Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    Ma nagy nyugodtam mentem a Gyömrői úton az öreg Suzukival.
    A Sárkán center közelében van egy Shell kút és mellette rendszeresen kint van NKH. Eddig kizárólag csak kamionokat és furgonokat láttam ott megállítva.

    Erre ma kiszedtek engem is. Nem néztek az autón semmit, csak és kizárólag a CO-t mérték alapjáraton és emelt fordulaton. Szerencsére rendben volt az érték, bár elöl a katalizátor után már eléggé megviselte az élet a kipufogót. Egyszer hegesztve volt már.

    Kérdeztem az embert, hogy mi lenne a menet, ha nem lett volna határértéken belül a CO. Mondta, hogy akkor 30 napon belül teljeskörű átvizsgálással hatósági műszakira küldik az autót. Ha ott átmegy, akkor nincs semmi díj, de ha megbukik, akkor vizsgadíj+bírság, majd lehet újra próbálkozni.
    Na ekkor azért hálát adtam az égnek, hogy nem volt gond. Nem jártam még hatósági vizsgán, de gondolom elég szigorúak és ez gondolom csak erősödött, mióta a fél brigádot bilincsben vitték el nemrég.

    Namost nekem van a szélvédőn vagy 4 kavicsfelverődés. Javítva vannak, de 4-ből kettő eléggé látszik így is. Nem tudom egy ilyen hatósági vizsgán ez például mennyire lenne bukó (vélemény?), de lehet felrobbantam volna, ha mondjuk rossz a CO érték és ez oda eszkalálódik, hogy egy ~150ezret érő Suzukin szórakozzak egy szélvédő cseréltetéssel....

    (Azért annak több értelmét látnám, ha kopott gumit, rossz féket, kiégett izzókat ellenőriztek volna, nem a CO-t, amit ugye te magad leellenőrizni sem tudsz, illetve nem okozok vele balesetet. Persze a Lexus-al egyszer sem vettek ki.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák