Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• IstvánLászló

őstag

válasz Rowon #108745 üzenetére

"Felmerült bennem egy olyan gondolat, hogy a OneDrive mintájára megoldható lehetne-e, hogy a /home mappáit én is szinkronizáljam egy felhőre, vagy egy saját szerverre? Vagy akár egy ugyanabban a számítógépben lévő másik fizikai meghajtóra?"

"Van-e valami más alternatíva, ami hasonlóan egyszerű?"

Azt tudom mondani,éppen az egész /home mappáit most éppen a gépemben a lévő másik fizikai meghajtóra mentem is le: Double Commander -t használom és jelenleg élesben prímán menti,de közben jelezni is fogja hogy a /root -ban a tti fájl nem menthető,én ennek ateljes kihagyását választóttam-ki és ezután fójtatja a teljes mentést.

A mentésnek a fójamata éppen 3 pecnéltart és tőbb időt vehet igénybe - adatoknak a mennyíségétől is fűggő,szerintem ez a alternatíva,érdemes kiprobálnod,nálam 80 GB adat mennyiséget kell mentenem és ha kellene - víssza is tudnám írni a /home mappáit.

A nagyon is fontós ez a /home/user neved megtartása a mappáidhoz,hogy a fizikai meghajtódon a rendszeredben úgyanaz legyen - amit most is használsz.

A vissza írását majd késöbb kiprobálom egy másik fizikai meghajtómon - a /home/user nevemnek a megtartásával - kell hogy jól műkődjőn az újjónan installát rendszeremen,szerintem egy jó probát - megér.

Azt remélem tudtam segíteni és jót mondani,remélem azt hogy majd síkerrel is fógsz - járni.
    #108749 urandom0 amit mond szerintem jobb megoldás,ezt én is kiprobálom majd későb.

• urandom0

őstag

LOGOUT blog

válasz Rowon #108745 üzenetére

A FreeFileSync egyszerű, grafikus program, többféle backupot is tud készíteni, többféle célhelyre. Egyik kollégám használja nagy megelégedéssel évek óta.

Nekem van egy kis Raspberrym, fel van csatolva SFTP meghajtóként, rá van dugva egy 1 TB-os HDD, arra szoktam menteni az olyan dolgokat, amiket máshol is el szeretnék érni. Ugyanúgy működik, mint ha egy lokális mappába másolnál.
    Elérhető a net felől is, fut rajta egy droppyjs, így van hozzá webes felület is.

A sima .sh alapú mentés rsnyc, rclone vagy valami hasonló programmal is egy működőképes megoldás, az rclone kb. minden létező felhős tárhelyre képes menteni. De egy fokkal profibb megoldás inotify-vel figyelni a fájlváltozásokat, és azonnal menteni a megváltozott fájlokat (a OneDrive, Goole Drive és hasonlók is ezt csinálják), csak ezt összehozni is nehezebb.

Új hozzászólás Aktív témák