Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Hangfalképű

  csendes tag

  Sziasztok!

  Nem tudom ki ismeri vagy játszik ezzel a játékkal, annyi biztos, hogy én kb a hatodik hete tolom már és nagyon elvagyok vele. Feltételezem, hogy a Star Wars Galaxy of Heroes-t sokkal többen ismerik, nos, ez nagyon hasonló csak - mint azt a nevéből is lehet sejteni - a Marvel univerzumában játszódik.
  Itt is hősöket kell gyűjteni és a kulcsszó a tápolás. A karaktereknek lehet húzni a szintjüket, a képességeik szintjét, a felszerelésük (gearjük) szintjét és a csillagjaik számát. Eleinte ezek könnyen mennek, aztán persze belassul a dolog, de a hasonszőrű játékok mind erről szólnak. A tápolásról :D

  Jelen van Amerika Kapitánytól kezdve, Spiderman, Daredevil, Vision, Ant Man, Wolverine, de a "rosszak" közül is képviselik magukat legalább ugyanennyien mint, Yondu, Kingpin, Crossbones, Winter Soldier stb...
  Persze hogy ne legyen könnyű az élet a nevesített karaktereken kívül vannak úgynevezett Minionok is, mint a Shield ügynökök (Shield Operator, Medic, Security), Ravager (mint Yondu) tagok, Ravager Boomer, Bruiser, de jelen vannak a Kree faj képviselői, a Hand szervezet ninjái, A Hydra emberei és még a zsoldosok is.

  A legnagyobb különbség a nevesített karakterek és a minionok közt az, hogy utóbbiaknak csak három képességük van négy helyett és természetesen nem annyira erősek, mint a herok/villainek. Na persze ez sem mindig igaz, hiszen nem egy olyan minion van, aki helyet kaphat a fő csapatban képességei révén, sőt, olyan is van, akit kötelező megszerezni :)

  Ahogy a SWGoH-ban, úgy itt is megtalálható a Kampány, ami öt különböző részből áll, egy a Hős karaktereknek, egy a Gonoszoknak, van egy Nexus nevezetű amiben vegyes csapattal is lehet haladni és van egy Mystic és egy Cosmic nevű is. Ez utóbbi kettő csak olyan karakterekkel teljesíthető, akik megfelelnek a Mystic vagy a Cosmic kitételnek, amivel el is érkeztünk egy másik dologhoz.

  A karaktereket csoportokba lehet osztani, a két legnagyobb, a Hero és a Villain, ez gondolom nem szorul magyarázatra.
  A következő az a karakter fajtájára utal (bocs, lehet van rá jobb megfogalmazás). Ezek a következők. City, Global, Cosmic, Mystic. Ezek csak adott esetben fontosak, pl kampányok alkalmával, lásd a Cosmic/Mystic kampányt, ahol értelemszerűen csak az adott kitételnek megfelelő csapattal lehet részt venni. Egyes Event kampányok pl csak City csapattal teljesíthetők, mások meg másképp.
  Ezt a másképp dolgot úgy kell elképzelni, hogy vannak osztályok, ahová a karakterek be vannak sorolva. Ezek a Brawler, Blaster, Controller, Support és a Protector. Ez túl sok magyarázatot nem igényel, a Brawler üt, a Blaster lő, A support buffol/gyógyít, a Controller, debuffol, A Protector tankol. Persze kis részben ez csak papíron igaz, mert pl Yondu supportnak van besorolva, de ennek ellenére tud debuffolni, buffot lopni, Ravagereket idéz maga mellé és igen szép sebzést tud kiosztani. És ő support. :DDD
  De nagy általánosságban azért mindenki betölti a rá kiszabott role szerepét, lásd az összes Protector bír a Taunt képességgel, aminek hatására egy körig csak őt lehet ütni.

  Végül pedig vannak a csapatbesorolások, mint a Shield, Avenger, Ravager, Kree, Mercenary, Inhuman, Wakandian, Guardian, Hydra, meg amit még kihagytam. Ezek csak akkor válnak fontossá, amikor a karakterek passzív képességét fejlesztjük (némely esetben más képességnél is számítanak), mert a csapattagok képesek egymást buffolni akár aktívan, akár passzívan. Amerika Kapitány pl 1 pontnyi Energiát ad egy véletlenszerű és egy Avenger csapattagnak az egyik képessége után, de ha csak Ő az egyetlen Avenger a csapatban, akkor csak egy energiát tud kiosztani, a másik elvész. Célszerű lesz a későbbiekben erre figyelni.
  Végül vannak még ilyen jellemzők, hogy Bio, Tech, Martial Artist stb... ezek szinte teljesen lényegtelenek, egyedül azt mutatják meg, hogy milyen felszerelés (gear) kell hozzájuk, de mivel a játék a gearek keresésekor automatikusan bedobja azokat a már teljesített pályákat ahol az adott gear fellelhető, így tolás mindegy, hogy kin milyen jellemző van.

  Soknak és kicsit bonyolultnak tűnhet ez a jellemzősdi így leírva, de higgyétek el, szinte figyelni sem kell rá, maximum addig, amíg megszokja az ember, hogy ő ilyen, ő olyan.

  További játékmódok a kampányon kívül az Aréna, ahol a meglévő csapatunkkal tudunk más játékosok csapata ellen megmérkőzni. Naponta 5 aréna tokenünk van és két meccs között 12 percnek szünetnek kell eltelnie. Minden nap lezárul az aréna és megkapod a helyezésednek megfelelő jutalmat, majd a megtartott helyedről indul a holnapi futam. Az ellenfeled kiválasztása után tudsz variálni a csapatodon és be lehet állítani úgynevezett Defense Teamet, hogy ha az Offensive csapatod nem elég jó védekezésben. A védekezéseket az AI játssza le helyetted te csak a csapat összetételén tudsz variálni.

  Ehhez hasonló a Blitz mód, ami a nevéből eredően csak 1-3 napig tart és mindig van valamilyen jutalom, amiért érdemes küzdeni. Ez lehet karakter shard (ez a csillagozáshoz kell), vagy különféle orbok. Ezek megnyeréséhez több mérföldkövet (Milestone) is teljesíteni kell, amit pontok szerzésével tudunk megtenni. A pontokat más játékosok csapatainak a legyőzésével szerzünk, de itt akár az összes karakterünket is indíthatjuk 5 fős csapatokban és a játék a csapat összerejének megfelelő csapatot fog ellenünk berakni. Tehát a leggagyibb minionokkal is próbát tehetünk egy erőben hasonló csapat ellen és még nyerhetünk is. Négy győzelem után Tiert lépünk, aminek hatására a pont-szorzónk megnő és egyre több pontot kaphatunk az ellenfelek legyőzésével, de természetesen ezzel járó plusz, hogy erősödnek az ellenünk berakott csapatok is. Lásd a saját példám, a cirka 40k-s összerejű főcsapatom az elején még 32k-s csapatokat kap, később már 50k felettiekkel kell megküzdenem (szegény leggagyibb csapatom az 1500 erejével is kap 2500-as csapatokat Tier 8 környékén, amit esélyem sincs velük megnyerni :DDD ).
  Ha vesztünk mondjuk 2 vagy 3 győzelem után, akkor az adott Tier gyűjtését újra kell kezdenünk egészen a négy folyamatos győzelemig. Nekem jelenleg Tier 8 a csúcs, ahol ha jól emlékszem 4x-es szorzó jár a pontokra. A Milestoneokból általában 8-15 van, Blitzől függően és értelemszerűen ahogy egyre több pontot érnek, úgy adnak több jutalmat.
  Egy adott pontszám elérésével ugyanakkor aktiválhatjuk a Ranked Rewrdokat is (egy napos Blitz esetén ez 24k, három napos esetén ez 64k pont), ami további jutalmat jelent. Ezt úgy kell elképzelni, hogy pl megvan a 24k pont, akkor automatikusan bekerülünk az utolsó 39%-ba akik már aktiválták a Rankder Rewardot (61%-100%). Innentől ha nem is megyünk több Blitz meccset az elért Ranked Rewardot mindenképpen megkapjuk. Ha viszont tovább küzdünk, akkor egyre lejjebb juthatunk és egyre több mindent zsebelhetünk be. (26-60%, majd 11-25%, 1-10%, 101-1500 helyezés, egészen az első helyezésig).
  Itt nem token van, mint az Arénában, hanem egy úgynevezett Blitz Supply, amiből 500 a max. Kétóránként lehet egy csapattal ingyen próbálkozni, a következő próbálkozás már 25 supply-ba kerül, majd újabb két próbálkozás után már 50-be, majd 100-ba... több csapattal nem gond haladni, akár supply felhasználása nélkül sem, újratölteni pedig a challange-ben lehet (lásd alább) vagy a napi küldetésekkel 100-at.

  Van még külön Milestone is, aminek semmi köze a Blitzben lévőhöz, ezek kisebb jutalmak, amik általában egyszerűen teljesíthetőek és szintén 1-3 napig tartanak. Pl költs el összesen 1m goldot (elosztva ezt 8 milestone-ra), vagy használt összesen 1m értékű training modulet, amivel a karaktereid szintjét húzod. Ezek egyszerűek, érdemes megcsinálni ezeket ha megtudjuk.

  A Challenge-ek különböző kihívások, amikből naponta kettő aktiválódik és mindegyikben 3 elhasználható tokenünk van, de nem kell aggódni, a sikertelen challenge csak időkiesés lesz, tokent nem vesz le. Itt lehet szerezni goldot, orb fragmenteket (lesz róla szó), training modulokat, ability fejlesztésekhez cuccot, geareket és Blitz supply-t. Ahogy a kampányban úgy itt is, ha sikerül emberveszteség nélkül megoldanunk egy challenget, akkor onnantól lehet auto winelni, ami három kattintás és kész is vagy.
  Egy fajtán belül egyre erősebbek vannak és ahogy haladsz a hőseiddel úgy tudsz egyre több mindent adó kihívásokat teljesíteni. Vasárnap az összes kihívás nyitva van.

  Végül vannak a klánok, érdemes belépni egybe, de amint elérhetővé válnak a klánok a játék automatikusan berak egybe a szintednek megfelelően. Itt Raideket lehet csinálni (több fajta is van), ahonnan Ability Materialt lehet szerezni az Abilityk fejlesztéséhez.

  Egyelőre ennyi, szerintem így is sokat írtam, de majd írok még az orb fragmentekről, a supplyokról, a raid/blitz ticketekről és az ezekért beszerezhető karakterekről, illetve, hogy merre érdemes indulni a fejlesztésekkel, no meg a prémium fizetőeszközről.
  Egyszerű a játék, csak leírva tűnik bonyolultnak :D

  Kezdőknek annyit, hogy aki esetleg költene a játékra az csináljon egy új facebook fiókot és azt kösse a játékhoz, majd leírom miért, de higgyétek el, érdemes.

 • smokin

  tag

  Szia!

  Én bétában kezdtem :)
  Nagyon jól összefoglaltad a gamet :C

  SW-7700-2130-4157

 • Hangfalképű

  csendes tag

  Kösz, bár még írnom kéne pár dolgot, na de majd most, hogy kijött a 2.0 rászánom magam :)

  Még a bétában kezdted? Ahol még lehetett farmolni BW-t? :DDD

  Én még csak két és fél hónapja tolom, de nagyon elvagyok vele. Most, hogy bejött Venom, gyorsan nyitottam is hat orbot és nagy mákomra össze is jött 3k core-ból. A kampányban majd meglátom mire jutok.

 • smokin

  tag

  Hát igen BW,akkor amikor lehetett nem igazán farmoltam,így sajna csak 4csillagos.
  Grat Venomhoz én csak refreshre szóróm a pc-t.
  Meg most orb gyűjtésben vagyok(havi egyszere nyitom az összeset).)

  SW-7700-2130-4157

 • Hangfalképű

  csendes tag

  Én semmire se szoktam költeni a core-t, így gyűlt össze jó pár ezer. Viszont Venom nagyon kellett, így ezt most megengedtem magamnak, így is maradt elég core. Remélem még majd összejön rá 1-2 csillag.

  Neked legalább van BW-t, mit nem adnék egy 3 csillagosért :D

  Venom cool karakter és már van is egy ötletem egy csapatra. Venom, Scarlet Bitch, Vision, Wolverine és Spidey.

  Wolverine Bleedet pakolászik ha critel, Venom fixen véreztet két képességből is, Vision is fixen teszi fel mindenkire SW miatt, SW basicből lövöldözi a negatív effekteket és passzívan tudja ezeket terjeszteni (!), Venom is terjeszti ezeket az ultijával. Bleedet mindenkire :DD
  Ja, Spidey meg gyúrja Venomot és ugye ott van a fix 3-4 emberes 2 körös Def Down.
  Kár, hogy nincs Visionom, úgy mennék ezzel a csapattal...

  Nem vagyok fent, nem is tudtam, hogy van ilyen csoport. Amúgy mire jó egy ilyen játékhoz egy ilyen csoport?

 • smokin

  tag

  Én is hajtok rá,spidey mellé jó lesz a többit még nem tudom.
  Jó ez discord,van magyar MSF csatorna,sok magyar guildel.
  Te melyik guildben vagy?
  Majd be linkelem ha érdekel.

  SW-7700-2130-4157

 • smokin

  tag

  https://discord.gg/yt7Me9
  Itt a link
  Smokin néven vagyok fent.
  Ha érdekel egy aktív magyar guild akkor megpróbálunk neked helyet csinálni.

  SW-7700-2130-4157

 • Hangfalképű

  csendes tag

  Lejárt a meghívó, viszont továbbra sem értem a létjogosultságát egy online beszélgetős csatornának egy mobil játékhoz. Nem tudom kinek mennyi dolga van napközben, de nekem nincs arra időm (sem kedvem), hogy esténként, munka és/vagy más elfoglaltság után még felmenjek és egy jót diskuráljak egy mobiljátékról. Nem véletlenül hoztam létre ezt a topicot, ahová mindenki leírhatja amit gondol. :)

  Btw egy külföldi klánban vagyok és ahogy olvastam másokat szinte mindenhonnan vagyunk és majdnem csak felnőttek a tagok. Nem hardcore a dolog, de az inaktívakat kirakják, napi szinten futnak a raidek és nem eszik meg a lelked csak azért, mert sok a dolgod és épp nem érsz rá :)

 • smokin

  tag

  Ahogy gondolod.
  Pedig könnyebb és gyorsabb a kommunikáció mint itt.

  SW-7700-2130-4157

 • smokin

  tag

  Szerintem itt egyedül fogsz maradni,itt lassú a kommunikáció a kép feltöltés katasztrófa.
  Már így is kicsit több mint 120 magyar játékos van fent discordon.

  SW-7700-2130-4157

 • Ravenc

  csendes újonc

  Sziasztok.

  A legújabb Magyar MSF csapat a Wonkru megnyitja kapuit! Jöhet bárki, kezdő vagy veterán nem számít, együtt fejlődünk, együtt örülünk együtt szomorkodunk. :) Az egyetlen feltétel, hogy legyen discordod és használd is.

  Ha érdekel írj ide, vagy dobj egy PMet és megkapasz minden infót a belépéshez.

  Omon gon oson

Hozzászólok Aktív témák