- Nem villog többet a kijelző a GeForce driver gyorsjavításával
- IFA 2026: Kedvező(bb) árak és színek: ez a Lenovo új notebookjainak vonzereje
- IFA 2026: Kell egy kisebb konzol? Az Acer körbenyeste az Atlas 8-at
- IFA 2026: az NVIDIA RTX Spark beházasodott a Lenovo Yoga termékcsaládjába
- Őszindító hardvercsomag
- RAM topik
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
veterán
-
Reggie0
titán
-
csibe1
veterán
Ja, én meg a hula lányokra, minden este.

Lassan már több RAM lesz a videókártyán, mint a gépben.
Mondjuk ilyen árak mellett nem tudom mikor, meg ugye mennyiért... -
csibe1
veterán
-
X2N
addikt
Az még egy élhető dolog lenne az 5090 mellé.. Pl a nyelvi modellek mehetnének a 72 gb-os kártyára, és a számolás igényes folyamatok így beférnének a 32gb-ba.. mert a sallangok nem ott lennének.. csak így 2 kártya.. Egy kártyával jobb lenne.. De még ez is nagyon drága... Várom, míg a lufi kipukkan
Talán 4 év múlva..Lehet várakozni, vagy bérelni.
"you will own nothing and be happy" -
Put2
tag
RTX Pro 5000 72GB? Persze lasabb, mint a 6000, 5090-hez képest meg pláne.
Az még egy élhető dolog lenne az 5090 mellé.. Pl a nyelvi modellek mehetnének a 72 gb-os kártyára, és a számolás igényes folyamatok így beférnének a 32gb-ba.. mert a sallangok nem ott lennének.. csak így 2 kártya.. Egy kártyával jobb lenne.. De még ez is nagyon drága... Várom, míg a lufi kipukkan
Talán 4 év múlva.. -
Dare2Live
félisten
Dehogy nincs értelme. Nekem 3080 12gb van, nem a sebesség miatt vennék supert, hanem a több vram miatt, hogy időtálló legyen, mert 2-3 generációnként váltok kártyát. Nekem tökéletes lenne és teljesen hidegen hagy, hogy mit tud majd egy év múlva a 6080-as. Azokkal nem tudok azonosulni, akik generációnként váltanak.
Ahol a 3080 kifut a 10GB ből gyakorlatban 4K+RT oda a 3080 nagyon kevés.
@csibe1
Nem. Az SRAM skálázódás miatt amúgy meg komoly gond, hogy egy 5->3nm váltás töredék előrelépést hoz mint egy 7->5nm. -
Put2
tag
-
Reggie0
titán
Más szempontokból meg elég sokat ellene. És ezeket nehéz ráfogni a narkóra.
A lenyeg, hogy a karmikus egyensuly megvan.
-
Komplikato
veterán
-
Reggie0
titán
-
X2N
addikt
Remélem azt a majmot is minél előbb sikerül fellőni a marsra, a többivel együtt.
-
Cassi
őstag
Nem kell ennyire pesszimistának lenni. Elon nemrég azt nyilatkozta, hogy 2036-ra a pénz már nem lesz fontos (az AI miatt). Már csak 10 évet kell kibírni (Magyarországot konkrétan nem említette, de reméljük ide is begyűrűzik).
-
Reggie0
titán
1000 USD/EUR + ÁFA az a kb 450e a mostani árfolyamnál. A konzolos népek erre már teljesen kiakadnak, miközben PC vonalon ez annyira nem is sok. Talán egy átlag, inkább átlag alatti PC jön ki ennyiből.
A gond inkább az lehet, hogy ha marad a mostani helyzet, akkor a qrva scalperek nyilván rárabolnak a készletre azonnal. Aki nem rendeli elő, az valószínűleg csúnya áron jut hozzá. Az előrendelés meg azért necces, mert ha az Xbox a PC módban nem lesz normálisan használható, akkor hagyom a fenébe, de ezt honnan tudjom majd előre? Nyilván lesznek tesztek, legalábbis bízom benne, de általában a tesztelők mindig csak FPS-t számolgatnak, nem az általános használatot mutatják be.
Esetleg felcsapok alkalmi scalpernek és berendelem, ha meg nem tetszik eladom felárral, de én nem akarok seftelni, nem az én világom.
Mindegy van még szerény becslés szerint is bő 1 év, mire jövő év vége felé megjelenik, sőt már 2028 dátumot is láttam. Addig a pénzt is összerakom rá, aztán majd lesz valami, de az xbox érdekel. A steam box volt még esélyes, de az nekem túl gyenge lett. Olyant szeretnék, ami erősebb jóval a mostani konfigomnál.
Rendeld elo, es ha nem tetszik akkor ugyis el tudod adni, mivel a scalperek miatt nem lesz keszlet.
-
NandoXXL
őstag
Palit 5060 Ti 8GB Alza 04-07 hó között 133e max 119e min között mozgott 007 promó kóddal is, most 181e, egy bolt kivételével 180e a legalacsonyabb ár. Nagyon valószínű a csoda várás, 5060Ti 8GB ismételem a 8GB ára 3x %-ot emelkedett. A 12GB-os 5070 220-230e körüli ára 290e-340e között mozog a legtöbb esetben...
Super

-
X2N
addikt
Na az biztos nem lesz, lehet álmodozni.
-
Komplikato
veterán
RTX Pro 5000 72GB? Persze lasabb, mint a 6000, 5090-hez képest meg pláne.
-
Put2
tag
Én egy 64Gb-os 5090Superre várnék.. mert az RTX PRO 6000 Blackwell a 15-17k dolláros árával valami eszméletlen lehúzás.. nem játszom.. munkára kell.. de az 5090 32 Gb-os vramja igen kevés már.. nekem..
.. Sohasem gondoltam volna, hogy 32 gb kevés lesz.. -
b.
félisten
Ez egy korrekt gép, de ennél a Helix várhatóan jóval erősebb lesz. Nekem az a jó, hogy most van gépem, amivel akár több évet is kibekkelek. Ha mégsem tetszik a PC mód vagy túl sok korlátozást raknak bele, mondjuk már pedzegetik, hogy a steammel kezdeni akarnak valamit, mert nem a steamnek akarnak gépet csinálni
Ez még képlékeny, de most az a jó, hogy az MS kapaszkodik, tehát egy sikeres launch jól jönne nekik és személyesen Asha-nak. Eleve ugye a hírek arról szólnak, hogy kb ez lesz az utolsó dobásuk és ha nem domborítanak valami nagyot, akkor az MS eladhatja az xboxot úgy ahogy van. A kínai óriás játékoscég is lecsaphat rá, talán az Asus is van elég nagy. Sajnos ez a várható, mert még ha brutál jó is lesz a Helix, az MS többi részlege jobban teljesít és levághatják azt, amelyik rontja a statisztikát, hogy szárnyaljon a részvény árfolyam.
Ugye a főnökök komoly részvény opciót kapnak és a saját jutalmuk van mindenek felett
Szerintem nem lesz,főleg nem jóval ,de ne legyen igazam.
-
Busterftw
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
X2N
addikt
Ez egy korrekt gép, de ennél a Helix várhatóan jóval erősebb lesz. Nekem az a jó, hogy most van gépem, amivel akár több évet is kibekkelek. Ha mégsem tetszik a PC mód vagy túl sok korlátozást raknak bele, mondjuk már pedzegetik, hogy a steammel kezdeni akarnak valamit, mert nem a steamnek akarnak gépet csinálni
Ez még képlékeny, de most az a jó, hogy az MS kapaszkodik, tehát egy sikeres launch jól jönne nekik és személyesen Asha-nak. Eleve ugye a hírek arról szólnak, hogy kb ez lesz az utolsó dobásuk és ha nem domborítanak valami nagyot, akkor az MS eladhatja az xboxot úgy ahogy van. A kínai óriás játékoscég is lecsaphat rá, talán az Asus is van elég nagy. Sajnos ez a várható, mert még ha brutál jó is lesz a Helix, az MS többi részlege jobban teljesít és levághatják azt, amelyik rontja a statisztikát, hogy szárnyaljon a részvény árfolyam.
Ugye a főnökök komoly részvény opciót kapnak és a saját jutalmuk van mindenek felett
Úgy legyen, futtasson PC-s játékot a konzol, meg lehessen annak is használni, lenne értelme.
-
Baltazár123
őstag
igazából most épp ránéztem 367 ezerből meg van egy teljesen új gamer pc alzáról,. Asus B850-9600X Ryzen,-9600XT 16 GB-1000 W FSP táp egy átlagos gamer házikó és egy CM hyper hűtő vlamint 1 TB SSD, egyetlen egy elemtől eltekintve , ami a memória.
.
Azt érdemesebb használtan venni, + 60 K 16 GB DDR5Ez egy korrekt gép, de ennél a Helix várhatóan jóval erősebb lesz. Nekem az a jó, hogy most van gépem, amivel akár több évet is kibekkelek. Ha mégsem tetszik a PC mód vagy túl sok korlátozást raknak bele, mondjuk már pedzegetik, hogy a steammel kezdeni akarnak valamit, mert nem a steamnek akarnak gépet csinálni
-
X2N
addikt
igazából most épp ránéztem 367 ezerből meg van egy teljesen új gamer pc alzáról,. Asus B850-9600X Ryzen,-9600XT 16 GB-1000 W FSP táp egy átlagos gamer házikó és egy CM hyper hűtő vlamint 1 TB SSD, egyetlen egy elemtől eltekintve , ami a memória.
.
Azt érdemesebb használtan venni, + 60 K 16 GB DDR51000W-os táp mire?
-
b.
félisten
1000 USD/EUR + ÁFA az a kb 450e a mostani árfolyamnál. A konzolos népek erre már teljesen kiakadnak, miközben PC vonalon ez annyira nem is sok. Talán egy átlag, inkább átlag alatti PC jön ki ennyiből.
A gond inkább az lehet, hogy ha marad a mostani helyzet, akkor a qrva scalperek nyilván rárabolnak a készletre azonnal. Aki nem rendeli elő, az valószínűleg csúnya áron jut hozzá. Az előrendelés meg azért necces, mert ha az Xbox a PC módban nem lesz normálisan használható, akkor hagyom a fenébe, de ezt honnan tudjom majd előre? Nyilván lesznek tesztek, legalábbis bízom benne, de általában a tesztelők mindig csak FPS-t számolgatnak, nem az általános használatot mutatják be.
Esetleg felcsapok alkalmi scalpernek és berendelem, ha meg nem tetszik eladom felárral, de én nem akarok seftelni, nem az én világom.
Mindegy van még szerény becslés szerint is bő 1 év, mire jövő év vége felé megjelenik, sőt már 2028 dátumot is láttam. Addig a pénzt is összerakom rá, aztán majd lesz valami, de az xbox érdekel. A steam box volt még esélyes, de az nekem túl gyenge lett. Olyant szeretnék, ami erősebb jóval a mostani konfigomnál.
.
Azt érdemesebb használtan venni, + 60 K 16 GB DDR5 -
Busterftw
nagyúr
-
Baltazár123
őstag
Epp most olvastam elemzest, miszerint 1000 dollaros konzoloknal kb 40% visszaeses lenne 5 evig.
"Ampere Analysis has revealed in a newly-published document that a $1,000 price tag for the PS6 and new Xbox could see sales decline nearly 40% in comparison to previous generation hardware.
In a statement the firm claimed that a “conventionally designed, incrementally improved next-generation console” released in 2028 for around $1,000 would see a decline of 38% over the first five years, taking into consideration combined sales of PS6 and the Xbox Helix. The company further added that we can expect a large decrease in industry spending as a whole, with overall sales estimated to be 12% lower than if the new systems released at $700"1000 USD/EUR + ÁFA az a kb 450e a mostani árfolyamnál. A konzolos népek erre már teljesen kiakadnak, miközben PC vonalon ez annyira nem is sok. Talán egy átlag, inkább átlag alatti PC jön ki ennyiből.
-
tibaimp
nagyúr
Epp most olvastam elemzest, miszerint 1000 dollaros konzoloknal kb 40% visszaeses lenne 5 evig.
"Ampere Analysis has revealed in a newly-published document that a $1,000 price tag for the PS6 and new Xbox could see sales decline nearly 40% in comparison to previous generation hardware.
In a statement the firm claimed that a “conventionally designed, incrementally improved next-generation console” released in 2028 for around $1,000 would see a decline of 38% over the first five years, taking into consideration combined sales of PS6 and the Xbox Helix. The company further added that we can expect a large decrease in industry spending as a whole, with overall sales estimated to be 12% lower than if the new systems released at $700"Szerintem ez attól is függ, hogy mivel adnák el. Egy next gen grafikás GTA6 miatt szerintem, egy csomóan képesek lennének új konzolt is venni.
-
Busterftw
nagyúr
In a statement the firm claimed that a “conventionally designed, incrementally improved next-generation console” released in 2028 for around $1,000 would see a decline of 38% over the first five years, taking into consideration combined sales of PS6 and the Xbox Helix. The company further added that we can expect a large decrease in industry spending as a whole, with overall sales estimated to be 12% lower than if the new systems released at $700" -
csibe1
veterán
Na pont a Super sorozatnak sosincs semmilyen értelme. Ez az én véleményem.
Most meg főleg nem, amikor nincs is konkurencia.
Többen említik itt az 5080 Super létjogosultságát, aminek ugyancsak semmi értelme ha jobban belegondolnak .
A Super sorozat mindig az új generáció előtti évben került kiadásra.
Azután amikor megjelent az új generáció a Super tulajdonosok sírtak-ríttak, szitkozódtak és szapulták annak fényében kinek hogyan esett az új generációs árképzés vagy esetleges újítások, amik még éppen nem forrtak ki bizonyos játék címek alatt.
Személyes meglátásom szerint teljesen felesleges ennyiféle fajta kártya egy szérián belül.
Most az 50-es sorozat teljesen jó úgy ahogyan van. Az 5090 néha sok az 5080 pont jó ahogyan van az 5070-nel együtt.
Ezeket a kártyákat akik megvásárolták tudják, hogy mire vásárolták és amire vásárolták szerintem abban teljesen kiszolgálja őket. Természetesen mindenki a saját pénztárcájának megfelelően választ és ezt se felejtsük el.
A Szuper sorozat általában megfejelte az alapokat 5-10-20 FPS -vel, húha már megérte….. csak hogy még jobban megemelhessék az árakat.A Super verzió az nem az adott videókártya optimalizált, kisebb csíkszélességen gyártott verziója?

-
tool
tag
Többen említik itt az 5080 Super létjogosultságát, aminek ugyancsak semmi értelme ha jobban belegondolnak .
Azután amikor megjelent az új generáció a Super tulajdonosok sírtak-ríttak, szitkozódtak és szapulták annak fényében kinek hogyan esett az új generációs árképzés vagy esetleges újítások, amik még éppen nem forrtak ki bizonyos játék címek alatt.
Személyes meglátásom szerint teljesen felesleges ennyiféle fajta kártya egy szérián belül.
Most az 50-es sorozat teljesen jó úgy ahogyan van. Az 5090 néha sok az 5080 pont jó ahogyan van az 5070-nel együtt.
Ezeket a kártyákat akik megvásárolták tudják, hogy mire vásárolták és amire vásárolták szerintem abban teljesen kiszolgálja őket. Természetesen mindenki a saját pénztárcájának megfelelően választ és ezt se felejtsük el.
A Szuper sorozat általában megfejelte az alapokat 5-10-20 FPS -vel, húha már megérte….. csak hogy még jobban megemelhessék az árakat.Dehogy nincs értelme. Nekem 3080 12gb van, nem a sebesség miatt vennék supert, hanem a több vram miatt, hogy időtálló legyen, mert 2-3 generációnként váltok kártyát. Nekem tökéletes lenne és teljesen hidegen hagy, hogy mit tud majd egy év múlva a 6080-as. Azokkal nem tudok azonosulni, akik generációnként váltanak.
-
janeszgol
félisten
Én 8gb-os kártyákkal játszom full hd-ban és eddig még minden játék elindult. Én tényleg nem értem ezt a jajjgatást, amit egyesek képesek leművelni, hogy 16gb alatt nincs élet és fel se telepítsük inkább a játékok. Az indiana jonest pár hete fejeztem be és nagyon szépen futott 5060-on, full hd-ban.
Igazából azért se cserélem most le a gpu-t, mert megvárom, hogy mi lesz az xbox projektből, mert hátha lesz benne értelem, hogy konzol és asztali PC egy gépben. Inkább abba rakom a pénzt, hátha bejön. A konzolosok egy 400-450e forintos ártól már hátast dobnak, miközben PC-n 300e-t rálocsoltam a fő konfigomra úgy, hogy jöttek alkatrészek a korábbi gépemből bele és nem is egy túl combos konfig 5700x + 5060. Az új xbox meg erősebb lesz ennél jóval, várhatóan.Majd kiderül, várhatóan jövőre. Vagy utána, ahogy a ram árak csillapodnak kissé, gondolom megvárják azt.
Egy PS5 Pro most 350-370k. Szóval a PS6 minimum (inkább több, 450-500k huf) ennyi lesz. Azt kizártnak tartom, hogy olcsóbb lenne.
Az MS elbacta, ők lehet nagyon áron alul fogják adni az új Boxot, különben bukta. -
csibe1
veterán
Nem ártana, mert némelyik játék gyalázatos állapotban van kiadva.
Aztán meg csodálkoznak, ha megy az anyázás miatta.
Szerencsére ez már jó ideje nagyon hamar kiderül, egyből felkerül a netre.
Több topikban is olvastam, hogy majd megjelenés után fél évvel vesznek játékot, mert addigra kijött annyi patch hozzá, hogy már jó is lehet.
Anno nem igazán mertek ilyen szutyok állapotban kiadni játékokat, ha mégis akkor annak sokkal nagyobb visszhangja volt.
Ha voltak is gondok az optimalizálás sokkal jobb volt, mint mostanában.
Egy ideje ez a divat: Akad a játék: vegyél több RAM-ot, erősebb procit, új videókártyát.
Ha nem vált be akkor így jártál, fizess aztán csinálj amit akarsz. (főleg ha nem kérted vissza a pénzed ha olyan helyen vásároltál ahol lehetett)
Az új jelszóra leszek kíváncsi, a mostani árak mellett ...
-
Komplikato
veterán
Amúgy a "legalja" AI kártyák ára is közel 50%-ot nőt pár hét alatt. A 329 dolláros MSRP Intel Arc Pro 50 van ahol már negyedmillióba kerül. Az RTX Pro 6000 meg 8000 USD-ről 15.000-re ment fel és még nem állt meg.
-
b.
félisten
Az 5070 Ti így is nagyon közel van az 5080-hoz, azt hozhatná.
Az kb 10 % néhol 15% Kb.
Kissé normlizálná a mostani árakat,úgy ahogy.
Persze sok a ha, ez csak egy forgatókönyv a fejemben,de Nvidia nem szokta levinni az árait, inkább a superrel teszi helyre az ár/ teljesítmény arányt. -
hokuszla
senior tag
-
b.
félisten
A Szuper sorozat általában megfejelte az alapokat 5-10-20 FPS -vel, húha már megérte….. csak hogy még jobban megemelhessék az árakat.Az 5070 supernek lenne értelme, 18 GB vrammal, és a sebességre is mehetne rá bőven.
Talán az Nv így hidalná át az 5070 Ti elszállt árait a 9070 XT ellen. -
flexxx2
őstag
még lehet jó is lesz ebből a csúszásból, legalább lesz idejük a szoftvereseknek grafika helyett magára a játékra is odafigyelni, mert sok játékban nem sikerül jól eltalálni
-
djbb534
aktív tag
-
Komplikato
veterán
Még év elején 4Kn egész jól elvoltam egy 10GBs 3080al. Az érdekes, hogy nem a 10GB miatt huzogattam csúszkákat nem az volt a limit tényező hanem az FPS.
Az érdekes, hogy az 5080on is megmaradt ezen szokás. Itt meg végképp nem a ram miatt maradt meg a csúszka huzogatás szokásom hanem mert itt is számít +10-20%FPS.
Egy WQHDn meg nagyon jól el lehet lenni 2026ban is egy 3080al.

@Busterftw
Vannak címek amihez ha 4K+RT+FG... és nem huzogatsz csúszkát
akkor kell a 16GB. De ez 2026ban is mindig kevesebb mint ahova nem kell.
A jelenlegi ram árak mellett meg nagyobb esélye van egy selejt GB202es 16GBs 5080 Supernek mint egy 24GBs GB102esnek. Tegyük hozzá sokkal több értelme is lenne, sokkal nagyobbat dobna mint a sok értelme nincs 24GBnek.
Persze ennek sincs sok esélye.Ha az AI szerverek miatt felfutott a sokezerszeresére a HBM, akkor szerintem beleférne ha a csúcskártyákra ezt tennék. Nem hiszem el, hogy RTX5080/5090 árában nem fér bele. EZ helyett meg az van, hogy az állítólag AI-ra tervezetett RTX Pro kártyán se HBM van, így az elméleti teljesítményét kenheti a user a hajára, mert ott kőkeményen a memória sebessége a szűk keresztmetszet. (Kb. egy 5080 is gyorsabb a Pro 6000-nél, persze csak ami belefér a vram-ba.)
-
Baltazár123
őstag
Még év elején 4Kn egész jól elvoltam egy 10GBs 3080al. Az érdekes, hogy nem a 10GB miatt huzogattam csúszkákat nem az volt a limit tényező hanem az FPS.
Az érdekes, hogy az 5080on is megmaradt ezen szokás. Itt meg végképp nem a ram miatt maradt meg a csúszka huzogatás szokásom hanem mert itt is számít +10-20%FPS.

@Busterftw
A jelenlegi ram árak mellett meg nagyobb esélye van egy selejt GB202es 16GBs 5080 Supernek mint egy 24GBs GB102esnek. Tegyük hozzá sokkal több értelme is lenne, sokkal nagyobbat dobna mint a sok értelme nincs 24GBnek.
Persze ennek sincs sok esélye.Én 8gb-os kártyákkal játszom full hd-ban és eddig még minden játék elindult. Én tényleg nem értem ezt a jajjgatást, amit egyesek képesek leművelni, hogy 16gb alatt nincs élet és fel se telepítsük inkább a játékok. Az indiana jonest pár hete fejeztem be és nagyon szépen futott 5060-on, full hd-ban.
Igazából azért se cserélem most le a gpu-t, mert megvárom, hogy mi lesz az xbox projektből, mert hátha lesz benne értelem, hogy konzol és asztali PC egy gépben. Inkább abba rakom a pénzt, hátha bejön. A konzolosok egy 400-450e forintos ártól már hátast dobnak, miközben PC-n 300e-t rálocsoltam a fő konfigomra úgy, hogy jöttek alkatrészek a korábbi gépemből bele és nem is egy túl combos konfig 5700x + 5060. Az új xbox meg erősebb lesz ennél jóval, várhatóan.Majd kiderül, várhatóan jövőre. Vagy utána, ahogy a ram árak csillapodnak kissé, gondolom megvárják azt.
-
Dare2Live
félisten
Most néztem egy Stalker tesztben, hogy Epic beállításban 4K használ kemény 9GB-ot. Tehát a user megvette a 16-24-32GB-os csúcskártyát, hogy jobb grafikát kapjon a pénzéért ... de nem fog. Ellégé megfigyelhető, hogy a mai játékok a konzolok max. 12GB használható, meg a régebbi PC-s 10-11GB csúcskártyákhoz van belőve. Csak közben eltelt egy évtized.

@Busterftw
Persze ennek sincs sok esélye. -
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Szerintem van értelme, 3070 Ti ről váltottam két éve 4070 Ti Superre, akkor volt kifutó megfizethető áron (385 ezer) jelentős előrelépés volt, dupla memória, framegen. Normális piaci körülmények között ilyenkor szoktam feljeszteni, meglátjuk mi lesz, állítólag már egy 5070 Ti is jobb lenne a 40-esnél a DDR7 memúria miatti jobb frametime miatt.
Jelenleg az 5 - 10 - 20 FPS sajonos a 40-es és 50-es széria között is igaz, ezért is olvasgattam, hogy van e értelme egyáltalán 5070 Ti-re vagy 5080-ra fejleszteni. Csak félek, ha megvenném és mégsem érezném símábbnak a futást akkor nagyon csalódott lennék, hogy elbaztam.
Egyetértek! Én meg 2070-ről váltottam 4070TiS-re a 16GB miatt lett ez a választásom. Illetve ebből volt olyan hűtős példány, ami befért a házamba!
-
Busterftw
nagyúr
Most néztem egy Stalker tesztben, hogy Epic beállításban 4K használ kemény 9GB-ot. Tehát a user megvette a 16-24-32GB-os csúcskártyát, hogy jobb grafikát kapjon a pénzéért ... de nem fog. Ellégé megfigyelhető, hogy a mai játékok a konzolok max. 12GB használható, meg a régebbi PC-s 10-11GB csúcskártyákhoz van belőve. Csak közben eltelt egy évtized.
4k-hoz átlagban azért nem árt a 16GB 2026-ban.
Abban igazad van, hogy az UE5 játékokban nem száll el vram igény.
-
Komplikato
veterán
MSRPn azonos katban mindig inkább a legújabb adta a jobb ár/értéket. Aztán a gyakorlatban ez tudott keverődni pl bányzás időszakban.
@csibe1
Aki megelégszik FHDvel max WQHDvel az 2026ban is elég jól elvan egy 2gennel korábbi 3080al...
És messze 100* fontosabb maga a játék, minthogy FHD vagy 4K.
Aki 4k és tényleges kompetetív oda persze kell egy 5080...Én amúgy nem tudom a super hol érné meg NVnek. A GB102 ki van maxolva. "hibás" GB202 megy 5090re vagy elöbb lesz belölle AI chip.
@Komplikato
16GB lett a max de facto standard. Ebbe kell beleférni, erre kell optimalizálni. Nincs értelme a piac 2%át lefedő 4090/5090re fejleszteni.
És itt is detto messze 100* fontosabb maga a játék mint hogy screenshoton észrevehető a 16/24GB közti különbség.Most néztem egy Stalker tesztben, hogy Epic beállításban 4K használ kemény 9GB-ot. Tehát a user megvette a 16-24-32GB-os csúcskártyát, hogy jobb grafikát kapjon a pénzéért ... de nem fog. Ellégé megfigyelhető, hogy a mai játékok a konzolok max. 12GB használható, meg a régebbi PC-s 10-11GB csúcskártyákhoz van belőve. Csak közben eltelt egy évtized.
-
Busterftw
nagyúr
-
Busterftw
nagyúr
-
VoltanIgor
senior tag
Nem szeretnélek befolyásolni ezt neked kell tudni.
Igazából amit én szoktam ajánlani az egy két generációs ugrás ha megteheted anyagilag. Szerintem várj és ne kapkodd el.
Ha igaz ez a “Super” pletyka akkor erre hamarosan lesznek hivatalos hírek is.
Lassan év vége van, bár volt már meglepetés ha visszább nézünk.
Januárban a Las Vegasban a Consumer Electronics Show (CES)-en ha addig nem történik valami, konkrétumok már lehetnek.Én kétféleképpen fejlesztettem eddig gépet - régebben hajtottam amíg már kevésnek éreztem - ez általában két generációnként történt meg, tehát egy rendszerint kimaradt. Az utóbbi kb. 10 évben viszont gari lejárta előtt váltottam a következő genre, így még rentábilisan át tudtam nyergelni a régi eladásával. 4080-ról 5080-ra is így váltottam, nem bántam meg, főleg, hogy nagyon jó áron sikerült továbbadni a 4080-ast. De most már el fogok gondolkodni a 6-os szérián, mert egyrészt ha megint 20-30% lesz a különbség, mint a 4-és 5 széria között, akkor már nem feltétlen éri meg a dolog, pláne a mostani árak mellett.
A superek, ha jönnek is, kétlem, hogy érdemi teljesítmény többletet fognak adni az jelenlegihez képest, az előző gennél is teljesen elhanyagolható volt.
-
Dare2Live
félisten
Eddig általában inkább az volta helyzet, hogy az alap verziót nem volt érdemes megvenni, és sokkal jobb ötlet volt várni a Super változatra. Különösen, mert utána a nem Super, (vagy nem Ti) VGA-k eladhatatlanná váltak használtan.
p
MSRPn azonos katban mindig inkább a legújabb adta a jobb ár/értéket. Aztán a gyakorlatban ez tudott keverődni pl bányzás időszakban.
@csibe1
Aki megelégszik FHDvel max WQHDvel az 2026ban is elég jól elvan egy 2gennel korábbi 3080al...
És messze 100* fontosabb maga a játék, minthogy FHD vagy 4K.
Aki 4k és tényleges kompetetív oda persze kell egy 5080...Én amúgy nem tudom a super hol érné meg NVnek. A GB102 ki van maxolva. "hibás" GB202 megy 5090re vagy elöbb lesz belölle AI chip.
@Komplikato
16GB lett a max de facto standard. Ebbe kell beleférni, erre kell optimalizálni. Nincs értelme a piac 2%át lefedő 4090/5090re fejleszteni.
És itt is detto messze 100* fontosabb maga a játék mint hogy screenshoton észrevehető a 16/24GB közti különbség. -
Hunwar
tag
Pontosan, nem a csillivilli grafikától lesz jó egy játék, hanem a hangulattól!

"vele együtt használom a régi konfigurációmat is."
Nekem is megvan a régebbi gép kompletten merevlemezzel, valamikor összerakom; Win7 fut rajta, azon kevesebb gond volt a régebbi játékokkal.
Keresek majd valami HDMI-s switch-et is, hogy ne kelljen mindig vezetékeket dugdosni ha a másik géppel játszanék.Nem egy erőgép, AMD FX 8350+GTX 1070Ti,de bohóckodni el lehet vele...
-
csibe1
veterán
Igazából amit én szoktam ajánlani az egy két generációs ugrás ha megteheted anyagilag. Szerintem várj és ne kapkodd el.
Januárban a Las Vegasban a Consumer Electronics Show (CES)-en ha addig nem történik valami, konkrétumok már lehetnek.Köszi, engem nem befolyásol, mert nem tervezek új hardvert venni.

Az utóbbi pár évben csak SSD-t meg HDD-ket vettem. -
wolfpapa72
tag
Januárban a Las Vegasban a Consumer Electronics Show (CES)-en ha addig nem történik valami, konkrétumok már lehetnek. -
csibe1
veterán
+1
Teljes mértékig megértem.Már egy ideje lemondtam a multis játékokról,nálam az utóbbi 1-1,5 évben fénykorát élik a régi levedlett játékaim, Retro-fél Retro , vele együtt használom a régi konfigurációmat is.
Kicsit tartottam tőle milyen lesz ("vissza fejlődni"),kellemes csalódás! Előröl kezdtem jó pár 2010-es évek játékait,és nemrossz.
Grafikára nem a legjobb,az tény,de bummm neki,a játékélmény és a benne lévő tartalom kárpótól!
Pontosan, nem a csillivilli grafikától lesz jó egy játék, hanem a hangulattól!

"vele együtt használom a régi konfigurációmat is."
Nekem is megvan a régebbi gép kompletten merevlemezzel, valamikor összerakom; Win7 fut rajta, azon kevesebb gond volt a régebbi játékokkal.
Keresek majd valami HDMI-s switch-et is, hogy ne kelljen mindig vezetékeket dugdosni ha a másik géppel játszanék. -
Hunwar
tag
Nagyjából négy éve vettem a 1660 Supert, akkor éppen nem volt sokkal drágább, mint a sima 1660-as, ha jól emlékszem.
Akkor jött be az ársávos garancia, és az egyik topikban még vitáztunk is, hogy megéri-e 8 ezerrel drágábban a plusz 1-2 év garancia. nekem megérte."Jelenleg az 5 - 10 - 20 FPS sajonos a 40-es és 50-es széria között is igaz, ezért is olvasgattam, hogy van e értelme egyáltalán 5070 Ti-re vagy 5080-ra fejleszteni. Csak félek, ha megvenném és mégsem érezném símábbnak a futást akkor nagyon csalódott lennék, hogy elbaztam."
Ezt neked kell tudnod, én biztos nem tennék bele ennyi pénzt, ha nem muszáj.
Azóta se változtattam a gépen, mert szerintem nagyon rossz irányba ment el a játékok fejlesztése. Optimalizáció nincs, hamar gyorsan kiszórják, aztán jönnek a javítások, meg azok javításai. A játékélmény legtöbbször sehol sincs, csak a névvel akarnak eladni mindent; és csodálkoznak ha lejáratják az egész sorozatot, fejlesztőcsapatot.
Ezt főleg a multis játékoknál vettem észre. Nem tudom miért csinálják, de szerintem ez nem jó irány. Az utóbbi pár részt meg se vettem, se a CoD se a BF sorozatból.
Nincs kedvem gépet fejleszteni, hogy utána ingyen frag legyek a rakat csíternek.
Ami időm van játszani azt nem a csalók miatti idegeskedéssel akarom tölteni, emiatt már a multi sem érdekel.
Inkább előszedem megint a régebbi játékokat.+1
Teljes mértékig megértem.Már egy ideje lemondtam a multis játékokról,nálam az utóbbi 1-1,5 évben fénykorát élik a régi levedlett játékaim, Retro-fél Retro , vele együtt használom a régi konfigurációmat is.
Kicsit tartottam tőle milyen lesz ("vissza fejlődni"),kellemes csalódás! Előröl kezdtem jó pár 2010-es évek játékait,és nemrossz.
Grafikára nem a legjobb,az tény,de bummm neki,a játékélmény és a benne lévő tartalom kárpótól!
-
csibe1
veterán
Nem csalódnál mert az 50-es széria jobb mint a 40-es ez tény.
Netán igazak lesznek a pletykák és tényleg jön az új 50-es Super sorozat. Na ez a megtévesztő sok ember számára szerintem. Mivel ez a marketingje a maradék raktárkészletnek söprésére az Nvidiának. Mivel utána mindjárt jön az új 60-as.
A 60-as széria meg jobb lesz az ötvenesnél.
Azt is mérlegelni kell, hogy milyen a jelenlegi Setup-od.
Proci, alaplap, RAM és monitor. Azokból is jönnek majd az újak és az újabbak egy ugyanolyan kártyával mint például a tied lehet, hogy jobban fog teljesíteni 10-15-20 FPS-sel. Mivel ezek is kellenek ahhoz nem csak egy videokártya.
Tudom sokan úgy érzik, hogy na most az idő már egy kicsit váltani.-de valóban eljött az az idő? Ezt magadnak kell eldöntened.
Azt már meg sem merem említeni amikor ilyen Hype van az új videokártya sorozatokra, hogy a kompetitív játékokban meg mindenki low-ban játszik. Akkor mi értelme a több VRAM utáni sóvárgásnak.
"Nem csalódnál mert az 50-es széria jobb mint a 40-es ez tény."
Ez eddig rendben van; a kérdés, hogy mennyivel jobb, mennyi pénzért?
Megéri a plusz pénzt az x százalékkal jobb teljesítmény?
Van értelme 20 FPS miatt százezret kiadni?
Ha nyertél a lottón akkor ez nem is kérdés.
-
RobbyJr
veterán
-
wolfpapa72
tag
Eddig általában inkább az volta helyzet, hogy az alap verziót nem volt érdemes megvenni, és sokkal jobb ötlet volt várni a Super változatra. Különösen, mert utána a nem Super, (vagy nem Ti) VGA-k eladhatatlanná váltak használtan.
p
Ezzel nem értenek teljesen egyet mert az új megjelenésekor a szuper Superekkel van tele a piac. Legalábbis itt németben…
Azokban az időkben én inkább azt vettem észre, hogy sokan pl. xx70 valamelyik verzióról lépnek xx80-ra. Tehát egy szintet próbálnak ugrani. Ez jellemző szinte minden szériánál. -
wolfpapa72
tag
Szerintem van értelme, 3070 Ti ről váltottam két éve 4070 Ti Superre, akkor volt kifutó megfizethető áron (385 ezer) jelentős előrelépés volt, dupla memória, framegen. Normális piaci körülmények között ilyenkor szoktam feljeszteni, meglátjuk mi lesz, állítólag már egy 5070 Ti is jobb lenne a 40-esnél a DDR7 memúria miatti jobb frametime miatt.
Jelenleg az 5 - 10 - 20 FPS sajonos a 40-es és 50-es széria között is igaz, ezért is olvasgattam, hogy van e értelme egyáltalán 5070 Ti-re vagy 5080-ra fejleszteni. Csak félek, ha megvenném és mégsem érezném símábbnak a futást akkor nagyon csalódott lennék, hogy elbaztam.
Nem csalódnál mert az 50-es széria jobb mint a 40-es ez tény.
Netán igazak lesznek a pletykák és tényleg jön az új 50-es Super sorozat. Na ez a megtévesztő sok ember számára szerintem. Mivel ez a marketingje a maradék raktárkészletnek söprésére az Nvidiának. Mivel utána mindjárt jön az új 60-as.
A 60-as széria meg jobb lesz az ötvenesnél.
Azt is mérlegelni kell, hogy milyen a jelenlegi Setup-od.
Proci, alaplap, RAM és monitor. Azokból is jönnek majd az újak és az újabbak egy ugyanolyan kártyával mint például a tied lehet, hogy jobban fog teljesíteni 10-15-20 FPS-sel. Mivel ezek is kellenek ahhoz nem csak egy videokártya.
Tudom sokan úgy érzik, hogy na most az idő már egy kicsit váltani.-de valóban eljött az az idő? Ezt magadnak kell eldöntened.
Azt már meg sem merem említeni amikor ilyen Hype van az új videokártya sorozatokra, hogy a kompetitív játékokban meg mindenki low-ban játszik. Akkor mi értelme a több VRAM utáni sóvárgásnak.
-
parandroid
félisten
A Szuper sorozat általában megfejelte az alapokat 5-10-20 FPS -vel, húha már megérte….. csak hogy még jobban megemelhessék az árakat.Eddig általában inkább az volta helyzet, hogy az alap verziót nem volt érdemes megvenni, és sokkal jobb ötlet volt várni a Super változatra. Különösen, mert utána a nem Super, (vagy nem Ti) VGA-k eladhatatlanná váltak használtan.
p
-
csibe1
veterán
Nagyjából négy éve vettem a 1660 Supert, akkor éppen nem volt sokkal drágább, mint a sima 1660-as, ha jól emlékszem.
Akkor jött be az ársávos garancia, és az egyik topikban még vitáztunk is, hogy megéri-e 8 ezerrel drágábban a plusz 1-2 év garancia. nekem megérte."Jelenleg az 5 - 10 - 20 FPS sajonos a 40-es és 50-es széria között is igaz, ezért is olvasgattam, hogy van e értelme egyáltalán 5070 Ti-re vagy 5080-ra fejleszteni. Csak félek, ha megvenném és mégsem érezném símábbnak a futást akkor nagyon csalódott lennék, hogy elbaztam."
Ezt neked kell tudnod, én biztos nem tennék bele ennyi pénzt, ha nem muszáj.
Azóta se változtattam a gépen, mert szerintem nagyon rossz irányba ment el a játékok fejlesztése. Optimalizáció nincs, hamar gyorsan kiszórják, aztán jönnek a javítások, meg azok javításai. A játékélmény legtöbbször sehol sincs, csak a névvel akarnak eladni mindent; és csodálkoznak ha lejáratják az egész sorozatot, fejlesztőcsapatot.
Ezt főleg a multis játékoknál vettem észre. Nem tudom miért csinálják, de szerintem ez nem jó irány. Az utóbbi pár részt meg se vettem, se a CoD se a BF sorozatból.
Nincs kedvem gépet fejleszteni, hogy utána ingyen frag legyek a rakat csíternek.
Ami időm van játszani azt nem a csalók miatti idegeskedéssel akarom tölteni, emiatt már a multi sem érdekel.
Inkább előszedem megint a régebbi játékokat. -
csibe1
veterán
-
Low Noise
senior tag
A Szuper sorozat általában megfejelte az alapokat 5-10-20 FPS -vel, húha már megérte….. csak hogy még jobban megemelhessék az árakat.Szerintem van értelme, 3070 Ti ről váltottam két éve 4070 Ti Superre, akkor volt kifutó megfizethető áron (385 ezer) jelentős előrelépés volt, dupla memória, framegen. Normális piaci körülmények között ilyenkor szoktam feljeszteni, meglátjuk mi lesz, állítólag már egy 5070 Ti is jobb lenne a 40-esnél a DDR7 memúria miatti jobb frametime miatt.
-
wolfpapa72
tag
A Szuper sorozat általában megfejelte az alapokat 5-10-20 FPS -vel, húha már megérte….. csak hogy még jobban megemelhessék az árakat. -
Low Noise
senior tag
Tegnap olvastam Tweak Town-on, hogy 10 százalákra számíthatunk, valahol máshol, hogy 9 - 16 százalék-ot az 5080-ra, így amit fentemm írtam, hogy nem lesz gyorsabb az alap 5080 nál az már nem olyan biztos.
-
tibaimp
nagyúr
Kíváncsi leszek, tényleg megjelenik-e, és ha igen, mit hoz plusz teljesítményt...
-
RobbyJr
veterán
-
b.
félisten
hogy a fenébe jön ide az AMD érkező gpu család reklám tőled megint és mindíg minden Nvidia hírnél??
-
X2N
addikt
Az lesz, lesz egy természetes szelekció, mert covid után minden balfácánt is felvettek az összes fejlesztőstúdióhoz. Most meg sorra rugdossák ki az embereket. Még a legnagyobbaktól, Bethesdától is.
-
csibe1
veterán
Azóta sem foglalkoztak ezzel, mert miért is.
Van della lóvéra, minél hamarabb adjuk ki, aztán jónapot.
Most ez visszaütött, de rájuk is fért.
Ha az új generáció is is ilyen hülye akkor menjenek kekszet kaszálni valahová.

-
X2N
addikt
Ez nem ilyen egyszerű, azokat a játékokat amik 10-15 éve jöttek ki és ma is felemlegetjük őket, már veterán játékfejlesztők készítették, ők mostanra befejezték, kiléptek a fejlesztőstúdiókból, esetleg új stúdiókat alakpítottak. Az új generációnak még idő kell sajnos

-
csibe1
veterán
Anno a Battlefield 3-nál kezdődött a duma, hogy külön PC port lesz.
Aztán nem lett mégsem, csak behazudták; mint utóbb kiderült.
Azóta is megette a fene a PC-s játékokat, mert mindegyik konzolport; tisztelet a kivételnek.
Szóval ott vannak a PC-s játékosok, hogy sehol.Aztán ezért vegyek új gépet, mert ekkora trógerok a fejlesztők, meg a kiadók?

Remélem pár hardvergyártó meg játékkiadó csődbe megy, és akkor talán körbenéz a többi marharépa... -
csibe1
veterán
-
csibe1
veterán
-
hahakocka
őstag
A pletykák szerint most az AMD jön ki előbb nyáron kb de ki tudja lehet nem lesz jövőre semmi se.... PS6 tól is függ amiben szintén az a lapkacsalád lesz csak speckó fajta.
AI láznak köszönhetően semmi se tuti kb -
X2N
addikt
Ez nem annyira programozás kérdése. Részletesebb grafika, az több adat. Persze az S3TC óta rengeteg eljárás jött ezek csökkentésére, most pl. az összes GPU-hoz van neurális avagy AI textúra és geometria tömörítés, de vagy növelik a VRAM és RAM szükségletet a fejlesztők vagy nem fejlődik a játék részletességben.
Na az egy másik kérdés, hogy egyes mai játékok felzabálva a csúcshardvereket miért néznek ki rosszabbul, mint ami anno 256MB-os kártyákon meg 1-2GB memóriával futott?Nem csak ez a probléma hanem az is hogy konzolon kell fusson értelmesen a játék, így nincs kihasználva az amit a pc-n lehetne, meg egyébként sincs mindenkinek 5090-ese.
-
Komplikato
veterán
Ez nem annyira programozás kérdése. Részletesebb grafika, az több adat. Persze az S3TC óta rengeteg eljárás jött ezek csökkentésére, most pl. az összes GPU-hoz van neurális avagy AI textúra és geometria tömörítés, de vagy növelik a VRAM és RAM szükségletet a fejlesztők vagy nem fejlődik a játék részletességben.
Na az egy másik kérdés, hogy egyes mai játékok felzabálva a csúcshardvereket miért néznek ki rosszabbul, mint ami anno 256MB-os kártyákon meg 1-2GB memóriával futott? -
tibaimp
nagyúr
Ja, mert ezt mindenki is elmondja, és nem változik semmi, mindenki csak mondogatja.
Amúgy, lehet, hogy most majd változik a helyzet, főleg ha a RAM árak maradnak még ilyen magasan, és a next gen konzolok is csökkentett RAM-mal lesznek kiadva. -
Citrone39
tag
Honnan tudod, hogy mi lesz rajta több? Szerintem meg azt is 16 GB-vel fogják kiadni a memória válság miatt, de nyerserőben már többet fog tudni az alap 5080-nál.
Forrás: Én magam -
Alogonomus
őstag
Az 5080 Super annyiból lehetne értelmes lépés, hogy túlságosan nagy a teljesítményrés az 5080 és 5090 között, ahol jelenleg főleg csak a 4090 tartózkodik, ami viszont még az 5080-hoz képest is rettentően drága egy gamer számára, valamint az új Blackwell funkciókat sem támogatja.
Az 5080 és 5090 közé bőven beférne egy 5080 Super mondjuk 2000 dollárért, amihez a csak 60-70%-ban jó GB202 lapkákat fel tudná használni az Nvidia, és az új kártyával egyszerre tudná stabilizálni a gamer kártyák közötti csúcspozícióját a 9070XT/7900XTX párossal szemben, viszont a 3000+ dolláros 4090-nél azért olcsóbb lehetne, így még opció lehetne a csúcsteljesítményt kereső gamerek számára. -
Reggie0
titán
-
tibaimp
nagyúr
Igen, kb. én is így vagyok. Bár én előbb alrendszert cserélnék (CPU+lap+RAM), legalábbis az van tervben, aztán majd meglátjuk...
-
Low Noise
senior tag
Az 5000 Szuperrel az a gondom, hogy abból az 5080 szupernek lenne értelme számomra, de nincs értelme megsem mert csak a memória lesz több rajta, nem lesz gyorsabb mint a normál 5080 és így még mindig kicsi lenne az előrelépés a 4070 Ti Szuperemhez képest.
-
dongettó
aktív tag
Jujj már annyira várjuk hogy nagyon.
Egy 5030 Supert 3 giga rammal 320 biten.. -
hokuszla
senior tag
úgyis mind leég
a házaddal együtt -
tibaimp
nagyúr
-
Baltazár123
őstag
A biztonság kedvéért azért jó nagyot emelt az árakon.
-
Bilux
veterán
-
WayneGace
őstag
-
X2N
addikt
-
Bilux
veterán
-
LLP-11Ker
tag
Én nem bánnám,ha most már a 60-as szériára koncentrálnának, annak jobban örülne a piac
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- RGB GAMER PC i5-9600K 16GB RAM 512GB SSD RTX3070 ROG GAMING
- iPhone 12 Mini 256GB 100% (3 hónap Garancia)
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)

Talán 4 év múlva..