Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz zoltanz #21894 üzenetére

    A normálisan szedett könyvek is homogén betűtípussal vannak, és az e-könyvek is megjeleníthetők bármilyennel. Még csak MS fontnak sem kell lennie, ilyen Times New Roman, meg Arial, és egyéb, amitől mindenkinek a könyöke jön ki, ha tényleg OCR-es szöveg, bármilyet beállíthatsz. Igazából még a háttérszínt is átszabhatod, tudsz éjszakai módot sötét háttérrel, stb..

    Nekem egyébként a szépirodalom sose feküdt, nem vagyok egy bölcsészalkat. Persze nagyon régen, még kisiskolás koromban én is olvastam regényeket, pl. Verne, Karl May, ilyesmik, igaz akkor egy teljesen más világ volt.

    A papírkönyveknek csak egy jó oldala maradt, sok jó régi könyvet nem digitalizáltak, azok csak papírformában elérhetők. Vannak közöttük jók, én pl. szeretem az ősrégi, számítógépekkel, programozással foglalkozó könyveket, régin itt most nem az 1990-es éveket értem, hanem ilyen 1960-1980, mikor még ilyen mainframe, mini (mini = egész szekrénnyi gép, ~100 kiló, több tízezer dolláros) és később home micro (Commodore, stb.) gépeken tolták, és ilyen Algol, Fortran, Cobol, BASIC, Modula, stb. nyelveken, azokat nagyon szórakoztató olvasni, hogy hogyan dolgozták ezt fel az őskorban. De voltak Unixszal foglalkozó, stb. könyvek is. Ezek digitális formában sehogy se érhetők el.

Új hozzászólás Aktív témák