- Belépőszintű Intel Z890-es deszka a Biostar műhelyéből
- Itt a Cooler Master legkomolyabb készre szerelt vízhűtésének világos verziója
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Új ADATA SSD-vel gyarapodott a PCI Express 4.0-s szegmens belépőszintje
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Na, már 12 éves garik vannak... Én meg 10+ éve azon lepődgettem meg, hogy "egy tápra több, mint autókra?!" A végén élettartamosak lesznek, és így szabványlimitesek max
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
flashpointer
őstag
ha ez az ami a CESen volt kiallitva akkor kb 600 eur, meg van belole fanless kivitel kb 1100w limittel de ugyanilyen belsovel.
-
Celithrandi
addikt
most komolyan, egy asztali gépben mi tud megenni 1600wattot?
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
PTM
tag
válasz Celithrandi #3 üzenetére
Gondolkodhat valaki úgy is, hogy 50% körül a leghatékonyabb, és az kellemes érzés. Vagy, hogy a nagyobb jobb, tetszik neki, legyen akkor ilyen.
-
Celithrandi
addikt
tehát a válasz az, hogy semmi Majd jó lesz 150ezerért a 300ezres világító alaplaphoz. Aki megveszi meg is érdemli.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
PTM
tag
válasz Celithrandi #5 üzenetére
Igen, az a válasz egyik része, a másik része pedig az, hogy lényegtelen a kérdés. Még elvi hibás is amit sugall, mert a tápokban érdemes tartalékot hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
ok, egy gamer pc nagyjából maximum 900wattot tud enni ha a vga és a cpu is a lehető legtöbbet fogyasztó darab és mind a kettő 100%on pörög. Átlagosan ez a fogyasztás inkább 600w max. Mennyi tartalék indokolt? A valós fogyasztás 2szerese? Vagy inkább 3szorosa? Ez kb olyan mintha egy marutiba beletömnéd az 5ös BMW ből kivett aksit és leírnád ugyan azt amit leírtál.
[ Szerkesztve ]
-
PTM
tag
válasz Celithrandi #7 üzenetére
"Ez kb olyan mintha egy marutiba beletömnéd az 5ös BMW ből kivett aksit és leírnád ugyan azt amit leírtál."
De hát a PC-zés teteje milyen régóta arról szól már, hogy nagyobbat, többet, sok esetben feltűnőbbet, bármi áron. A CM oldalán említik a dual GPU támogatást, extrémtuningos környezetben is lehet, hogy van hozadéka. De szerintem a többsége egykártyás játékgépekbe kerül, ezért írom inkább úgy, hogy rosszabb épp nem lesz tőle egy gép, de értelmet keresni is kár benne.
[ Szerkesztve ]
-
mumtaz
senior tag
Végre hegeszteni is lehet vele. 2in1.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
pl. ha meg tudná táplálni a monitorokat egy új dp port szabványon keresztül annak még értelme is lenne. Mondjuk 1600 az elviszi a gépemet, a két monitoromat + még a projektort is
-
Ez a teljesítménykorlátozás azért van, hogy le ne égesse a szar amcsi konnektorokat?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
MMIX
addikt
válasz E.Kaufmann #15 üzenetére
"Az 1600 wattos verzió esetében megjegyzendő, hogy a leírt teljesítményt 115-240 V-os hálózaton képes leadni, 100-115 V-ig bezárólag 1300 watt a plafon."
Amcsiknál működik 1700W, 120V, United States Virgin Islands 110V . 100V Japán.
Tajvan 110V[ Szerkesztve ]
-
-
Wilks
tag
Ha renderelek negy 4090-el ,mikozben videoszerkesztest is nyomok a (csucs asztali)procival,akkor talan megeszik a rendszer 1400-1500-at.
[ Szerkesztve ]
-
-
Celithrandi
addikt
-
eldiablo
addikt
válasz Celithrandi #7 üzenetére
-
Celithrandi
addikt
-
eldiablo
addikt
válasz Celithrandi #22 üzenetére
Rendelésre raktam össze.
Munkaállomás. Külsős szakértőként dolgozik be videójáték készítő cégeknek.
Érdemes túl látni a saját igényeken, mert bőven vannak akiknek nem elég kW alatti PSU. -
Celithrandi
addikt
ok, de mit rak bele. Én járattam alaplapon két VGA-t, de már azok is megsütötték egymást. Azért 1600W egy ilyen kis alapterületen elosztva k*rva sok hőt termel. Egy elektromos sütő kb 2000W
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Celithrandi #24 üzenetére
blower kártyát képzelj oda és min 4-et, de Tesla féle kártyák is lehetnek külső ventikkel
[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
A PCIE slot nem csak VGA-nak van tervezve.
Többeközött NVMe RAID kártyák vannak benne. Nincs az összes slot kihasználva, de nem csak a jelen igényeire kell felkészülni.
Egyébként egy brutál épített víz van a házban 2db 560-as fat radival. Szóval a hőtermelés az a külvilág problémája. -
Celithrandi
addikt
-
Wilks
tag
válasz Celithrandi #20 üzenetére
Nem azt írtam,h egy darabot dobok be a gépbe,hanem négyet.
Bocs,ha néha nincs ékezet.
Egyébként vannak olyan asztali "melósgépek",amit eldiablo is mutatott,ahol pár darab vga elfér.
(De már két ultra hiper szuper vga is képes enni ha 4k meg minden csillám ponisan akarsz rendereleskor. )
Oda kell néha nafta.[ Szerkesztve ]
-
JordyG
tag
Mit rak bele.... ennek 2x-ese is bőven elmegy kisebb alapnak = 3000W
THREADRIPPER PRO 3995WX + RTX A6000 4Way GPGPU
Ez a 25 millió Ft-os rendszer (naprakész változatban TR7000+1TB DDR5 + az RTX A6000-ek) nagyon sok mindenre használható és ehhez képest az ára baráti.
A mire használja, pedig kismillió lehetőség: az AI korában, ez nem hiszem, hogy kérdés kell legyen, meg azon kívül is akad bőven... szóval a gépitanulás, akár kisebb filmstúdiók, de lényegében bármi aminek a folyamatát lehet gyorsítani többkártyás rendszerrel. A többkártya pedig nem feltétlen videókártya kell legyen lévén munkaállomásból is sokfélét lehet felépíteni amire az adott feladatokhoz szükség van.
Nyilván nem Pistikének aki csak játszani akar, de neki is elkel egy 1200W-os táp és ha mindenből a top egységet építi be, akkor ő sem ússza meg 2 milkó alatt.
A különbség, hogy ő nem fog vele pénzt termelni, csak égetni.Egyébként tápot mindig legalább a vélt felhasználás felette 30 de inkább 40%-al érdemes választani, mert ha nem a leg 'top' -abb rendszerűnk van mindig benne van egy bővítési lehetőség és úgy is marad tartalék.
Mellékesen nem elég csak a fő proc, vga-t számolni, mert maga az alaplap is zabál + ami benne van 1-2-3-4 SSD egyéb.
Ha valaki tudja, hogy fix időre vesz gépet és bővítés nem lesz, akkor is adott az igényelt környezetnek egy legalább 20%-os határt tartani, mert az nem jó ha csutka közeli állapotban köhög a táp.Egy Z790, 14900K, RTX 4090 összeállításhoz 1200W-os minőségi táp lenne az ideális, de ez ugorhat feljebb is egyéb eszközök számával + a hűtési rendszerrel és a ventilátorok méretével és számával.
Így az 1600W nem is kirívó eset, ahogy a fenti konfigban a 4db A6000-es meghajtásához van csak a 2000W-os egység. Az 1000W-os, meg az alaplap, processzor, ram-ok és SSD-k valamint a hűtésirendszert szolgálja ki.Nagyon sok olyan helyzettel találkozok, ahol vagy az ócska gagyi táp vagy a nem elég delej miatt vannak problémák játékok vagy rendszerigényesebb feladatok alatt, mert sokan a tápot hagyják legutoljára a vételnél mondván valami majd lesz benne, pedig ezzel kéne kezdeni tudván mi lesz a gépben, hisz a legfontosabb alkatrész ami mindennek az alapja.
Így a hardveralapon nyugvó játékok alatti fagyások, feketeképernyők és egyéb hibák jelentős részéért a táp elégtelensége a felelős, tehát a user error... (és sok hardverelem meghibásodásához is ez vezet pl.SSD-k, HDD-k, VGA-k) Aztán fogják egy másik gyártóra és megy a cicaharc és szemüveg fétis. Ami csupán abból adódik, hogy egyiknek még elég a másiknak nem, Főleg ha valaki menetközben cseréli egyik gyártóét a másikra és magára a tápegységre nem fordít időt, mint gyártó és annak minőségi mivolta a teljesítményről nem is beszélve és, hogy 1 ág vagy több. Ahogy 1 ág esetében is hány kábellel van bekötve, mert adottan a kábel minősége is tényező.
A lényeg, hogy akár 1600W-ot többféleképpen el lehet pazarolni akár kihasználatlanság okán is, de ebben az esetben ha így van valamiből sokkal több, mint szükséges lenne az a jó eset, mintha a szükségesnél akár csak mikrónyival is kevesebb. -
Celithrandi
addikt
értem, kérlek, ha lenne megrendelőd erre a 25 milliós rendszerre küldje egy privátot, mert őszinte leszek: Baromira szeretnék 15 millát keresni egy másfél órás melón. Mondjuk én már azon is meglepődnék, ha hoznál embert aki 2 millát fizet egy desktop prociért No én lefalcoltam.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mod: "Egy Z790, 14900K, RTX 4090 összeállításhoz 1200W-os minőségi táp lenne az ideális, de ez ugorhat feljebb is egyéb eszközök számával + a hűtési rendszerrel és a ventilátorok méretével és számával."Azért ezt a számítást tételezheztnéd, mert mi még ilyet nem mértünk.
Nálam valami nagyon nagy gond lehet a a 760w platinum tápegységgel, hogy stabil a stressteszt.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #31 üzenetére
mod, sajnos a fogysztásmérőmet megsütötte egy nem szinuszos szünetmentes így mérni nem tudok (jó ócska kínai mérő volt), de holnap rendelek egy új fogyasztéásmérőt. Addig állítsuk össze, hogy milyen teszteket vagy játékokat futtassak majd le. Holnap úgy is megérkeznek az új ramok amik 1,4 helyett 1,45V-t kérnek papírforma szerint. Igaz most úgy felcsesztem magam, hogy akartam rendelni egy 4090-et, de annyira pofátlanul drága és annyira nem kell, hogy .....
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Celithrandi #32 üzenetére
Prime95 és furmark... közben még mehet valami memtest, és háttértár random access, vagy teljes sebességű IO, valami generátorral. Mindez akkor mérve mikor minden beált üzemi hőre!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
kezdő
Teljesen jogos a kérdés, agyaltam rajta de szerintem nincs olyan kombó ami megenne annyit.
Szia uram!
-
Celithrandi
addikt
-
csendes tag
Ez semmi, egy kiszivárogtatás szerint jövőre egy sokkal durvább táppal örvendezteti meg a nagyérdeműt:
Next Gen PC PSU -
ledgeri
nagyúr
válasz toommcy86 #36 üzenetére
Ez már a ház is, vagy azt külön kell venni? (Bár szerintem minddel kompatibilis... de azért lesz az az In-Win, amivel nem lesz, már látom előre!)
-
mumtaz
senior tag
válasz toommcy86 #36 üzenetére
Ez hány ampert ad le a 12V-os ágon? Remélem, moduláris lesz, mert nem akarok vesződni. Amúgy a jövőben megjelenő AMD Ryzen54 24600X procikat vinni fogja 6db RX 59700-as GPU-val és 84TB RAM-mal karöltve? Mert engem csak akkor érdekel, ha 30 év múlva is jó lesz. Nem akarok állandóan tápot cserélgetni. Meg azért a garancia is érzékeny szempont ám.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Celithrandi #40 üzenetére
...Ja, remélem platinum, vagy mi a legmagasabb... az a pár% is számít!
-
mumtaz
senior tag
Aliról meg lesz kuponnal 15-day delivery-vel, Free shipping, meg amit a nép csak akar. Ezt meg úgysem küldöd vissza, mert, ha kiprüttyen, viszi az egész környéket. Akkor meg már úgy sem lesz, aki vissza küldje.
Apropó. Ezt be kell dugni egyáltalán a konnektorba, vagy ebben már integrálva van a lifetime szünetmentes?
Celithrandi: Gamereket.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
no méregettem kicsit. Ehhez mérten egy 4090es kártyánál ezekre a játék értékekre rá lehet tenni +200W ha fullon van pörgetve, de ennél többet nem igen lehet már fogyasztani. Esetleg Battlefield-et lehetne még nézni mert az zabálja a procit is, de olyanom nincs. Tehát egy fullos gamer gépbe max 1000w tápot érdemes venni.
Minden esetben a legnagyobb áramfelvételt írtam be:
Alapjárat - 115W
Cinebench R23 - 496W
Aida 5 pipás rendszerstabilitás teszt - 480W
Prime95 + FurMark - 722W
Shadow of the Tomb Raider Benchmark - 390W
COD MW2 (no FPS limit) - 486W
COD Vanguard (no FPS limit) - 518W
DOOM Eternal (no FPS limit) - 512W
Hogwarts Legacy (no FPS limit) - 490WMindent összevetve nekem tökéletes a 750-es táp továbbra is mivel nem tervezek GPU és CPU stressteszteket futtatni párhuzamosan
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Celithrandi #43 üzenetére
Bár mondják, hogy azért vannak olyan energia felvételi kiugrások, amikre jó ha van tartalék, azért ha már mérőd van, és jó tápod, akkor amíg rászürsz, hogy az éppen maxra optimalizált tápod miért csapódik le, nem lesz baja semminek!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest