Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- A Cherry többé nem gyárt kapcsolókat
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Rowon
üzenetére
"Felmerült bennem egy olyan gondolat, hogy a OneDrive mintájára megoldható lehetne-e, hogy a /home mappáit én is szinkronizáljam egy felhőre, vagy egy saját szerverre? Vagy akár egy ugyanabban a számítógépben lévő másik fizikai meghajtóra?"
"Van-e valami más alternatíva, ami hasonlóan egyszerű?"
Azt tudom mondani,éppen az egész /home mappáit most éppen a gépemben a lévő másik fizikai meghajtóra mentem is le: Double Commander -t használom és jelenleg élesben prímán menti,de közben jelezni is fogja hogy a /root -ban a tti fájl nem menthető,én ennek ateljes kihagyását választóttam-ki és ezután fójtatja a teljes mentést.
A mentésnek a fójamata éppen 3 pecnéltart és tőbb időt vehet igénybe - adatoknak a mennyíségétől is fűggő,szerintem ez a alternatíva,érdemes kiprobálnod,nálam 80 GB adat mennyiséget kell mentenem és ha kellene - víssza is tudnám írni a /home mappáit.
A nagyon is fontós ez a /home/user neved megtartása a mappáidhoz,hogy a fizikai meghajtódon a rendszeredben úgyanaz legyen - amit most is használsz.
A vissza írását majd késöbb kiprobálom egy másik fizikai meghajtómon - a /home/user nevemnek a megtartásával - kell hogy jól műkődjőn az újjónan installát rendszeremen,szerintem egy jó probát - megér.
Azt remélem tudtam segíteni és jót mondani,remélem azt hogy majd síkerrel is fógsz - járni.
#108749 urandom0 amit mond szerintem jobb megoldás,ezt én is kiprobálom majd későb.
-
válasz
Rowon
üzenetére
A FreeFileSync egyszerű, grafikus program, többféle backupot is tud készíteni, többféle célhelyre. Egyik kollégám használja nagy megelégedéssel évek óta.
Nekem van egy kis Raspberrym, fel van csatolva SFTP meghajtóként, rá van dugva egy 1 TB-os HDD, arra szoktam menteni az olyan dolgokat, amiket máshol is el szeretnék érni. Ugyanúgy működik, mint ha egy lokális mappába másolnál.
Elérhető a net felől is, fut rajta egy droppyjs, így van hozzá webes felület is.A sima .sh alapú mentés rsnyc, rclone vagy valami hasonló programmal is egy működőképes megoldás, az rclone kb. minden létező felhős tárhelyre képes menteni. De egy fokkal profibb megoldás inotify-vel figyelni a fájlváltozásokat, és azonnal menteni a megváltozott fájlokat (a OneDrive, Goole Drive és hasonlók is ezt csinálják), csak ezt összehozni is nehezebb.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black 12/256 GB-karcmentes Garancia 2028. 08. 23-ig
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
CPT.Pirk