- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ez a MacBook Neo vége? Íme a Wildcat Lake és az Acer Swift 14 Air
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A legfinnyásabb esportolók sem panaszkodhatnak az ASUS új monitorára
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
Mongy az egesz lenyege az lett volna hogy fix jol hasznalhato hw. Ha se nem fix, es meg gyenge is… kb semmi ertelme, epitek egy pct ami nekem tetszik.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az elsőt (de a többit is amúgy) még e-mailben is lehet is játszani.
Nálam a HoMM III Complete-tel kb. egyenértékű favorit. Harcrendszerre meg egyértelműen AoW.Meg amúgy a Songs of Conquestet is érdemes megnézni.
-
Joci10
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az AoW 3 és kiegjei megvannak (meg GoG-on megvan az első rész is), csak még azokra sem néztem rá. Ugyanakkor azon a polcon van/volt eddig, ami a 'majd egyszer, ha lesz kedvem' címkét viseli, és nem azon, amin az 'ez meg mi a f@sz? akarok vele egyáltalán játszani?'.
Vagyis akkor majd tényleg felrakom, aztán majd belenézek. Köszi az ajánlást!
A 4-es egyébként ott is annyira más, hogy az már általad nem ajánlott? Vagy azt még nem nézted?A 4 már nem hozza azt hangulatot, de igazából a 3 sem hoz lázba.
Szerintem az első a legjobb.
-
Joci10
őstag
Vagy Heroes of Might and Magic: Olden Era
Az már megvan, a megjelenése óta (már az 'early acces'-es megjelenése óta - a demót is nyüstöltem).

-
Joci10
őstag
Az AoW 3 és kiegjei megvannak (meg GoG-on megvan az első rész is), csak még azokra sem néztem rá. Ugyanakkor azon a polcon van/volt eddig, ami a 'majd egyszer, ha lesz kedvem' címkét viseli, és nem azon, amin az 'ez meg mi a f@sz? akarok vele egyáltalán játszani?'.
A 4-es egyébként ott is annyira más, hogy az már általad nem ajánlott? Vagy azt még nem nézted? -
kriszpontaz
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nálam sem van minden játék játszva - szerintem kb. 70%-ot még én sem használtam, mert Humble csomagban sok olyant is adtak, amire nem volt szükségem, de a másik kettő-három (ami meg kellett) meg olyan olcsó volt, hogy nem tudtam kihagyni (meg vannak/voltak, amik ingyenesek voltak, és úgy csak kattintani kellett érte). Ugyanakkor sok olyan van, amit visszatérően játszom, pl. Snowrunner, PC Building sim, Heroes-ok, Civilization-ök, ... Ha ezek nem lennének, akkor elképzelhető, hogy én is vettem volna már konzolt - de ez sem 100%, mert a konzol exkluzív címek amúgy nem fognak meg.
Ha a Heroes-okat szereted (különösen a 3-at), akkor szerintem érdemes lehet ránézned ezekre:
–Age of Wonders <3
–Age of Wonders 2
–Songs of Conquest -
Joci10
őstag
Nálam sem van minden játék játszva - szerintem kb. 70%-ot még én sem használtam, mert Humble csomagban sok olyant is adtak, amire nem volt szükségem, de a másik kettő-három (ami meg kellett) meg olyan olcsó volt, hogy nem tudtam kihagyni (meg vannak/voltak, amik ingyenesek voltak, és úgy csak kattintani kellett érte). Ugyanakkor sok olyan van, amit visszatérően játszom, pl. Snowrunner, PC Building sim, Heroes-ok, Civilization-ök, ... Ha ezek nem lennének, akkor elképzelhető, hogy én is vettem volna már konzolt - de ez sem 100%, mert a konzol exkluzív címek amúgy nem fognak meg.
-
ha3flt
tag
A Windows 8 neked kimaradt?
De abban igazad lehet, hogy nem az egyeni felhasznalok igenyei fogjak elhozni a valtozast.A start menü meg a csempék csak a felszín, rágógumi a népnek, ezért nem érdekel. A Secure Boot csak szigorúbb lett azóta, mert a Win 8-ban még kötelezően kikapcsolható volt, a 10-ben a kikapcsolhatóság már nem volt kötelező a gyártók részéről. Az ARM-os probléma pedig megszűnt, a Windows RT kihalt. Egyedül a Linux kernel betöltését segítő réteg lett külső nyomásra beépítve, hogy a Secure Boot-ot ne kelljen hozzá kikapcsolni. Mi volt még?
https://www.howtogeek.com/116569/htg-explains-how-windows-8s-secure-boot-feature-works-what-it-means-for-linux/
-
Carlos Padre
veterán
"Valahogy van egy olyan érzésem kidobják nemsokára a "win12"-t ami harmad annyi rammal, minimális rendszerkövetelménnyel, és negyed akkora mérettel rendelkezik majd mint az elődje."
Nem lesz ilyen, mivel nem az egyéni felhasználókból származik a nagy bevétel, a nagy pénz. Ezt mindig elfelejtik, hogy mennyire nem számítanak már rég, akár az utcán is tüntethetnének, annak sem lenne mélyebb hatása. Az irodai automatizáláshoz folyik az infrastruktúra létrehozása, a Windows előkészítése, abban akarnak vezető szerepet játszani. Kicsit hátraléptek látszólag a tiltakozás miatt, de inkább azért, mert az AI-technológia ezen a területen az adott időszakban még a legalacsonyabb szinten is alkalmatlan volt a használatra. Ezt még senki sem látja, pontosan hogyan alakul, lesz-e valódi akadály/fal. De az irány - szerintem - semmit sem változott.
A Windows 8 neked kimaradt?
De abban igazad lehet, hogy nem az egyeni felhasznalok igenyei fogjak elhozni a valtozast. -
ha3flt
tag
Most az MS is elmegy ebbe az irányba, nem azért mert akar, hanem mert a steam os piaci kényszert helyez rá.
Valahogy van egy olyan érzésem kidobják nemsokára a "win12"-t ami harmad annyi rammal, minimális rendszerkövetelménnyel, és negyed akkora mérettel rendelkezik majd mint az elődje.
Igazából ha elterjed széles körben a steam os azzal mindenki nyerni fog, csak az MS nem
"Valahogy van egy olyan érzésem kidobják nemsokára a "win12"-t ami harmad annyi rammal, minimális rendszerkövetelménnyel, és negyed akkora mérettel rendelkezik majd mint az elődje."
Nem lesz ilyen, mivel nem az egyéni felhasználókból származik a nagy bevétel, a nagy pénz. Ezt mindig elfelejtik, hogy mennyire nem számítanak már rég, akár az utcán is tüntethetnének, annak sem lenne mélyebb hatása. Az irodai automatizáláshoz folyik az infrastruktúra létrehozása, a Windows előkészítése, abban akarnak vezető szerepet játszani. Kicsit hátraléptek látszólag a tiltakozás miatt, de inkább azért, mert az AI-technológia ezen a területen az adott időszakban még a legalacsonyabb szinten is alkalmatlan volt a használatra. Ezt még senki sem látja, pontosan hogyan alakul, lesz-e valódi akadály/fal. De az irány - szerintem - semmit sem változott.
-
KISDUCK
addikt
és stefi76:
Igazából nem is rossz, gpu powerben a steam machine körül lehet vagy kicsit felette plusz van 2gb extra vramja. 700 dollárt vagy eurót ki is csapnám érte a pultra 16gb ram és 2tb ssd mellett és még én érezném azt hogy lehúztam őket.

-
cami][us
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
stefi76
aktív tag
Oriic, 27-re:
Ez nem ugyanaz.
Proci 30 vs 65 watt
GPU 110 vs 170 watt.Nyersen 140 vs 235. Majd 100W plusz teljesítmény hőben, hűtésben.
Szóval itt két dolog van:
- Kína, ahol mindent meg fogsz kapni - jóval - kisebb pénzért
- Ami itt megvan a SM-nél, az nincs meg a csájníz SM-nél, tehát: nem SM.A SM azért az ami, mert ilyen kicsi, kompakt is, alacsony fogyasztás, kevés zaj és hőterhelés a környezet felé. És ennek is van ára.
-
KISDUCK
addikt
-
KISDUCK
addikt
Nem kötelező az epiccel szenvedni. Heroic games launcherrel megy az epic és a gog, plusz igazából bármelyik másik launcher hozzáadható, mint egy játék. Nem beszélve arról, hogy ugyanígy működnek vele a régi cd-s/dvd-s játékok is, amiknél még nem volt semmiféle launcher. De igazából a lutris is hasonló vagy a faugus launcher.
Epiccel nem is szenvedek, az a pár játek ami onnan érdekelt azt megvettem steamre is. Decken egyedül most a HOMM V van telepítve ami nem steames és mást nem is tervezek felrakni.
-
kriszpontaz
veterán
Bezzeg ha nvidia lenne...
Na ja, pacsi!
-
Pöttön
őstag
Most az MS is elmegy ebbe az irányba, nem azért mert akar, hanem mert a steam os piaci kényszert helyez rá.
Valahogy van egy olyan érzésem kidobják nemsokára a "win12"-t ami harmad annyi rammal, minimális rendszerkövetelménnyel, és negyed akkora mérettel rendelkezik majd mint az elődje.
Igazából ha elterjed széles körben a steam os azzal mindenki nyerni fog, csak az MS nem
Ha lenne eszük ezt lépnék, de az eddigi pletykák szerint pont az ellentettje lesz az új win annak amit leírtál.
Még több felesleges, erőforrást pazarló ai feature a rendszerbe integrálva, még magasabb miniumum rendszer követelmény.. -
Aljasvip
őstag
Lol.
Köszi, hogy beírtad, így nem nekem kellett.
nVidia és Tencent (Epic tulaj) rajongó egy olyan tökéletes kombó, ami regénybe illene.Léteztek már amúgy "Steam Machine"-ek korábban is, pl. az Asus mini gamer gépei, és a Minisforum és más kínai gyártók is évek óta csinálnak hasonlókat is.
Most csak annyi történt, hogy ha az Apple-hez hasonlóan egy nagy név hozza be, akkor nagyobb szenzáció. -
Carlos Padre
veterán
Természetesen sikeres itt ezen az oldalon. Mennyire jó dolog hogy egy limitált teljesítményű PC-n semmi mással nem tudsz játszani csak a Steam játékokkal egy butított steam felületen a Windows hibás konstrukcióval szemben,ami lehetővé teszi még a géped steamen kívüli sok más játékplatform és munkaszempontú használatát.
-
bivalyolo
őstag
Nem kötelező az epiccel szenvedni. Heroic games launcherrel megy az epic és a gog, plusz igazából bármelyik másik launcher hozzáadható, mint egy játék. Nem beszélve arról, hogy ugyanígy működnek vele a régi cd-s/dvd-s játékok is, amiknél még nem volt semmiféle launcher. De igazából a lutris is hasonló vagy a faugus launcher.
-
DithenS
senior tag
Természetesen sikeres itt ezen az oldalon. Mennyire jó dolog hogy egy limitált teljesítményű PC-n semmi mással nem tudsz játszani csak a Steam játékokkal egy butított steam felületen a Windows hibás konstrukcióval szemben,ami lehetővé teszi még a géped steamen kívüli sok más játékplatform és munkaszempontú használatát.
Mint ha a PC játékosok 90 százaléka nem a Steam-en vásárolna... Pont ezért hozták létre az Epicet, hogy egy fék legyen úgymond. De az Epic a Steamhez képest béna és csak az ingyenes játékok miatt van meg. Amúgy felrakható SteamOS-ra is az Epic.
-
freddirty
senior tag
Az LDLC-ben ugyan erősebb a GPU, de kb. 50w plusz hőtermeléssel. A gép mérete nem nagyobb, tehát a hűtési megoldás sem lesz jobb (sőt), ergo hangos lesz a tévé alatt. Emellé nem tudja a HDMI-CEC-et sem. Érthető hogy az emberek keveslik a steam box teljesítményét, de egyszerűen ennyit tud most a technológia ennyi hűtéssel és ennyi zajjal (és ennyi ktség mellett). El kell fogadni, hogy indy játékokra 4K tévén ez bőven elég, nagy erőforrásigényű játékokra meg csak lebutítással és erős kompromisszumokkal. A steam deck is hasonló, csak ott a kis képernyőn nem gáz nem látszik ha minimum a grafika és a felbontás. Én is gondolkodom egy steam box beszerzésen, mert az xbox egyre hátrébb szorul, a game pass árazása már nem versenyképes, okosban olcsón már nem lehet beszerezni ergo lehet az xbox X kiszorul a TV-m alól és lesz hely a steam boxnak helyette a végtelen steam indy kínálattal messze olcsóbban mint a nagy címek. Mellé ott a rendes desktop pc-m 5080-al, ha leülnék mégis egy AAA cím elé.
-
dongettó
tag
Ezzel hozzák a konzol feelinget. Az emberek nem akadnak sosem fent ezen, hogy ugyanazért a pénzért lehetne jobb bármi is. Konzolosok havidíjat fizetnek azért hogy gameljenek, ehhez képest steamen megvetted a 10 dolláros vmit, azt lehet neki kenni a mulltit előfizetés nélkül. Szal van egy csomó pozitív oldala, amit átlag ember aki nem fiztetett elő spotifyt meg netflixet életében meg sem tudna érteni. Mert kell a ráknak.
-
kriszpontaz
veterán
Ez tipikusan az a hozzászólás amiből látszik hogy élőben soha nem láttál és nem használtál SteamOS-t de még Decket sem. A felület meg nemhogy butított, sokkal több beállítási lehetőséged van mint alap Steamen. Csomó kényelmi funkcióval. A többi kliens (GOG/Epic/Ubisoft/Origin vagy EA kinek hogy tetszik) is szépen megy, vannak erre launcherek, vagy direktben telepíthető, emellett akár CD képből vagy lemezmeghajtóról is tudsz nem Steam játékot felrakni. Csak hogy tiszta legyen.
-
KISDUCK
addikt
"nem tudsz játszani csak a Steam játékokkal egy butított steam felületen"
Ezt te honnét veszed?
Fel lehet rakni más klienst is, nem is nagy feladat, egyedül az epic kliens egy szenvedős hulladék. Hozzá lehet adni game módhoz is a külső kliensek játékait és akkor desktopra se kell váltani.
-
PTM
senior tag
"Csak sok embernek meg van egy szépen, olcsón összelegózott játékkönyvtára Steam-en"
Amiből játszik a számára éppen aktuális egynéhány címmel, a 90%-át pedig el se indítja soha.

Viccelek ezzel, de nem véletlenül lett mém belőle. Nálam viccen kívül is hasonló a játékkatalógusaimmal a helyzet. -
ricsi99
addikt
-
Joci10
őstag
Csak sok embernek meg van egy szépen, olcsón összelegózott játékkönyvtára Steam-en, amivel b@szhatja a konzoloknál. A játékokat vehetné meg újra, drágábban.
-
ricsi99
addikt
Látod? Sokan ezért vesznek konzolt... bekapcsolja... játszik
semmi kedve elötte valami windows frissitéssel/feature-val ismerkedni -
Reggie0
titán
Persze. Sokan nem akarnak win-t meg eleguk vannak a mesterseges hardverkorlatokbol. Ezek extra felhasznalok a steamnek es igy alkudozniuk sem kell egy mamutceggel. MS senkinek sem kell, csak szukseges rossz, egy extra fuggoseg.
-
b.
félisten
-
Lacika112
senior tag
Nézőpont kérdése, de szerintem igen. Nem értem ms-ot, volt idejük ,pénzük, miért nem vitték el a windows-t abba az irányba mint most steam os....
Én pl mint felhasználó, filmezek, netezek, és egy kis game... Amit képvisel és tud a win11, annak szerintem a 80%-át nem használom, és nem is fogom....Most az MS is elmegy ebbe az irányba, nem azért mert akar, hanem mert a steam os piaci kényszert helyez rá.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
mrzed
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
mrzed
senior tag
"Nem a hardvergyártás érdekli a céget, az csak a szükséges rossz...."
Ha ez így van, és mint tudjuk a steam os ingyenes, akkor mi a hukkpukiért csinálják? -
ricsi99
addikt
Ms fő szlogenje az volt hogy csak az ő rendszerükkel futnak a játékok....alma az férges a linux-hoz meg gondolodni kell...meg hát parancssoros
ezért a csodarendszerük majd 3 kattintással jó lesz.......
fő szlogen... ne gondolkodj (néz fel) ...kattins 3-at /frissisd... oszt megoldjuk helyetted 
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nézőpont kérdése, de szerintem igen. Nem értem ms-ot, volt idejük ,pénzük, miért nem vitték el a windows-t abba az irányba mint most steam os....
Én pl mint felhasználó, filmezek, netezek, és egy kis game... Amit képvisel és tud a win11, annak szerintem a 80%-át nem használom, és nem is fogom....De más meg fogja.
Mondjuk én még annyit hányadát sem, mint te.

-
Fotelman
tag
Én pl mint felhasználó, filmezek, netezek, és egy kis game... Amit képvisel és tud a win11, annak szerintem a 80%-át nem használom, és nem is fogom.... -
Tin
veterán
Szóval akkor máris sikergép lett a Steam Machine?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android szakmai topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- TCL LCD és LED TV-k
- Mesterséges intelligencia topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xbox Series X|S
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- GAMER/ESPORT PC /I5 7500/RX 590/B250/2x8GB 2400MHZ/256GB SSD/1.5TB HDD/600W/
- Eladó RTX 5070, Ryzen 7 9700X, 32Gb DDR5, 1TB M.2, 850W Gamer PC!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár kb 500ezer Ft!)
- Eladó GMKtec K8 Plus mini pc és egy AOOSTAR EG01 eGPU dokkoló
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 1000GB 2.2K TOUCH magyarbill 1 év garancia
- Silicon Power A55 2.5 256GB SSD szinte új
- BESZÁMÍTÁS! MSI B850 R7 9800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Be Quiet! LIGHT BASE 500 850W
- AKCIÓ! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
Nálam a HoMM III Complete-tel kb. egyenértékű favorit. Harcrendszerre meg egyértelműen AoW.