Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
I02S3F
üzenetére
A kor és a technikai érzék hiánya ide vezet.
Azért ehhez már nagyon boomer korosztály kell, vagy superboomer, nem tudom, mi jön pontosan a boomer után. Közel sem annyira idős Tibikomám és kifejezetten van technikai érzéke, elekrtotechnikában nagyon pro, ahogy tudom.

De mindezek nem számítanak, ha nem 75+-os valaki és nem akkor kezdi a Linux-gyilkolást. sh4d0w ft említette is, hogy Tibikomámnak azért komoly Linuxos előélete van és 6 éve életbentartja az Ubuntu 18.04-ét a 20+ éves appjaival együtt. Ami gond nála, hogy nulla rugalmassággal áll mindenhez, márpedig évtizedes rohamléptű fejlődésben ne ragaszkodjunk már XP-s programokhoz. De hiába mondom neki...ja és nem mint ha számítana, de én simán idősebb vagyok nála.
(csak másképp vagyok fafejű)De itt van példának (#96118) csixy komám is, rugalmasan kezeli a dolgokat, ami nem megy nem erőltetjük, max ha nincs féltucat alternatív megoldás. (azt most hagyjuk, hogy csixy sem ismer akadályt, ha egy adott gépbe be akar rakni egy SSD-t, akkor flexszel megoldja)

-
válasz
I02S3F
üzenetére
En is tudom, hogy idos, ezert meg is valogatom a neki szant mondandom szavait (bar koztunk nincs egetrengeto nagy korkulonbseg). Tisztaban vagyok vele, hogy lelkes amator (ambator amennyi ideje Linuxot is hasznal, elvarnek nemi ismeretet azert
), azt is ertem, hogy minel idosebb az ember, annal nehezebben mennek a nagy volumenu valtasok, de sajnos a korral akkor is haladni kell, amikor meg eszkozt valasztunk, akkor a feladathoz kell valasztani, nem a feladatot az eszkozhoz hajlitani. Ha be akarok verni egy szoget, nem a csavarnyuzot veszem elo, hanem a kalapacsot.Elarulok egy titkot (ami egyebkent nem is olyan rettenetesen nagy): Debiant es yt-dlp-t is hasznalok. Egyszerre. GUI nelkul.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házimozi belépő szinten
- Diablo IV
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Fallout 4 Pip-Boy Edition
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 12 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), azt is ertem, hogy minel idosebb az ember, annal nehezebben mennek a nagy volumenu valtasok, de sajnos a korral akkor is haladni kell, amikor meg eszkozt valasztunk, akkor a feladathoz kell valasztani, nem a feladatot az eszkozhoz hajlitani. Ha be akarok verni egy szoget, nem a csavarnyuzot veszem elo, hanem a kalapacsot.
CPT.Pirk