hozzázólásban Redmi Note 14 Pro+ 5G tesztből idézett részlet jól összefoglalja mi is a problémám.
Értem , hogy lehet minden alkalmazás helyett mást is használni, meg lehet sok helyen letiltogatni a hirdetések fogadását, sőt még romot is lehet végső esetben cserélni.
Azonban nekem az hogy veszek egy telefont, és azzal kezdem , hogy a a rajta lévő alkalmazások felét letiltom (mert sok felesleges sallangot tartalmaz) vagy lecserélem (hogy ne legyen reklám), nekem szintén nem pálya. Hiszen ha ezzel kell kezdenem azt azért kell megtennem mert ezek nem tetszenek benne. Ha meg ennyi minden nem tetszik benne, akkor nem az én telefonom. Ezért is szálltam le , egy időre a Xiaomi vonatról.
Majd most biztos lesznek olyanok akiktől megkapom , nem értik a "hisztit" hiszen csak letiltani, helyettesíteni kell ezt azt és máris használható.Még annyit tennék hozzá, hogy a Redmik, már nem is annyira jó árúak, mint anno. Ezt már a Poco vonal képviseli.
Ráadásul ez a világ (talán) harmadik legnagyobb gyártójától szerintem ciki. Azért nem egy zs kategóriás most éppen feltörekvő de még alig ismert márkáról beszélünk.
Mondom mindezt úgy hogy egyébkén tetszettek, és a mai napig tetszenek a termékeik. Pont ezért sajnálom ennyre, hogy elmentek ebbe az irányba. -
janeszgol
félisten
+1
A 14 Pro 5G alatt kuka mind. Unalmas, gyenge, semmitmondó. Hiába a jó kijelző.
Nem csak az esim kéne oda is, hanem pl az AV1 decode, hogy ne a cpu-t falja a filmnézés. Például. AX-es wifi mindegyikbe, hiszen a 7-es wifi is megvehető, nem lucus a 6-os már (ráadásul sok szolgáltató wifi6-os modemet ad).
Kötelező BT kodekek ne csak az SBC meg az AAC legyenek.Kéne fejlődni, mert ahogy nézem a telókat, őszinte leszek szarok. Inkább használtan egy 11T, 12T, Galaxy S20, S21 még akkor is, ha már nem vagy nem sokáig kapnak frissítéseket.
-
nfsu17
veterán
A linkelt fotóid nagy része a fájlkezelő app-ot mutatja ilyen olyan szögből.
2024. április-ban, mikor belaktam a telót, kikapcsoltam a programban a reklámokat:
-beállítások > névjegy > ajánlások > OFF
Mondjuk ugyanezt megtettem a 2019-es telefonomban is > ott sincs reklám.
Most belementem az appba, körbenéztem mi merre, továbbra is OFF az ajánlásmenü, továbbra sem látok 1db reklámot sem.
De mint írtam, elfogadom, hogy valakit zavar, akkor van még választék más irányba.
Én pl attól vagyok ki, hogy a pixel telefonon még azt sem tudom beállítani, hogy a jobb oldalon legyen a "vissza" gomb alul. A fantasztikus töltéseikről nem is szólva.
The Pixel 8a supports up to 18W USB-PD fast charging.
2019-ben tudott ennyit a reklámos telóm.
Ez a 14-es széria nem lett átütő siker, ahogy már az elődök is csak olyan ráncfelvarrás ráncfellvarrásai voltak > mondjuk ezt pont vicces annak ismeretében írni, hogy a piacon vagy egy olyan (túlárazott) termék, hogy "ájfon"."értesítési sávban rendszeresen bombáz a Fájlkezelő, a Mi Videó, a Zene vagy épp a témaáruház minket, "
Ezek közül EGYET SEM kötelező használni, mert mindenre van alternatív másik app.
Pl.
CX file explorer
VLC playler (mondjuk ebben szintén van reklám úgy tudom, de biztos van reklámmentes videónéző is)
Pulsar (zene app helyett)
Témaáruház? Akkor is működik, ha KIkapcsolod az értesítéseit, tehát ehelyett keresni sem kell másikat.
Mint ahogy az összes többi is működik értesítések nélkül.Én pl a Garmin (connect) app értesítéseit is kikapcsoltam, mert engem meg az zaklatott állandóan valamivel.
Nem, nincs részesedésem xiaomi termékek után (sajnos).
-
-
Ricardo
titán
Igen vannak.
Nálam anno így nézett ki redmi note 9Pro-n. [link] Akkor ott nekem az említett megoldásokkal (videó ott van linkben) nem sikerült teljesen (csökkent a számuk de voltak amik maradtak) megoldanom.
Mostaniakkal nincs tapasztalatom mert mostanában nem vettem tőlük telefont. A teszteket olvasva viszont úgy néz ki akadnak még reklámok, és kéretlen értesítések.
Idézet a Redmi Note 14 Pro+ 5G tesztjéből."A HyperOS felület ismerős lehet, rengeteg beállítási lehetőséget rejt, egyben rengeteg bloatware is van előre telepítve, és a tesztre kapott modellen voltak reklámok is. A csúcskategóriában már elhagyta a Xiaomi ezt a modellt, de a középkategóriában úgy tűnik, nem tud továbblépni. A Google teljes csomagja mellett előre van telepítve külön alkalmazásbolt, Mi Videó, témaáruház, zenelejátszó, Tisztító, Game Center, Xiaomi Home és Community. De van OneDrive, Booking, Netflix, Facebook, TikTok, WPS Office, LinkedIN, Spotify, valamint egy féltucat játék is. Idén ugyan az appajánlók kimaradtak, de az értesítési sávban rendszeresen bombáz a Fájlkezelő, a Mi Videó, a Zene vagy épp a témaáruház minket, hogy nézzük meg a napi népszerű videókat, csekkoljuk az épp trendi témákat és betűtípusokat. Miért kell ezt? Ha akarom, majd megnyitom az appot és megnézem."
Szerintem egyértelmű választ nem fogsz kapni, mert megoszlanak a vélemények, és a tapasztalatok (Lásd példának itt a 18 és 21-es hozzászólást)
Vannak akik azt mondják, hogy nem is találkoztak reklámmal. Vannak akik azt, hogy vannak ugyan, de pár kattintásal eltüntethetőek, és vannak akik szerint nem lehet teljesen és véglegesen, eltüntetni, met nem tűnik el mind, vagy ha igen, idővel újra előkerülnek. -
pietrrr
aktív tag
Ezeket a random felugró reklámokat hogyan kell elképzelni? Tényleg van olyan teló, ami gyárilag dobál idegesítő reklámokat?
AdGuard DNS beállítással is jönnek? -
GuruZone
őstag
tavaly 40 ezres Air Fryert adtak ajándékba.
Idén max egy 13 ezer forintos Redmi órát -
joey04
titán
ez most nem jött össze.
-
joelke HU
senior tag
Vagy legalább egy kattintással tényleg véglegesen ki lehetne lőni. De hogy hetven helyre almenübe legyen eldugva, meg 30 naponta magától visszakapcsoljon, az már pofátlanság. Én akiknek van kedve nyomkodni is kiakadok tőle. Egy random Juliska Pista mégis mit kezdjen vele? Volt családban Redmi. Beállítottam, de fél év múlva a legváratlanabb helyekről ugrottak fel belőle reklámok, mert az illető egy mezei juzer. A sebessége is olyan lett, hogy azt hittem visszatértünk az android jelly beanes korszakba. Szerencsére tönkrement az a vacak, de az illető meg benevezett egy Pocora.
Na mondom cimbora, akkor edd meg amit főztél. Én hozzá nem nyúlok.
-
cs.zs.
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz
astrojoe12 #14 üzenetére
Én (PocoF5) semmilyen reklámot nem látok, ha nem használok olyan appot, amiben amúgy lenne.
Talán a tisztító app az egyetlen, amiben nem lehet kikapcsolni, de ha nem használod, az sem bánt senkit. Én nem lépek bele, reklámot sem látok.
A menüben, redőnyön, sehol nincs reklám.
Telepítéskor 1x megkérdezte, hogy engedélyezem-e a reklámokat...én minden ilyen és hasonló kérdésre OFF-ot nyomok.Bármilyen frissítés újból aktiválhatja
1. nem kell mindent kényszerből frissíteni
2. a Mi videó app azt hiszem írja is, hogy 30 napig lehet csak kikapcsolni, aztán visszakapcsol...amit újra kikapcsolhatsz.Milyen appot (és miért pont azt?) használ az, aki mindig reklámot lát?
100e alatt?
Használt Pixel, CMF phone1 esetleg, használt Noting phone 2a, valamilyen Samsung.
Én elhiszem, hogy valakit zavar a reklám (hát még engem...a YT-ra is volt előfizetésem anno...aztán emeltek > aztán inkább lemondtam és csak minimálban nyomom már), de szerintem kicsit túl van ez tolva a userek által...egy MIUI/HyOS rendszert tényleg nem lehet csak úgy használni, mert nyomja az ajánlásait, appjait, felugró "ablakait", stb.
Na ezeken egyszer kell az elején végigmenni és minden ilyen értesítést kikapcsolni (pl témák app) >> azaz megvonod az engedélyt, hogy ezek tudjanak jelezni és mily meglepő, utána nem fognak jelezni.
Én tök békességben használom a telóm lassan 1 éve és nem értem továbbra sem, hogy akiknek nem így megy, miért nem.Szívesen olvasok példákat, hogy melyik app miben zavar vkit és lehet csak 2 kattintás a megoldás
-
Ricardo
titán
válasz
astrojoe12 #14 üzenetére
A redmi note 9 pro nem volt reklámmentes. Telerakták szépen. Nem hiszem hogy változtattak ezen az "elbűvölő" szokásukon.
-
válasz
astrojoe12 #14 üzenetére
Az összes redmi meg poco reklámos
csak a sima xiaomi reklámmentes 13, 13t, 14, 14t
százezer (sőt inkább 200e) alatt más márkát kell keresned ha reklámmentes telót akarsz[ Szerkesztve ]
-
astrojoe12
tag
Sziasztok!
Reklámok csak a Redmi készülékekben vannak, vagy mitől függ ez?
A Note verzió reklám mentes?Nekem Redmi van és azt tapasztalom, hogy a reklámok csak 80%-át lehet kikapcsolni kb 5-6 helyen a beállításokban, de teljesen nem lehet. Bármilyen frissítés újból aktiválhatja ezeket. Elegem van belőle. Reklám mentes telefont akarok 100ezer alatt.
-
kbyte1024
veterán
Hát nem bánom hogy nem vártam meg és a jézuska a 13pro pluszt hozta a páromnak. Arban is barátibb es tudasban is majdnem egál. Nem lett nagy durranás ez a sorozat.
-
Kawauso
aktív tag
Számomra nagyon mellé ment az idei széria.
Kíváncsian várom a Moto-kat, az "-a"-s Nothing-okat (már ha lesznek), vagy épp az A36-os és A56-os Samsung-okat. Ennél csak jobbak lehetnek.
-
Ricardo
titán
Jól megkérik az 5G árát. A simánál 20 a pro verziónál 30 ezer a difi a 4G-hez képest.
Az meg külön megérne egy viccet, hogy Pro utótaggal is képesek voltak olyan telefont kiadni, ami nem tud 5G-t.
Értem én, hogy az lenne a konzume r vonal, de egyre inkább önmaga parodiája.
lassan nincs érv a redmi vonal mellett. Ha komolyabbat akar az ember akkor a sima Xiaomi vonalat veszi. Ha pedig az ár/érték a fontosabb,akkor a Poco szériát érdemes.
A redmi vonal nekem a két szék között a földre tipikus esete. -
válasz
Donki Hóte #7 üzenetére
Meg a forint is romlott egy nagyot.
-
válasz
freeknight #4 üzenetére
Nem értelek, a tavalyi Redmi 13 Pro+ modell fillérre annyi volt, mint a 14 Pro+ modell, pedig az idei verzióban több RAM és ROM is van
-
Nekem tetszenek az edge kijelzők, olyan mintha csak alól felül lenne káva, igaz üvegfóliát nehezebb rápakolni de kisebbet kell venni, ami befejeződik az iv kezdetén. A másik mumus, h véletlenszerű érintések, na ez tokban nem releváns. ami zavar engem inkább a kamera lyuk vagy kapszula, na ha az eltűnik akkor lecserélem a kb. fél éves telefonom. Vagy amennyi lesz majd akkor 3 évig ráérek.
-
Hú, végre egy jól áttekinthető táblázatban vannak felsorolva a különböző típusok műszaki adatai
Köszönet a táblázat összeállítójának
-
freeknight
őstag
Fú nem szégyenlősek. A pro verzióért 160 különösen vérlázító, főleg, hogy csak 8 giga ram ját. Ráadásul ott a rettenet edge kijelző... azt hittem ezt a divatot már pár éve magunk mögött hagytuk.
Ez nagyon gyenge, nem tudom, hogy a forint mélyrepülése miatt ilyen drágák ezek, vagy volt áramelés (mondjuk azt nem értem mire fel), de nagyon jó még nekem a Poco F3.
Egyébként most már nem tudom mi értelme van a Redmi szériának, ennyiért már Samsungot is kapni, ott meg 5 évig frissítik a szoftvert. -
DraXoN
addikt
Nem lettek drágábbak mint ahogy sok ember mondta, hogy 200+ ezer FT lesz a Pro+ modell itthon.. Bár igaz nem is jobb annyival a global Note 14 Pro+ a tavalyinál mint a kínai/indiai kiadások (erősen megvágták kamera és akku szinten).
vence:
elvileg a google magát az android kiadási időközöket is fel akarja gyorsítani ... így ha nem évet hanem kiadásszámot ígértek mint frissítés, akkor sok gyártó nyerhet ezzel a rövidebb (arcvesztés nélküli) támogatási idő miatt.
Nem akar menni ez a "long support" a gyártók részéről, sok pénzbe kerül és nem veszik addig se annyira az újabbat... jelenleg is még jó a marketing értéke a hosszú támogatási ígéretnek (de már keresik a kiutat)[ Szerkesztve ]
-
vence
aktív tag
4G-s telefonok 2025-ben ?!
és ennyiért?Mennyit is érnek a promóciós cuccok?
Bele lettek rendesen kalkulálva úgy tűnik.
... utána biztos gyorsan esni fognak ezek az árak, mert elég drágának tűnik mind.Android 14 ??
- - amikor a telefonajánló topikban állandóan a frissítés hossza az érv?
És mi is van az EU-s kötelezettséggel ??
vagy így lehet kijátszani?e-SIM csak a drága modellekben ?
Első ránézésre nem túl érdekes ez az egész sorozat.
-
joelke HU
senior tag
A 13-as széria számomra külsőre sokkal tetszetősebb. A hajlított kijelző erőltetése meg ehh... Na mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Öt modell érkezik, hivatalos árakat is tudunk közölni, január 23-án indul az értékesítés.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...