Hirdetés
- Orbitális siker: először jutott műhold föld körüli pályára Európából
- Nem villog többet a kijelző a GeForce driver gyorsjavításával
- IFA 2026: Kedvező(bb) árak és színek: ez a Lenovo új notebookjainak vonzereje
- IFA 2026: Kell egy kisebb konzol? Az Acer körbenyeste az Atlas 8-at
- IFA 2026: az NVIDIA RTX Spark beházasodott a Lenovo Yoga termékcsaládjába
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Low Noise
senior tag
Én azon csodálkozok, hogy manapság az az 1-2 tré játék ami megjelenik, abból hogy vannak plusszban a "szolgáltatók". Régen az volt hogy olcsó volt a gép" a játék visszahozta, most nem olcsó a gép, (játék egyenesen kva drága) , annyi pont mint egy hasonló tudású pc, csak teljesen előfizetés függő, a buli végén semmid nincs.
Furcsa, hogy egyáltalán létezni tudnak. Szal ezek mellett a steam pc is életképesebb konstrukciónak tűnik a sok ingyen steam game-mel.
Régen emlékszek, ment a sírás, hogy drága a videokártya, csak amikor kicsi johnson megvette az 5 gamet a ps-re + havi előfizu mindjárt kiderült, hogy végülis videokártyára is lett volna pénz bőven. Meg ha minden igaz mindegyik megjelenik pc-re is, szal nagyon nincs sírás mint a halo 1 nél boxon.
https://webnetic.sk/en-US/blogs/ps5-exclusive-games-complete-list
Szal ez már messze nem a SNES korszak, vagy bármi hasonló.
És a steam pc is csak annyi hogy összehordtak egy minimum konfigot, hogy na tessék lehet játszani szinte ingyen.Szerintem a havi előfizetésből jól élnek.
-
adamssss
veterán
-
F34R
nagyúr
PC-t fölösleges idekeverni, mert az a piac más (hogy a kalózkodásról ne is beszéljünk). Szvsz nem szerencsés a másik szájába adni a szavakat ezzel az irigység dumával.
Az írásod alapján téged nem érint meg a lemezmizéria, sőt neked kényelmes megoldás is, király elfogadom. Mást meg xarul érint, mert úgy érzi hogy szükült a mozgástere.Foleg hogy olyanokat vagott meg akikeknel a netsebesseg meg mindig az adsl korszakot idezi. azoknak csak a lemezes megoldas volt mentsvar.
-
Phoen|x
addikt
Gondolom van PC-d. Van benne optikai meghajtó? Használod is? Ha meg Steam van, akkor ott is ez a helyzet, csak nem csinálnak belőle botrányt. Sony-t meg ütni kell, mert túl jól megy neki. Apple-t is ütik, mert jól ,megy a szekér. Ez nem konzumidiotizmus, hanem irigység és merő rosszindulat.
PS5-öt is digitális verzióval vettem. Az a pár lemez, amit még PS4 érában vásároltam mai napig itt rohad rajtam, mert nem tudtam eladni. Azt sem lehet ugyanis örökkön-örökké továbbadni.
Nekem kényelmes a digitális megoldás, ha pedig egy játék alól kihúzzák a támogatást, lehet akármilyen lemezed, azzal sem garantált semmi manapság. Egyébként is minden platformon csak licenszeket vásárolsz, nem kerül a tulajdonodba. Nem csak a játékoknál van ez egyébként. Egységesen áll át a piac a szoftveres licenszkulcsra. Egy korszak lezárul ezzel.
MS meg nyugodtan kiadhatja a lemezes verzióit (neki az nem oszt, nem szoroz, akkora sz@rba manőverezte magát), az ő eladásai sem fizikai formában zajlanak jó ideje. Aztán majd utolsóként ő is meglépi azt, amit most a Sony. Gondolom akkor majd xboxot sem vesznek az emberek...
PC-t fölösleges idekeverni, mert az a piac más (hogy a kalózkodásról ne is beszéljünk). Szvsz nem szerencsés a másik szájába adni a szavakat ezzel az irigység dumával.
Az írásod alapján téged nem érint meg a lemezmizéria, sőt neked kényelmes megoldás is, király elfogadom. Mást meg xarul érint, mert úgy érzi hogy szükült a mozgástere. -
tibaimp
nagyúr
-
F34R
nagyúr
Ó, kizártnak tartom, hogy annak rossz eladásai legyenek. Ha már marvel, akkor paukembör és Wolverine - Őrjöngő Soma, ahogy a Shop Stop 2 szinkronjában volt anno

Volt.mar egy nem sikeres Wolverine jatek, lehet azert nem olyan nagy az erdeklodes.
-
VoltanIgor
senior tag
-
Low Noise
senior tag
Wolverine ről beszélt Richie.
-
VoltanIgor
senior tag
A Ghost of Yotei? Nem bánnám, mert bár megvan PS5-re, de azért a PC az elsődleges platformom, a legtöbb exklut meg szoktam venni PC-re is.
-
Low Noise
senior tag
Fizika licence lehetőség nélkül (aka lemez vagy bármi más) felőlem ott rohadhat meg majd a ps6

De nyilván a psezés is egy élezérzés, sokan megveszik majd bárhogy alakul.
Konzumidiotizmusra nevelés lvl99 Sony módra.
Make believe…
Sose gondoltam volna hogy az M$-től várom hogy villantson valami értelmeset ellenük

Azon csodálkozom, hogy a Sony, férfiak elleni gyűlölete, rasszizmusa, nem kavart akkora port mint a lemezek megszűnése, azzal nincs ekkora gond, az mehet...
-
Low Noise
senior tag
A jelen állás szerint a szóni nem jelenteti már meg az exkluzívjait PC-n. Vagyis hát amíg rá nem jönnek, hogy ezzel is csak magukat lövik lábon
Ma hallotam Richie-nél, hogy már szóltak a Nixis-nek, hogy ha gyenge lesz az eladás akkor meg kell csinálni a PC-verziót, e mellett gyenge az érdeklődés a játékra a hírek szerint.
-
Raysen623
veterán
És eladni ha nem kell.
10 év múlva a kutyának nem kell majd az account amire felhalmozol x százezer/millió forintnyi gamet.A szoftveriparon túl nem is tudom mi olyan terület van még, ahol ennyire korlátozva van, hogy a vásárlás után mit kezd a tulajdonos az adott termékkel.
És a baj, hogy a Storeban vásárlás van nem x idejű bérlés.Szerintem a Sony nem egy Apple aki bármit megtehet és öles léptekkel halad az irányba, hogy megutáltassa magát a vásárlókkal a bullshit kommunikációjával.
Miután a PS ágra így haragszok, pl nem veszek tv-t se tőlük, telefont már amúgy se nagyon eu-ban.Az Apple mikor elvette a Jack csatit is hatalmas felháborodás volt, mert nyilván a pénzről szól, de adott a piacnak egy jól használható Airpodsot helyette és beindította a Monoaural BT fülesek igazi terjedését és pár év alatt jöttek a filléres megoldások is.
Sony és lemezek esete egy más tészta, de itt arról szól a sztori, hogy nincs másodpiac, a játék örökre az accodhoz van kötve és ha 10 év múlva lejár a kiadó és Sony közti liszensz simán eltűnik a fiókodból ahogy történt is már párszor vagy ha rosszfiú vagy bannolnak.
Mi köze van a megvásárolt játéknak ahhoz hogy valaki parasztul viselkedik multiban pl és bannolják majd?! ( sose multizok).Nintendo nem lemezezik hanem gamecardozik, szóval meg lehet oldani a fizikai liszenszkulcsot, ha akarják. De sehogy se akarják.
Nekem ez az egyirányú utca, a kiszolgáltatottság a legnagyobb problémám.
A kényelem oltárán önként hajtják a bitó alá a fejüket a userek.Ezért írom hogy konzumidiotizmus, mert alternatíva nélkül profitmaximalizál a Sony a user meg még tapsol is neki.
Ebből a szempontból mesteri a kapitalizmus használata.
Nem véletlenül nyílik ilyen mértékben az olló a gazdag és szegény közt.
És ebből nincs visszaút a usernek ha egyszer elindul teljes digitális átállása a piacnak. Max panaszkodni lehet, hogy hàt túl drága lett ez a monopol piac és szépen kiárazódik aki nem elég fizetőképes mint mindenhol.Gondolom van PC-d. Van benne optikai meghajtó? Használod is? Ha meg Steam van, akkor ott is ez a helyzet, csak nem csinálnak belőle botrányt. Sony-t meg ütni kell, mert túl jól megy neki. Apple-t is ütik, mert jól ,megy a szekér. Ez nem konzumidiotizmus, hanem irigység és merő rosszindulat.
PS5-öt is digitális verzióval vettem. Az a pár lemez, amit még PS4 érában vásároltam mai napig itt rohad rajtam, mert nem tudtam eladni. Azt sem lehet ugyanis örökkön-örökké továbbadni.
Nekem kényelmes a digitális megoldás, ha pedig egy játék alól kihúzzák a támogatást, lehet akármilyen lemezed, azzal sem garantált semmi manapság. Egyébként is minden platformon csak licenszeket vásárolsz, nem kerül a tulajdonodba. Nem csak a játékoknál van ez egyébként. Egységesen áll át a piac a szoftveres licenszkulcsra. Egy korszak lezárul ezzel.
MS meg nyugodtan kiadhatja a lemezes verzióit (neki az nem oszt, nem szoroz, akkora sz@rba manőverezte magát), az ő eladásai sem fizikai formában zajlanak jó ideje. Aztán majd utolsóként ő is meglépi azt, amit most a Sony. Gondolom akkor majd xboxot sem vesznek az emberek...
-
F34R
nagyúr
Hat ezutan
-
VoltanIgor
senior tag
Én azon csodálkozok, hogy manapság az az 1-2 tré játék ami megjelenik, abból hogy vannak plusszban a "szolgáltatók". Régen az volt hogy olcsó volt a gép" a játék visszahozta, most nem olcsó a gép, (játék egyenesen kva drága) , annyi pont mint egy hasonló tudású pc, csak teljesen előfizetés függő, a buli végén semmid nincs.
Furcsa, hogy egyáltalán létezni tudnak. Szal ezek mellett a steam pc is életképesebb konstrukciónak tűnik a sok ingyen steam game-mel.
Régen emlékszek, ment a sírás, hogy drága a videokártya, csak amikor kicsi johnson megvette az 5 gamet a ps-re + havi előfizu mindjárt kiderült, hogy végülis videokártyára is lett volna pénz bőven. Meg ha minden igaz mindegyik megjelenik pc-re is, szal nagyon nincs sírás mint a halo 1 nél boxon.
És a steam pc is csak annyi hogy összehordtak egy minimum konfigot, hogy na tessék lehet játszani szinte ingyen.A jelen állás szerint a szóni nem jelenteti már meg az exkluzívjait PC-n. Vagyis hát amíg rá nem jönnek, hogy ezzel is csak magukat lövik lábon
-
dongettó
aktív tag
És a steam pc is csak annyi hogy összehordtak egy minimum konfigot, hogy na tessék lehet játszani szinte ingyen. -
PTM
senior tag
Ezt a semmitmondó "megfigyeljük a körülményeket" mondatot nehéz értelmezni. Mert a csipeket le kell jó előre foglalni, és ha csak néznek ki a fejükből passzívan, az automatikusan (komoly) csúszást jelent. A fő kérdés az, hogy a két nagy konzol egyáltalán piacra dobható-e ilyen körülmények között. Az Xboxot az MS simán ejtheti, bármit mond most, és tudjuk, hogy Nadella legszívesebben kiszállna az egészből már egy ideje. A Sonynak ez nem opció, de egy komolyabb csúszást el lehet képzelni.
Nem hiszem, hogy a memóriagyártók sok biztatót tudnának mondani a Sonynak. Különböző évszámokat be lehet dobni tippként, amikor majd minden szép és jó lesz, de erre egy komolyabb projektet nem lehet építeni.
A Nintendónak megint szerencséje volt, mert a Switch 2 már túl volt a kritikus kezdeti fázison, amikor a memóriaválság beütött. Az áremeléseket ők sem tudják elkerülni, de túl nagy gondjaik már nem lesznek.A hírek szerint az aktuális pénzügyi évre (2027. március 31-ig) lefoglalták a chipeket. Nem tudom, hogy ennél távolabbi időpontokra van-e vagy volt-e egyáltalán realitása ennek, mert az látszik, hogy az áremelkedés gyártótól függetlenül mindenféle elektronikai eszközt érint.
Az én tippem is egy komolyabb halasztás a PS6-tal kapcsolatban.
-
GodGamer5
addikt
Megint nyomatják a bullshit hegyeket a Sony-nál...
Ha jövőre jön az új xbox akkor a ps is megjelenik....
Lemezmeghajtó nélkül meg remélem sokan meg sem fogják venni. -
LurkerSheik
senior tag
És eladni ha nem kell.
10 év múlva a kutyának nem kell majd az account amire felhalmozol x százezer/millió forintnyi gamet.A szoftveriparon túl nem is tudom mi olyan terület van még, ahol ennyire korlátozva van, hogy a vásárlás után mit kezd a tulajdonos az adott termékkel.
És a baj, hogy a Storeban vásárlás van nem x idejű bérlés.Szerintem a Sony nem egy Apple aki bármit megtehet és öles léptekkel halad az irányba, hogy megutáltassa magát a vásárlókkal a bullshit kommunikációjával.
Miután a PS ágra így haragszok, pl nem veszek tv-t se tőlük, telefont már amúgy se nagyon eu-ban.Az Apple mikor elvette a Jack csatit is hatalmas felháborodás volt, mert nyilván a pénzről szól, de adott a piacnak egy jól használható Airpodsot helyette és beindította a Monoaural BT fülesek igazi terjedését és pár év alatt jöttek a filléres megoldások is.
Sony és lemezek esete egy más tészta, de itt arról szól a sztori, hogy nincs másodpiac, a játék örökre az accodhoz van kötve és ha 10 év múlva lejár a kiadó és Sony közti liszensz simán eltűnik a fiókodból ahogy történt is már párszor vagy ha rosszfiú vagy bannolnak.
Mi köze van a megvásárolt játéknak ahhoz hogy valaki parasztul viselkedik multiban pl és bannolják majd?! ( sose multizok).Nintendo nem lemezezik hanem gamecardozik, szóval meg lehet oldani a fizikai liszenszkulcsot, ha akarják. De sehogy se akarják.
Nekem ez az egyirányú utca, a kiszolgáltatottság a legnagyobb problémám.
A kényelem oltárán önként hajtják a bitó alá a fejüket a userek.Ezért írom hogy konzumidiotizmus, mert alternatíva nélkül profitmaximalizál a Sony a user meg még tapsol is neki.
Ebből a szempontból mesteri a kapitalizmus használata.
Nem véletlenül nyílik ilyen mértékben az olló a gazdag és szegény közt.
És ebből nincs visszaút a usernek ha egyszer elindul teljes digitális átállása a piacnak. Max panaszkodni lehet, hogy hàt túl drága lett ez a monopol piac és szépen kiárazódik aki nem elég fizetőképes mint mindenhol. -
PTM
senior tag
Ha az is olyan gyalázatos lenne, mint a mostani 5-ik generáció, akkor inkább hagyják is az egészet. Azért felesleges konzolt fejleszteni, hogy 6 év alatt kijöjjön kb. 3 olyan belsős cím amelyik megmutatja a konzol erejét, és minden ami utána érkezik, azok folyamatosan egyre rondábbak. Mintha arra menne ki a verseny, hogy ki tud minél rondább, unalmasabb, minőségi tartalom nélküli játékot fejleszteni.
Többezer játék érhető el PS5-re. Ha ebből nem találsz bőven olyat ami jól néz ki, érdekes és tartalmas, akkor az skill issue.
Az jogos, hogy a first party//exkluzívok felhozatala ebben a generációban gyenge.
-
PTM
senior tag
-
MLaca
őstag
remélem, soha többé nem lesz ps.
-
tibaimp
nagyúr
Mind a PC piac, mind a konzol piac be fog állni egy pár évig a memória hiányt miatt. A PS5 Pro jelenleg 900 USD / EUR, a PS6 lenne minimum 1500USD / EUR, annyit meg senki nem adna egy konzolért.
Jó hír viszont, hogy nem kell hardver cserélni évekig, mert szinte minden marad egy helyben, a legtöbben ugyanazt a CPU-t, VGA-t fogja használni. Maradnak a PS5-ök a nappaliban. Emiatt a játék gépigények se fognak felfele mászni.
Így legyen
. Bár a Witcher 4/Witcher 1 remake-re kíváncsi leszek, milyen hardver kell majd alá...Amúgy egyszerű a képlet, a PS6 akkor jön, mikor a PC-re next gen graf-al a GTA6...
-
Cassi
őstag
Ezt a semmitmondó "megfigyeljük a körülményeket" mondatot nehéz értelmezni. Mert a csipeket le kell jó előre foglalni, és ha csak néznek ki a fejükből passzívan, az automatikusan (komoly) csúszást jelent. A fő kérdés az, hogy a két nagy konzol egyáltalán piacra dobható-e ilyen körülmények között. Az Xboxot az MS simán ejtheti, bármit mond most, és tudjuk, hogy Nadella legszívesebben kiszállna az egészből már egy ideje. A Sonynak ez nem opció, de egy komolyabb csúszást el lehet képzelni.
Nem hiszem, hogy a memóriagyártók sok biztatót tudnának mondani a Sonynak. Különböző évszámokat be lehet dobni tippként, amikor majd minden szép és jó lesz, de erre egy komolyabb projektet nem lehet építeni.
A Nintendónak megint szerencséje volt, mert a Switch 2 már túl volt a kritikus kezdeti fázison, amikor a memóriaválság beütött. Az áremeléseket ők sem tudják elkerülni, de túl nagy gondjaik már nem lesznek. -
ripla
addikt
Ha az is olyan gyalázatos lenne, mint a mostani 5-ik generáció, akkor inkább hagyják is az egészet. Azért felesleges konzolt fejleszteni, hogy 6 év alatt kijöjjön kb. 3 olyan belsős cím amelyik megmutatja a konzol erejét, és minden ami utána érkezik, azok folyamatosan egyre rondábbak. Mintha arra menne ki a verseny, hogy ki tud minél rondább, unalmasabb, minőségi tartalom nélküli játékot fejleszteni.
-
adamssss
veterán
Fizika licence lehetőség nélkül (aka lemez vagy bármi más) felőlem ott rohadhat meg majd a ps6

Make believe…
Sose gondoltam volna hogy az M$-től várom hogy villantson valami értelmeset ellenük

A lemezezes max azert jo hogy olcsobban hozza lehet jutni jatekokhoz. (Hozzateszem egy ev utan minden beszerezheto a store-bol kb 50%-os learazassal) de egyebken ma amikor 1tbit-lehet tolteni full folosleges a fizikai lemez. Szerintem.
-
LurkerSheik
senior tag

Make believe…

-
PuMbA
titán
Mind a PC piac, mind a konzol piac be fog állni egy pár évig a memória hiányt miatt. A PS5 Pro jelenleg 900 USD / EUR, a PS6 lenne minimum 1500USD / EUR, annyit meg senki nem adna egy konzolért.
Jó hír viszont, hogy nem kell hardver cserélni évekig, mert szinte minden marad egy helyben, a legtöbben ugyanazt a CPU-t, VGA-t fogja használni. Maradnak a PS5-ök a nappaliban. Emiatt a játék gépigények se fognak felfele mászni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Méregdrága trifolddal tör borsot a Huawei az Apple orra alá
- SkyShowtime
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Honor 400 Lite / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen
- DDR3 12800U PC3 1600MHz 1,5V asztali PC RAM 2GB-4GB-8GB - 20db (68GB)
- ELKELT Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Z790 / I5 14600KF / 4070Ti Super / 32GB DDR5