Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
A mostani iPad mini 680 euró (Németország). (600 dollár nettó, USA) És az Apple folyamatosan emel az árain. Kizártnak tartom, hogy tartsa az Apple ezt az árat OLED-del. Szerintem olyan 720-730 euró (620-640 dollár) lesz az ára.
Igen, én tévedtem. Elnézést.
-
Engo
aktív tag
Jómagam se azt terveztem, hogy visszább lépek a képátlóban
viszont Samsung vonalon ugyanezt a hardverkiosztást 2x vagy 3x többért tudtam volna beszerezni, az meg nekem nem játszott, szóval maradt ez (igyekszem kompromisszumos összeghatárt és futamidőt nézni a részletre való vásárlásnál...az előd Astra pont ezért nem játszott, azt idehaza nem forgalmazza senki, Samsungban meg a mostani törlesztő mellett 2x vagy 3x olyan hosszan fizettem volna
). Pár apróbb nyűgöt leszámítva nem csináltam vele rossz vételt, azokat meg idővel úgyis kigyomlálomGalaxy Tab S 10.5 - S4 között megvolt az összes Samsung tablet, szerettem mindet. De ha sokat játszol, akkor jobb az a Legion Y700 Gen3. Még az Android 17-et is megkapja, ha jól tudom. Én inkább PS-en játszom, de azon is egyre ritkábban.
-
fabokf
tag
Nekem több mint 10 éve nem volt kompakt tabletem (Nexus 9 volt az utolsó), akkoriban még fontos szempont volt a hordozhatóság. Azóta változtak a felhasználói szokásaim, csak otthon használom, jelenleg egy 12.7"-es Lenovot. Nem irigylem a mini kategória rajongóit, mert nagyon gyér a kínálat. Játékra egyértelműen jobb a kompakt méret.
Jómagam se azt terveztem, hogy visszább lépek a képátlóban
viszont Samsung vonalon ugyanezt a hardverkiosztást 2x vagy 3x többért tudtam volna beszerezni, az meg nekem nem játszott, szóval maradt ez (igyekszem kompromisszumos összeghatárt és futamidőt nézni a részletre való vásárlásnál...az előd Astra pont ezért nem játszott, azt idehaza nem forgalmazza senki, Samsungban meg a mostani törlesztő mellett 2x vagy 3x olyan hosszan fizettem volna
). Pár apróbb nyűgöt leszámítva nem csináltam vele rossz vételt, azokat meg idővel úgyis kigyomlálom -
kakuk.tamas
addikt
A mostani iPad mini 680 euró (Németország). (600 dollár nettó, USA) És az Apple folyamatosan emel az árain. Kizártnak tartom, hogy tartsa az Apple ezt az árat OLED-del. Szerintem olyan 720-730 euró (620-640 dollár) lesz az ára.
-
Engo
aktív tag
Nekem most egy Legion Y700 (Gen 3) van aktív használatban...fura volt elsőre a Tab S4 méretéről visszaszokni a kisebbre, pedig volt az "ősidőkben" efféle méretű tabletem egy Galaxy Tab S 8.4 képében (és még most is megvan valahol eldugva a szekrényben és működik is
), szóval biztos ezt is megszoknám...de engem az RM termékeivel sosem a hardver, sokkal inkább a szoftver oldal bizonytalanított el...én kimondottan sokat játszok telón/tableten és vannak játékaim, amik ázsiai régiósok lévén nem Play áruházból telepíthetőek...és volt, hogy emiatt korábbi Xiaomi mobil eszközöknél fel kellett nyitni a Dev.Options menüt, mert a MIUI alapú loader felület egyszerűen letiltotta a külső appos telepítést...a Samuknál és most a Lenovonál ilyen gondom nincs, 3 pöccintés és minden települ, zokszó nélkül
nem tudom, hogy itt ugyanígy menne-e a dolog...de nemrég az X fiókjukon feldobtak egy tesztelési lehetőséget az új tabletre, lehet megnézem hátha sikerülne bejutni és akkor lecsekkolhatom
Nekem több mint 10 éve nem volt kompakt tabletem (Nexus 9 volt az utolsó), akkoriban még fontos szempont volt a hordozhatóság. Azóta változtak a felhasználói szokásaim, csak otthon használom, jelenleg egy 12.7"-es Lenovot. Nem irigylem a mini kategória rajongóit, mert nagyon gyér a kínálat. Játékra egyértelműen jobb a kompakt méret.
-
worxland
addikt
A minimum 120Hz-es OLED kijelző+ez a hardver tartalom fogyasztásra tökéletes lenne számomra. Játszani nem akarok tableten, próbáltam, nem az én világon. Ha kiszolgál 2-3 évig, nem panaszkodok.
Az a baj, hogy ősszel elvileg jön az új Mini OLED kijelzővel, de az Apple-t ismerve nem lesz benne 120Hz... És drágább lesz, mint ez.
" de az Apple-t ismerve nem lesz benne 120Hz" - már kiszivárgott, hogy marad 60 Hz. Megy is a qrva@nyázás rendesen az almás kommentekben.
"És drágább lesz, mint ez." - valószínűleg nem. -
fabokf
tag
Nekem most egy Legion Y700 (Gen 3) van aktív használatban...fura volt elsőre a Tab S4 méretéről visszaszokni a kisebbre, pedig volt az "ősidőkben" efféle méretű tabletem egy Galaxy Tab S 8.4 képében (és még most is megvan valahol eldugva a szekrényben és működik is
), szóval biztos ezt is megszoknám...de engem az RM termékeivel sosem a hardver, sokkal inkább a szoftver oldal bizonytalanított el...én kimondottan sokat játszok telón/tableten és vannak játékaim, amik ázsiai régiósok lévén nem Play áruházból telepíthetőek...és volt, hogy emiatt korábbi Xiaomi mobil eszközöknél fel kellett nyitni a Dev.Options menüt, mert a MIUI alapú loader felület egyszerűen letiltotta a külső appos telepítést...a Samuknál és most a Lenovonál ilyen gondom nincs, 3 pöccintés és minden települ, zokszó nélkül
nem tudom, hogy itt ugyanígy menne-e a dolog...de nemrég az X fiókjukon feldobtak egy tesztelési lehetőséget az új tabletre, lehet megnézem hátha sikerülne bejutni és akkor lecsekkolhatom
-
kakuk.tamas
addikt
A minimum 120Hz-es OLED kijelző+ez a hardver tartalom fogyasztásra tökéletes lenne számomra. Játszani nem akarok tableten, próbáltam, nem az én világon. Ha kiszolgál 2-3 évig, nem panaszkodok.
Az a baj, hogy ősszel elvileg jön az új Mini OLED kijelzővel, de az Apple-t ismerve nem lesz benne 120Hz... És drágább lesz, mint ez.
-
kbyte1024
veterán
Mindegyik visszaveszi a teljesítményt ha tul van terhelve. Ez nem kérdés. De ha csak annyival hogy mlg simán elég a visszafogott erő is akkor nem lehet gond. És valószínűleg nem fogja anyira visszavenni hogy használhatatlan legyen. A nagyobb baj az Update.....ha már ki ad a user egy valag pénzt,tudja már használni értelmes ideig.
-
Engo
aktív tag
Nem én vagyok a célcsoport, a 12"+ tableteket preferálom. Na de mit vegyen az ember, ha erős és kompakt tabletet szeretne? Mert ezen és a Lenovo Legion Y700 Gen5-ön kívül nincs jóformán semmi.
-
Alaaf Pi
őstag
Legalábbis te ezt gondoltad.
A táblagép szinonimája a tablet. Ezt könnyen tudod ellenőrizni is...
Nincs ilyen, hogy régebben ugyanaz a szó mást jelentett.
Hogy Te milyen egyéb jelentéstartalmat teszel hozzá, az már szubjektív.
A visszahajtható laptop az laptop.
Front van?
vagy mi ez az értetlenség.Tessék, egy a Lenovo oldaláról származó szöveg.
A táblagép (más néven tablet) egy hordozható, érintőképernyős számítógép. Olyan, mint egy okostelefon, de nagyobb a képernyője. Jól használható filmnézésre, játékra és tanulásra...
Komolyan, kezdek kételkedni a fórumban... Ha értenéd, akkor nem tetted volna szóvá a semmit....
A Microsoft is tabletként hivatkozik akár az angol akár a magyar oldalon. Nem igazán értelek. Ez sima fingreszelés.

Komolyan, nem értem.... Vagy öregszik a fórum... Vagy én viselem már ezt nehezen...2026-bsn azon kell egy szakmai oldalon "eszmét cserélni" , hogy a tablet és a táblagép szó ugyanazt jelenti...
Hát nah.
De van olyan hogy mást jelentett. Régen ezek slate-ek lettek volna.
Látott már valaki olyat, hogy a led villanó kiáll a hátlap síkjából?
-
Duree
veterán
Ennyi pénzért ilyen hűtéssel nem biztos ,hogy jó vétel. Úgy gondoljál, hogy a gamer jelző mindent el tud adni.
-
worxland
addikt
-
KISDUCK
addikt
Az ipad mini 7 (2024) gyengébb, de stabilabb, az M szériás chippel szerelt ipad-ek viszont kb. egy szinten vannak teljesítményben és szintén sokkal stabilabbak terhelés alatt.
Ez a redmagic astra 2 nagyon mehh, hiába az nagyteljesítményű soc, ha a spéci hütőrendszer ellenére sem tudja tartani a teljesítményt. -
Kbali
nagyúr
-
janeszgol
félisten
-
Kbali
nagyúr
Nahjó, Apple-ös vagyok, de ez a méret meg a spec asszem meggyőzött.
Az aktuális iPad Mini nem jobb?
-
KISDUCK
addikt
Hát jó de ebbe nem a klasszikus passzív hűtés van, mert folyekony fémmel van megkenve a soc, amitől folyadék adja át a hőt egy nagy felületű gőzkamrának és így trottyol le az egész. Szóval ott a gondosan megtervezett hűtőrendszer ami felárat eredményez a tabletnél, de nem ér semmit. Ez így kaka.
-
mcs
veterán
Ennek a SoC-nak egyszerűen kevés a passzív hűtés, ha jobban igénybe van véve. A Poco F8 Ultrám, ami ugyanezt tartalmazza, ugyanúgy throttlingol, ha alaposan megterhelem valamivel.
-
Draun01
tag
én a gamespace részére leszek kíváncsi, hogy tud majd futtatni steam könyvtárat... ilyent várok már a régi nvidia shieldem óta, ami kicsi-könnyen hordozható, és hardveresen is lehet használni másra is (persze én is filmnézés és gamma lenne a cél)
annak is örülnék ha a steamdeck, vagy lenovo legion go, xbox ally x-ra optimalizált pc-s játékokat futtatná, mert pont régi játékokat játszanék vele újra vagy végig magyarosítvaEgy gamehub vagy gamenative installasaval simán kéne vinnie a steames, gog-os játékokat, gyengébb hardveren is rengeteg régebbi játék elmegy
-
bali
tag
Ezeknél a kínai csodáknál mindig a szoftveren bukik el a dolog. A gyatra támogatás, a helyenként nem helyesen fordított félig magyar, angol menüpontok sokat rontanak az élményen. Itt jön ki, hogy össze van csapva az egész. Inkább egy Ipad vagy egy Samsung Tab, mert ott amit ígérnek szoftverben, azt hozzák.
-
nexus6
aktív tag
én a gamespace részére leszek kíváncsi, hogy tud majd futtatni steam könyvtárat... ilyent várok már a régi nvidia shieldem óta, ami kicsi-könnyen hordozható, és hardveresen is lehet használni másra is (persze én is filmnézés és gamma lenne a cél)
annak is örülnék ha a steamdeck, vagy lenovo legion go, xbox ally x-ra optimalizált pc-s játékokat futtatná, mert pont régi játékokat játszanék vele újra vagy végig magyarosítva -
plejik
addikt
Ezekkel sajnos a legnagyobb gond szerintem, hogy nagyon gyenge a szoftveres támogatás, 1 max 2 év ha jól tudom...
-
KISDUCK
addikt
gsmarénán már van teszt, hiába a komoly hűtőrendszer, stresszteszt alatt letrottyol szépen a cpu és gpu.
-
Lajmund
őstag
Jó kis cucc. Ha nem lenne fold7 telom még el is gondolkodnék rajta ha tudna e simet és 5g kapcsolatot. Itthon meg inkább már gépen játszok. De aki telon szeret és sima telefonja van annak simán jó lehetne.
-
Watchdog
aktív tag
Ránéztem a képre, és elsőre a Sokol rádió ugrott be. De kib. öreg vagyok...
-
Donki Hóte
veterán
Front van?
A táblagép (más néven tablet) egy hordozható, érintőképernyős számítógép. Olyan, mint egy okostelefon, de nagyobb a képernyője. Jól használható filmnézésre, játékra és tanulásra...
Komolyan, kezdek kételkedni a fórumban... Ha értenéd, akkor nem tetted volna szóvá a semmit....
A Microsoft is tabletként hivatkozik akár az angol akár a magyar oldalon. Nem igazán értelek. Ez sima fingreszelés.

Komolyan, nem értem.... Vagy öregszik a fórum... Vagy én viselem már ezt nehezen...2026-bsn azon kell egy szakmai oldalon "eszmét cserélni" , hogy a tablet és a táblagép szó ugyanazt jelenti...
Hát nah.
OK, értem, én tudtam rosszul
Százszor le fogom írni, hogy a táblagép az a tablet
-
kbyte1024
veterán
Front van?

Hát nah.
Vannak bajok nem?
-
kakuk.tamas
addikt
Nahjó, Apple-ös vagyok, de ez a méret meg a spec asszem meggyőzött.
-
janeszgol
félisten
Itmos tablet. Hardveresen csúcs. Játékra kihegyezettnek akkor nevezném, ha valamelyik játékban 100 fps felett lehet jatszani. Mert a mai játékokkal minden elboldogul. Akad néha egy-egy, ami necces, de az nem azért van, mert olyan minőséget hoz, hanem azért, mert trehányul van lefejlesztve.
-
Graphics
Jómunkásember
Értem én, de a címben táblagépet emlegetnek...
Régebben a táblagép nem a tablet volt, hanem a Microsoft Surface, meg a teljesen visszahajtható Lenovo Yoga laptopok

Front van?

Hát nah.
-
Donki Hóte
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Igen.
Eléggé látható rajta.
-
Donki Hóte
veterán
Ezmiez
Ez egy játékra kihegyezett tablet?
-
mrThomi
addikt
Ez is egyre drágább. Az astra 499-ről indult...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy Tab S7+ Book Cover Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 12.4 Book Cover Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Book Cover Bolti ár:100k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új Samsung Galaxy Tab S9 Ultra Keyboard Slim Case Bolti ár:50k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új Samsung Book Cover Keyboard Galaxy Tab S9/S9 5G/S9 FE/S9 FE 5G Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 I i7-10610U I 16GB I 256SSD I 13,3" HD I W11 I 6 hó gari
- iPhone 14 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - Új Eredeti Akkumulátor
- Nemzeti Adó- és Vámhivatal --- Ők már minket választottak!
- 5db újszerű állapotú retro félkonfig egyben - 17.000 Ft
vagy mi ez az értetlenség.