- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyomtató topik
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
I02S3F #79641 üzenetére
"-a Bleachbit azt hiszem valami takarító progi. Linuxon erre semmi szükség. Csak tönkre fogod tenni vele a rendszert"
Mert miért..?
Én 2 éve a Stacer-t használom, nyoma nincs hogy tönkretenné a rendszert mert gyanítom hogy ugyanazokat a takarító parancsokat futtatja a háttérben mint amiket bepötyörésznék.
Ugyanezen okból, mivel van egy kellemes GUI erre, minek vesződjek takarító szkriptekkel?
Néha 5-6 gigákat szabadít fel.
Nem tudom fejbetartani a takarítóparancsokat, de minek is ha van célszoftver? Miért kötelező egy modern asztali os-en pötyörészni? Persze kell, végszükségben de ha nem akkor minek?
" A linux, még hosszas frissítési ciklusokon át sem szemetelődik tele! Van, aki 5-7 évig húzza egy Ubuntu telepítéssel, nem beszélve az Arch terjesztéséről."Édesanyám gépén 9 évet élt az XP, a mostani W10-em többször klónozva, frissítgetve 2016 óta azaz 7 éve megy. Nincs ebben semmi rendkívüli.
"A Linux nem Windows, más a filozófiája és alapjaiban is más!
- itt egy program erre például. Gondolom ezzel az lesz a bajod, hogy cli-s. Linux alatt gyorsabban tudsz cli-vel dolgozni"Persze hogy más de ettől még jól használható sőőt.
Az alapok ugyanazok, asztal, panel, ikonok, gui.
A kérdező kolléga lelkesnek tűnik, maradjon is az és ne veszítse el a lendületet de én nem terminálparancsok utáni guglizásra buzdítással kezdeném az ismerkedést.
Én a terminálba diszlexiás vagyok, inkább átverekszem magam 5-10 al-al guis lépcsőn. És igaz a guis szoftverek szegényesebbek de cserébe nem lehet tönkretenni semmit, míg egy sudoval kiadott és elgépelt, elütött parancs az enter után nagyon csúnya dolgokat is tud művelni."Linuxban több mindent megtehetsz, mint windows-ban."
Maximálisan aláírom, ez így van
Bocsi hogy ezeket leírtam de annyiszor hallom példának hogy "Feltettem nagypámnak-nagyanyámnak egy Linuxot, 2 éve használják gond nélkül"
Akkor ne tereljünk azonnal terminálba egy friss lelkes felhasználót, ha igazán lelkes és kíváncsi, akkor kis idő múlva magától fog ebbe az irányba fordulni.
Ha felhasználóként akarja használni, nem belemélyedni akkor ezt a nagypapás hozzáállást hagyjuk meg neki, majd dönt.Én is így vagyok, van 5-6 saját szkriptem, mert kellettek, ezért gugliztam, fórumoztam és kényszerből megszültem őket.
De ennyi, évek óta teszik a dolgukat és nem lett hobbim a szkriptírás.És exif és más metaadatok babrálására én 12 éve az Irfan Viewet használom.
Igaz Wines de elfut Wine alatt szépen.
Van nagyon sok Linuxos szoftver ami fényéveket ver a Wines alternatívájára, én is használok ilyeneket többet is.
De képnézegetésbe és alapszintú képmacerálásba az Irfan nálam verhetetlen.Bocs a hosszúért.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest