- PC-re is elhozza az eredeti Xbox címeket a Microsoft
- Az űrből irányíthatja a Skynet a Tesla robotflottáját
- A V11 generációval már 500 rétegnél jár a Samsung NAND flash lapkája
- Már kapható a Raspberry Pi érintőképernyőjének 10 hüvelykesre hizlalt verziója
- Jelentősen drágul az NVIDIA Jetson termékcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Unod a kompakt klaviatúrákat? Akkor talán neked szól ez a modern Zboard iteráció
- Az ADATA szerint nem az AI-lufi pukkanása jön, hanem évekig tartó memóriahiány
- PC-re is elhozza az eredeti Xbox címeket a Microsoft
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
UnA
Korrektor
Android esetén elvileg Itt van leírva
De egyébként azt én is megfigyeltem hogy amikor egy app elindul a 8 CPU magból vagy 1 vagy több mag felpörög egy pillanatra.
Az androidos cikk szerintem nem erről szól, hanem inkább arról, hogy a hosszan futó alkalmazás esetén hogyan vegyen vissza a processre jutó erőforrásokból.
Az eredeti felvetés viszont azt mondja, hogy toljuk meg a CPU-t, ha valamilyen user input van.
"De egyébként azt én is megfigyeltem hogy amikor egy app elindul a 8 CPU magból vagy 1 vagy több mag felpörög egy pillanatra."
Ez viszont teljesen normális, főleg Windows esetén, ahol egy process indítás önmagában is elég nagy terhelés

-
himpike
aktív tag
Nem látok ebben semmi kivetni valót.. sőt, az lep meg hogy eddig nem így működött.
-
Hieronymus
veterán
Tehat mennyinek kell lenni a hivatalos "javulasnak"?
Nyilván ilyen adat vagy előírás nincs és nem is létezhet.
Olyan processzoron, aminek nincs megemelhető frekvenciája, gyakorlatilag hatástalan.Mobil processzorok esetében amiknek alacsony az alapórajele, viszont magasra emelhető a működési frekvencia, jól működik.
Ha processzor képes megmondani a melyik mag húzható a legmagasabbra, még jobb lehet a gyorsító hatás.
Feltéve, hogy van még tartalék a fogyasztási keretben. Ha már az életben maradásért küzd a processzor, akkor semmilyen trükk sem hatásos, a hűtés javításán kívül.
-
Busterftw
nagyúr
-
wasd.hu
senior tag
-
Wilks
aktív tag
-
wasd.hu
senior tag
-
NandoXXL
senior tag
-
aprokaroka87
nagyúr
Android esetén elvileg Itt van leírva
De egyébként azt én is megfigyeltem hogy amikor egy app elindul a 8 CPU magból vagy 1 vagy több mag felpörög egy pillanatra.
-
Busterftw
nagyúr
-
Montanaxy
aktív tag
Érezhetően gyorsult az oprendszerem.
-
E.Kaufmann
veterán
A mac elég nagy piac az USA-ban, ezért sem hagyta ki az ms a támogatását.
Ja, csak épp a kilencvenes évek végén a Steve bátyó innovációi mellett a Bill batyó bevásárlása is kellett, hogy ne tűnjenek el a Commodore után a semmibe... Persze ehhez az is hozzájárult, hogy a picipuhát cseszegették a hatóságok, mert túlnyerte magát a PC piacon és kellett jelképes konkurencia...
-
Dragon3000
nagyúr
Régen azért a MacOS pont ott állt, ahol a Linux most és mégis megérte. Meg ahogy írták, valami félkonténeres csomagmódot választva elég sok Linux disztrót ki tudnának szolgálni, de pont elég, ha pár elterjedtebben jól fut.
Amúgy volt, aki a HUP-on azzal menőzőtt, hogy neki megy faján WINE-on a 365, de sajnos azt már nem írta le, hogyan...A mac elég nagy piac az USA-ban, ezért sem hagyta ki az ms a támogatását.
-
DarthSun
félisten
Régen azért a MacOS pont ott állt, ahol a Linux most és mégis megérte. Meg ahogy írták, valami félkonténeres csomagmódot választva elég sok Linux disztrót ki tudnának szolgálni, de pont elég, ha pár elterjedtebben jól fut.
Amúgy volt, aki a HUP-on azzal menőzőtt, hogy neki megy faján WINE-on a 365, de sajnos azt már nem írta le, hogyan...Office megy amúgy rendesen Pingvin alatt, bár én régebbit használok (azt szoktam meg), de úgy tudom az újabbak is futnak. Egyéb Windowsos játékok, programokkal sincs gondom, legalábbis amiket én használok.
Wine belővése általánosra --> Q4Wine palackok konfigolása (Win 2.0- ig lehet visszamenni, ha valakinek retró is kell), nekem ez a jól átlátható, ezt használom - pld : [kép] - [kép] . -
DarthSun
félisten
Hát azért ha a Win maxolja a turbót, remélem a TDP keretet nem engedi túllépni maga a hardver.
-
E.Kaufmann
veterán
Nem írtam véleményt én a linux és ms office részre reagáltam, hogy az ms-nek nem éri meg a support ilyen kis százalék esetében, hogy foglalkozzon vele.
Amúgy volt, aki a HUP-on azzal menőzőtt, hogy neki megy faján WINE-on a 365, de sajnos azt már nem írta le, hogyan... -
Dragon3000
nagyúr
Ha egy adott játék /win only akkor win only... ha nem akar a steam/ egyébb listában jól szerepelni akkor az az ő baja....

Én rohadtul nem akarok senkit "megtéríteni"... csak vicces ,hogy olyan írnak más rendszerekről véleményt amiről max olvastak... és lesöpörnek mindent hogy a win "istencsászár" ....mit az amd /intel /nvidia fanok
Nem írtam véleményt én a linux és ms office részre reagáltam, hogy az ms-nek nem éri meg a support ilyen kis százalék esetében, hogy foglalkozzon vele.
-
ricsi99
addikt
Engem, mint üzemeltetésben dolgozót érdrekelne a Linux, de mit csináljak, ha a júzernek MS Office kelllll. Ahogy a főnökségnek is. Ha mutatom a Librét meg a Thunderbird-öt, sír a szájuk. Engem meg annyira nem fizetnek, hogy az idegeim strapáljam ezen is.
Ebben egyetértek
Ha user meghalja hogy nem win11 akkor nem kell... és hazamegy letölti a chrome-t és tolja a facebuukot
az nem zavarja hogy 2 perc mire felkel a rendszer a wincsiről
-
E.Kaufmann
veterán
Engem, mint üzemeltetésben dolgozót érdrekelne a Linux, de mit csináljak, ha a júzernek MS Office kelllll. Ahogy a főnökségnek is. Ha mutatom a Librét meg a Thunderbird-öt, sír a szájuk. Engem meg annyira nem fizetnek, hogy az idegeim strapáljam ezen is.
-
Busterftw
nagyúr
Én raktam fel anno próbaképp Libre-t, Office átlaguser vagyok, semmi extra és pont elvi okokból gondoltam, hogy megnézek egy free-t. Ha jó, inkább az.
Kb. a második doksit szarul jelenítette meg...Sok user béna, de azért nem véletlenül vannak elterjedve megoldások. Még akkor is ha amúgy technikailag egy rakás sz*r (mert sok MS sw-t is tudnék napokig fikázni...).
Az meg hagyjan, de aztan egy dokumentumot te elkuldesz valakinek, ami akar lehet fontos is (suli, melo, hivatal, barmi), aztan ott nekik szetcsuszik az egesz es szolnak, hogy miaf..
En ertem, hogy a monopolium nem jo (ami nincs), meg az MS suite se tokeletes, de ilyen dolgokban pont a kompatibilitas miatt nem art, ha van egy sztenderd.
-
sb
veterán
Én raktam fel anno próbaképp Libre-t, Office átlaguser vagyok, semmi extra és pont elvi okokból gondoltam, hogy megnézek egy free-t. Ha jó, inkább az.
Kb. a második doksit szarul jelenítette meg...Sok user béna, de azért nem véletlenül vannak elterjedve megoldások. Még akkor is ha amúgy technikailag egy rakás sz*r (mert sok MS sw-t is tudnék napokig fikázni...).
-
sb
veterán
Nyilván ezt értem és felfogtam, csak nem értek egyet vele.
Szerintem ez itt most jogos és tényleg el voltak maradva vele.
Ha jól értem akkor olyasmi mintha a Win energiasémákat (avagy Governor más OS-ek alatt) állítanád... amit én már jó pár éve írogattam itt pár topicban. A valós működés szvsz pont fordított mint ahogy írod. Ha innen nézed akkor pedig ez egy szükséges funkció. Inkább olyan az autós hasonlatban mint amikor benyomod az "eco"-t az autóban és elkezd alacsony fordulaton váltani az automata váltó, lassabb a gázreakció, stb... hogy visszafogja a gépet a fogyasztás miatt.
High/balanced módban elég agresszív a freki boost és egyebek, így reszponzív a rendszer, de a fogyasztást nem fogja vissza eléggé. Ahogy írta itt vki, mindig egy rakás háttérprocessz fut, mindig van 0.5-1-2% terhelés. Az órajelállítás, boost, stb meg jóval gyorsabb folyamat... tehát így gyors minden, de sokszor indokolatlanul. Power saver módban meg annyira visszafogja az órajel boostokat és a többit, magok bekapcsolása, stb... hogy érezhetően lassabb.
Ezt kipróbálhatja bárki, high perf-ben "idle" sem lesz az a gép, akármire azonnal boostol, egy fogyasztásmérőn ez +20-30W idle és light load-okra. Saverben meg lejön ez a 20-30W de érezhetően lassan reagál. A reszponzivitáson meg sok múlik, érzésre gyorsabb a kétmagos 200GE-m high perf-ben mint a 6-8 magos nagygép power saverben. Nyilván egy programindításról vagy ilyesmikről van szó, rendes terhelésen nem lesz a 2 magból 8.

Nálam évek óta megy ParkControl emiatt, ha vmi történik akkor high perf módban fut a Win, pár másodperc "idle" után power saver. Épp azért használtam mert a Win ehhez hülye volt. Egyikben a jó fogyasztás ugrik, a másikban a reszponzív, gyors gép érzése.
-
Busterftw
nagyúr
Ami több lenne, ha lenne natív Office Linuxra.
Nyilvan tyuk tojas esete, de akkor a "Linux" kosse fel a gatyat aztan szerezzen piacot.
Ehhez viszont az kell, hogy tobbsegeben ne legyen gond a valtassal.Ami eleve nehez, mert nincs "Linux", hanem van tizezer disztro.
ricsi99
"ott a bibi ,hogy aki csak az office-t ismeri hellyel közzel ,az görcsösön ragaszkodik ,hogy a megszokott ikonjai ott legyenek"
Inkabb arrol van szo, hogy mindenki mas MS Officet hasznalt es a kompatibilitassal lehetnek gondok. Latod az uj EU Officet is ekezi a LibreOffice/OpenOffice, mert default a MS OOXML hasznalja, pedig ezzel csak segitik az atallast. -
ricsi99
addikt
Nagyon ritkán kell az office, így számomra teljesen lényegtelen, viszont a csalás elleni védelmek miatt kell a windows és egyáltalán nem vonz a linux világa.
Ha egy adott játék /win only akkor win only... ha nem akar a steam/ egyébb listában jól szerepelni akkor az az ő baja....

Én rohadtul nem akarok senkit "megtéríteni"... csak vicces ,hogy olyan írnak más rendszerekről véleményt amiről max olvastak... és lesöpörnek mindent hogy a win "istencsászár" ....mit az amd /intel /nvidia fanok
-
Hieronymus
veterán
Ilyen néven valóban nincs használatban.
A többi operációs rendszer is használ hardver optimalizálást.Érdemes utána olvasni. Az Apple IOS és az M széria MacOS sokkal komplexebb hardver és szoftver optimalizációt használ. Nem véletlen, hogy a Windows rendszeres gépek teljesítményét nem hasonlítják az Apple hasonló termékeihez.
-
Dragon3000
nagyúr
Ahogy paran irtak felettem, szerintem ez tuneti kezelesre jo csak.
Az egesz Win okoszisztema rettenetesen bloatware lett. Nekem nem lassu az Ubuntu amelyik 800MHz-en hagyja a CPU-t ha eppen csak gepelek rajta. Venti sem indul el. Ez lenne a normalis. Mac-en is hasonlo jo tapasztalataim vannak.
Windows az ami K lassu. Ceges gepen elso 20 prec malmozas, aztan mar lehet hogy nem kell varnod csak 15 mp-et ha kerek egy uj ablakot az Edge-ben. Vagy megnyitok egy 50K-s png-t a paintban. Lassu. Lehet hibaztatni a a ceges szoftvereket, de az MS felelosege hogy megfelelo API-t csinaljon es megfelelo QA-t varjon el ceges kornyezetben. Nalunk aki tud az menekul a Windows-os gepektol. A tobbseg Mac-et vagy Ubuntut hasznal.Céges környezetben simán lehet, hogy a cég korlátozásai és egyéb faszságai fogják a gépet, mert azért az durva, hogy 20 perc malmozás van.
-
cog777
őstag
Ahogy paran irtak felettem, szerintem ez tuneti kezelesre jo csak.
Az egesz Win okoszisztema rettenetesen bloatware lett. Nekem nem lassu az Ubuntu amelyik 800MHz-en hagyja a CPU-t ha eppen csak gepelek rajta. Venti sem indul el. Ez lenne a normalis. Mac-en is hasonlo jo tapasztalataim vannak.
Windows az ami K lassu. Ceges gepen elso 20 prec malmozas, aztan mar lehet hogy nem kell varnod csak 15 mp-et ha kerek egy uj ablakot az Edge-ben. Vagy megnyitok egy 50K-s png-t a paintban. Lassu. Lehet hibaztatni a a ceges szoftvereket, de az MS felelosege hogy megfelelo API-t csinaljon es megfelelo QA-t varjon el ceges kornyezetben. Nalunk aki tud az menekul a Windows-os gepektol. A tobbseg Mac-et vagy Ubuntut hasznal. -
Dragon3000
nagyúr
Nagyon ritkán kell az office, így számomra teljesen lényegtelen, viszont a csalás elleni védelmek miatt kell a windows és egyáltalán nem vonz a linux világa.
-
cog777
őstag
"Az mas kerdes hogy a Win orientalt ceges vilag meg ezt nem fedezte fel, gozuk sincs errol."
Tévedsz. Lásd Pl Francia ország...
"Flatpak, snap stb. Kontenerizalt, hordozhato, izolalt, jogosultsag kezelessel ellatott appok"
Windows fan csopiba ne használj ilyen szavakat mert nem tudják mit takar
Annak orulok hogy par EUs orszag probalkozik fuggetlenebb es sztenderdebb megoldasokkal, sajnos sok anyaceg (a mienk is) usa szekhelyu es usa szolgaltatasokat hasznalnak, pl Global Protect nevu rettenetet, linuxos implementacioja hirbol sem ismeri a kontenerizaciot, ragaszkodik egy elavult fuggoseghez. Szerencsere ki tudtam valtani az openconnect-tel

-
UnA
Korrektor
"más operációs rendszerek már egy ideje alkalmaznak hasonlót"
Egy zavaros twitteres bejegyzésen kívül nem találtam túl sok technikai jellegű leírást erről. Ettől még nem biztos, hogy hazugság

-
ricsi99
addikt
Mac felhasználó elég sok van, így megéri a supportot az ms-nek, ez mellett nem sok millió konfigurációról van szó, míg linux esetében már az os-ből is van bőven és a cég számára elhanyagolható a szám, ami miatt nem éri meg a support.
Linux alatt senkit se izgat az MS-Office... hisz ott vannak az ingyenesen használható alternatívák ,amik egy átlagfeladatra tökéletesen használhatók... ott a bibi ,hogy aki csak az office-t ismeri hellyel közzel ,az görcsösön ragaszkodik ,hogy a megszokott ikonjai ott legyenek

-
ricsi99
addikt
"Az mas kerdes hogy a Win orientalt ceges vilag meg ezt nem fedezte fel, gozuk sincs errol."
Tévedsz. Lásd Pl Francia ország...
"Flatpak, snap stb. Kontenerizalt, hordozhato, izolalt, jogosultsag kezelessel ellatott appok"
Windows fan csopiba ne használj ilyen szavakat mert nem tudják mit takar
-
cog777
őstag
Kivancsi vagyok a kornyezeti labnyomara a Windowsnak akkor, mennyivel fog emelkedni. Szerintem nem kicsit.
Meg gondolom az energiahatekonysagra is hatassal lesz. -
Cs1csó
titán
Nem teljesen világos. Eddig nem emelték az órajelüket a processzorok, ha terhelést kaptak? Vagy ezek annyira kis méretű, rövid idejű terhelések, amikre nem reagált drasztikusan a cpu, de most kikényszerítették? Mint az nvidia vga driverben a max teljesítmény erőltetése, ami kis terhelésnél is maximumon járatja már a kártyát?
Jól látod szerintem "HA" terhelést kaptak akkor emelték az órajelet, itt pedig ahogy írod MINDEN esetben KI LESZ KÉNYSZERÍTVE az órajel emelés, a "max kakaó" még akkor is ha pl. csak egy total Commander-t indítasz is.
-
E.Kaufmann
veterán
-
cog777
őstag
Az is töredezett több féle linux rendszerrel...
Ami mar nem annyira problema, miert is? Flatpak, snap stb. Kontenerizalt, hordozhato, izolalt, jogosultsag kezelessel ellatott appoke a jovo.
Az mas kerdes hogy a Win orientalt ceges vilag meg ezt nem fedezte fel, gozuk sincs errol. -
Dragon3000
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
Mac felhasználó elég sok van, így megéri a supportot az ms-nek, ez mellett nem sok millió konfigurációról van szó, míg linux esetében már az os-ből is van bőven és a cég számára elhanyagolható a szám, ami miatt nem éri meg a support.
Pontosan errol lehet szo, azert itt a desktop piaci reszesedes MacOS-nal ~20%, Linux meg mennyi, 3-4%?
-
Dragon3000
nagyúr
Mindenesetre nem véletlen, hogy nincs Office for Linux, mikor létezik Office for Mac (tehát biztos nem technikai akadája lenne). Akkor kis túlzásal be is lehet szántani a Windows üzletágat....
-
E.Kaufmann
veterán
Mindenesetre nem véletlen, hogy nincs Office for Linux, mikor létezik Office for Mac (tehát biztos nem technikai akadája lenne). Akkor kis túlzásal be is lehet szántani a Windows üzletágat....
-
ricsi99
addikt
Sikerult levaltanom a Win11-et Ubuntu 26.re a ceges gepen. Kevesebb mint fele memoriat eszik, a CPU 50C-os ugy hogy nem kapcsol be a venti
Na, ezt Win alatt soha nem erem el. Olyan szinten optimalizalatlanok a hires “enterprajsz” Win-es szoftverek, biztonsagi szoftverek hogy az fajdalom. Gondolom az MS nekik is akart “kedveskedni” - segiteni, hogy ne tunjon annyira reumas csiganak a 22 mag es a 64GB memoria. Csupan egy szigorubb QA rendszer kellene.Írhatsz bármit.... MS belesúlykolta a köztudatba... csak a win ami ad neked mindent legyőző akaratot
-
cog777
őstag
Sikerult levaltanom a Win11-et Ubuntu 26.re a ceges gepen. Kevesebb mint fele memoriat eszik, a CPU 50C-os ugy hogy nem kapcsol be a venti
Na, ezt Win alatt soha nem erem el. Olyan szinten optimalizalatlanok a hires “enterprajsz” Win-es szoftverek, biztonsagi szoftverek hogy az fajdalom. Gondolom az MS nekik is akart “kedveskedni” - segiteni, hogy ne tunjon annyira reumas csiganak a 22 mag es a 64GB memoria. Csupan egy szigorubb QA rendszer kellene. -
wasd.hu
senior tag
Nekem is fura. Többet nem olvastam utána mint ami PH-n van, lehet azzal hogy valamire kattintasz azzal kezdi egyfajta nulladik lépésként az op. rendszer hogy kiadja a max órajel parancsot (avagy kiszedi az energiagazdálkodást).
Mert más esetben, pl. megnyitottad a fájlkezelőt vagy egy hosszabb menüsort és mire fellépett magasabb órajelre a proci, már megnyílt a program, vagy lefutott a feladat. Tehát kicsit későn érkezett meg a hardver.
Őszintén, inkább marketing az egész. Nem hiszem hogy a mai világban akár 1Ghz-en ketyegve is, ne tudná max sebességgel kiszolgálni az alap feladatokat egy hardver.
#21 Z_A_P / #23 Shing
+1 régi sztori ez. Egy időben odavoltam a Throllestop alkalmazásért, újabb technológiánál nyugodtan elengedheted. Boostolnak össze vissza a procik, Van ugye P-core teljesítményre és Efficiency cores (E-cores). Legtöbbször hw gyorsítás zajlik. Gondolom nem ok nélkül döntöttek így. De végre megérkezett az m$ boost, Safeguard Hold sorban újabb bekezdés: KB5094126.
#4 Hieronymus / #10 Duree
Már én sem hiszek a mesékben!sokan ki sem próbálták, csupán nemtetszésüket fejezték ki... Ettől függetlenül nyilván hasznos dologról van szó..
Stock OS-telepítése után átlagjózsi bekapcsolja a gépet, megnyitja az adott rendszeren a feladatkezelőt, és azt gondolja, idle állapotban 1–2% körül lesz a CPU-terhelés. Ha éppen nincs update, backup egyéb húzós feladat, akkor később is bőven 4–5% alatt lesz az átlag terhelés. Egy korszerű hardver mindenre elegendő. A háttérfolyamatok optimálisan futnak, nem terhelik indokolatlanul a hw-t.
Nálam ez volt az optimális, aztán 1809-es build után a process-ek száma obszcén módon növekedni kezdett, ami Linuxra ösztönzött. Kerülöm a legújabb release-ek használatát. Azóta a W11–10 legfeljebb vendégként fut, ha valami miatt elengedhetetlenül szükség van rá – természetesen debloat, teljesen testreszabva, optimálisan beállítva használható maradt: nyilván VM. -
Shing
őstag
Nem teljesen világos. Eddig nem emelték az órajelüket a processzorok, ha terhelést kaptak? Vagy ezek annyira kis méretű, rövid idejű terhelések, amikre nem reagált drasztikusan a cpu, de most kikényszerítették? Mint az nvidia vga driverben a max teljesítmény erőltetése, ami kis terhelésnél is maximumon járatja már a kártyát?
Nekem is fura. Többet nem olvastam utána mint ami PH-n van, lehet azzal hogy valamire kattintasz azzal kezdi egyfajta nulladik lépésként az op. rendszer hogy kiadja a max órajel parancsot (avagy kiszedi az energiagazdálkodást).
Mert más esetben, pl. megnyitottad a fájlkezelőt vagy egy hosszabb menüsort és mire fellépett magasabb órajelre a proci, már megnyílt a program, vagy lefutott a feladat. Tehát kicsit későn érkezett meg a hardver.
Őszintén, inkább marketing az egész. Nem hiszem hogy a mai világban akár 1Ghz-en ketyegve is, ne tudná max sebességgel kiszolgálni az alap feladatokat egy hardver.
-
Hieronymus
veterán
-
Z_A_P
addikt
Tipp: Animációt kapcsolja ki mindenki, windows, android, stb. Beállításoknal (android talán fejlesztői eszközök ) lehet.
Sokkal gyorsabb lesz minden (azonnal minimalizál, nem lecsuszik, stb), és nem kell hozzá extra cpu, stb. -
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
Wilks
aktív tag
-
Narxis
nagyúr
Ma telepítette fel nálam, változást egyelőre nem tapasztaltam.
-
Z_A_P
addikt
A vicces ebben az, hogy a Microsoft ezzel el volt maradva.
A tobbi OS, Linux, MacOS, Android mar reg igy mukodik, ok is "trukkoznek".Ettol fuggetlenul igen, a Windowsbol lehet faragni boven.
Hieronymus
Elvileg azon vannak, hogy 100%-ban ujrairjak a nativ progamokat WinUI-ra.Microsoft plans 100% native Windows 11 apps in major shift away from web wrappers
A newly formed team will rebuild apps from the ground up as part of a broader OS optimization effortOooo, vegre at lehet oldalra pakolni a taskbart?? Na, el sem hiszem, VEEEGRE sikerul visszarakni az egyik ertelmes funkciot (amit 25 ev utan ok maguk vettek ki..)
-
Z_A_P
addikt
A tobbi OS, Linux, MacOS, Android mar reg igy mukodik, ok is "trukkoznek".Ettol fuggetlenul igen, a Windowsbol lehet faragni boven.
Hieronymus
Elvileg azon vannak, hogy 100%-ban ujrairjak a nativ progamokat WinUI-ra.Microsoft plans 100% native Windows 11 apps in major shift away from web wrappers
A newly formed team will rebuild apps from the ground up as part of a broader OS optimization effort"Elvileg azon vannak, hogy 100%-ban ujrairjak a nativ progamokat WinUI-ra."
A cikk nem errol szol. Pont ellenkezoje: a web-browserbe csomagolt otvar javascriptes lassu szarokat fogjak rendes nativa appokra atirni. -
Hieronymus
veterán
Viszont az vicces, hogy vízhűtéssel, a beállítások matatása nélkül (amúgy sincsennek almán
) fel lehet húzni másfél-kétszeres teljesítményre.Thermal Pad is segít, igaz nem ekkora hatékonysággal.
-
Cassi
őstag
Mintha feljebb ment volna a Speedometer 3.1 pontszámom pár százalékkal, de valamilyen precíz teszt tudná csak megerősíteni.
-
E.Kaufmann
veterán
Nem az minősítés alapja, hogy te mit érzel üzemszerűnek.
A gyártó előírása és korlátozása a meghatározó. A fordulatszámmérő piros jelzéséig teljesen normális a motor használata. Az egy másik történet, hogy a fogyasztás az egekbe emelkedik.A processzor nem lépi át a saját hőtermelési keretét. Ha átlépné, önmaga szabályozná le.
A Macbook Air sorozatban gyakorlatilag nincs hűtése a processzornak. Mégsem pusztulnak meg a notebookok.Viszont az vicces, hogy vízhűtéssel, a beállítások matatása nélkül (amúgy sincsennek almán
) fel lehet húzni másfél-kétszeres teljesítményre. -
Hieronymus
veterán
Ha már az autókat hoztad fel. Ha egy lámpánál elindulva az autó azonnal 5-6000-es fordulaton pörögne, azt mennyire éreznéd üzemszerű használatnak?
Nem az minősítés alapja, hogy te mit érzel üzemszerűnek.
A gyártó előírása és korlátozása a meghatározó. A fordulatszámmérő piros jelzéséig teljesen normális a motor használata. Az egy másik történet, hogy a fogyasztás az egekbe emelkedik.A processzor nem lépi át a saját hőtermelési keretét. Ha átlépné, önmaga szabályozná le.
A Macbook Air sorozatban gyakorlatilag nincs hűtése a processzornak. Mégsem pusztulnak meg a notebookok. -
Duree
veterán
Na erre kíváncsi vagyok.
-
Dragon3000
nagyúr
Én azért még mindig tartom a véleményemet, hogy a gyorsítást nem a proci "gyilkolásával", hanem az oprendszer hatékonyabbá tételével kellene elérni.
Semmilyen gyilkolás nem lesz ezzel, mert ugyanúgy a meghatározott specifikáción belül marad a cpu. Ezzel csak a túl tolt energia takarékosság miatti lomhább mozgást sürgetik meg. Gyilkolásról akkor beszélhetnénk, ha ezzel felül írná akármelyik limitet, de ilyenről szó sincs.
-
Csupingo
veterán
-
Geri Bátyó
addikt
Hieronymus
A newly formed team will rebuild apps from the ground up as part of a broader OS optimization effortNyilván ezt értem és felfogtam, csak nem értek egyet vele.
-
Geri Bátyó
addikt
Mitől lenne "gyilkolás"?
A processzor tervezett alaptulajdonságának kihasználása. Olyan mintha ezt mondanád Gépjárműben a legnagyobb motorfordulatszám maradjon 2000 alatt. A gyorsabb forgás gyilkolja a motort. Nyilván a kopás sebessége gyorsul, de nem az fogja a motor halált okozni, normális vezetési stílus mellett.AMD Ryzen 7 3700U processzort használ a notebook. A frissítés drámai mértékben emelte meg a látszólagos sebességet, miközben be sem kapcsol a hűtés. Nem aggódok a "gyilkolás" miatt.
Éppen ellenkező hatású. Kitolja a noti használhatóságát.A Windows és programok optimalizálását örömmel fogadnám. De nem hiszek a mesékben. Mára odáig jutottunk, hogy a javítás, javításának - javítása sem sikerül mindig.
Nem jut idő az alapvető optimalizálásra.Ha már az autókat hoztad fel. Ha egy lámpánál elindulva az autó azonnal 5-6000-es fordulaton pörögne, azt mennyire éreznéd üzemszerű használatnak?
-
Busterftw
nagyúr
Én azért még mindig tartom a véleményemet, hogy a gyorsítást nem a proci "gyilkolásával", hanem az oprendszer hatékonyabbá tételével kellene elérni.
Hieronymus
A newly formed team will rebuild apps from the ground up as part of a broader OS optimization effort -
Hieronymus
veterán
Mitől lenne "gyilkolás"?
A processzor tervezett alaptulajdonságának kihasználása. Olyan mintha ezt mondanád Gépjárműben a legnagyobb motorfordulatszám maradjon 2000 alatt. A gyorsabb forgás gyilkolja a motort. Nyilván a kopás sebessége gyorsul, de nem az fogja a motor halált okozni, normális vezetési stílus mellett.AMD Ryzen 7 3700U processzort használ a notebook. A frissítés drámai mértékben emelte meg a látszólagos sebességet, miközben be sem kapcsol a hűtés. Nem aggódok a "gyilkolás" miatt.
Éppen ellenkező hatású. Kitolja a noti használhatóságát.A Windows és programok optimalizálását örömmel fogadnám. De nem hiszek a mesékben. Mára odáig jutottunk, hogy a javítás, javításának - javítása sem sikerül mindig.
Nem jut idő az alapvető optimalizálásra. -
E.Kaufmann
veterán
Jogos, ugyanakkor nem baj, ha mindamellett még trükközik az OS, hogy a GUI még gördülékenyebb legyen
-
Rabbitf_24
addikt
Nyilván ez lenne az ésszerű, logikus megoldás. Sajnos a könnyebb utat választani mindig "könnyebb"...
-
Geri Bátyó
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Akkora lesz a kávamentes iPhone XX, mint egy tálca
- hdanesz: Korlátlan 'A' kategóriás motor jogsi 43 évesen?
- Meglepő pletyka a Pixel 11a-ról: a csúcs Tensor lapka is lecsoroghat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 11
- Yettel topik
- Viccrovat
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Mozilla Firefox
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Motorola G60 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Ezüst Karcmentes
- Apple iPhone 14 128GB Éjfekete Használt Felújított - 100% Akkumulátor
- Dobozos ÚJ!HP OMEN 16 Ryzen 9 8940HX / RTX 5070 / 32 GB / 1 TB / 144 Hz Garancia
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor! 39" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK

Nem jut idő az alapvető optimalizálásra.